• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşsız kalmak istemiyorum bayanlar lütfen yol gösterin!

Bence zaten iş yerinden arkadaş edinmek çok mantıklı bir iş değil. Ya çok saf olmak gerekiyor ya da çok iyi niyetli. Çünkü iş başka, arkadaşlık başka. Bir süre sonra işteki kayirmacalar, ayak kaydirmalar, türlü türlü oyunlar,...vb şeyler arkadaşlık ilişkinizi sorgulamaya başlatıyor. Çünkü işyerinde çıkar çatışmaları basliyor. En iyisi kimseyle ne samimi olup, ne kötü olup işte sadece iş yapmak. Arkadaşı iş çevresinin dışından bulmak lazım.

Benim gözlemime göre belli bir yaştan sonra insanlar direk işyerinden çevre yapıyor. Çünkü zamanın büyük kısmı işte geçiyor, akşam insanlar yorgun oluyor başka sosyalleşmelere enerji kalmıyor. Benim işyerindekiler can ciğer kuzu sarması omuş arkalarını çok kolluyorlar. Bi tanesi hamile baby shower yapmış, baby shower a giden herkes işyerindeki grup üyeleri, 1 tane bile farklı kişi yok. Bir diğerinin kınası oldu yine hepsi paso işyerindekiler.

İş insnaın bütün vaktini alıyor iş dışında arkadaş aramaya şahsen benim enerjim ve mecalim kalmıyor.

Çık demesi kolay. Ben bu iş için o kadar emek verdim, 4 aşamalı sınavdan geçtim. Bölümümle doğrudan ilgili,maaşı iyi bir iş. Yüksek lisans yapan yurtdışında eğitim biri görmüş olarak alanımda çalışmak istedim en tabii hakkım.

Ben nerden bilebilirdim böyle liseli tarzda gruplaşmalar olacağını? 25-35 yaşgrubundaki insanların böyle davranacağını nerden hesap edebilirdim ? Hepimiz insanız, kaynaşırız işte diye düşüdüm ki yukarda da yazdım eski işyerim hiçböyle değildi
İstersen tuvalet yıka her işin güzel yönü vardır
İstediğin kadar sınavdan geç hiç bir iş insan psikolojisinden önemli değil
Geçendede sekreter dedikodumu yaptı diye konu açmıştın
Paranoyak etmişler seni
Senden değerli mi işin
Psikolojine yazık bölümün olmasın
Başka iş bak

Her ortam aynı değildir kafanıza takmayın gayet sizi çok iyi anlıyorum 2 günde insan grup kurmaz ki kocaman insanlar muhakkak ki anlaşabileceginiz birileri çıkacaktır.İlk izlenim çok önemlidir kendinizi geriye çekmeyin biraz da özgüvenli olun sonrası zaten olur.

Pek zorlama kendini. Ben doğru düzgün arkadaş edinemiyorum. Özellikle bayan. Nedendir bilmem sanki beni sevmiyorlarmış hissine kapılıyorum. Yaklaşamıyorum. Bir de yapı itibari ile canım cicim olamıyorum. Mesafeli kalıyorum hep.
Bir eksiğim yok ama. İşimi görüyorum gidiyorum. Sosyal hayatta ise başka arkadaşlarım var bir şekilde idare ediyorum.
Bir de iş ortamında çok dedikodu dönüyor ya. Tiksiniyorum vallahi.

Ya ben de öyleyim. Bayanlarla bi türlü o samimiyeti yakalayamıyorum gibi. Canım cicim de çok yapamıyorum. Valla bende idare edecek arkadaş da yok :( keşke başka arkadaşlar olsaydı dışarıdan

Öncelikle iyi bayramlar dileyerek konuya geçiyorum. Ben 4 senedir çalıştğım işyerinde arkadaşlık yönünden hiç şanslı olamadım maalesef. Geldiğimde çok katı şekilde gruplaşmış bir ortam buldum. İçlerine girmek için çok uğraştım, kekler börekler yaptım götürdüm, ilgilerini çekmek için tarot falı öğrendim, devamlı hal hatır sordum ama olmadı, bizim arkadaşa ihtiyacımız yok grubumuz var modundaydılar. Böyle olunca ipin ucunu bıraktım. Odamda bir kız vardı adı Zehra, onların grubundan. Her öğlen odaya gelip şen şakrak şekilde Zehra'yı yemeğe çağırırlardı, her defasında çok üzülürdüm kalbim oyulurdu sanki. 1 defa sen de gel katıl bize demediler. Bir defasında birinin odasından acil iş için beyaz kağıt aldım, bana kızdı. Ben "ama Selin de alıyor" deyince "o alır çünkü o Selin" cevabını işittim. Evet tahmin edeceğiniz üzere Selin de grup üyesiydi. Buna benzer onlarca olay yaşadım. Ben de kabuğuma çekildim ve kendimi işe verdim.Neyse ki işte iyiydim.

Ama bu 4 sene benim psikolojimi olumsuz etkilemiş,onu farkettim. Çünkü son 1 yılda iş için kısa süreli olmak üzere farklı bir ortama girdim ve bu 4 senenin bende bıraktığı izin farkına vardım. İlk ortamda çok kötü oldum, resmen insanlardan kaçtım, ama bunu bilinçli yapmadım sanki bir güç beni ele geçirmişti, o güç bilinçaltıydı. "Nasıl olsa beni dışlayacaklar, beni istemeyecekler" korkusuyla kaçtım. Herkes yemeği beraber yerken yanlarına katılmaya utandım, girişken olup "katılabilir miyim" diyemedim. O 4 yıl bende değersizlik hissi yaratmış o an anladım. İşyerindekiler çete gibi olduğu için herkes çete gibi olacak diye beynim senaryo kuruyordu. Bunu aşmam lazım diye düşünüp psikolog araştırıyordum ki, benim iş için Fransa'ya gönderilmem gündeme geldi ve kesinleşti. Uluslararası bir kuruluşta çalışacağım, eğer göze girersem kalıcı da olabilirim. Ve ben arkadaşsız kalmaktan çok korkuyorum. Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.

1 ay sonra orda başlayacağım, vize pasaport orda ev bulma vs. işlemler için koşturuyorum. Ama son anda kesinleşti ve araya tatil girdiği için diğerlerinden 2 gün geç başlamam sözkonusu, ve bunu çok geriyor. Sanki herkes kaynaşacak grubunu kuracak ve ben yalnız kalacağım diye korkuyorum. Bir de şöyle bir durum var: yabancıların olduğu bir ortamda nispeten çok daha iyiyim Türkler olduğunda kötü oluyorum. Fransa'ya benden başka 6 Türk daha gelecek, 3'ü aynı şehirden diğer 3'ü aynı şehirden, benim şehrimden tek ben varım. Çoktan kaynaşmış gruplarını kurmuşlardır diye de takıyorum. Kısaca böyle bayanlar, derdim arkadaş edinmek. Ama dediğim gibi 4 yıl acı bir iz bıraktı. Bu değersizlik hissini aşmam lazım. Her türlü öneriye açığım: dua, olumlama, telkin, insanlara sempatik gelebilecek öneriler... 4 yıl gruplaşma yüzünden zehir içtim adeta, şimdi Fransa yeni bir başlangıç yeni bir umut, lütfen bana yol gösterin...
yeni bir defter aç kendine unut olanları

Ya ben de öyleyim. Bayanlarla bi türlü o samimiyeti yakalayamıyorum gibi. Canım cicim de çok yapamıyorum. Valla bende idare edecek arkadaş da yok :KK43: keşke başka arkadaşlar olsaydı dışarıdan
Bizde her zaman biraraya gelemiyoruz. Muhtemelen bundan sonra hiç arkadaşım olmayacak. Artık bol bol kk'ya sararım.

Her ortam aynı değildir kafanıza takmayın gayet sizi çok iyi anlıyorum 2 günde insan grup kurmaz ki kocaman insanlar muhakkak ki anlaşabileceginiz birileri çıkacaktır.İlk izlenim çok önemlidir kendinizi geriye çekmeyin biraz da özgüvenli olun sonrası zaten olur.
Kız sülalem nickli bacım sizin geline ne oldu barıştınız mı

Böyle çok kültürden insanların olduğu ortamlarda gruplaşma olayları çok keskin olmuyor diye biliyorum ben.

Yine de kötü düşünüp kötü enerji yaymayın. Çok fazla okul/ortam değiştirmeme rağmen ilk defa böyle bir şey duydum mesela. Ikinciye böyle bir olayı yaşayacağınızı sanmam, lütfen korkmayın siz de:dua:

Böyle çok kültürden insanların olduğu ortamlarda gruplaşma olayları çok keskin olmuyor diye biliyorum ben.

Yine de kötü düşünüp kötü enerji yaymayın. Çok fazla okul/ortam değiştirmeme rağmen ilk defa böyle bir şey duydum mesela. Ikinciye böyle bir olayı yaşayacağınızı sanmam, lütfen korkmayın siz de:dua:

Teşekkür ederim. Geç gidersem, herkes ilk günden grubunu kurarsa diye bir endişe var işte hep bu 4 yıılık olumsuz deneyimlerimin acı meyvesi bu. Ama herkes işyerindekiler gibi kara kalpli olmaz diye umuyorum.

olmaz olmaz gerilmeyin siz normal seviyenizi belirleyip herkese benzer davranın zaten bir süre sonra gruplaşma demeyelimde daha çok keyif aldıklarınızla paylaşımlar aratacak keyifli bir hal alacak.

Kimseyi fazla umursamayın. Gerektiği kadar muhabbet edin yeter. Hem onlardan kurtulacağın için sevinmelisin. Yeni bir ortam daha iyi olur. İsteyen istediği grubu kursun takma kafana.

Kimseyi fazla umursamayın. Gerektiği kadar muhabbet edin yeter. Hem onlardan kurtulacağın için sevinmelisin. Yeni bir ortam daha iyi olur. İsteyen istediği grubu kursun takma kafana.
Teekkür ederim.

Ben onlardan kurtulduğuma seviniyorum ama onlar benim Fransa yolcusu olmama pek sevinemediler. Hele bi tanesi var resmen laf soktu yerli yersiz. Son günlerimde de moralimi bozmaya uğraşıyorlar. Ben bunu dişimle tırnağımla kazandım ama tavırları sanki havadan düşmüş ben kapmışım gibi tavırlılar. Ama eminim kendi gruplarından biri gitse ona böyle yapmazlardı.

is ortami olsun okul ortamı olsun yaklaşık 14 15 senedir ortamlarin içindeyim.

yüzlerce insanla tanıstim.kimi ile can ciger oldum kimine selam vermedim.ama sunu anladim ki bir ortamda o ortami bozan bi elebasi varsa oradan hayir gelmiyor

hele bir de buna çanak tutan bir idareci,amir de varsa of fena...

Öncelikle iyi bayramlar dileyerek konuya geçiyorum. Ben 4 senedir çalıştğım işyerinde arkadaşlık yönünden hiç şanslı olamadım maalesef. Geldiğimde çok katı şekilde gruplaşmış bir ortam buldum. İçlerine girmek için çok uğraştım, kekler börekler yaptım götürdüm, ilgilerini çekmek için tarot falı öğrendim, devamlı hal hatır sordum ama olmadı, bizim arkadaşa ihtiyacımız yok grubumuz var modundaydılar. Böyle olunca ipin ucunu bıraktım. Odamda bir kız vardı adı Zehra, onların grubundan. Her öğlen odaya gelip şen şakrak şekilde Zehra'yı yemeğe çağırırlardı, her defasında çok üzülürdüm kalbim oyulurdu sanki. 1 defa sen de gel katıl bize demediler. Bir defasında birinin odasından acil iş için beyaz kağıt aldım, bana kızdı. Ben "ama Selin de alıyor" deyince "o alır çünkü o Selin" cevabını işittim. Evet tahmin edeceğiniz üzere Selin de grup üyesiydi. Buna benzer onlarca olay yaşadım. Ben de kabuğuma çekildim ve kendimi işe verdim.Neyse ki işte iyiydim.

Ama bu 4 sene benim psikolojimi olumsuz etkilemiş,onu farkettim. Çünkü son 1 yılda iş için kısa süreli olmak üzere farklı bir ortama girdim ve bu 4 senenin bende bıraktığı izin farkına vardım. İlk ortamda çok kötü oldum, resmen insanlardan kaçtım, ama bunu bilinçli yapmadım sanki bir güç beni ele geçirmişti, o güç bilinçaltıydı. "Nasıl olsa beni dışlayacaklar, beni istemeyecekler" korkusuyla kaçtım. Herkes yemeği beraber yerken yanlarına katılmaya utandım, girişken olup "katılabilir miyim" diyemedim. O 4 yıl bende değersizlik hissi yaratmış o an anladım. İşyerindekiler çete gibi olduğu için herkes çete gibi olacak diye beynim senaryo kuruyordu. Bunu aşmam lazım diye düşünüp psikolog araştırıyordum ki, benim iş için Fransa'ya gönderilmem gündeme geldi ve kesinleşti. Uluslararası bir kuruluşta çalışacağım, eğer göze girersem kalıcı da olabilirim. Ve ben arkadaşsız kalmaktan çok korkuyorum. Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.

1 ay sonra orda başlayacağım, vize pasaport orda ev bulma vs. işlemler için koşturuyorum. Ama son anda kesinleşti ve araya tatil girdiği için diğerlerinden 2 gün geç başlamam sözkonusu, ve bunu çok geriyor. Sanki herkes kaynaşacak grubunu kuracak ve ben yalnız kalacağım diye korkuyorum. Bir de şöyle bir durum var: yabancıların olduğu bir ortamda nispeten çok daha iyiyim Türkler olduğunda kötü oluyorum. Fransa'ya benden başka 6 Türk daha gelecek, 3'ü aynı şehirden diğer 3'ü aynı şehirden, benim şehrimden tek ben varım. Çoktan kaynaşmış gruplarını kurmuşlardır diye de takıyorum. Kısaca böyle bayanlar, derdim arkadaş edinmek. Ama dediğim gibi 4 yıl acı bir iz bıraktı. Bu değersizlik hissini aşmam lazım. Her türlü öneriye açığım: dua, olumlama, telkin, insanlara sempatik gelebilecek öneriler... 4 yıl gruplaşma yüzünden zehir içtim adeta, şimdi Fransa yeni bir başlangıç yeni bir umut, lütfen bana yol gösterin...

bence yalnız kalmaktan korkma tek başına mutlu olmayı öğrenmelisin , çizgilerin olsun sırf arkadaşım olucak diye karakterime uymayan (anlatığın arkadaş çevresi gibi) hiç işim olmaz varsın 40 sene yalnız kaliyim çokta önemli değil, tek başıma mutlu ve huzurluyum. Hayatına girecek insanlar ön yargılı deil insan gibi insan olması önemli kaliteli arkadaşlıklar daha önemli diye düşünüyorum

is ortami olsun okul ortamı olsun yaklaşık 14 15 senedir ortamlarin içindeyim.

yüzlerce insanla tanıstim.kimi ile can ciger oldum kimine selam vermedim.ama sunu anladim ki bir ortamda o ortami bozan bi elebasi varsa oradan hayir gelmiyor

hele bir de buna çanak tutan bir idareci,amir de varsa of fena...

evet çok doğru. işyerindeki grubun da çok baskın bir lideri var o ne derse onu yapıyorlar.

iş konusunda birbirlerini çok kolluyorlar. bi işi biri bitiremezse diğerleri yardım ediyor. bense her işi tek başıma kendim yapıyorum, tek başıma mücadele içindeyim. onlarsa devamlı birbirinin arkasını kolluyor. patron için önemli olan iş yürüsün. bu yüzden güzel işleri hep grubun üyelerine veriyor bana da artakalanları. Bazen de gruptan birine güzel iş veriyor işi yapacağın diğer kişileri sen belirle diyor o da grubun diğer üyelerini belirliyor. bu çöplüğün içinden çıkıp Fransa gibi güzel bi olayı hayatıma kattığıma halen inanamıyorum.

bence yalnız kalmaktan korkma tek başına mutlu olmayı öğrenmelisin , çizgilerin olsun sırf arkadaşım olucak diye karakterime uymayan (anlatığın arkadaş çevresi gibi) hiç işim olmaz varsın 40 sene yalnız kaliyim çokta önemli değil, tek başıma mutlu ve huzurluyum. Hayatına girecek insanlar ön yargılı deil insan gibi insan olması önemli kaliteli arkadaşlıklar daha önemli diye düşünüyorum

yalnızlığın da düzel yönleri var tabi ama zorunlu olduğu zaman insanın zoruna gidiyor.

bi keresinde eski işyerime sonradan biri gelmişti, ben onu ilk iş arkadaşlarımla tanıştırmıştım, arkadaşlarla gittiğimiz yemeklere götürmüş "aramıza yeni biri katıldı" deyip herkesle tanıştırmıştım. arkadaşlarla çay içerken o sessiz durduğunda onu da konuşmaya katmak için elimden geleni yapmıştım. ben böyleyim çünkü, b,irinin yalnız mahzun durması huzursuz ederdi. Ama şimdiki işyerimde bana bunların hiçbiri yapılmadı, daha ilk günden umursamadılar, sohbet etmediler yemeğe bile çağırmadılar. İşte bu zoruma gidiyor ben tam aksi biriyken neden bu muamelerele maruz kaldım ? hani hayatta ne edersen o çıkardı karşımıza, ettiğimizi bulurduk? böyleyken neden böyle yani?

O iş yerindeki insanlar gerçekten dengesizmis.. yeni gelen insanla özellikle yabancılık çekmesin diye ilgilenilir.. cok ayip yaptiklari. Herkes öyle değil hiç takılmayın keşke o kadar yil sabretmeyip iş değiştirip yeni ortama girseydiniz. Emin olun her yerde ortam birbirinden farklı, insanlar farklı. Sizin şansınıza öyle insanlar denk gelmiş . Belki sizi kiskandilar cekemediler , basarili olmanizdan korktular is hayatı bu her sey beklenir .. yeni iş yeni insanlar çok iyi gelecek bence siz normal olduğunuz gibi davranın gerisi gelir, iki günde kimse kaynaşıp diğerini dışlamaz ilkokul değil burası iş yeri .. Stres yapmayın başarılar dilerim yeni işinizde:)

Back