Arkadaşlık problemi(yalnızlık)

Remziye12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2024
63
-91
1
iyi geceler arkadaşlar şuan burda gece saat 1 ve ben hiç kimseye anlatamadıklarımı buraya yazıyorum hayatımda güvendiğim bir arkadaşım kalmadı sadece annem var ama insanız arkadaşa ihtiyaç duyuyoruz ama yok.. yok diyorum gerçekten yok hep kazık hep ihanet bir kulağımın arkası kaldı vurulmadığım.. günlerdir aklıma geliyor ve üzüntüden eşime bile anlatamıyorum o da var ama yok gibi.. lise dönemini hatırlıyorum çevrem çok kalabalıktı arkadaşlarım vardı konuştuğum görüştüğüm ama o zaman özgüvensiz, iyi niyetli, saf biriydim hala pek bişey değişmedi de aslında.. ben düğün günü anladım arkadaşımın olmadığını hatırlıyorum mesela kimse yoktu gelmişlerdi ama toplasan 20 dk durup gittiler. Meğersem ben sadece arkadaş olarak görüyormuş hatta dost öyle zametmişim Zamanla arayı açtım. Sonra yurtdışına geldim burada bir kaç kişi ile tanıştım ama hiç ilerlemedi hatta biri vardı onunla iyi olduğumu düşünüyorum kendimce aöa hep ben aradım bana bir iyilik yaptı ben o yaptığını hiç unutmadım beni aramasa bile hep sordum çünkü bana yardımcı oldu dedim ,, aramayı kestim o da öyle kaldı.. dostum dediğim bir arkadaş vardı bana iftira attı kıskançlık herşey oldu işin sonunda.. 1 seneye yakındır konuşmuyorum mesela aklıma geldikçe üzülüyorum bana neden böyle yaptı diye.. sonrası biri ile tanıştım kız aptalın teki çıktı ona anlattığım şeylerle beni vurdu.. arkadaşlar ben herkese herşeyimi anlatan bir aptalım, herkese hemen güveniyorum iki samimi olayım hop hayatımı anlatasım geliyor niye böyleyim bilmiyorum.. bu yaşadıklarımdan dolayı kimseye tahammül edemiyorum güvenmemekye çalışıyorum biri ile konuşsam hemen kendimi frenliyorum detaya girme diye,, bir eksikilik var herkesi kendim gibi bildim hep.. şimdi de o sakinlik yok yapılan yanlışa şakayla karışık laf sokmaya tahammül edemiyorum bu saatten sonra bir arkadaşım olsa nasıl anlaşırım onu da bilmiyorum. Çünkü dürüst dediğim dost dediklerim hep yaraladı.. Heöen herşeyden nem kapıyorum bilmiyorum ama arkadaşlık güzel birşey onu da biliyorum.. ama çevre de kurnaz çok dedikodu birşeylerin öğrenmenin derdindeler. Hep.. iki bebeğim var iyi ki varlar onlar olmazsa hiç geçmezdi iyi ki onlar var.. inşallah anlatabilmişimdir derdimii

Ben de kötü günümde arkadaşım olmadığını anladım, hele düğünüm olsa şu anki durumumda arkadaşım olarak kimse gelmez. Arkadaşlarım atandı evlendi gittiler, araya mesafe girince de bağlar koptu. Yeni tanıştığın insanlara her şeyini en damar noktana kadar tabiki anlatma, arada bir dostluk olur güven oluşur o zaman içini dökebilirsin. Bazen kaliteli yalnızlık daha iyidir, çevrende arkadaş gibi görünenler olacağına düzgün kişiler karşına çıkana kadar yalnız kalmak iyidir.

Yok hepsi kurnaz diyorum biri vardı hep ben anlatıyordum sonra jeton düştü dedim hep anlatıyorum kestim sorunlarımı anlatmayı kız sadece sıkıldığı için benimle konuşuyormuş bende güvendiğim arkadaş gördüğüm için.. sonrada ban diye vurdu beni ee bende birşeyler söyledim tabi ama yine zoruna gidiyor insanın

Sen aptal değilsin. Bazen içimizi dökmek isteriz, hani acılar, dertler paylaştıkça güzel ya öyle bişey işte. Sen bunu kötü tecrübe etmişsin. Bundan sonraki arkadaş ilişkilerinde herşeyini anlatma, hatta mümkünse hiçbir şeyini anlatma. Bir de kendine değer ver ki karşındaki de sana değer versin.

bunun en büyük sebebi eşin seni dinlemiyor olabilir mi ?
Anlatmayın çünkü bana normal gelmıyor herseyını hemen ilk anda sordu die anlatan ınsanlar . Sorabilir ama detay vermem onun merakını gidermem tam tersi meraklı insandan ben uzak dururum benden alacağı tek kelimelik bi cevap yoksa ilerleyen zamanlarda anlatırım önce bi birbirimizi tanıyalım der karşıdaki insana sınırlarım olduğu konusunda sinyal veririm.

Diğer seçenek eşinle evınde çok mutlusundur mutluluğunu paylaşmak için anlatıyorsundur hemen ıcın ıcıne sıgmıyordur insan görünce konuşma ihtiyacı duyuyorsundur buda karşıdakinin seni vurabileceği bişey vermez o yüzden ilk önce birinci secenegi düşündüm çünkü insanları mutluluklarını anlattı die vuramaz kimse, can acıtmaz bu .

10 senelik arkadaşımla 2 ay önce tanıştım sonra dedım ki vay be 10 sene de hiç derdim olmamış dinlememiş bu beni

Yurtdışında olduğunuz için de zor oluyor arkadaşlik vesaire Türkiye de daha kolay sanki yani benim iyi arkadaşlarım var sağolsunlar

Bende sizin gibiydim ama çevrede herkes hep bi yarış içten içe hep bi kıyaslama herşeyler kıyaslanıyor ve egosunu tatmin etmeye konu arıyor karşıdaki bazı insanlar.
Kendilerini iyi hissetmenin yolunu böyle buluyorlar sende bi eksiklik bulduklarını düşünüp yüreklerini ferahlatıyorlar kendilerince.
Bunun zerresini sevdiğim insanla arama Çat diye mesafe koyuyorum asla da görüşmüyorum görüşmeye mecbursam bile yüzeysel konuşup geçiyorum.
Şuan tekim evde çocuğum yok işi de bıraktım 1.5 ay oldu.
Hiç de arkadaş aramadım dert edinmiyorum yani kendime bunu illa biriyle dost olup da herşeyi anlatcam diye bişey yok he arkadaşlarım var mı var liseden olanlarda var hala görüşüyoruz ama gündelik görüşme gereği duymuyorum sizde 2 tane çocuk da varmış vakit bulamıyor olmanız lazım

bence herkes öyledir diye kendini bu şekilde insanlardan uzaklaştırman doğru değil. herkesin karşısına yanlış kişiler çıkabiliyor. yaşın kaç bilmiyorum ama zamanla eminin dost diyebileceğin insanlarla karşılaşabilirsin. bende hep yüzde yüzle başlıyorum bütün ilişkilerime, ve davranışlarına göre o yüzde azalıyor yada kalıyor. azalanı zaten hayatımda tutmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…