arkadaşlık ilişkilerim

inşallahhh. sıcak kanlı olmak benim yapım. kimseye soğuk davranamıyorum

1- Eşim bugün evde?
2- Eşimle planımız var?
3... eşinizin evde olduğunu vurgulayan diğer cümlelerle..

hmm sanırım ben o sınırı çoğu kez geçtim. eşimin evde olması bahane değil. bundan sonraki ilişkilerimde bunu yapablrim ancak. "her zaman musaitim gel" dememem lazım.

aslında beklenti değil gibi bendeki. bilemiyorum aslında belki de biri beni dinlesin diye herkese fedakarlık yapıp kendimi ezdiriyorum
Öyleyse artık buna bir dur demelisin. Sorunun farkında olman iyi bir şey. Sadece anlatmak istiyordun, konuşmak. Ama karşındaki insan bunları senin düşündüğün gibi dinleyip anlayabilecek miydi acaba. Bunları anlamasıda önemli. Aynı olgunlukta olmalı

bir arkadaşım var nikah şahidi bile bendim. yaklaşık 1 sene önce benden borç aldı o gün bugündür denk gelemiyoruz. bazen eşim ara iste paranı diyor amannn diyorum koy g.te gitsin uğraşamam.. sorun sende değil çevrende...

fedakarlık hep fedakarlığı doğurur. sanırım biraz bencil olmak lazım, tabiki dostun olsun dost olmadan yaşayamam bende sırlarımı paylaştığım dostlarım var... sen yeni tanıdığın komşuna hemen güvenmekle hata etmişsin, diğer arkadaşlarına gelince iyi seçim yapmak lazım belki aralarında gerçekten seni çok sevende vardır belki bir şansı daha hak edebilir

yedirdiğim paranın haddi hesabı yok. borcumu bile isteyemem ben geri. helal ederim.

hmm sanırım ben o sınırı çoğu kez geçtim. eşimin evde olması bahane değil. bundan sonraki ilişkilerimde bunu yapablrim ancak. "her zaman musaitim gel" dememem lazım.
benim arkadaşlık ve aile ilişkilerimde her zaman önceliğim eşimdir. ki özellikle arkadaşlar sizin de fazlasıyla deneyimlediğiniz üzere geçici olduğu için eşinizi asla ezdirmeyin kimseye. siz bu kadar kendinizden ödün vermezseniz kimse de tepenize çıkmaz..

yedirdiğim paranın haddi hesabı yok. borcumu bile isteyemem ben geri. helal ederim.
arkadaş deidiğin az olmalı öz olmalı.1 tane dostum var. cankankam derim kendine de. kabız olmuşum gel elimi sık desem ölmüş olsa mezarından kalkar gelir o derece. herşeyimede yetiyor. kendisi mali müşavir adayı. diyor ki hamile kalsan doğursanda işi bırakıp senin bebeye baksam :)

aynı şekilde ölmüş olsam mezarımdan kalkar gerekirse hayalet olur ona musallat olurum diyorum bende. sırf yalnız kalmasın diye :)

sizinde böyle 1 tane arkadaşınız varsa fazlasını aramayın. kalanlarından kurtulduğunuzada sevinin. ben kurtulduklarım için öyle yapıyorum...

Son zamanlarda aynı şeyleri yaşıyorum sanırım bunaldım ve artık düşünesim gelmiyor.ben de kendimi çok yalnız hissediyorum.nedenini de bilmiyorum ve kendi yaşadıklarım senin yaşadıkların ve hissettiklerin ile bire bir aynı.

Anlıyorum.. "Hayır" demeyi öğrenmelisiniz bence, ara sıra bununla ilgili çalışmalar yapın. Birine yardımcı olmanın sebep ve sınırlarını iyi belirlemek lazım. Biri sizden birşey talep ettiğinde şöyle bir durun kendinizle konuşun. İstenen şeyi gerçekten ne amaçla yapmak istediğinizi bir sorgulayın. Sırf reddedemediğiniz için yapacağınızı hissediyorsanız ve hayati birşey değilse şöyle bir durun ve nazikçe reddedin. "Bunun için hiç uygun değilim" ya da "Biraz yoğunum bunu yapamayacağım" gibi cümleleriniz olsun. Korkmayın hiçbir şey olmaz. Eğer kendinizden ödün verecek kadar uyumlu olma çabalarına girmezseniz hafifleyeceksiniz diye düşünüyorum. Kendinize ve çevrenize karşı dürüst olun, ilişkiler karşılıklı etkileşimlerle yürür. Bu şekilde tek taraflı olduğunda kimse size karşı dürüst davranmaz ve hatta iyiliklerinizin altında ezilip rahatsız olabilirler, uzaklaşabilirler.. Daha açık bir iletişim tarzını benimseyin. "Şunu yapmazsam beni sevmezler" gibi kaygıları atın kafanızdan. Peki hiç kimse için birşey yapmayacak mıyız? Hayır tabiki yapacağız ama sınırlarımızı bileceğiz ve karşımızdaki insanların da yetişkin bir birey olduğunu unutmayacağız.

e demek ki artık tum bunları yaşadıktan snra baya tecrubeli sahibi olmuşsun. bir daha ki ark. secim ve yaklaşımlarında temkinli olursun.
ve bazen arkadaşlık veya iyiligin karşılıgını beklememek lazım. beklentiyi düşürünce daha iyi hissediyor insan.

Senin sorunun biri senden koltuk takımını istese al götür demen.

Fazla fedakarlik fazla vefasizlik getirir.
Bir kac arkadastan bende vefasizlik gordum simdi ne kadar az arkadas o kadar kafa rahatligi modundayim.

Ben de kendimi kolay kolay Hayır diyemiyorum diye suclardim
sen bu konuda Nirvanaya ulasmissin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…