Yalnız o mantığa göre çocukları da kadınlar değil erkekler yetiştirmeli,kadınlar çalışsın erkekler çocuk yetiştirsin o zaman.
Bir de şöyle bir şey var,sen galiba kadın hocalara hiç denk gelmemişsin.Benim şimdiye kadar gördüğüm en sert olan hocaların çocuğu kadındı.Lisede bir matematikçimiz vardı,ders boyunca sınıftan tek bir ses çıkmazdı-ki biz okulun en haşarı sınıflarındandık-Ve bu hoca bir kadındı.Üniversite zamanı bile,stres duyduğum zaman rüyalarıma girdiği oldu kadının öyle derin bir etki bıraktı.Bir de Tarih hocamız vardı erkek,adam o kadar yumuşak o kafa dengi bir adamdı ki,kimi sınıf arkadaşlarım sigara içiyordu okulda gizlice,bu adamın dersine geç gelirlerdi,hoca da derdi'oo noldu,sigara keyfinden mi geliyoz'sonra gülerdi,adamın dersinde hep geyik dönerdi.Yani kadın hocalar erkek hocalar kadar sert,hatta benim gözlemim daha sert ve disiplinli ve kuralcılar.Mesela bir ödevin var,bunu vaktinde yetiştiremedin bir erkek hocanın ek süre verme ihtimali kadın hocadan çook daha fazladır.
erkek hocaların sayısının daha fazla olması gerektigini düşünüyorum. daha iyi beceriyorlar bu işi, kimse kusura bakmasın.
otorite saglamaktan kastım ciyak ciyak bagırmak degil, sert bi tavır hani, gözlerinden, duruşundan bile anlaşılır. ondan bahsediyorum ben. yoksa istedigi kadar bagırsın fanatik holiganlar gibi, hiç bir işe yaramaz elbette.
o senin bahsettigin esnek olma yetengi evet erkek hocalarda var ama okullarda böyle gerekli durumalrda esnemenin gerekli oldugunu düşünüyorum zaten. ve eet erkek hocalar daha esnekler gerektigi konularda fakat bunun otorite ile bir ilgisi yok. kadın hocalar güya her şeyi dakikası dakikasına yapmaya çalışıyorlar sözde ama hiç ilgisi yok. işgüzarlık peşinde çogu. ama üniversitedeki kadın hocalarımın yarısından falan çok memnundum açıkçası. esneklik konusunda da otorite konusunda da bilgi aktarabilme ve araştırmaya teşvik edebilme açısından da....