yine laf edeceksiniz ama bu da feminize edilen egitimin sonucu. ''ayy çocuklara bagırmayın ay vurmayın ay bilmem ne, onlar sadece çocuk, bütün çocuklarımız okusun adam olsun
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
'' diye diye egitimdeki disiplini mahvettiler. eti senin kemigi benim tipi anlayışa da karşıyım tabi ama bunun ortası yok mu ya sankii. hak eden çocuga bagırılır hatta hafifçe vurulur da. her daim her çocuga her koşulda sevecen davranmak, alttan almak çocugu şımartır. çocuga hiç bagırmayınca, sert çıkmayınca çok modern oluyoruz sözde.
bir de tabi çocukların ailesi var. kendi çocuguna ayrıcalık bekleyen mi ararsın, saldım çayıra mevlam kayıra diyen mi ararsın, kafası anlatılanı almayan veli mi ararsın... binbir türlü tip var ve hepsine de ne kadar kıt anlayışlı ve ilgisiz de olsalar iyi davranmak zorunda kalıyor ögretmenler tabi çocukalrının da her türlü yaramazlıgını ve şımarıklıgına çekmek zorunda kalıyorlar.
bunun bir de ögretmen tarafı var tabi. bazı ögretmenler de meslege layık degil. ''ayın 15inde maaşımı alırım gerisi beni hiç alakadar etmez'' havasında olanlar da var. tabi bir de artık eskisi kadar erkek ögretmen de kalmadı okullarda, kadın ögretmenlerin sayısı iyice arttı ve onlar da disiplini saglayamıyorlar maalesef.
çocuklar sözde sürekli olarak şiddetten uzak büyütülüyor ama bu, çocukların içindeki kabadayıyı öldürmez, onları hem şımartır hem de ya zayıf bir çocuk yapar ya da her istedigini yapabilecegini zanneden bir kabadayı. gerektigi yerde gerektigi tepkiyi almaları lazım. tabi sonrasında haddini bilmeyen şımarık velilere de haddini bildirecek yasalar lazım.
''ay çocuktur onun aklı ermez'' zihniyetinin de bitmesi lazım, bu çocukların da hapse girmesi ve ailelerinin de ceza alması lazım. her çocuk okumak zorunda degil derken bana karşı çıkıyordunuz. her çocuk okumasın işte, gitsin bir işe girsin eşek gibi çalışsın bakalım serserilik yapabiliyor mu öyle kolay kolay. hazır parayla, bol vakitle, sıfır sorumlulukla serserilik yapmak kolay...
not : diger konularda yorum yapınca ya erkek oldum ya şarlatan ya cahil ya da yobaz... bu sefer de beni ögretmen sanacaksınız kesin, yok canım ögretmen de degilim ben.