Arkadaslardan Gelen Gonderme mecburiyetli mesajlar

Sacma salak insanlarin ortaya attigi uyduruk kaydirik seyler.
Okumadan silmek lazim.

birakin whatsapu gecenlerde burda bir akrabamiz dediki artik telefonu birak eve atiyorlar beyaz kagidin uzerine yazdirip isimde yazmiyorlarmis herkese atiyorlarmis..

Ohoo o zaman benim her işim ters giderdi beladan kurtulamazdım. Çok şükür gayet dualarım kabul oluyor korkma. Ben hiç birini bir Allahın kuluna göndermedim. Hiç bir şey olmadı. İçin rahat olsun saçma sapan bir şey. Sil geç.

O mesajları göndermek günah. Evet bu net.
Zincire katılmayın. Asla geri gönderme yapmayın, göndereni de tatlılıkla uyarın.

Bir duayı yollamak, dua zincirine katılmak çok ayrı, bu tip tehditkâr mesajları devam ettirmek çok ayrı. Şirk mi koşuyorsunuz, ne haddinize sizin Allah ın taktirinde olan birşeyi söyleyebilmeniz.

Okumadan direk silinmeli.
Aynen oyle ya ben mesaji okumadan diliyorum mesala,bunu istem disi yapiyoruz,sonra diyoki gondermezsen kabul olmasin,e ben oglumla ilgili diliyorum,sonunda bunu okuyunca,yok kabul olmasin bilmemne moralim bozuluyor.

En nefret ettigim kisir döngü! Cok rahatsiz oluyorum onceleri okuyup sizin gibi celiskiye duserdim ama yine de kimseye de atmazdim,simdi ise hic okumadan direkt siliyorum kusku yasamamak icin...
Ki ben aksine dinimizin iinanclarimizin bu kadar basitlestirilmesinin gunah oldugunu dusunuyorum o yuzden bana gore sorun bizde degil o mesajlari atanlarda.!

Zaten Nihat Hatipogluna sordular galiba bunu,yanlis hatirlamiysam,oda pek tasvip etmemisti,aynen katiliyorum sana,bide bikere tam okumadan gonderdim ,sonra bi bakarimki sonunda beddua,bir fatihaya muhtac kalasin gondermezsen,hemen millete ozur mesaji yolladim.

Yollamazsan cehenneme gidersin'di bana gelen bir tanesinin sonu. Hangi akla hizmet kim başlatıyor bu embesilliği bir fikrim yok ama bana atana "Haşâ sen Allah mısın gerizekalı?" demiştim kendimi tutamayıp. Günaha soktular boşuna bak:KK14:

Bir tek bu salavat çekmeli, bir şeyler okumalı (dua için değil, cuma vakti niyetine mesela) mesajları göndermeyi, o zincire katılmayı olumlu buluyorum.

Ama ona da üşeniyorum ben.

Diyorumya sadece duayi yazsa,oku ginderebilirsen paylas dese amenna.
Ama gondermezsen soyle olsun,boyle olsun bu yanlis bence yoksa duaya vesile olmak cok guzel bisey.

Hicbir sekilde gondermiyorum. Direk siliyorum. Bir kac kisiyi cok ciddi uyardim. Artık gelmiyor.
Sen kimsin ki bana beddua ediyorsun yani.
Gonderirseniz gunah kesinlikle..
Dilegimin kabul olmasi sanki mesaja kaldi.. Pehh..

Teknoloji okadar ilrlediki artik dileklerimizi bile mesajla ileticez galiba,tovbe tovbe...

Bu tip yazıları broşürleri posta kutularına atarlardı çok önceden.
Şimdi hatırladım. Yapmayanlar sakat kaldi. Ailesi yokoldu falan filan yazardi.
Çocukken obsesifdim. Psikolijimi bozan sebeplerden bir olabilir.Yeni hatirliyorum bak.

Artık zerre önemsemiyorum. Direkt silerim.

Bizimde okulun bahcesine kadinlar gelip namaz kilan agac falan gosterirlerdi,simdi tamam bakarsin anlarsinda,o yasta bi cocugun pisikolojisine agir biraz.

Lisedeydik, o zamanlar kağıda yazılıp yapılıyordu bunlar.
Oturup aynı şeyi hede hede diye yazarlardı.
Yazmayangillerdenim, 20 yıl geçmiş üstünden, hayatım hiç de tehdit ettikleri gibi olmadı. Hadi ben neyse de yazanlar da havasını aldı.

Eger silersen veya ............göndermessen Allah dilediginikabuletmesin. Simdi saatine bak 9 dakika sonra , seni mutlu eden birolay olucak.. çok zor değil kopyla. bana gelen mesajlardan biri gönderenide akıllı sanırdım ve sordum böyle saçmalıklara inanıyor musun diye, cevap olarak korktugunu söyledi, allah akıl fikir versin gerçekten , zor bir psikoloji bunların ki :)

Ya iste guzel bi dua yada ayet var,sonra bunu hemen gonder,bak icinde ayet var ihmal etme,9 dk icinde seni mutlu edicek bisey olucak,gercekten oluyor dene bak gorursun,ama gondermezsen,dilegin kabul olmasin,basina kotu seyler gelicek falan filan iste.
Tamamen insanin butun insani duygularini hedef alan bi mesaj.

262680"]Herkes yollamam diyor ; yollayanlar kim peki :) :) :)[/QUOTE]:KK14:

Hayir baslatan kim onu bi bulsak sorucaz neyin kafasi diye ama baslatani bulamiyoz...

Bunun cok basit bir cozumu var. Bu tarz mesajlar atabilecek potansiyelde kisilerle sosyal iliskileri minimuma indirmek mumkunse bitirmek. Hayatmda bana bi kere bile boyle mesajlar gelmedi. Ustelik inancli biriyim,herkes de bunu bilir. Ama bu son derece sacma ve cocukca dinle imanla alakasiz bir oyun. Boyle tavirlari olan insanlari etrafimda tutmamaya ozen gosteririm.onerilir...
Atan kuzenimde,gerci nezamandir gormedimde,okizcagizada biri gondermis,oda mecbur hissetmis uyardim yoksa kendisini.
Mesela benim bi arkadas var cok guzel paylasimlar yapar,mesela kadir gecesi cekilicek tesbihleri atmisti,yorumsuz bi sekilde,paylas vesile olursun yazmisti,beddusi falan yoktu bende inancli arkadaslarima yoladim.

X