Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen oyle ya ben mesaji okumadan diliyorum mesala,bunu istem disi yapiyoruz,sonra diyoki gondermezsen kabul olmasin,e ben oglumla ilgili diliyorum,sonunda bunu okuyunca,yok kabul olmasin bilmemne moralim bozuluyor.O mesajları göndermek günah. Evet bu net.
Zincire katılmayın. Asla geri gönderme yapmayın, göndereni de tatlılıkla uyarın.
Bir duayı yollamak, dua zincirine katılmak çok ayrı, bu tip tehditkâr mesajları devam ettirmek çok ayrı. Şirk mi koşuyorsunuz, ne haddinize sizin Allah ın taktirinde olan birşeyi söyleyebilmeniz.
Okumadan direk silinmeli.
En nefret ettigim kisir döngü! Cok rahatsiz oluyorum onceleri okuyup sizin gibi celiskiye duserdim ama yine de kimseye de atmazdim,simdi ise hic okumadan direkt siliyorum kusku yasamamak icin...
Ki ben aksine dinimizin iinanclarimizin bu kadar basitlestirilmesinin gunah oldugunu dusunuyorum o yuzden bana gore sorun bizde degil o mesajlari atanlarda.!
Bir tek bu salavat çekmeli, bir şeyler okumalı (dua için değil, cuma vakti niyetine mesela) mesajları göndermeyi, o zincire katılmayı olumlu buluyorum.
Ama ona da üşeniyorum ben.
Hicbir sekilde gondermiyorum. Direk siliyorum. Bir kac kisiyi cok ciddi uyardim. Artık gelmiyor.
Sen kimsin ki bana beddua ediyorsun yani.
Gonderirseniz gunah kesinlikle..
Dilegimin kabul olmasi sanki mesaja kaldi.. Pehh..
Bu tip yazıları broşürleri posta kutularına atarlardı çok önceden.
Şimdi hatırladım. Yapmayanlar sakat kaldi. Ailesi yokoldu falan filan yazardi.
Çocukken obsesifdim. Psikolijimi bozan sebeplerden bir olabilir.Yeni hatirliyorum bak.
Artık zerre önemsemiyorum. Direkt silerim.
Eger silersen veya ............göndermessen Allah dilediginikabuletmesin. Simdi saatine bak 9 dakika sonra , seni mutlu eden birolay olucak.. çok zor değil kopyla. bana gelen mesajlardan biri gönderenide akıllı sanırdım ve sordum böyle saçmalıklara inanıyor musun diye, cevap olarak korktugunu söyledi, allah akıl fikir versin gerçekten , zor bir psikoloji bunların ki :)
Heee valla oyle yaziyodu,kim gonderdi hacdan,kime gonderdi,aklimda deli sorular..Hacdan gelen 'okunmuş mesaj'lar
Ayy dur neyseki silmedim daha hemen gonderiyim:)Ayy ben o mesajları kimseye göndermiyorum. Acaba o yüzden mi iki yakam bir araya gelmiyor.
hep israilin isi bunlar
Atan kuzenimde,gerci nezamandir gormedimde,okizcagizada biri gondermis,oda mecbur hissetmis uyardim yoksa kendisini.Bunun cok basit bir cozumu var. Bu tarz mesajlar atabilecek potansiyelde kisilerle sosyal iliskileri minimuma indirmek mumkunse bitirmek. Hayatmda bana bi kere bile boyle mesajlar gelmedi. Ustelik inancli biriyim,herkes de bunu bilir. Ama bu son derece sacma ve cocukca dinle imanla alakasiz bir oyun. Boyle tavirlari olan insanlari etrafimda tutmamaya ozen gosteririm.onerilir...