Arkadaslardan Gelen Gonderme mecburiyetli mesajlar

Geçen günde bana geldi işde bana da yollamazsan beni sevmiyorsun falan diyordu bende sadece ona yolladım :KK53:sevgimi bi mesajla ölçüyorsa pes yani:KK57:

Telefonlar yaygınlaşmadan önce de kağıt dağıtırlardı orda burda, bunu 10 kişiye dağıt bilmem ne bilmem ne.. Saçmalardan seçmeler..

Ay hala mı var bunlar

Bizim zamanımızda bunlar mektup şeklinde idi

Posta kutusuna vs atarlardı

Hiç yapmadım üstünden 25 yılı aşkın zaman geçti bir şey olduğu yok

15-20 yıl önce çocukluğumda evimize bırakırlardı böyle salakça kağıtları. Demek ki hala var. Teknoloji bu kadar ilerledi, resmen bilgi çağını yaşıyoruz ama nasıl oluyorsa insanımız hala cehalet içinde boğuluyor.

sallama ya
orda yazılanlarla mı sevap kazanıp cennete gırcez allah askına
bırı ortaya bı mesaj atıyo işte.. boşveeer

banada sürekli geliyor ama okumuyorum bile.başkalarınada göndermiyorum.çocukca birşey gibi geliyor bana.

O mesajlardan hala kaldı mı ya ciddi ciddi:KK48:

Bi de sizinkiler biraz sönük ve sıkıcı dileğin kabul olmasın falan. Bunların Dabbe filmi tadında olanları vardı bi aralar; duayı okuyup 50 kişiye göndermeyenin evine cinler musallat olmuş, bütün işleri ters gidip intihar etmiş, bilmem neler görününce delirmiş bla bla konulu.:KK53:

İnsanların boş vakti çok herhalde ne diyeyim.

Eskidende posta kutusuna atarlardı, çoğaltıp dağıt, dağıtmazsan belanı bul diyye. Hiç göndermedim şimdiye kadar. Başımada bişey gelmedş

artık insanların cennete gıdıp gıtmeyecegı ,duasının kabul olmayacagı atılan mesajlara baglı
ve malesef bu duruma gore ben hem bu dunyada hem ahırette yandım cunkı bana cok sacma gelıyo
hıc dıkkate bıle almıyorum

Bunun cok basit bir cozumu var. Bu tarz mesajlar atabilecek potansiyelde kisilerle sosyal iliskileri minimuma indirmek mumkunse bitirmek. Hayatmda bana bi kere bile boyle mesajlar gelmedi. Ustelik inancli biriyim,herkes de bunu bilir. Ama bu son derece sacma ve cocukca dinle imanla alakasiz bir oyun. Boyle tavirlari olan insanlari etrafimda tutmamaya ozen gosteririm.onerilir...

Ya arkadaslar sizede mutlaka geliyodur,dilek tut,uckere tekrarla icinden,sonra asagida dua oluyo bunu bilmem kac kisiye gonder diyo.ha bide gondermezsen dilegin kabul olmasin gibi bide beddua iceriyo.
Gondersen biturlu karsindakileride mecbur ediyosun,bu boyle donup gidiyo.
Gondermesen acaba diyosun...
Dilegim kabul olmazmi?
Tabiki Allah dualarimizi kabul etmek icin mesaja bakmiyo,direk dua etmek ,dilemek yeterli ama iste boylede mesajlar donuyo ortalikta.
Tamam dua ettirmek ,buna vesile olmak guzel busey ama,boyle zoraki olurmu?
Mesaja yazsa duayi,arkadasim bu duayi oku gonderebilirsen arkadaslarina Allah rizasi icin gonder de,beddua etmekte ne,duan kabul olnasin!
Mesela bana dun geldi boyle bi mesaj,direk oglumla ilgili diledim,uzun omurlu olsun dedim ,e gondermedim,cunki karsimdakinide ayni duruma dusuremem,haksizmiyim kizlar,bu konuda bilgisi olan varmi,asli varmi bu mrsajlarin,ben sanmiyorum ama,ha bide dunki mesajda bu mesaj hacdan heldi bak gonder gibi bi ibare bile vardi!
bence itibar edilmemeli, sonuçta msj olayı şurda kaç yıllık , eskiden nasıl dua ediliyordu, öyle emri vaki hak bırakmalarıda saçmalık , göndermeyince vebali olacağını sanmıyorum şahsen

X