En nefret ettigim kisir döngü! Cok rahatsiz oluyorum onceleri okuyup sizin gibi celiskiye duserdim ama yine de kimseye de atmazdim,simdi ise hic okumadan direkt siliyorum kusku yasamamak icin...Ya arkadaslar sizede mutlaka geliyodur,dilek tut,uckere tekrarla icinden,sonra asagida dua oluyo bunu bilmem kac kisiye gonder diyi,ha bide gondermezsen dilegin kabul olmasin gibi bide beddua iceriyo.
Gondersen biturlu karsindakileride mecbur ediyosun,bu boyle donup gidiyo.
Gindermesen acaba diyosun...
Dilegim jabul olmazmi.
Tabiki Allah dualarimizi kabul etmek icin mesaja bakmiyo,direk dua etmek ,dilemek yeterli ama iste boylede mesajlar donuyo ortalikta.
Tamam dua ettirmek ,buna vesile olmak guzel busey ama,boyle zoraki olurmu?
Mesaja yazsa duayi,arkadasim bu duayi oku ginderebilirsen arkadaslarina Allah ruzasi icin gonder de,beddua etmekte ne,duan kabul olnasin!
Mesela bana dun geldi boyle bi mesaj,direk oglumla ilgili diledim,uzun omurlu olsun dedim ,e gondermedim,cunki karsimdakinide ayni duruma dusuremem,haksizmiyim kizlar,bu konuda bilgisi olan varmi,asli varmi bu mrsajlarin,ben sanmiyorum ama,ha bide dunki mesajda bu mesaj hacdan heldi bak gonder gibi bi ibare bile vardi!
O mesajları göndermek günah. Evet bu net.
Zincire katılmayın. Asla geri gönderme yapmayın, göndereni de tatlılıkla uyarın.
Bir duayı yollamak, dua zincirine katılmak çok ayrı, bu tip tehditkâr mesajları devam ettirmek çok ayrı. Şirk mi koşuyorsunuz, ne haddinize sizin Allah ın taktirinde olan birşeyi söyleyebilmeniz.
Okumadan direk silinmeli.
Bu tur mesajlarin ilk kismina goz attiginizda asagi yukari sonu tahmin edildiginden okumadan silin gitsin. Bunun cok oncelerde mektupla posta kutusuna gelenleri vardi, sonra maile atmaya basladilar, mesaj falan derken issiz insanlar bunu whatsapptan bile gondermeye basladi. Gormezden gelin gitsin.Ya arkadaslar sizede mutlaka geliyodur,dilek tut,uckere tekrarla icinden,sonra asagida dua oluyo bunu bilmem kac kisiye gonder diyo.ha bide gondermezsen dilegin kabul olmasin gibi bide beddua iceriyo.
Gondersen biturlu karsindakileride mecbur ediyosun,bu boyle donup gidiyo.
Gondermesen acaba diyosun...
Dilegim kabul olmazmi?
Tabiki Allah dualarimizi kabul etmek icin mesaja bakmiyo,direk dua etmek ,dilemek yeterli ama iste boylede mesajlar donuyo ortalikta.
Tamam dua ettirmek ,buna vesile olmak guzel busey ama,boyle zoraki olurmu?
Mesaja yazsa duayi,arkadasim bu duayi oku gonderebilirsen arkadaslarina Allah rizasi icin gonder de,beddua etmekte ne,duan kabul olnasin!
Mesela bana dun geldi boyle bi mesaj,direk oglumla ilgili diledim,uzun omurlu olsun dedim ,e gondermedim,cunki karsimdakinide ayni duruma dusuremem,haksizmiyim kizlar,bu konuda bilgisi olan varmi,asli varmi bu mrsajlarin,ben sanmiyorum ama,ha bide dunki mesajda bu mesaj hacdan heldi bak gonder gibi bi ibare bile vardi!
Bir tek bu salavat çekmeli, bir şeyler okumalı (dua için değil, cuma vakti niyetine mesela) mesajları göndermeyi, o zincire katılmayı olumlu buluyorum.
Ama ona da üşeniyorum ben.