- 30 Mayıs 2022
- 3
- 0
- 34
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhabalar. Ben de bir selam herkese arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce uyuz olduğumu öğrendim bitmek bilmeyen kaşıntılarım vardı yaz ayında ben bunu sinek ısırığı sanıp nerdeyse evdeki detanı bitirdim ama hala kaşınıyordum doktora gittim uyuz teşhisi konuldu sonra doktor bana eczanede yapılan sarımtrak renkli kükürtlü bir karışım verdi 3 gün boyunca 3 gündüz 2 gece olarak beklettim ben sonra yıkandım kaşıntılarım azaldı akabinde ben kendime bu hastalığı yediremediğim için başka bir doktora göründüm aynı teşhisi koydu neyse 2 metrin losyon 3 tüp de wilkinson pomad kullandım ilk yıkandım sonra metrin losyonu sürdüm aynı gece kaşınmayan yerlerim kaşınmaya başladı deli gibi ama mide tarafım üstü neyse 3 gün durdu üstümde o 3gün sonra wilkinson pomad kullandım çok kötü kokuyor ama sorun değil bu hastalığınızdan daha mühim olan bir konu değil zaten bu kokuya ben zor katlanıyorum böcek falan nasıl dursun yani neyse 3 gün sonra yıkandım tekrar bunu kullandım tekrar 3 gün beklettim tekrar yıkadım tekrar kullandım tekrar yıkadım derken 17 gün falan tedavi sürecim oldu bunun akabinde sirke ile yıkandım böyle suyla sirkeyi homojen hale getirmeden direk vücuduma sürdüm 5 dakka kadar bekletip duş aldım her duşta sonra kıyafetlerimi atabileceklerimi 90 dereceye attım diğerleri 60 sonra iç çamaşırlarımı içten ütüledim imkanınız varsa atın çöpe bu kremlerden dolayı attığım bir sürü kıyafetim oldu kapı kollarına tuvaletlere sirke sıktım homojen etmeden ama beyaz sirke yoksa elma sirkesi de olur yatağı yattığım yeri sürekli süpürdüm sonra orayada sirke sıktım yerleri sirke ile domestos ile sildim biraz zahmetli bugün doktora gittim baktı geçmiş gibi görünüyor dedi ki zaten geçtiğini biliyordum kaşınmıyorum :) ve sıcak suda duş aldığınızda uyuz ile enfekte oldu iseniz sıcak su değen yerlerde deli gibi kaşınma oluyor iki kere duşumda bilerek sıcak suyu açtım kaşıntı felan yok artık vücudumu sadece nemlendirmek kaldı
Of çok çok zor bir illet bu Allah bulaşanı kurtarsın bizde ailecek uyuz olduk.. eşim ve kızım atlattı ama bende hala kaşıntı azalmış olsa da var.. gebeliğe bağlı mi acaba diyorum bilemiyorum.. cildiyeye gitsem iyi olacak sanırım tekrar
Mrb bende şuan uyuz olmuşum 2 çocugumda beraber olduk yeşilimsi bi krem verdi doktor açık renkli eczanede karışım yaptırdık 3gün 2 gece kaldı üzerimizde ama halen kaşınıyorum ve döküntü yoktu bende döküntüler olmaya başladı ilaç ile yaramadımı aceba bilgin varmı doktora ilk gittigimde alerjik dedi uyuz. Olan bi kişiyle temas ettiğimi söyleyince uyuz tedavisine başladı ilacı kullanırken de kaşınıyordum en küçük çocuğum 6 aylık emiyor ve gögüs tarafım aşırı kaşınıyor aile doktoru bıktı benden gidip geliyorum ama cildiyeye git diyor başka bişey demiyor gittim de oda etkisi 1 ay sürer diyor hergün çarşaf falan yıkıyor ütülenmeyecekleri bile ütülüyorum seninde döküntün oldumu
Bende bir haftadır kaşınıyorum.Beyaz sirke fayda ettimi yani cocuklardada var bulasti onlara nasil yaptiniz bebegim 6 aylk haftada bir dedi losyona kilewella olan 3 yas olanada her aksam dedi
Döküntü uyuz bittikten sonra olmuştu ben de yaklaşık 4 ay su bazlı krem kullandım hala ara ara kullanıyorum zaten cildim de çok kuru olduğu için kaşıntı oluyorBende bir haftadır kaşınıyorum.
Ama döküntüm yok.
Gece uykumda da sorun yok.
Eczaneden uyuzla ilgili bir karışım aldım ve 4 gün kullandım. Ayrıca kwellada losyon da kullanıyorum.
Döküntüsüz uyuz olur mu?
Lütfen bilenler cevap yazsın.
selam herkese arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce uyuz olduğumu öğrendim bitmek bilmeyen kaşıntılarım vardı yaz ayında ben bunu sinek ısırığı sanıp nerdeyse evdeki detanı bitirdim ama hala kaşınıyordum doktora gittim uyuz teşhisi konuldu sonra doktor bana eczanede yapılan sarımtrak renkli kükürtlü bir karışım verdi 3 gün boyunca 3 gündüz 2 gece olarak beklettim ben sonra yıkandım kaşıntılarım azaldı akabinde ben kendime bu hastalığı yediremediğim için başka bir doktora göründüm aynı teşhisi koydu neyse 2 metrin losyon 3 tüp de wilkinson pomad kullandım ilk yıkandım sonra metrin losyonu sürdüm aynı gece kaşınmayan yerlerim kaşınmaya başladı deli gibi ama mide tarafım üstü neyse 3 gün durdu üstümde o 3gün sonra wilkinson pomad kullandım çok kötü kokuyor ama sorun değil bu hastalığınızdan daha mühim olan bir konu değil zaten bu kokuya ben zor katlanıyorum böcek falan nasıl dursun yani neyse 3 gün sonra yıkandım tekrar bunu kullandım tekrar 3 gün beklettim tekrar yıkadım tekrar kullandım tekrar yıkadım derken 17 gün falan tedavi sürecim oldu bunun akabinde sirke ile yıkandım böyle suyla sirkeyi homojen hale getirmeden direk vücuduma sürdüm 5 dakka kadar bekletip duş aldım her duşta sonra kıyafetlerimi atabileceklerimi 90 dereceye attım diğerleri 60 sonra iç çamaşırlarımı içten ütüledim imkanınız varsa atın çöpe bu kremlerden dolayı attığım bir sürü kıyafetim oldu kapı kollarına tuvaletlere sirke sıktım homojen etmeden ama beyaz sirke yoksa elma sirkesi de olur yatağı yattığım yeri sürekli süpürdüm sonra orayada sirke sıktım yerleri sirke ile domestos ile sildim biraz zahmetli bugün doktora gittim baktı geçmiş gibi görünüyor dedi ki zaten geçtiğini biliyordum kaşınmıyorum :) ve sıcak suda duş aldığınızda uyuz ile enfekte oldu iseniz sıcak su değen yerlerde deli gibi kaşınma oluyor iki kere duşumda bilerek sıcak suyu açtım kaşıntı felan yok artık vücudumu sadece nemlendirmek kaldı
Metrini dr 4 gun vucudda kalip 5.gun yikanacak demisti .tam bir sacmalikdi onerisi .oneri diyorum cunki biz ozamn bunun yok yumurtadan cikarlar kismini bilmiyorduk ama sozum ona dr sahsiyeti biliyordu.oglama verdigi diger asit baz ilacda oglumu yakti.nereden almisti egitimini bilmiyorumMerhabalar öncelikle geçmiş olsun. Darısı başıma olsun. 2 metrin losyon demişsiniz ama metrini vücudunuzda 3 gün bekletmissiniz doğrumu? Normalde akşam surup sabah yikaniliyor ya. 2 metrin kutusunu bir defadami bitirdiniz? Cunki akabinde wilkinson başlamışsıniz. Wilkinson üç gün bekledikten sonra yikandiniz ve ne kadar sonra ikinci kez wilkinson uygulamasına başladınız? Yani üç gün uygulayıp yıkanıp ara vermeden tekrar mi wilkinsona başladınız? Normalde wilkinsona da bir hafta ara verdiriyorlar siz ara vermeden ikinci kez üç günlük tedaviye mi başladınız? Kusuruma bakmayın bir mucadeledeyim ve yiprandim çok. Cevaplarsaniz sevinirim
Hayir bu uyuz degil kurdesen dokmussunuz asiri strese bagli dokuyor.belirtileri uyuz gibi olsada gorseli ayri.bende uyuz illetinden strese girip boyle d9ktum sukur gecti .ama uyuz kolay bitmiyor.gecmis olsun uyuz olmadiginizi dusunuyorum bunun icin bir sadaka verin o denli nefret birseydir uyuz(FOTOĞRAFLI YORUM)
Arkadaşlar konu eski ama bir şansımı deneyim belki cevap veren olur. Öncelikle belirteyim pazartesiye randevu alabildim doktora.
2 gecedir ekte görselde ki gibi bir hal alıyor vücudum. Bu uyuz mudur sizce? Öncesinde bir yanma oluyor, sonra aşırı kaşıntı oluyor. Kaşıdıktan sonra da bu hale geliyor. Bazı bölgelerimde kaşımadan da ortaya çıkıyor.
Yalnız bu durum sadece geceleri ortaya çıkıyor ve sabaha geçiyor. Sanki gece bu kızarıklık, yanma, kaşıntı benim vücudumda olmamış gibi sabaha hiç birşeyim kalmıyor. Kızarıklık,iz hiçbişey kalmıyor sabaha. Gündüz de bir sıkıntım yok. Sizce uyuz muyum?
Ay inşallah dediğiniz gibidir rabbim uzak etsin uyuz olmaktan herkesi bende aşırı korkuyorum çünkü aşırı huylanma tiksinme durumum var en ufak böcek ısırığından bile uyuz olduysam diye düşünmekten yoruldum. 2,5 yaşında kızım var, oğlum 10 yaşında okula başlayacak pazartesi, eşim keza hergün dışarda offf naparız. Çok şükür onlarda hiç bişey yok. İnşallah olmazda hiçbirimizde Çok teşekkür ederim dediğinizi yapıcam inşallah.Hayir bu uyuz degil kurdesen dokmussunuz asiri strese bagli dokuyor.belirtileri uyuz gibi olsada gorseli ayri.bende uyuz illetinden strese girip boyle d9ktum sukur gecti .ama uyuz kolay bitmiyor.gecmis olsun uyuz olmadiginizi dusunuyorum bunun icin bir sadaka verin o denli nefret birseydir uyuz
Kendinkendinede sonuyor illa ilac kullanmaya gerek yok.hatta gecen bir cildiyecide story koymusti soguk su cok iyi geliyorAy inşallah dediğiniz gibidir rabbim uzak etsin uyuz olmaktan herkesi bende aşırı korkuyorum çünkü aşırı huylanma tiksinme durumum var en ufak böcek ısırığından bile uyuz olduysam diye düşünmekten yoruldum. 2,5 yaşında kızım var, oğlum 10 yaşında okula başlayacak pazartesi, eşim keza hergün dışarda offf naparız. Çok şükür onlarda hiç bişey yok. İnşallah olmazda hiçbirimizde Çok teşekkür ederim dediğinizi yapıcam inşallah.
Valla tam nokta atışı yaptınız çok sağolun. Doktora gittim kurdeşen dedi, tıptaki adı Ürtikermiş. Krem ve hap verdi çok şükür kullandıktan sonra bir daha kaşınmadım. Ay bu bile çok kötüydü, 2 gece kaşındım uyuz olmayı düşünemiyorum Allah'ım kimseye yaşatmasın.Kendinkendinede sonuyor illa ilac kullanmaya gerek yok.hatta gecen bir cildiyecide story koymusti soguk su cok iyi geliyor
Valla bi sadaka verin.gecmis olsunValla tam nokta atışı yaptınız çok sağolun. Doktora gittim kurdeşen dedi, tıptaki adı Ürtikermiş. Krem ve hap verdi çok şükür kullandıktan sonra bir daha kaşınmadım. Ay bu bile çok kötüydü, 2 gece kaşındım uyuz olmayı düşünemiyorum Allah'ım kimseye yaşatmasın.
ben bir kaç defa kızımla bendeki kaşıntı için konu açmıştım. iki doktora gittik ikisi de cildiyeye yönlendirdi. iki gün önce buradan bir arkadaşın önerisi üzerine kadir tuğcuya danıştım kızım için. direkt uyuz bu, türk doktorları her şeye alerji demeye bayılır tarzında bir yanıt aldım kendisinden. salı günü de cildiyeye gidiyoruz. bir türlü randevu alamadım, aldığım randevu da iptal oldu kaç kere şimdi 100 km uzaklıkta özel hastaneye götüreceğim mecburen. kadir bey kwellada alın kullanın dedi ama bilemedim ne yapsam ya uyuz değilse diye düşündüm. bilgilendirmek istedim sizi de, bir kere uyuz korkusuyla bütün evi sirkelerle yıkadım kendim de dahil, kwellada kullandım vs. sonra uyuz olmadığım ortaya çıktı. şimdi tekrar uyuz şüphesi. bu kwellada bebeklerde kullanılıyor mu?
Hiç bir fikrim yok. Her ne ise bilmiyorum doktor kurdeşen dedi hap ve krem verdi ben kurtuldum Rabbime sonsuz şükür. Darısı sizlere olsun. Çok geçmiş olsun.ben bir kaç defa kızımla bendeki kaşıntı için konu açmıştım. iki doktora gittik ikisi de cildiyeye yönlendirdi. iki gün önce buradan bir arkadaşın önerisi üzerine kadir tuğcuya danıştım kızım için. direkt uyuz bu, türk doktorları her şeye alerji demeye bayılır tarzında bir yanıt aldım kendisinden. salı günü de cildiyeye gidiyoruz. bir türlü randevu alamadım, aldığım randevu da iptal oldu kaç kere şimdi 100 km uzaklıkta özel hastaneye götüreceğim mecburen. kadir bey kwellada alın kullanın dedi ama bilemedim ne yapsam ya uyuz değilse diye düşündüm. bilgilendirmek istedim sizi de, bir kere uyuz korkusuyla bütün evi sirkelerle yıkadım kendim de dahil, kwellada kullandım vs. sonra uyuz olmadığım ortaya çıktı. şimdi tekrar uyuz şüphesi. bu kwellada bebeklerde kullanılıyor mu?
Geceleri kasintiniz varsa,su toplayan sivilceleriniz varsa,kirmizi noktalar cikiyorsa uyuzsunuzdur.ayrica bir evde iki kisinin kasinmasi hayatin dogal akisina uymadigi icinde uyuz olma ihtimaliniz cok yuksek duruyor.bizdede durum boyleydi ve nihayetinde ilac kullanmadik yayildi.dr uyuz dediyse size uyuzsunuzdur ve ilaclanma preseduru oldukca uzun ve can sıkinci yayilim cok oldugunda.ben bir kaç defa kızımla bendeki kaşıntı için konu açmıştım. iki doktora gittik ikisi de cildiyeye yönlendirdi. iki gün önce buradan bir arkadaşın önerisi üzerine kadir tuğcuya danıştım kızım için. direkt uyuz bu, türk doktorları her şeye alerji demeye bayılır tarzında bir yanıt aldım kendisinden. salı günü de cildiyeye gidiyoruz. bir türlü randevu alamadım, aldığım randevu da iptal oldu kaç kere şimdi 100 km uzaklıkta özel hastaneye götüreceğim mecburen. kadir bey kwellada alın kullanın dedi ama bilemedim ne yapsam ya uyuz değilse diye düşündüm. bilgilendirmek istedim sizi de, bir kere uyuz korkusuyla bütün evi sirkelerle yıkadım kendim de dahil, kwellada kullandım vs. sonra uyuz olmadığım ortaya çıktı. şimdi tekrar uyuz şüphesi. bu kwellada bebeklerde kullanılıyor mu?
Bende uyuz olan komselam herkese arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce uyuz olduğumu öğrendim bitmek bilmeyen kaşıntılarım vardı yaz ayında ben bunu sinek ısırığı sanıp nerdeyse evdeki detanı bitirdim ama hala kaşınıyordum doktora gittim uyuz teşhisi konuldu sonra doktor bana eczanede yapılan sarımtrak renkli kükürtlü bir karışım verdi 3 gün boyunca 3 gündüz 2 gece olarak beklettim ben sonra yıkandım kaşıntılarım azaldı akabinde ben kendime bu hastalığı yediremediğim için başka bir doktora göründüm aynı teşhisi koydu neyse 2 metrin losyon 3 tüp de wilkinson pomad kullandım ilk yıkandım sonra metrin losyonu sürdüm aynı gece kaşınmayan yerlerim kaşınmaya başladı deli gibi ama mide tarafım üstü neyse 3 gün durdu üstümde o 3gün sonra wilkinson pomad kullandım çok kötü kokuyor ama sorun değil bu hastalığınızdan daha mühim olan bir konu değil zaten bu kokuya ben zor katlanıyorum böcek falan nasıl dursun yani neyse 3 gün sonra yıkandım tekrar bunu kullandım tekrar 3 gün beklettim tekrar yıkadım tekrar kullandım tekrar yıkadım derken 17 gün falan tedavi sürecim oldu bunun akabinde sirke ile yıkandım böyle suyla sirkeyi homojen hale getirmeden direk vücuduma sürdüm 5 dakka kadar bekletip duş aldım her duşta sonra kıyafetlerimi atabileceklerimi 90 dereceye attım diğerleri 60 sonra iç çamaşırlarımı içten ütüledim imkanınız varsa atın çöpe bu kremlerden dolayı attığım bir sürü kıyafetim oldu kapı kollarına tuvaletlere sirke sıktım homojen etmeden ama beyaz sirke yoksa elma sirkesi de olur yatağı yattığım yeri sürekli süpürdüm sonra orayada sirke sıktım yerleri sirke ile domestos ile sildim biraz zahmetli bugün doktora gittim baktı geçmiş gibi görünüyor dedi ki zaten geçtiğini biliyordum kaşınmıyorum :) ve sıcak suda duş aldığınızda uyuz ile enfekte oldu iseniz sıcak su değen yerlerde deli gibi kaşınma oluyor iki kere duşumda bilerek sıcak suyu açtım kaşıntı felan yok artık vücudumu sadece nemlendirmek kaldı
Bende uyuz şüphesiyle dr a gittim. Uyuz olduğumu söyledi. Ama soyle bi durum var bizde döküntü var ama kaşinti yok. İçimde hala bi umut var belki başka bi seydir diye. Çünkü 4 çocuk annesiyim ve bununla başetmek imkansiz. Daha şimdiden çok bunaldim. Evde her yer poşetlerle dolu. 4. Gun yikanacak anti skab diye bi krem verdi dr. Dokuntuler bende azaldi ama benim iki numarada artmiş. Çok uzun zamanlardan bahsedenler var. Gozum korktu. İsin kotusu eşim abarttiğimi soyluyo ve tedavi olmuyo bende bişey yok diyeGeceleri kasintiniz varsa,su toplayan sivilceleriniz varsa,kirmizi noktalar cikiyorsa uyuzsunuzdur.ayrica bir evde iki kisinin kasinmasi hayatin dogal akisina uymadigi icinde uyuz olma ihtimaliniz cok yuksek duruyor.bizdede durum boyleydi ve nihayetinde ilac kullanmadik yayildi.dr uyuz dediyse size uyuzsunuzdur ve ilaclanma preseduru oldukca uzun ve can sıkinci yayilim cok oldugunda.
Kweleda cocuklarda guvenle kullanildigini duydum .gene dr danisin Almah sifa versin kac ay,yada yasinda
Ben de üç aylık hamileyim önce alerji zannettik sonra doktor uyuz dedi üç aydır kaşınıyorum bir karışım verdi onu sürdük geçmedi nasıl anlattınız her ilacı da kullanamıyorum hamile oluncaBen de uyuz olduğumu öğrendim. Zaten alerjik bir cildim olduğu için arada kaşınıyordum yine öyle bir şey sandım ama eşimde de başlayınca doktora gittik, Wilkinson Pomad verdi. Progestan kullanıyorum aynı zamanda bir zararı olur mu bilmiyorum daha 7 haftalık hamileyim, bebeğime zarar verir diye korkuyorum. Temizlik falan da yapacak durumda da değilim düşük riskim var. Ağlıycam artık