• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar tecrübelerinize sığınarak sizlerden acil yardım istiyorum lütfen :(

melekciim

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
6
0
16
Ankara
Arkadaşlar benim 21 aylık kız bebeğim var. 1,5 Yaşına kadar imkanlar el vermediğinden (evimizin küçük olması ve oda az olduğu için) bizimle aynı odada beşiğinde yatıyordu. Sonra büyük eve taşındık bu kış yine bizimle aynı yatak odasında yattı.Yeni ev olduğu için alışsın istedik. Yaz gelipte kendisi de evi benimseyince odasını falan ayırdık. Yaklaşık 3 aydır yatıyordu sıkıntı yoktu. Hatta beklediğimizden de çabuk alışmıştı. Ama her nedense son 3 haftadır falan gece uyanıp bizim yatak odamıza geliyor aramıza girip uyuyor. Ben ve eşim çalışıyoruz. İkimizinde işi yoğun olduğundan uykumuzu yeterince alamıyoruz malesef :( O yüzden kızımızı alıp yatak odasına götürmeye üşeniyorduk. Ama baktık olacak gibi değil bazen eşim bazen de ben onun odasında beşiğinin yanına yatak yaptık yanımıza gelip yattığında onu odasına götürüyor yana yaptığımız yere de biz yatıyoruz. Tamam yine uyuyordu bir şekilde ama durum öyle bir hal aldı ki artık yanında yatsak bile beşikten iniyor ve yanında kim varsa onunla uyumak istiyor. İzin vermeyince de binayı yıkarcasına hıçkıra hıçkıra ağlıyor. Bu konuda çok araştırma yaptım hepsini de uyguluyorum fakat değişen birşey yok. Kızımızı alıp güzel güzel anlatıyoruz konuşuyoruz cık yok olmuyor. İstemiyor yanlız yatmak. 2 Yaş sendromuna mı girdi bilmiyorum ama çok bunaldık artık. Eşimde ve bende uyku denen birşey kalmadı. Onu da geçtim alıştıramıyoruz. Lütfen bu konuda bilgisi olan bana yardımcı olabilirler mi acaba??? :(

yazdıklarınızı okurken benden bahsediyorsunuz sandım :) bende küçükken sürekli annemin ve babamın ortasında yatardım onlar beni odama götürdü ben onların yanına giderdim. küçükken ben uyuyana kadar yanımda durup sonra kendi odalarına giderlerdi bazen gece uyanıp yeniden yanlarına giderdim. şuan anlıyorum ki çok can sıkıcı bir durummuş ve annem babam sabırlıymış :) şuan çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü okuyorum . bence kızınız alışkanlıktan sizinle yatmak istiyor biraz daha büyüdüğü zaman ona durumu açıklamanızı öneririm veya arkadaşlarının kendi yataklarında yattıklarını onunda kendi yatağında yatarsa daha çabuk büyüyeceğini daha güzel olacağını saçlarının uzuyacağını söylerseniz belki yatağında yatmak isteyecektir . ama arkadaşlarının kendi yataklarında yattığını söylerken kıyaslarmış gibi değilde daha uygun bir dille anlatırsanız daha iyi olur diyorum ben :)

ben çareyi kararlı davranmakla buldum tabi bide korkmaması için yalnız hissetmemesi lazım.bi süre tv den uzak tut özlesin daha sonra odasına dvd ve tv koyarsın ben öyle yaptım.zaten tv izleme alışkanlıgımız yok sırf onun odasına tv aldım eve almamışken ve konturollu kullanması için dvd istediğim çizgifilmleri cd yada flash a atıyorum izliyerek uyuyo gece uyansa bıle bittiğini görse uyandırıp açtırıyoe tv yi ama başka yöntem bulamadım.

yazdıklarınızı okurken benden bahsediyorsunuz sandım :) bende küçükken sürekli annemin ve babamın ortasında yatardım onlar beni odama götürdü ben onların yanına giderdim. küçükken ben uyuyana kadar yanımda durup sonra kendi odalarına giderlerdi bazen gece uyanıp yeniden yanlarına giderdim. şuan anlıyorum ki çok can sıkıcı bir durummuş ve annem babam sabırlıymış :) şuan çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü okuyorum . bence kızınız alışkanlıktan sizinle yatmak istiyor biraz daha büyüdüğü zaman ona durumu açıklamanızı öneririm veya arkadaşlarının kendi yataklarında yattıklarını onunda kendi yatağında yatarsa daha çabuk büyüyeceğini daha güzel olacağını saçlarının uzuyacağını söylerseniz belki yatağında yatmak isteyecektir . ama arkadaşlarının kendi yataklarında yattığını söylerken kıyaslarmış gibi değilde daha uygun bir dille anlatırsanız daha iyi olur diyorum ben :)

cevabın için tşk ederim öncelikle. Umarım dediğin gibi olur ilerde anlar bizi. Şimdi de anlatıyoruz ama anlayacak gibi durmuyor zaten edindiğim bilgilere göre bu yaştaki çocuklar uzun açıklayıcı cevaplardan sıkılır dinlemezlermiş. Ama yaşı ilerledikçe anlar umarım bizi.

ben çareyi kararlı davranmakla buldum tabi bide korkmaması için yalnız hissetmemesi lazım.bi süre tv den uzak tut özlesin daha sonra odasına dvd ve tv koyarsın ben öyle yaptım.zaten tv izleme alışkanlıgımız yok sırf onun odasına tv aldım eve almamışken ve konturollu kullanması için dvd istediğim çizgifilmleri cd yada flash a atıyorum izliyerek uyuyo gece uyansa bıle bittiğini görse uyandırıp açtırıyoe tv yi ama başka yöntem bulamadım.

Verdiğin cvp için tşk ederim. Öncelikle bizim kızın tv alışkanlığı yok yani olsada hoş olmasa da öle çizgi film falan da izlemez hareketli bir yapıya sahip olduğu için genelde hareketli şeylerle ilgilenir (Koşmak, top oynamak, gibi) Birde bana bu fikir çok cazip gelmedi. Bu sefer tv bağımlısı olup çıkar diye düşünüyorum. Belki uyumadan önce hafif bir müzik iyi geleceğini sanıyorum ama yanılıyormuyum bilmiyorum. Fikrime katılan olur mu? Birde çalıştığım için acaba beni özlediğinde mi yapıyor emin değilim. Ah kızım ah.

canım gecen bır arkadaşım kendı cocuğundan bahsettıkı şuanda oğlu 1.sınıfa başlayacak sureklı gece yanımıza gelıyor fılan dedı bır pedologla konuştuk.bır sorun oluşturmaz demekkı sıze ıhtıyacı var dedı.bırakın yatsın buyuyunce sızınle yatacak degıl demış.ama ben sabıha hanım dıye bır pedolog var cok unlu onun konuşmalarını dınleıdğımde genelde boyle olan cocuklarda okula alışma yada başka sıkıntılar cıktığını soylemıştı.ıstersen bu pedologun vıdeolarını dınle canım.cok ıyı bır pedolog.

canım gecen bır arkadaşım kendı cocuğundan bahsettıkı şuanda oğlu 1.sınıfa başlayacak sureklı gece yanımıza gelıyor fılan dedı bır pedologla konuştuk.bır sorun oluşturmaz demekkı sıze ıhtıyacı var dedı.bırakın yatsın buyuyunce sızınle yatacak degıl demış.ama ben sabıha hanım dıye bır pedolog var cok unlu onun konuşmalarını dınleıdğımde genelde boyle olan cocuklarda okula alışma yada başka sıkıntılar cıktığını soylemıştı.ıstersen bu pedologun vıdeolarını dınle canım.cok ıyı bır pedolog.

çok teşekkür ederim cnm int. baktım bulamadım bu konuyla ilgili o izlediğin videonun linkini yollarmısın bana ???

yo alışkanlık haline gelmyior aksine gündüz izlemek bile istemiyor.bizim evde tv sadece onun odasında tv izleme alışkanlığımız yok .çocuklar anne babayı rol model aldıkları için bu sorunla karşılaşmadık.benim burda demek istediğim çocuk yalnız kalamktan korktuğu için genelde ailesinin yanına gelir tv açık olunca bi nebzede olsa yalnız hissetmez ve korkmaz diye düşündüm tabii çocuktan çocuğa farklılık olabilir bizde işe yaradı :))

Ağlasın bırakın. Ağlayınca bir şeyleri elde edemediğini, her istediğinin olmadığını görsün. Yoksa her fırsatta ağlayarak size istediklerini yaptırır.

Back