Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Arkadaşlar siz olsanız ne yaparsınız? Hergün çalışmıyorum ama bakıcısız olmayacak.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

penpetekir

Allahım sen büyüksün
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
562
22
118
Hepinize merhabalar.
Haziran ayında 6 aylık ücretsiz iznim bitecek ve kızım 8 ayını doldurmuş olacak. Aslında bebeğime kendim bakmaz adına doğurdum. Çok da güzel gidiyor. Ancak benim çalıştığım iş her gün olmadığı için açıkçası çalışma hayatımı bir anda bitirmek istemiyorum. En azından bir deneyeyim diyorum.
Eşim de ben de özel bir havayolu şirketinde kabin amiriyiz. Programımız haftalık ya da 15 günlük çıkıyor. Kışın haftada 2 yazın ise en fazla 4 gün uçuşa gidiyoruz. Ben en net şekilde 1 hafta sonramı görebiliyorum program yapabiliyorum. Uçuşlarımızda genelde gece 4 öğlen 14, ya da öğlen 12 gece 12 gibi oluyor. Bazen de sabah 7 öğlen 1 falan oluyor. Eşimin gittiği gün ben, benim gittiğim gün eşim evde olabiliyor. Ama eğer ki ikimiz de aynı gün gece 3te gidersek ki bu en fazla ayda 1 olabiliyor, o zaman sıkıntı yaşayacağız. Önümdeki seçenekler şunlar:
1- 3 tane komşum, biz bakarız diyorlar. Biri emekli hemşire ama çocuğu hiç yok, diğerleri normal aile.
2- Benime aynı durumda olan bir kabin amiri arkadaşım daha var. O da aramızda paslaşabiliriz diyor. Yani o giderse ben onun kızına da bakacağım, o da benimkine. Çok yakın oturuyoruz.
3- Hafta sonları için eşimin teyzesi çok istekli. Hafta sonu çalışmıyor.
4- Kayınvalidem dünden razı ancak Adana'da yaşıyor. Ama her ne kadar oraya çok bağlı olmasa da eşi ve kızı var yine de uzun süre kalamaz yanımda, ben zaten istemem. Ancak çok acil durumlarda yatı görevine gidersen gelir.

Şimdi siz olsanız ne yaparsınız? Şu an eşim 2 gün gidiyor uçuşa. Ben de gitsem hiç sorun değil sütümü bırakırım o benden iyi bakıyor:) İşimi bırakayım mı, ya da hangi alternatifi değerlendirmeliyim? Etrafınızda böyle olan var mı? Bana fikir verir misiniz?

bende su an hamıleyım ve aynı kaygıları yasıyorum.Eğer maddı olarak sızı zorlamayacaksa bence bırak cocugunu buyutme zevkını tadını cıkara cıkara yaşa ,ama maddı olarak buna hazır degılım dersen kesınlıkle akrabana bırakmaya calıs cok guvendıgın bır akrabana cunkı oyle bır devırde yasıyoruz kı nerden ne cıkacagı hıc bellı olmuyor baştan tedbırlı davranmakta yarar var bence.

Bence bu şartlarda çok rahat hemçocuğunu büyütüp,hem çalışabilirsin diye dusunuyorum.ben öğretmenim oğlum 11 aylık oldugunda okuladöneceğim yani seneye ağustosta ve haftaiçi hergün çalışacağım.buna göre senin şartların çok iyi.yani ister çok güvendiğin birilerine bırak veya bir bakıcıyla anlaş ama eninde sonunda kalması gerekecek.birde bizler zaten onların daha iyi bir hayatı olsun diye çalışıyoruz.tabi bu benim düşüncem sonuçta kalbini ve aklını toplayıp mantığınla karar vermen en iyisi.kalp hep bebişin yanında olsun der,aklında benim söyedklerimi söyleyecektir.sen ne düşünüyorsun en doğrusu odur.sevgiler bebişinle sana uzun,mutlu,sağlıklı bir ömür dilerim.

yakin oturan i$ arkada$iyin çocugu kaç ya$inda ?
aylelere verirsen onlarin çocuklari okuldan hastalik ta$iyip seninkinide hasta edecekelr bunu goze almalisin
hastalik dedigim grip nezle vs, tabi $ansina dokuntulu hastalikda olur bahtinizda ne varsa artik :)

galiba ayda 1 defa denk gelicek bakim i$i
i$ arkada$in mantikli gibi , çocuga sen bakacagina gore okula gitmiyodur

tabiki birakma i$ini, insanlar butun gun yzunu gormeden çali$iyor anne baba
sizde boyle bi durum yok , çocugunuza daha iyi bi gelecek hazirlamak için çali$miyormusunuz zaten

evet işte bu yüzden bu kadar çaresiz hissetmem

çok teşekkür ederim. kesinlikle kızım için çalışmaya devam etmek istiyorum. ama bir yanım işte acaba diyor. söylediklerin çok mantıklı, düşüneceğim.

haklısın. arkadaşımın çocuğu kızımdan 1 ay büyük yani 5. ayını dolduruyor. ikimzde aynı zamanlarda başlycaz. o 9 benimki 8 aylık olacak. daha mantıklı gibi evet ona bırakmak.

benim de benzer durumum var.vardiyalı çalışıyorum.1 gün çalışıp 2 gün evdeyim.eşimde vardiyalı çalışsa bakıcı düşünmeyebilirdim ama o mesaide.ben nöbetlerimi ayarlayabilirdim eşimin evde olduğu saatlere göre.ama ola ki aksilik oldu çocuk ortada kalabilir diye düşündük ve bakıcı bulduk.bana sorarsan bir kişi olsun çocuğa bakan.bakıcı çocuğa çocuk bakıcıya alışır.bi orada bi burada düzeni olmaz bebeğinin.zor iş gerçekten...

bence işinizi bırakmayın.
Hem hergünde gitmiyorsunuz.

Ben olsaydım iş arkadaşımla anlaşırdım. Onun çocuğu kaç yaşında bilmiyorum ama, kıskanma gibi bir durum söz konusu değilse böyle yapın... Hem böylelikle ikinizde birbirinizin hali anlar, empati yapar, çocuklarınıza o denli özenli bakarsınız gibime geldi.

ay benım bıle kafam karıstı:)) Allah yardımcınız olsunn..ama maddi anlamda sıkıntıınız yoksa kendınız baksanız en iyisi..

Neden bu kadar düşünüyorsunuz ki? eğer arkadaşınız gerçekten ailecek te görüştüğünüz (ki çocuklar için bile samimi olunabilir,tabi kafalar uyuyorsa) biriyse birbirinizi iyi anladığınız için çok iyi olur.bu sanki bana sizin şansınız gibi geldi.o sizin nerde ne iş yaptığınızı ruh halinizi bildiği için çocuğunuza iyi bakacaktır,siz de onun.ayrıca ailecek te görüşüyorsanız bebeğiniz bakan kişinin sizin yakınınız olduğunu bilecek,kendini,bakan kişiye yakın hissedecektir.bebeğinizi en sık görüştüğünüz kişiye emanet edin bence.bebeklerin aidiyet duygusu fazladır.en çok kimi ya da nereyi görüyosa kendini o kişiye ve oraya ait hissedecek; bu da güven duygusunu tazeleyecektir.ayrıca arada para meselesi olmadığı için daha samimi bir bakım sözkonusu olur.bilirkişi değilim ancak öğretmen olduğum için çocuk psikolojisinden az da olsa haberdarım.kolaylıklar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…