arkadaşlar PROF.DR. Yücel Karaman hakkında bilgisi olanlar lütfen yardım edin

• Konu Sahibi Konu Sahibi kkkk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de aynı sorunu yasıyorum yakında 3. Histeroskopimi olacagim adres olarak Yücel Karaman gösteriliyor ben 2 kez histereskopi oldum ve yapisiklik hic açılmadı 1 . de ria takıldı olmadı 2. de hylobarrier jel sürüldü yine olmadı artık 3. Icin yucel Karaman'a gitmeyi düşünüyorum . Filmlerde rahmin yarısı yok yarım rahim denecek kadar yapışık laparoskopi ile baktıklarında anladılar rahmin tam oldugunu ve yarım gözükmesinin yapisikliktan oldugunu , tavsiyelerinizi bekliyorum .

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de yaklaşık bir buçuk yıl önce rahimimde miyom olduğunu öğrendim. Yaşim genç olduğu ve henüz çocuk sahibi olmadığım için doktorlar bu miyomu almaya cesaret edemediklerini, bu sorumluluğu alamayacaklarını söylediler. Ama Yücel bey laparoskopi yöntemiyle 7 cmlik miyomu aldı ve rahime hiç zarar vermedi. Işlemi lazerle yaptığı için kanama da çok fazla olmadı. Aynı gün taburcu olup ertesi gün ayağa kalktım. Oturup da konuşma fırsatım olmadı açıkçası, o yüzden nasıl bir insandır bilemem ama çok iyi bir doktor olduğu kesin. Şu an 18 haftalık anne adayıyım :)

Yucel Bey'in hastasiyim. Beni ilk yonlendirmesinden beri cesitli sorunlar yasiyorum. İlk muayene ardindan, goruntuleme icin acisiz bir islem olacagini belirterek Echomar'a yonlendirdi, ancak islem yapilirken cigliklar atacak kadar yogun aci cektim. Goruntulemeyi kendisine goturdugumde, "e sizin durumunuzda acir tabii" gibi bir aciklama yapti, ben ise cektigim aci ile kaldim. Ameliyat olmami salik verdi, bu esnada da kan orneklerimi alarak genetik tarama dahil testlerimi istedi. Ameliyat olduktan sonra beni ekibinden takip eden kimse olmadi, merkezini aradiginizda telefonu acan olursa sanslisiniz. Ameliyat sonrasi ayni gun ise donebilecegim belirtilmisti, oysa ayaga kalkabilmem 3 gun surdu. Ameliyat ardindan gelisen cesitli komplikasyonlar ile ilgili bilgi alabilmem asla mumkun olmadi. Degil ki herhangi bir hasta sorusu icin erisilebilir bir doktor durusu olsun, ameliyattan 1 ay sonrasinda yapilacak (ucreti pesin tahsil edilmis islemlerle ilgili) randevu bilgisi icin dahi merkezden bilgi alma cabasina girismem gerekti. Ucret tahsilatini kredi kartimdan kendileri oyle uygun gorup pespese 3 kerede cektikleri icin banka supheli islem gozlemleyip, kartimi iptal edip yenisini gonderdi. Ameliyat sonrasi, sayelerinde bir de banka ve kurye ile ugrasmam gerekti. Merkezde yapilan test sonuclarimi bana ileten de olmadi, sadece bir baska doktordan "hersey yolunda" diyen bir telefon aldim. Test sonuclarimin da bana ulastirilmasi icin talep ve takip gerekti. Alaninda iyi bir doktor olarak refere edildigi icin gittim, ancak goruyorum ki yogunlugunu yonetebilmesi icin vasifli bir ekip desteginden oldukca yoksun. Ameliyat ile ilgili surecin tamamlanmasinin ardindan hasta-doktor iliskisi surdurme egilimi tasimiyorum.

Merhaba didemozturkcan,
Ben de bilateral endometrioma'dan dolayı ameliyatı özen ve başarı ile gerçekleştirecek deneyimli bir doktor arıyorum. Almanya'da yaşıyorum. Bir arkadaşım Yücel Karaman'ı önerdi. Henüz randevu almadım.

Yaşadığınız deneyimi üzülerek okudum. Size katılıyorum, hasta doktor diyaloğu ilk muayene ve ameliyattan ibaret olmamalı. Doktorumuza ulaşabilmeli, ameliyat sonrası şikayet ve sorularımızı görüşebilmeliyiz.

Merhabalar,
Öncelikle hepimizin hayallerine kavuşmaası dileği ile kendi tecrubemi fikir sahibi olmak isteyenlere aktarmak isterim.
Ben 40 yaşında ikinci tüp bebek tedavisi sürecini yaşayan bir kadınım.
İlk tedavimi, yaptığım araştırmalar sonucu en başarılı klinik olarak bulduğu Bahçeci Fulya kliniğinde başladım, oradaki doktorum Güvenç Karlıkaya idi, doktor gayet ilgili idi, bizim sorunumuz eşimde tespit edilen Azospermi idi. Tedavide 11 yumurta toplandı eşime tese islemi uygulandı, teseden daha kaliteli sperm elde edilir diye, doktoru Emre Bakırcıoğlu idi, tese isleminden sperm elde edemediler, normal yolla alınan sperm örnekleri kullanıldı, dölleme sonucunda 5 embriyo gelişti ve seçilen 2 tanesi transfer edildi, sonuç hüsran. Negatif sonucu aldığımda doktorumu aradım herşey yolundaydı neden gebelik gerçekleşmedi bunun araştırmasını yapacakmısınız ki bundan sonraki tedavide ona göre devam edilsin dedim, bana dedi ki bazen olabiliyo böyle embriyo kalitesiz ise tutunamıyor dedi. Ki daha sonra Yücel Karaman'a gösterdiğim embriyo raporunda transfer edilen embriyoların 3.cü gün kalitesinde embriyolar olduğunu söyledi bana, oysa ki bana bu embriyolar 5.ci gün transfer edildi ve bu emriyolar yeterli gelişimi göstermedi bilgisi verilmedi, yani bu transferin sonucu zaten bile bile ladesmiş benim haberim yokmuş.

Bir yakınımız olan bir kadın doğum uzmanının tavsiyesi ile Prof.Dr. Yücel Karaman'dan haberdar olduk, bize resmen yalvardı hangi doktora gideceğinize karar vermeden gidin onla da görüşün diye, böylece onu da görüşülecek doktorlar listemize ekledik.

Prof.Dr. Yücel Karaman'a randevumuzu aldık rahim filmimi çektirip muayeneye gittik, muayenede dedi ki birçok miyomun var rahim filminde de tüpünün birinde sıvı birikmesi görünüyor yani tıkalı, Tüpün tıkalı olması gebelikte rahim içi sıvıların rahimden atılmasını engelleyip düşüğe veya erken doğuma sebep olabiliyor, ayrıca bu miyomlar gebelikte büyüyüp aynı şekilde gebeliği riske atacak düşük sebebi olabilir bu yüzden laparaskopi ile miyomları alıp tüpünü bağlayalım dedi, eğer bu işlem yapılmasın derseniz zaten kendi başına riskler taşıyan bu sürece ekstra risk eklemiş oluruz dedi. Başarısız bir denememiz olduğu için ve eğer ki taşıyorsak eşimden ve benden, oluşacak embriyoları seçimi sırasında önemli olan tenetik tarama testleri yaptırmamızı istedi, tabi birde standart testlerle birlikte sonuçlarınızı alıp gelin tedaviyi planlayalım dedi.Benim yaşımdan dolayı yumurta rezervi konusunda günden güne artık azalma yönünde ilerleyeceği için isterseniz önce tedaviyi yapalım embriyo elde edelim sonra laparaskopiyi yapalım dedi, ki bu bana da mantıklı geldi. Biz testleri yaptırdıktan sonra ezebere gitmeyelim bu sefer diye eşimle düşündük taşındık başka doktorların da fikirlerini alalım dedik, hatta başka kliniklere ve doktorlara ayrıca toplamda 2500 tl kadar muayene ücreti ödedik.
Bu araştırma sürecinde hatta tekrar Bahçeci Fuyla kliniğine gittik bu sefer Mustafa Bahçeci'ye muayene oldum, ama bu deneyimi anlatmadan geçemeyeceğim çok hüsrana uğradığım ve sinir olduğum bir deneyim daha yaşadım orda, 400 tl gibi bir muayene ücreti ödedik gittik ben bekliyorum ki bir önceki tedavimin raporları ile çıksın doktor karşıma ama öyle bişey yok, neyse muayeneye geçtik miyomlarım var bunlar sorun teşkil eder mi dedim yok bişey olmaz dedi, ama bu miyomlar gebelikte büyüyüp düşüğe sebep olabiliyolarmış dedim, eğer çok isterseniz yumurta toplama sırasında alırız dedi, bunu benim değil doktorun düşünmesi gerekmez mi? Neyse muayene bitti siz hazırlanın odanıza geçin konuşalım dedi, ben üstümü giyinip odaya geçerken doktoru başka bir hasta ile başka bir muayene odasında o hastanın tedavisi ile ilgili konuşurken gördüm, (ben 10 dk sürecek bir muayene için o kadar para ödüyorum bir zahmet tüm dikkatinizi bana vereceksiniz) odada bir 10 dakika bekledikten sonra geldi, yanında asistan başka bir doktorla geldiler, dedi tedaviye başlamaya karar verirseniz doktor Kübra Hanım ilaçlarınızı yazsın, sonra ben dedim rahim filmim var görmek istermisiniz, dedi ki bende onu soracaktım! Filme baktı ve bişey yok dedi, filmin raporunu da verdik ki raporda sıvı birikmesi olduğu yazıyo, bişey yok dedi ve çıktı. Çıktıktan sonra muhasebeye gittik tedavi bütçesi ne belirleyecekler merak ettiğim için, görevli yoktu dediler size telefonla ulaşalım, dedim tamam. Birkaç gün sonra muhasebeden arandım, bana standart tedavi ücretimiz şu bu diye anlattı, dedim ben sizin eski bir hastanızım ve üstelik negatif sonuç almışım ilk tedaviden, hasta sadakati anlayışınız bu mu dedim, bana dedi ki yooo pozitif sonuç almışsınız, başımdan kaynar sular döküldü zaten bu konu benim ince karnım, dedim önce benim dosyamı açın bi bakın ondan sonra beni arayıp bilgi verin, siz daha benim durumuma vakıf değilsiniz nasıl bir hasta takibi anlayışınız var diye çemkirince bize 300 tl indirim yapacklarını söyledi, daha sonrasında oluşan her embriyo için genetik tarama testi yapıldığını ve her emriyo için 1000 tl genetik test ücreti alındığını söyledi, dedim neden bu genetik tarama neden anne baba adayına yapılmıyo, belki 10 embriyo oluşacak vs vs sonuç olarak Bahçeci kliniği benim için kapandı, Allah muhtac etmesin.

Nesye tüm bunlardan sonra Yücel bey ile tedavimize başladık, 6 yumurta toplandı, bunlardan 5 embriyo elde edildi, bunlardan sadece 1'i 5.ci güne gereken gelişimi gösterdi ve donduruldu.Embriyo takip sürecinde embriyolog tarafından gün gün aranarak durumları ile ilgili bilgilendirildim, hatta 5.ci günü bekleyelim mi beklemeyelim mi dondurma işlemi için buna bile birlikte karar verdik, bizim için sonuç önemli eğer embriyo 5 .ci güne istenilen kalitede ulaşırsa başarılı bir gebeliğin ilk adımı olur bizim nazarımızda dediler bana da mantıklı geldiği için 5 .ci günü bekleyip hala gelişim devam ettiğini gördükten sonra donduruldu embriyo.
Sıra geldi laparaskopiye, 3 gün önce laparaskopi ameliyatım Yücel bey tarafından gerçekleştirildi, ameliyat raporu ile birlikte dvd olarak da operasyonun kaydını verdi bize tabi ben daha izlemeye cesaret edemedim, miyomlarımdan kurtuldum tıkalı olan tüpüm açıldı, 3-4 ay sonra transferi gerçekleştiriz dedi.

Ben ve eşim doktorumuz konusunda kesinlikle çok rahatız, tecrubelerine ve mütevazi kişiliğine güveniyoruz, bu arada çok yakın bir arkadaşımı yönlendirmiştim Yücel bey'e, tüp bebek tedavisini tamamladı ve çok şükür 5 aylık hamile. Darısı başıma ve tüm isteyenlere diyorum. Allah nasip ettiyse bir şekilde olur bizim görevimiz bizim için doğru kanalı bulmak, sebep olacak kişiyi bulmak, ben bulduğuma inanıyorum gerisi Allahın taktiri, ne gösterirse kabulümüz.

Şuan için aklıma gelenler bunlar ama fikir danışmak isterseniz seve seve yardımcı olmaya çalışırım, biliyorum ki bu süreci yaşayan kadınların tavsiye ve bu deneyimi yaşamış kişilerin fikirlerine ihtiyacı oluyor.
Hoşçakalın, herşey gönlünüzce olsun.

Merhaba arkadaşlar,

Bugün Prof. Dr. Yücel Karaman Bey'e ilk muayenemi oldum, daha önce 2 defa başarız tüp bebek denemem var. Çok fazla umudum yok açıkcası fakat Yücel Bey içimi çok rahatlattı. Muayene öncesi beklerken tanıştığım aile de 4. denemesi sonrası Yücel Bey'e gitmiş ve şu an bebek bekliyorlar. Hazır iş değişikliği dönemimde iken tüp bebeği tekrar denemek istiyorum, Yücel Bey veya Brüksel tüp bebek merkezi hakkında güncel tecrübesi olan varsa ve deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.

Selamlar, arkadaşlar diğer sayfaya da yazdım brüksel tüp bebek merkezindeki tecrübemi, buraya da yazmak istedim. bundan 5 ay önce buraya heycanla sizlerden bilgi almak için yazmıştım. O zaman böyle yorumların ne kadar önemli olduğunu anladığımdan kendi tedavi sürecimi paylaşmak istedim bu yorumu okuyup faydalanabilecekler için. Yücel Hocayla ilk görüşmemde daha önceki denemelerin başarısız olması nedeniyle histereskopi, çiftli karyotip ve benim pıhtılaşma testlerime bakıldı çok şükür bir problem çıkmadı. Temmuz ayında tedavimize başladık ve bugun pozitif sonucumu aldım. . Yücel hocama hüsamettin hocama ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum. Şunu biliyorum ki kafanızda hiç bir soru işareti kalmadan tercih edebileceğiniz bir tüp bebek merkezi, iki başarısız denemeden sonra bunu açıkca farkettim. Allahım tüm isteyene bu güzel haberi almayı nasip etsin.

Bürüksel Tüp bebek merkezinde 4 kez tüp bebek denemesi yaptım Keşke yaptırmasaymışım. Kesinlikle çok ilgisizler ve tamamen para tuzağı.Yücel Karamanı asla ama asla kimseye önermem.

Bürüksel Tüp bebek merkezinde 4 kez tüp bebek denemesi yaptım Keşke yaptırmasaymışım. Kesinlikle çok ilgisizler ve tamamen para tuzağı.Yücel Karamanı asla ama asla kimseye önermem.
Neden acaba ? Neler yasadiniz ?

0535 236 69 18 beni ararmısınız tecrübelerinize ihtiyacım var

Ya gerçekten çaresisizlik kadar kötü bir durum yok. Tam karar alıyorsun Yücel bey diyorsun onlarca kişi olumlu cevap yazıyor. 11. kişi öyle bir yorumyazıyorki seni dağıtıp gidiyor. 4. kez deneme yapan keşke tecrübelerinizi aktarsdanız.

Merhaba glin78. Çok uzun zaman geçmiş umarım görürsün. Birebir aynı süreci yaşamışız ben de yapışıklık ameliyatımı Yüzel Bey de oldum. Bana 4-5ay deneyin normal yolla olmazsa gelirsiniz demişti. Bu süreçte kadın doğum doktorumla takipte kaldık rahmim 5mm de kaldı genelde max 6mm oldu bir ay. Rahim inceliği var yani. Yumurta çatlattı, estrofem başlattı vs demişmedi ben de korkuyorum tekrar mı yapıştı diye. Yücel Bey rahim içi operasyon geçirmediğim sürece tekrar etmeyeceğini söylemişti. Ama ben huylandım bi kere. Senin sürecin nasıl devam etti, nasıl bir süreç izledin incelikle ilgili paylaşabilirsen çok mutlu olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…