• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ne olur bana yardım edin deneyimi olanlar bilgisi olanlar yazsın moral vermek için de şey yapmayın doğruyu söyleyin

Mematipolatalemdar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2020
85
-26
38
24
Ben 22 yaşındayım geçen gün adet dönemimde göğüsümde bir sertlik hissetim ve dokununca inanılmaz acıyor bugün doktora gittim yarın ultrason çekileceğim ama yarını bekleyene kadar kafayı yiyeceğim çok korkuyorum sizce ne olabilir şu an adet dönemim bitti ama hala bu şişlik var sertlik ele geliyo ve dokununca çok acıyor bir iki hafta önce çıktığını düşünüyorum birden bire ne olur deneyimi olan yazsın canım çok sıkkın çok gencim daha

Sut bezlerinde sknti olabilir canim telase yapma inşallah guzel haber alirsin bi sknti yasamazsin. Ultrason da rapor hemen cikiyor beklemezsin

Ben 22 yaşındayım geçen gün adet dönemimde göğüsümde bir sertlik hissetim ve dokununca inanılmaz acıyor bugün doktora gittim yarın ultrason çekileceğim ama yarını bekleyene kadar kafayı yiyeceğim çok korkuyorum sizce ne olabilir şu an adet dönemim bitti ama hala bu şişlik var sertlik ele geliyo ve dokununca çok acıyor bir iki hafta önce çıktığını düşünüyorum birden bire ne olur deneyimi olan yazsın canım çok sıkkın çok gencim daha
Yağ bezesi olabilir, bende de çıkıyor 17 yaşımdan beri. Tehlikeli olanlar acı vermiyor ve koltuk altına doğru oluyor. Kötü düşünüp kötüyü çağırmayın.

Hemen kötüyü çağırmayın. Beze olabilir. Çok büyükse alınır. Ailenizde meme kanseri geçmişi var mı?

Öncelikle muayene ol.Panik yapma geçmiş olsun.

Hızlıca büyüyen kitlelerin daha cok enfeksiyon olma ihtimali var. Korkmayın. Usg hiç zor birsey değil.
Ben suan meme kanseri tedavisi görüyorum. Aklınıza takılan herseyi sorabilirsiniz.

Hemen kötüyü çağırmayın. Beze olabilir. Çok büyükse alınır. Ailenizde meme kanseri geçmişi var mı?
Hızlıca büyüyen kitlelerin daha cok enfeksiyon olma ihtimali var. Korkmayın. Usg hiç zor birsey değil.
Ben suan meme kanseri tedavisi görüyorum. Aklınıza takılan herseyi sorabilirsiniz.
Siz kaç yaşındasınız kitleniz acıyor muydu nasıl anladınız doktor size ne dedi anlatır mısınız sizede çok geçmiş olsun

Siz kaç yaşındasınız kitleniz acıyor muydu nasıl anladınız doktor size ne dedi anlatır mısınız sizede çok geçmiş olsun
41 yasında ilk defa kendi istegimle (tarama amaclı) görüntüleme yaptırdım. Varmış. Aslında hissedilir bir yapısı vardı ama ben devamlı elle muayene yapmıyordum. Bir de elle muayene yapsam bile memenin kendi dokusu sanacagım sekildeydi. Meme dediğin süt kanallarıı oldugu için zaten öyle jel gibi bir yapı değil yani cerrah bile evet insan bunu karıstırabilir dedi.
Neyse işte. Agrı vs en ufak bir durum yoktu. Ben tamamrn taramada yakalanan bir vakayım.

Geçmiş olsun, hissettiğiniz sertlik fibrokist olabilir.

41 yasında ilk defa kendi istegimle (tarama amaclı) görüntüleme yaptırdım. Varmış. Aslında hissedilir bir yapısı vardı ama ben devamlı elle muayene yapmıyordum. Bir de elle muayene yapsam bile memenin kendi dokusu sanacagım sekildeydi. Meme dediğin süt kanallarıı oldugu için zaten öyle jel gibi bir yapı değil yani cerrah bile evet insan bunu karıstırabilir dedi.
Neyse işte. Agrı vs en ufak bir durum yoktu. Ben tamamrn taramada yakalanan bir vakayım.
Sanırım benimde aynı yerde üst tarafta çok korkuyorum ama bastırınca bir ağrı var çok korkuyorum 22 yaşındayım koltuk altınızda şişlik var mıydı

Sanırım benimde aynı yerde üst tarafta çok korkuyorum ama bastırınca bir ağrı var çok korkuyorum 22 yaşındayım koltuk altınızda şişlik var mıydı
Ya benim ilk usg de malign oldugu belliydi ben bile korkmadım sen niye korkuyorsun. Ablan sayılırım. Korkma ya süt bezesidir ya kissttir yarın belli olur. En kötü ihtimal alınır ki o da mesela değil. Çogu kadın yasıyor bunları sakin ol.

Kol atımda birsey yoktu. Ooerasyon öncesi de olmadıgına karar cerdiker ama ameliyatta sıcradığı bulundu. Tekrarlıyorum seninki kötü birsry değildir👌yarın git usg yapan dr zaten o anda söyler sana. En olmadı mr ya da mamografi ister onu da çektirirsin.

Ve bir de aile öykünüzde var mıydı
Yoktu. Hiç bir riskim de yoktu (sigara yok fazla kilo yok, anneyim,emzirdim,tüp bebek ve oral kontraseptif yok. Büyük üzüntü yasamadım. Ama üç küçük çocugum var asırı bunaltıylrlar. Bu büyük bir stres. Strestense stresim var ama o değişmez yani.)

İyi bir radyolog gmrsün. İsterse zaten genel cerraha yönlendirir. O da muayene eder. Dediğim gibi kadınların meme rahim takibi bitmez.

Stres yapmakta çok haklsin ben bu korkuyu ultrasona girdiğim halde 2 yıl yaşadım şimdi daha iyi anlıyorum bendekiler fibrokist. İnanır msin göğsümun h ryerinde istemedgin kadar var seninde öyle birşey olabilir. Belki ilk defa farketmissindir lütfen korkutma kendini. Muhakkak da bize ultrason sonucunu yaz oluemu

İstanbuldaysanız olumsuz bir durum yasarsanız özelden yazın. Size gittiğim drları
Stres yapmakta çok haklsin ben bu korkuyu ultrasona girdiğim halde 2 yıl yaşadım şimdi daha iyi anlıyorum bendekiler fibrokist. İnanır msin göğsümun h ryerinde istemedgin kadar var seninde öyle birşey olabilir. Belki ilk defa farketmissindir lütfen korkutma kendini. Muhakkak da bize ultrason sonucunu yaz oluemu
Siz
Stres yapmakta çok haklsin ben bu korkuyu ultrasona girdiğim halde 2 yıl yaşadım şimdi daha iyi anlıyorum bendekiler fibrokist. İnanır msin göğsümun h ryerinde istemedgin kadar var seninde öyle birşey olabilir. Belki ilk defa farketmissindir lütfen korkutma kendini. Muhakkak da bize ultrason sonucunu yaz oluesiz de dokunduğunuzda acıyor muydu

Back