Arkadaslar merhaba bnm bu konuda kafam cok karısık ve sizden acil yardım istiyorum bnm doğuştan rahm

amina14

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
33
9
1
Arkadaslar merhaba bnm bu konuda kafam cok karısık ve sizden acil yardım istiyorum bnm doğuştan rahmim ve vajina oluşmamış. Yanlız dıs görünüş olarak hersey var ama ici oluşmamış hastaneye gıttım fakat bana dediler cocugun asla olmaz. En önemlisi de vajınanın olmaması cocuk bir sekilde hal olur yanlız vajına isi kafamı cok karıştırıyor yani arkadaslar vajina yoksa ılıskı olmazmı bn anlamadım bana bu konuda yardım edecek birisi varmı benim bu hastalığımdan olan bir.arkadas varmı bunun amalıyatı varmıs yanlız ameliyat olmadan iliski olmazmı kızlık zarı varmıdır vajına yoksa LUTFEN BİRİSİ YARDIM ETSİN...

Cevap veremedi cunku bn aglamaktan ve üzüntüden soramadım simdi de korkumdan gitmiyorm

bunu, bu teşhisi koyan doktorlar size uzun uzun açıklamadılar mı? bence siz tekrar doktora gidip kafanızdaki tüm soruları sorun. utanacak bişey değil ki bu, sağlık

İlk defa duydum. yardimci olabilecegimizi zannetmiyorum ayni doktora gidip her seyi tekrar sorup ogrensen

konu hiç gerçekçi gelmedi bana... Çocuk bi şekilde hallolur derken ??? Nasıl olacak... e doktora gittiğinde doktorun detaylı açıklaması gerekirdi sana bunları...
Nasıl gercekci gelmedi cunku bana dedi taşıyıcı anne yoluyla ancak kendi cocugun olur dedi ben bunu demek istedim ama inanmazsanınz ınanmaya biklrsinlz en dgal hakkınız

Bunları en ıyı doktordan ögrenebılırsın biz nerden bilelim. Hiç gerçekçi gelmedin.
Rahim içi yok dıyosun ama doktor çocuk bır şekilde hallolur demiş.. E çocuk bır şekilde hallolursa ilişkiden birşekilde hallolur.

MÜLLERİAN AGENEZİ -ROKITANSKY KUSTER HAUSER MAYER SENDROMU (RKM)

Bu sendrom hastalarında doğuştan uterus (rahim) tamamen yoktur ve vajenin üst 1/3'lük kısmı yoktur. Ürogenital sinüsten oluşmuş kısa (kör) bir vajen vardır sıklıkla, nadiren vajen tamamen gelişmemiş olabilir. Büyüme ve gelişmeleri normaldir, 46 XX şeklinde genetik yapıları vardır. Over (yumurtalık) fonksiyonları normaldir. 4000 ila 5000 canlı doğumda bir görüldüğü bildirilmiştir. Sebebi bilinmemektedir.

Bu hastalar ergenlik çağında adet kanamalarının başlamaması şikayetiyle başvurabilirler. Vücut büyüme ve gelişmeleri, göğüs gelişmeleri normaldir. Ergenlik çağında sekonder seks karakterleri normal olarak gelişir. Vajen sıklıkla kısa olduğu için ilişki sırasında zorluk şikayeti olabilir.

Bu hastalarda ayrıca yaklaşık üçte birinde üriner sistem anomalileri ve yüzde onunda iskelet anomalileri bulunur. Üriner sistem anomalilerini araştırmak için IVP çekilir. Bir böbreğin yokluğuna veya normal dışı bir bölgede yerleşmiş olduğuna sık rastlanır.

Bunları en ıyı doktordan ögrenebılırsın biz nerden bilelim. Hiç gerçekçi gelmedin.
Rahim içi yok dıyosun ama doktor çocuk bır şekilde hallolur demiş.. E çocuk bır şekilde hallolursa ilişkiden birşekilde hallolur.
Siz anlamadınız mı hanfendi doktor demedi bn diyorm rahim naklı fln onlar oluyo ama vajına olmaması cok kötüymüş bende tam bilmiyrm

rahmin ve vajinan yoksa yumurtan nasıl varmış da taşıyıcı anne yoluyla hamile kalacakmışsın?
bilen varsa aydınlatsın gerçekten bilmediğim için sordum.

Back