Sedef farklı bi hastalık seboreik dermatit farklı. İkisininde belirtileri yakındır ama tedavi Süreci ve iyileşme Süreci tamamen farklıdır. Doktorunuz ilac falan vermedimi?
canım seboreik dermatit saç egzaması diyorlar yani. 10 yaşından beri var bende. yerine göre geçiyor yada artıyor. strese bağlı bir durum. bir de akdenizde kaldığım zamanlar su temiz kaynaktan geldiği için olmuyordu. neler kullandım neler yaptım geçmiyor. doktorlar da zaten tamamen çözümü yok diyor. kepek etkili şampuan kullan diğerlerini kullanma. sık sık yıka. başka türlü kurtulma yöntemi ben bulamadım malesef keşke olsa
eşimdede aynı sorun olmuştu..eczaneden KETORAL adlı bir şampuan aldı 2 yıkamada bitti derdi..ilaçlı şampuandır bu..bir deneArkadaşlar lütfen yorum yapınDerdim şu ki 2-3 hafta önce aşırı kaşıntı problemimle doktora gittim. Doktorda seboreik dermatit başlagıcı dedi. Ben de daha sonra bi çok yerde - burada da- tavsiye edilen vichy dercos adlı şampuanı alıp kullanmaya başladım. Bugün ise ablam saçımda aşağıdaki kızarıkları farketti.O kadar morelim bozuk ki anlatamam. Saçlarımı kaybetmek istemiyorum.
Bu seboreik dermatit midir yoksa sedef midir sizce ? Yarın doktora tekrar gideceğim ama lütfen yorum yapın
losyonunu bir gün boyunca belli aralıklarla sür. akşamda kepek önleyici bir şampuanla yıka geçer. saçını yıkama sıklığını uzatma saç yağlanınca ortaya çıkıyor. saç dökülmesi var evet ama korkma kel kalacak kadar değil bende vitaminsizlikte var oda etkiliyorKüçükken bende de olmuş. Yağlı egzama demişler sanırım aynı şey. Daha önce böyle pembemsi kabukları hiç görmemiştim korktum çok üzüldüm o yüzden. Peki canım sen de saç dökülmesi yaptı mı ? Bir de ne kadar zamanda geçiyor mesela ?
Merak etme saçlarını falan kaybetmezsin ben bu hastalık yüzünden gitmediğim doktor kalması kimi sedef dedi kimi seboreik dermatit dedi kimi de egzama... Hepsi de kesin birşey söylemek için doku örneği almamız lazım ama gerek yok dedi şampuan losyon krem vererek gönderdi hiçbiri işe yaramadı. Yıllardır özel şampuanlar kullandım bir sürü bana mısın demedi.
Ama 10 yılı geçti bu hastalığım geçmedi açıkcası bazı dönem artıyor bazen hiç yokmuş gibi oluyor. Ben artık onunla yaşamaya alıştım.
Önceleri elim sürekli kafamdaydı ondan kurtuldum çok şükür.
İnşallah seninki geçicidir.
sizin belki geçici olabilir benimde aynen böyle pembesi şekildeMerhaba sanırım benimde bu hastalıkla yaşamaya alışmam gerekecek :/ Peki sizde benim resimlerdeki gibi pembemsi yaralar kabarmalar olmuş muydu ? Şu an hangi şampuanı kullanıyorsunuz acaba?