• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar konuya bir el atın lütfen :)

hesnam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
483
165
73
Kütahya
Arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilemedim. Bi derdim olduğu için buraya açıyorum:) sorun şu ki adet sürem çok uzun sürüyor ve Hesabını nasıl yapacağımı bilemiyorum. Çoğu yerde 10 günden sonra gelsede temizlenip ibadetlerinizi yapın diyor ama benim ilk beş gün kahverengi başlıyor 10 gün devam ediyor sonra üç dört gün yine kahverengi devam ediyor 15 günü geçiyor. İlk gün olarak kahverengi akıntının başladığı zamanımı baz alıcam yoksa yoğun başladığı zamanı mı. Eşimle birlikte olmaya yada ibadetlerimi yapmaya içimde rahat olmuyor. Gerçekten konuya hakim bi arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim .

Hiç dra gittin mi?
Kist falan olmasın, kahverengi akıntı ona alamrt gibi geldi.

On günden sonrası her vakit abdest alarak namaz kılmayı gerektiriyor diye biliyorum.

Kahverengi akıntılar adet günü sayılmaz, büyük ihtimal kist var sizde. Neden doktora gitmiyorsunuz?

benim de o şekilde oluyor toplamı 10 gün falan. Doktora gittim bişey çıkmadı, gitmenizde fayda var

Bazı doktorlar da kahverengi akıntı da adet dahilindedir diyor. Benimde öyleydi bi ara adet bitmek bilmiyor çok kötü şükür şimdi öyle sorunum yok. Bunun net yanıtı için bi doktora görünün. Ama on günden fazla süren adet te özür olarak kabul ediliyor sanırım

İlk olarak düzene girmesi için doktora gidin mutlaka.
Bildiğim kadarıyla şöyle anlatayım. Adet oldun. 10 günden sonra her vakit abdest alarak namaz kılabilirsin. Özür olarak sayılır bu.
Adetin bittikten sonraki 15 gün içerisinde gelen akıntılar da özür olarak sayılır yani adet olmuş olmuyorsun. Adetin bittikten sonra 15 gün geçmesi lazım ki gelen akıntı adet olarak sayılabilsin.
Ama dediğim gibi bi doktora git mutlaka

Yoğun olarak geldiği günü baz alacaksınız. Diğerleri lekelenme dediğimiz akıntı sanırım. Bir doktora görünün kist belirtisi olabilir.

Dr iki ayda bir gidiyorum. Bir problem Yok spiralden kaynaklı muhtemelen. Biri lekelenme adetten satırlık biri sayılmaz demiş. Her ihtimale karşı beklemek lazım sanırım

Hayir kan goruyorsan adetten sayilir.. baslangici sayilir.akinti bir damla da olsa adettir. Sen son 3 aylik ya da 4 aylik dongunu goz onune al ve kendjni bilirsin..
10 gun dolduktan sora istihaze sayilirsin ve her vakit abdestli olarak ibadetini yaparsin.. 15 güne kadar da yine gelirse iliskide vs sknti olmaz tabi helaldir 15 gun sorasi yine adet sayilir..

Hiç dra gittin mi?
Kist falan olmasın, kahverengi akıntı ona alamrt gibi geldi.

On günden sonrası her vakit abdest alarak namaz kılmayı gerektiriyor diye biliyorum.
Bir sonraki ay adet günümde yada bir kaç gün önce veya sonra leke leke kahve rengi başlıyor.akıntı değil . Bir kaç gün yada beş altü gün böyle leke sökmüyor yanı. Hemen akabinde adet başlıyor. Ben yinede kahve rengi lekelenmeyi adetten saymadım. Kahve renginin yoğun başladığı günü baz aldım on günü geçti bende ibadetlerime ve eşimle birlikteliğe başladım. İnşallah hata yapmamışımdır.

Bir sonraki ay adet günümde yada bir kaç gün önce veya sonra leke leke kahve rengi başlıyor.akıntı değil . Bir kaç gün yada beş altü gün böyle leke sökmüyor yanı. Hemen akabinde adet başlıyor. Ben yinede kahve rengi lekelenmeyi adetten saymadım. Kahve renginin yoğun başladığı günü baz aldım on günü geçti bende ibadetlerime ve eşimle birlikteliğe başladım. İnşallah hata yapmamışımdır.

Akıntı şeffaf olana kadar temiz sayılmıyorsun.
@brcstegul açıklayıcı anlatmış bak.

Akıntı şeffaf olana kadar temiz sayılmıyorsun.
@brcstegul açıklayıcı anlatmış bak.
Onun mesajını dikkate aldım zaten ama o her türlü en başını baz al demiş ona rağmen yoğun dönemi başlangıç aldım. Normal şartlarda akıntı şeffaf olana kadardır ama böyle anormal durumlarda 10 günden sonra özür sayılır demiş brcstegul ve diğerleri. Bende öyle yaptım inşallah doğru yapmışımdır. Çünkü bugün 14. Gün ve hala bir Damla’da olsa geliyor

Back