• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan arkadaşlar konu hakkında yardımcı olun bana lütfen

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
ahhh canım bi bilsen ne heyecanlıyım anlatamam... ahh ben ne yapacagım :81::90:
ahhh yaa bunlar güzel heyecanlar... okudukça aklımda beni istemeye geldikleri gün canlandı, ömrümde bukadar heyecanlanmamıştımmm:31:
bizde sadece isteme oldu, biz mendil verdik. Yakın zamanda nişan söz yaparız die düşündük ama üzerinden 1,5 yıl geçti ve anca nişan için salon tuttuk.:1:
Bohçaları takıları fln şimdi yapacağız.
Zaten yavuklum evlenme teklif ederken tektaşımı takmıştı. Bidaha isterken fln bişey takılmadı, ben de istemedim zaten.
Sizinkiler bidaha salonda fln nişan yapmayı düşünüo mu cnm?
eğer düşünmüolarsa saati ve damadın altınını şimdi takabilirler.
Bohça götürme işini de sonra iade_i ziyaret esnasında halledin. Aynı gün ellerine vermekten daha iyidir, tabi yakınlarsa, gelme gitme problem olmayacaksa... Hem daha şık hem de aileler daha fazla görüşmüş kaynaşmış olur:34:

Son düzenleme:
daha önce arkadaımın hayırlı bir işi oldugundan bahsetmiştim. Ramazan ayında geleceklerde biz bayram sonrasına ikna ettik.
:70:Şimdi sorumlarım aşağıda yazıyorum lüüüttffeenn yardımcı olan ( isteme ve yüzük takımı aynı gün evde olacak):79:

1- erkek tarafı kız arkadaşıma takı takacakmış. arkadaşımın annesi de damada ne takabilir ve ayrıca kendi kızına takmasına gerek varmı:44:
2- nişanda evde pasta kesilecek. sonra ikramlar... erkek tarfı kız tarafına bohçalar getirecek. kız tarafı bohçsayı ne zaman verir. onlar bizde iken mi yoksa ziyareti iadeye giderlerken yanlarında mı götütürler. yada evlendikten sonra el öpmeye dikerlerken mi:44:

(ben evlenirken bohça işine girmediğimizden bilmiorum. yardımcı olun lütfen):3::3:

Bizim adetlerimize göre yüzük takma işlemi söz kesimi içinse erkeğe takı takılmaz. O günün hatırası kıza takılır takılması zorunlu değildir. Genelde tek taş olur takılan yada bileklik.
Nişan ise erkeğe saat takılabilir. Kendi kızına takmasına gerek yok. Takılar kıza kalacak çünkü.
Kız tarafı bohçayı nişandan sonra verir. Bir hafta iki hafta sonra.
Kız tarafı bohçayı götürürken damat baklavası adı altında bir tepsi baklava götürür. Tam ortasına da bir çeyrek koyulur.

Son düzenleme:
bencede annenin birşey takmasına gerek yok,o gün kız verildiği için ona hediye takılır..annen aferin oğlum benim kızımı aldın diye mi tebrik etcek damat beyi :)
bizde de bohçalar o gün verilir,birdaha ayrıyeten gidilmez ama tabii bu adetlere göre değişiyo..

Benim nişanım daha olmadı cnm sözüm oldu 3 hafta sonrada nişanım varr salon tuttuk,
Bana da bilezik saatte almak istediklerini söyledilerde ben istemedimm ben ilk defa duydum geline saat alındığını dedim onun yerine kullancağım bişi olsun çünkü ben normalde de hayatta saat takmamm belki kibar bir kolye yada künye olabilirr

Aslında Bana Da Bileklik Dediler Ama Ben Saat Çok Seviyorum Ve Artık Saatlerde Bileklik Gibi O yüzden Yanlız Ben İstemeye Gelindiğinde Ne Giyicem Onu Bilmiorum

walla ben de öyle düşünsdüm. Anne hem kız verecek hemde damada aferin taksımı mı_=? :2::81:
ben de deddim damata takmayın onlar sadece kız tarafına taksınlar die.
bi de nişan ve söz birlikte vede olacak.
damat pasta getirecek bizde evde yanına ikramlıklar hazırlayacagız.

Back