• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar bu konu çok kafama takılıyor lutfen yardımcı olurmusunuz

Cunku gercekten sevmiyorsun ve cok erken oldugu icin evlilige hazir degilsin herkes yasina takildi cunku 20 yas evlilik karari almak icin cok erken sende zaten bunun sancilarini yasiyorsun

Merhaba arkadaşlar ben 6ay önce biriyle tanıştım ve şuan nişanliyiz o çok iyi bu zamandaki erkeklerden çok çok farklı aklında fitne fesat yok bundan önceki bir buçuk senelik ilişkimdeki insanla karsilastirinca çok çok iyi onu nisanlamdan önce çok seviyordum nisanlanma kararindan sonra biseyler oldu bana nişanali bir ay oldu ve ben iki aydir bu durumdayım onj seviyorum ama aklıma saçma salak sevmiyosun veya aklımda sevip sevmedigimden emin olamiyorum görmedim zamanlarda sürekli aklımda bu düşünce var ama yanyanayken onunla mutluyum vakit geçirmeyi seviyorum dokunmayi seviyorum sonra olur olmadik yerlerde o yokken aklımda onu seviyomuyum sevmiyomuyum emin olamadığım düşünceler var sizce bu erken karar verdigim için mi daha ,20 yaşındayım kendime biraz dahami zaman tanimaliydim bilmiyorum lutfen yardimci olun ne yapmalıyım
Hem 20 yaş çok çok erken, hem de 6 ay birini tanımak için çok kısa bir zaman. Ne ara tanıdınız anladınız sevdiniz? Hiç yeterli değil.
Lütfen kendinize zaman verin ve acele etmeyin. Temeli sağlam olmayan her evlilik bir gün mutsuzluğa sürüklüyor.
Bir de gerçekten sevseydiniz acaba seviyor muyum, sevmiyor muyum diye aklınızın ucundan geçmezdi.

Merhaba arkadaşlar ben 6ay önce biriyle tanıştım ve şuan nişanliyiz o çok iyi bu zamandaki erkeklerden çok çok farklı aklında fitne fesat yok bundan önceki bir buçuk senelik ilişkimdeki insanla karsilastirinca çok çok iyi onu nisanlamdan önce çok seviyordum nisanlanma kararindan sonra biseyler oldu bana nişanali bir ay oldu ve ben iki aydir bu durumdayım onj seviyorum ama aklıma saçma salak sevmiyosun veya aklımda sevip sevmedigimden emin olamiyorum görmedim zamanlarda sürekli aklımda bu düşünce var ama yanyanayken onunla mutluyum vakit geçirmeyi seviyorum dokunmayi seviyorum sonra olur olmadik yerlerde o yokken aklımda onu seviyomuyum sevmiyomuyum emin olamadığım düşünceler var sizce bu erken karar verdigim için mi daha ,20 yaşındayım kendime biraz dahami zaman tanimaliydim bilmiyorum lutfen yardimci olun ne yapmalıyım
20 yasinda ne evliligi ya🤦

Sevgi sizin için ne ifade ediyor bunu bilmiyorsunuz henüz. Çok genç olduğunuz için. İçinizin kıpırdanması size sevgi gibi geliyor.

Size tavsiye verenlere çemkireceğinize belki haklılardır diye düşünün. Yaş konusunda tavsiye istemiyorum diyorsun ee ne diyelim. Nişanlını sevmen mutlu etmen için burdakiler napsın ne desin.
20 yaşında evlenip 35 yaşına geldiğinde 2,3 çocukla gençliğim gitti ben ne yaptım hayatımı yaşayamadım diye ağlanmayın da.

Senin yaşında kızım var benim kuzum
Evladıma vereceğim öğüdü veriyorum sana
Yargılamak mı? Kimseyi yargılamadım
Yaşın daha evlilik için çok erken
Tabiki karar senin
Konuna yorumum bu benim
Ya bir şey diyeceğim eğer dövmezsen beni, 23 yaşında yazıyor profilinde, nasıl kızın var konu sahibinin yaşında 🥺 sormazsam çatlardım meraktan 🥺

Ya bir şey diyeceğim eğer dövmezsen beni, 23 yaşında yazıyor profilinde, nasıl kızın var konu sahibinin yaşında 🥺 sormazsam çatlardım meraktan 🥺
81 liyim canım
Yanlış yazmışım doğum tarihimi
Düzeltmedinde sonrasında 🙈
21 yaşında 19 yaşlarında iki tane kızım var canım 🤷‍♀️
Yaşlıyım ben yaşlı😂
Konu sahibine tecrübeyle sabit evlenme dedim ama seviyorum dedi
E hadi yaşasın da görsün
Erken evlilik neymiş🥰

Daha 20 yaşında tanımadığı etmediği adamla koştur koştur nişanlanan biri olarak şu an tedirgin olabilmeniz mucize gibi bir şey gerçekten.
İnsanlara atarlanacağınıza bu kadar kişi ne anlatıyor diye bir anlamaya çalışın.

Kimi insan 20sinde evlenir mutlu olur kimisi 40/60 her neyse...
Anladığım kadarıyla ilişkinizde mutlusunuz gerek yan yana gerek ayrı iken. Bir önceki ilişkinizde daha farklı şeyler yasamissaniz şuan gerçekten seviyor muyum yanılgısına düşmüş olabilirsiniz. Alıştığınız ilişki anlayışı değil yaşadığınız hızlıca resmiyete dönüşmüş erken bir nişanlılık dönemine giriş olmuş endişeniz bu yüzden. Sevmeseniz yanında mutlu olmazsınız,yanınızda yokken aklınızda olmaz gibi gibi örnekler sadece yeni düzene ayak uydurmaya çalışıyorsunuz ve kayginiz var.

Nişanlanmadan önce bir buçuk sene sevgili olduğunuz kişi ile çok mutsuz olmuşsunuz sanırım. Sonradan tanıştığınız ve henüz sadece altı aydır tanıdığınız kişi de, size iyi davrandığı için onu mükemmel erkek olarak niteliyorsunuz.
Küçümsemek, yermek ya da aşağılamak için sormuyorum, hatta bak kırk bir yaşındayım, bu nedenle sırf samimiyet duygusu geçsin diye de sen diye soracağım.
Ailenden hiç sevgi mi görmedin kuzum? Bu nedenle mi zihninde muhakeme yapman bu kadar zor oluyor?
Nereden biliyorsun o insanın iyi görünen yüzünün ardından bambaşka birinin çıkmayacağını?
Belki sezgilerin biliyordur. Belki o nedenle bu kadar kararsızsın. Sakin düşün lütfen, bu hırçınlıkla hata üzerine hata yaparsın ve inan bana bunu hiçbirimiz istemeyiz.
Yazdığın her şeyi okudum. İngilizce ve Arapça bildiğini söylemişsin. Çok takdir ettim.
Türkçe de biliyorsun ama derdini anlatmaya yetmiyor. Bu konuda da biraz çabalamanı tavsiye ederim.
"Dil, bir insanın evidir" der Heidegger.
Sakin sakin yazmalısın mesela.
Öfkeyle ve hızlıca yazmaya çalıştığın için anlaşılmıyor bazen söylemek istediklerin. Beni yanlış anlama, ne öğretmenim ben, ne de senden üstün görüyorum kendimi.
Sadece gencecik bir kızın, bu kaygılar içinde olmasına üzülüyorum.
Buradaki pek çok insan senden yaşça büyük. Bütün hataları yaşayarak deneyimleyecek kadar uzun değil ömür. Bazen de başkalarının tecrübelerinden ders çıkarırız.
Senin gerçekten mutlu olduğuna bir türlü ikna edemedim kendimi ve alıp en baştan sevgiyle büyütmek istedim bir an için.

Hani derler ya, "mutsuz değildik, onu mutluluk sanıyorduk..."
Ah be kuzum.
Ah!

Yas konusuna girmiyorm evet cok Küçüksunuz ama dusuncenizi takinti haline getirdiğinzde dogru ben şahsen aklma kotu seyl gelirkenden icimden kendi kendime 10kez oyle bsey yok oyle bişey olmayacak diye tekrar ediyorm hatda bazen sesli soyluyorm gercekden bende ise yarıyor o an aklmdakinden kurtulmak icin kendimi bu şekilde geliştiriyorum unuttum derseniz unutursunuz eskisini aklinizdan gecen neyse bir sure sonra onu yasarsiniz aklnza kotu gelirkenden hemen oyle bsey yok deyip içinizden gecirin

Yaşı geçelim demek isterdim ama geçemiyorum yaş durumundan dolayı konuya adapte olamadım çok riskli bir yaştasın flörtünü yaşa ye iç gez toz para kazan bak burda bir cok tecrübe var 20 li yaşlarda bir zamanlar bizlerde hayatımızın aşkı karşımıza çıktı sanıyorduk 25 dede cıkar 30dada hiç merak etme...

Hiç bir kaybın olmayacak...
Bu yaşların tadını çıkar....
Geri gelmeyecek...

81 liyim canım
Yanlış yazmışım doğum tarihimi
Düzeltmedinde sonrasında 🙈
21 yaşında 19 yaşlarında iki tane kızım var canım 🤷‍♀️
Yaşlıyım ben yaşlı😂
Konu sahibine tecrübeyle sabit evlenme dedim ama seviyorum dedi
E hadi yaşasın da görsün
Erken evlilik neymiş🥰
Selamınaleyküm ahretliğim:rolleyes:Oh bee buradaki tek ihtiyar ben değilmişim.:halay:

Keşke yaşımı soylemeseydim çoğu yaşıma takılmışiniz çok geç evlenipte mutsuz olup ayrılanlar var evet belki bende ani karar verdim ama yardım istediğim konu bu değil
Ne diyorsun ya Allah aşkına?
Ben 20 yaşımda kendimi toplamaktan aciz aklı bir karış havadaydım.
O zamanki sevgilimin yerinde de yeller esiyor, bilmem kaç yıllık ilişki olmasına rağmen.
Muhtemelen olgunlaşıyorsun ve sevgilinin sana göre olmadığını anlamaya başlıyorsun.
Yaşın daha çok genç, evlenmek için değil nişanlanmak için bile çok genç. Aklınızı mı kaçırdınız siz ya? :/

Selamınaleyküm ahretliğim:rolleyes:Oh bee buradaki tek ihtiyar ben değilmişim.:halay:
Aleyküm selam cancağızım:KK8:
Hayat Yolunu yarıladık ahiretliğim
Ben hayat yolunu 4 guruba ayırıyorum
1. Grup 0 20 yaş arası çocukluk
Bu dönemde bütün herşey hayatı öğrenmeye yönelik hatalar girişimler başarılar başarısızlıklar
Dengesiz bir dönemdir kesin çizgiler bu dönemde atılmamalı(evlilik çocuk gibi )
2. Gurup 20 40 yaş arası olgunluğa geçiş
Bu dönem ise hayatı öğrenmeye sonuç almaya başlarsın
En tutkulu dönem bu dönemdir aşk sevişme çocuk meslek bu dönem içinde tercih edilir genelde
3. Grup 40 60 yaş arası olgunluk
Bu dönemde ise ne olduğun bellidir
Kendini bilirsin
Artık hayat tecrübelerin vardır
Yanlışların ve doğruların vardır
Tecrübelerinle rahat etme dönemine girdin/girdim😂
O hırslar o çocukluk gitti zihnin çok daha berrak
4. Gurup 60 yaş üzeri daha tecrübe etmedim 🙄ama herşeyin yalan ölümün gerçek olduğu
Ne yaşarsan yaşa herşeyin hatıra hayal gibi birşey oldğu gerçeği ile yüzleşmek olduğunu düşünüyorum korkarım🥴

Back