• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan arkadaşlar konu hakkında yardımcı olun bana lütfen

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

byrose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2008
228
2
96
İstanbul
daha önce arkadaımın hayırlı bir işi oldugundan bahsetmiştim. Ramazan ayında geleceklerde biz bayram sonrasına ikna ettik.
:70:Şimdi sorumlarım aşağıda yazıyorum lüüüttffeenn yardımcı olan ( isteme ve yüzük takımı aynı gün evde olacak):79:

1- erkek tarafı kız arkadaşıma takı takacakmış. arkadaşımın annesi de damada ne takabilir ve ayrıca kendi kızına takmasına gerek varmı:44:
2- nişanda evde pasta kesilecek. sonra ikramlar... erkek tarfı kız tarafına bohçalar getirecek. kız tarafı bohçsayı ne zaman verir. onlar bizde iken mi yoksa ziyareti iadeye giderlerken yanlarında mı götütürler. yada evlendikten sonra el öpmeye dikerlerken mi:44:

(ben evlenirken bohça işine girmediğimizden bilmiorum. yardımcı olun lütfen):3::3:

Canım benim dahaa yeni başımdan geçtii tazeyim bu konuda, İsteme olayında söz nişan bir arada olcaksaa kızın ailesininde hem kıza hem erkeğe takması lazım, ama nişanı sonra yapıcaklarsa gerek yok.
Bohça olayıda benim sözümde bohça getirmişlerdi bizde onlara giderken verdik küçük sandıkta hazırlamıştık bizz o şekilde verdik.

Benimde Bayramın 3. Günü İsteme Söz Olucak Bu Konuda Benimde Merak Ettiğim Tek Taş Yüzüğü Sevgilim Takıcak Ne Zaman Takıcak Allahın Emri Verildi Kalkıcak Mı Nasıl Olcak
Merak Ediyorum :)) Biz Nişan Da Benim Ailemin Takması İçin Saat Aldık Ama Gereklimiydi Bilmiorum. Bohçada Erkek Tarafı Giderken Alır Onları Die Düşünüorum Çünkü Komşular Onlara Bakıcak Ya Ben Böle Tahmin Ediyorum Allah Tamamına Erdirsin Bu Arada Canım
:51:

Canım benim dahaa yeni başımdan geçtii tazeyim bu konuda, İsteme olayında söz nişan bir arada olcaksaa kızın ailesininde hem kıza hem erkeğe takması lazım, ama nişanı sonra yapıcaklarsa gerek yok.
Bohça olayıda benim sözümde bohça getirmişlerdi bizde onlara giderken verdik küçük sandıkta hazırlamıştık bizz o şekilde verdik.

Seninde Hayırlı Uğurlu Olsun Canım:6:

Benimde Bayramın 3. Günü İsteme Söz Olucak Bu Konuda Benimde Merak Ettiğim Tek Taş Yüzüğü Sevgilim Takıcak Ne Zaman Takıcak Allahın Emri Verildi Kalkıcak Mı Nasıl Olcak
Merak Ediyorum :)) Biz Nişan Da Benim Ailemin Takması İçin Saat Aldık Ama Gereklimiydi Bilmiorum. Bohçada Erkek Tarafı Giderken Alır Onları Die Düşünüorum Çünkü Komşular Onlara Bakıcak Ya Ben Böle Tahmin Ediyorum Allah Tamamına Erdirsin Bu Arada Canım

tatlım erkek arkadaşım aileside bayramsonu gelecekler inşallah ...tek taşı da annesi şöyle demişti telefonda bana hem tanışırız hem isteriz demişti Allahın emri dedikten sonra gidersiniz umutla tektaşını alırsınız muzaffer amcan(babası)takar demişti..telefon konuşmamız öyle geçmişti(uzaktan geldikleri için burdan beraber alıcaz canım)..nişanı sonra düşünüyoruz ama..mutluluklar canım

cnm verldkten sona buyuklernzn ellerni öpüceksinz ya ondan sonra takıcak dıe bliorum ben yüzüğü....ayrıca nişan da damada bşe takmaya gerek varmı blmıorum bana saçma gelıo zten onun yüzüğünü biz alıcaz

öncelikle hayırlı olsun arkadaşım:71:
bize de bayramda geliyorlar ama off karmakarışığım..
-erkek tarafı diyorki geldiğimizde nişanı takalım, bohçamızı da getirelim
-benim teyzelerim tutturmuş hayır, gelip istesinler ,biz düşüncez dicez, sonra onlara gitcez görcez erkek tarafını, sonra tekrar gelicekler verdik dicez, sonra en az 1 hafta sonra nişan..ya bu bana evcilik oynuyoruz gibi geldi..amaç belli,niyet belli, insanları gel-git gel-git yapmak doğru olur mu? tadı mı kalır,sıkılır erkek tarafı...
napıcam bilmiyorum çok da az kaldı..

Son düzenleme:

Canım hayırlı olsun, ben yine kendimden örnekle anlatayım sana;

Benim tektaşımı sevgilim evlilik teklifinde almıştın o günden sonrada hep taktım. Söz günü çıkardım tabi

Geldirler istedilerr... Kız verildi... Eller öpüldü...

Ondan sonraa bi rahatlama oldu herkestee sigara molasıı yemek molası verildi. Sonra kayınpederim yüzüklerin getirilmesini istedii bu adettir kayınpederr isterrr !!

Sonraa bizim taraftan biri yüzüklerimizi taktıı... Kesti... Alkışşlarr Hadi hayırlıı olsunnn...

Tektaşımı bu arada sözlüm takıcaktı aslında eller öpülmeye başlanınca tekrar kaynadıı bide zaten takıyodun tekrar çıkar tak gerek yok demişti sözlüm. Ama sen daha hiç takmamışsan herkesin önünde takmak istiyosanızz sözlün yüzükler kesildikten sonraa takabilirr tatlım.

Umarım yardımcı olabilmişimdirrr :16:

öncelikle hayırlı olsun arkadaşım:71:
bize de bayramda geliyorlar ama off karmakarışığım..
-erkek tarafı diyorki geldiğimizde nişanı takalım, bohçamızı da getirelim
-benim teyzelerim tutturmuş hayır, gelip istesinler ,biz düşüncez dicez, sonra onlara gitcez görcez erkek tarafını, sonra tekrar gelicekler verdik dicez, sonra en az 1 hafta sonra nişan..ya bu bana evcilik oynuyoruz gibi geldi..amaç belli,niyet belli, insanları gel-git gel-git yapmak doğru olur mu? tadı mı kalır,sıkılır erkek tarafı...
napıcam bilmiyorum çok da az kaldı..

Canım bizde de benzer şey oldu söz nişan bir olsun istedilerr, biz herşey ayrı olsun dedik.

Önce sözlüm ailemle tanıştı
Sonra ben onun ailesiylee
Sonra sözlüm ailesiyle geldii bizim ortamımızı gördü hemde istedilerr
Sonra biz ailecek gittik onlaraa,
Sonrasındaki haftada söz kesildii
Bunların hepsii hep bir sonraki hafta oldu yani tam 1 ay sürdüü
Sonraa 4 ay sonrayada nişan dendii
Tabi bizim düğün süresi uzun olduğundan nişan söz ayrı oldu sizin kısaysa bir arada yaparsınız.

Amaç belli cnm evet ama hani bir kere gelmeyle hemen kız verildi denmesin mantığı varr aman ne meraklıymışlarr kızlarını vermeyee hemen gittik bir kerede yüzük kestilerrr denmesii vs.. Hoş kimsenin böyle bişey diyeceği yok hattaa kolaylarına gelirr çünkü her geliş gidiş bir masraf ama kız evi naz eviii :82:

Canım hayırlı olsun, ben yine kendimden örnekle anlatayım sana;

Benim tektaşımı sevgilim evlilik teklifinde almıştın o günden sonrada hep taktım. Söz günü çıkardım tabi

Geldirler istedilerr... Kız verildi... Eller öpüldü...

Ondan sonraa bi rahatlama oldu herkestee sigara molasıı yemek molası verildi. Sonra kayınpederim yüzüklerin getirilmesini istedii bu adettir kayınpederr isterrr !!

Sonraa bizim taraftan biri yüzüklerimizi taktıı... Kesti... Alkışşlarr Hadi hayırlıı olsunnn...

Tektaşımı bu arada sözlüm takıcaktı aslında eller öpülmeye başlanınca tekrar kaynadıı bide zaten takıyodun tekrar çıkar tak gerek yok demişti sözlüm. Ama sen daha hiç takmamışsan herkesin önünde takmak istiyosanızz sözlün yüzükler kesildikten sonraa takabilirr tatlım.

Umarım yardımcı olabilmişimdirrr :16:

Teşekkür Ederim Canım Bana Tektaş Almadı Sevgilim Bi Alyansla Evlilik Teklifi Etti Bana da O Ben Takarım Dedi Tabi Şuan Nası Olcak Kestiremiorum Nişanımda 10 Eylülde Orda
Alyanslar Takılacak Çok Telaşlı Ve Heyecanlıyım Herşey Umarım Çok Güzel Olucak Herşey :)

tatlım erkek arkadaşım aileside bayramsonu gelecekler inşallah ...tek taşı da annesi şöyle demişti telefonda bana hem tanışırız hem isteriz demişti Allahın emri dedikten sonra gidersiniz umutla tektaşını alırsınız muzaffer amcan(babası)takar demişti..telefon konuşmamız öyle geçmişti(uzaktan geldikleri için burdan beraber alıcaz canım)..nişanı sonra düşünüyoruz ama..mutluluklar canım

Sanada Mutluluklar Canımmm:71::71::71:

Teşekkür Ederim Canım Bana Tektaş Almadı Sevgilim Bi Alyansla Evlilik Teklifi Etti Bana da O Ben Takarım Dedi Tabi Şuan Nası Olcak Kestiremiorum Nişanımda 10 Eylülde Orda
Alyanslar Takılacak Çok Telaşlı Ve Heyecanlıyım Herşey Umarım Çok Güzel Olucak Herşey :)

Herşeyy güzel olurr cnm merak etmee, zaten o gün hiç bişi anlamıyosunn öylee çabuk geçiyoki sanki bu kadar telaş bunun içinmiydi diyosunn.

Dediğim gibi cnm yüzüklerden sonra takı takan olurr herhalde o takılardan öncee sözlün takar sana tektaşınıı
Bide saat meselesini sormuşsun nişanda damada saat almak adetttendirr evet yüzükleri birbirinize alıyosunuz ama o ayrı bişey.

Nişanda takarsınız bohça serildiğinde yinee bohçaların içinee koyarlarr böylece bohçada da gözükmüş olurr

Herşeyy güzel olurr cnm merak etmee, zaten o gün hiç bişi anlamıyosunn öylee çabuk geçiyoki sanki bu kadar telaş bunun içinmiydi diyosunn.

Dediğim gibi cnm yüzüklerden sonra takı takan olurr herhalde o takılardan öncee sözlün takar sana tektaşınıı
Bide saat meselesini sormuşsun nişanda damada saat almak adetttendirr evet yüzükleri birbirinize alıyosunuz ama o ayrı bişey.

Nişanda takarsınız bohça serildiğinde yinee bohçaların içinee koyarlarr böylece bohçada da gözükmüş olurr

Nişan İçin cafe Tuttuk 100 Kişi Davet Edicez Kokteyl Gibi Olucak Azda Kaldı Senin Nerede Olmuştu Bana Nişanda Bi Kalın Bilezik Saat Alyans Takılacak Ne Diosun

Nişan İçin cafe Tuttuk 100 Kişi Davet Edicez Kokteyl Gibi Olucak Azda Kaldı Senin Nerede Olmuştu Bana Nişanda Bi Kalın Bilezik Saat Alyans Takılacak Ne Diosun

Benim nişanım daha olmadı cnm sözüm oldu 3 hafta sonrada nişanım varr salon tuttuk,
Bana da bilezik saatte almak istediklerini söyledilerde ben istemedimm ben ilk defa duydum geline saat alındığını dedim onun yerine kullancağım bişi olsun çünkü ben normalde de hayatta saat takmamm belki kibar bir kolye yada künye olabilirr

Benim nişanım daha olmadı cnm sözüm oldu 3 hafta sonrada nişanım varr salon tuttuk,
Bana da bilezik saatte almak istediklerini söyledilerde ben istemedimm ben ilk defa duydum geline saat alındığını dedim onun yerine kullancağım bişi olsun çünkü ben normalde de hayatta saat takmamm belki kibar bir kolye yada künye olabilirr

bencede canım bi künye bileklik çok dhaa guzel olur

kızlar bizde şöyle olmuştu en başta anneler bi araya geldi ama bizim evde değil dayımların evinde çnkü evde olmasın meraklıymışz gibi olur dedik ablası annesi yengeleri geldi hep bi arada tanıştık kaynaştık işi sağlama aldık:1::1:
sonra benimki evlenme teklifi etti tek taş la onlarda tek sözde takılıomuş aslnda ama ben olmaz dedim sende yüzük takcan:1:
istemeye bu sefer ailecek herkes geldi isteme ve söz oldu ama bizde o gün bohça olayı olmadı gayet çikolata çiçek öyle geldiler
nişanda burda bi restaurant tuttuk. nişanın sabahı anneme zorluk olmasın die nişan bohçalarını işte kıyafetler geldi bavulla ablası kuzeni getrdi yardımcı olmuşlar öyle sonra beni aldılar kuaföre gttik.
bizde onun bohçasını nişandan sonra başka bi gün götürdük kahvaltıya diye öyle bizde sıcak bi ortam oluşmuştu:61:

nişanda zaten nişan yüzükleri erkeğinkini sen alırsın oda seninkini bu zaten böyledir bizde. biz saat takmıştık klasiktir zaten benmki altın takmaz ama yinede yarım altın taktık nişanda hani kızındr ya takı geri koymuş ama biz sey yaptık onuda rahmtli babaannem söyledi bohçanın içinde cüzdana koyun o altını dedi bizde öyle yaptık kayınvalidem görünce çok hoşuna gtti benmkide şaşırdı :1:
bende ilk defa bayana saat duyuyorum banada saçma geldi onun yerine kullanışlı bişi al bileklik fln olablr ve hoş bi kolye:34:

ahh ahh atlattım ben bunları 28 gün sonra düğünüm var benim :64:

valla çok kolay gelsin kızlar sizlere bunun nişanlılığı var evi var eşyası var zor:61: ama bi o kadarda keyfili Allahım hep mutlu etsin herkesin kalbine göre versin:61:

Son düzenleme:
verilen tek cevap için teşekkür ederim..:2:

diğer cevaplar konumun içine soru soran arkadaşa gitmiş.. bende heyecanla açtım16 cevabı görünce..:21: ama başka bişi çıktı :54:

(tabii şaka yaporum kızlar):91::92:

neyse...
kızlar annem damada ve bana ne takmalı ne uygun kaçar

verilen tek cevap için teşekkür ederim..:2:

diğer cevaplar konumun içine soru soran arkadaşa gitmiş.. bende heyecanla açtım16 cevabı görünce..:21: ama başka bişi çıktı :54:

(tabii şaka yaporum kızlar):91::92:

neyse...
kızlar annem damada ve bana ne takmalı ne uygun kaçar

Cnm sizin evde olcaktı sanırım fazla abartmaya gerek yok bence damada saat yada çeyrek yada yarım olabilir. Kızada aynı şekilde bilezik, yarım, çeyrek duruma göre ne olursa uygundur.

Back