arkadaşlar kimya mezunu ya da okuyan var mı?

oyuncak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2008
54
0
86
37
İstanbul
Ben gıda teknolojisi mezunuyum.4 seneliklere geçiş hakkımız var.

Bu 4 senelikler içinde kimya bölümünüde tercih edebiliyoruz.

Siz kimyayı önerir misiniz? Doğruyu söylemek gerekirse kimyaylar aram iyi değildir.Ama genede 4 senelik diye yaz diyorlar.Bilmiyorum.Ne yapsam acaba???:gitme:

ben kimya bölümünü bitiriyorum şubatta canım kimyayı sevmek değil de ders çalışmayı seviyorsan tercih edebilirisn.canını sıkmak istemem ama okuması zor bir bölüm

Ben de kimya mühendisiyim. Raporlar, dersler tabiiki de zor. Ama, bütün bölümlerin kendine göre bir zorluğu var. Çalışmadan hiç birşey olmuyor tabiiki de... Biraz kendini zorlarsın ama sonrası güzel olur.

ben de kimya mühendisliği okuyorum. geçiş hakkında konuşmak gerekirse,
pekçok üniversite özellikle de iyi olanlara geçiş yaptığında ilk iki yıl boyunca aldığın derslerin hemen hemen hiçbirini saymıyorlar. belki türkçe-tarih gibi önemsiz birkaç ders sayarlar. onun haricinde baştan okumak zorunda bırakıyorlar seni. bir de ingilizce olayına özellikle dikkat etmeni tavsiye ederim. birçok üniversitede hazırlığı geçmeden 1. sınıfa başlatmazlar. bazıları da 1-2 yıl içinde geçemezsen seni 1. sınıfa başlatırlar ama sınavı vermeden diğer ingilizce derslerini alamazsın ve diplomanı da alamazsın. yani kısacası eğer ingilizcen iyi değilse ve sen ingilizce yeterlilik sınavı yapan bir üniversiteye geçiş yapacaksan bir daha düşün derim. diplomanı alman bir hayal olarak kalabilir. şu an ingilizce hariç tüm derslerini geçip ingilizce yüzünden diploma alamayan bir sürü insan var. yine hazırlığı geçemediği için başka üniversiteye şutlanan bir sürü öğrenci var.
çok iç karartıcı olabilir ama araştırmadan tercih yapma lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…