Arkadaşlar kafam çok karışık yardım edin lütfen

kelebek74

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
83
2
Arkadaşlar 1,5 senedir bende sorun var diye tedavi oluyorum.1 aşılama ve 1 micro denedim olmadı.Bu ay yeni bir doktor denedim tahlilleri yeniden yaptırın dedi.Benim tahlillerimin sonucunu dün aldım. FSH 6,9 ,LH 5,91, prolaktin 389,58 çıktı.Doktor sonuçların iyi dedi.Eşimin sperm sonuçlarını bugün aldık ve ben şok geçirdim.Daha önce yapılan testte sperm sayısı 60 milyon civarındaydı.Sadece hareketliliği %40 tı.Bugün aldığımız sonuçlarda hareketlilik %50 ama sperm sayısı 8 milyon/ ml. Bu kadar değişiklik olurmu doktor bu durumda normal yolla hamile kalamazsın ama 3 ay deneyin sonra tüp bebek merkezine gidin dedi ne yapıcağımı şaşırdım.Eşimde şaşırdı şimdi yeniden bir başka yerde sperm tahlili yaptıracak.Böyle bişey başına gelen varsa lütfen yardım etsin.

Olabilir bu kadar değişiklik iltihaptan felan da olabilir.
Sonuçlar çok değişken hemen umutsuz olmayın.Kötüleştiği gibi düzeliyorda.

evet canım bizim doktorumuzda sperm sayısının çok değişken olduğunu söylemişti.ama başka bir yerde testi tekrar etmekte fayda var.

sperm sayısını arttırmak için ilaç veriliyormu bilginiz varmı.Doktor bununla tüp bebekte olmaz micro deneyin dedi.İnanın kafam o kadar karıştıki anlatamam.Bende sorun yoksa ilk micro da niye tutmadı diyorum çünkü onda 12 tane yumurta döllenmişti ikisini transfer ettiler.Valla sıkıldım artık sürekli bişey diyolar sorun nedir onu bile netleştiremedik daha. 8 milyon spermle sıkıntı olmadan micro yapabilirmiz bilenler lütfen cevap yazabilirmi...

sperm sayısını yükseltmek için bayanların kullandığı yumurta geliştici klomeni duyuyorum ben genelde.kafana takma canım okadar.herşeye bi çare bulunuyor.tüp bebekte bu sayı yeterli olur heralde ki canım doktor tüp bebek demiş...allah yardımcınız olsun

canım benim bildiğim kadarıyla microda sayıdan çok hareketliliği önemli sen hiç merak etme 8 milyon gayet iyi bir sayı ben ilk denememi yaptırırken bir hasta sonuçları almaya gelmişti eşinin sperm sayısı 200 000 miş kadına 2 yumurta koymuşlar ilk denemesiymiş ve tutmuş hem de sonuç çok iyiydi yani bu işler şans işi ne zaman isterse o zaman geliyor bizim bebişler a.s.

canım spermiyogramda çok farklı değişiklikler olabiliyormuş bunu doktor Söyledi Bize
sayı çokçok yükselebiliyor yada çok çok düşebiliyor...üzülme başka bi yerde daha tahlil yaptırın inan Budefa farklı çıkacaktır çünkü spermler çok değişken...

...

Belki Esinin Verdigi Ortamdan Da Kaynaklanabilir Bence Sayisi Nemli Deiil Ki Ii Spermlerin Olmasi Onemli Oda Varmis
Benin Bi Akrabanim Hic Sperm Sayisi Yoktu Hapla Falan 4 Tane Sperm Elde Ettiler Ve Esine Tup Bebek Uyguladilar Ikisi Tuttu Haziran Basi Dogum Yapacak Umitsizlige Kapilma Bence

Sperm sayısı bir kaç gün arayla bile farkeder. Ayrıca hareketlilik de bence kötü değil. Bence üreme sağlığı ile yakından ilgili bir doktora gidilmedli. İstanbul'dası herhalde hemen bir tüpbebek merkezine gidip ücretsiz danısmanlıuk alablirsin. Ama bence önce aşılama ile başlarsınız gibime geliyor. Üzülecek bir şey yok ki. Yıkandıktan sonra 8 milyon sprem demek hareketli ve sağlıklı 8 milyon sprem demek. Daha ne istiyosun arkadasım önemli olan morfolojisi ve viabilitesi kotu olmasın. Bunlar hiç sorun degil.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum valla içimi rahatlattınız.İnşallah tez zamanda sağlıklı hayırlı bebişlere kavuşuruz hepimiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…