Tuvalet Eğitimi Arkadaşlar ilk gün sendromu!!!lazımlıkmı wc adaptörümü sizce??

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

flowersgarden

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
130
1
296
İstanbul
Merhabalar, benim oğlum 33 aylık. biz bugün başladık eğitime. aslında daha önce lazımlık almıştım 2 yaşından önceydi alışsın diye ama annem lazımlığa alışırsa tuvalete hiç yapmaz dedi o tecrübeli diye bir bildiği vardır diye kaldırdım lazımlığı. bizimki aradı lazımlığını birkaç gün. çişin gelince tuvalete gidelim dedim. sifona basmaya bayılıyor. ben ne zaman tuvalete girsem yanımda ben ondan önce bassam kıyamet kopuyor. mecbur bekliyorum o basıyor. ara ara benimde çişim var dedi maksadı sifona basmak ama oturduk klozete yapmadı hiç doğru dürüst. bende çiş yoksa sifona basmakta yok deyip izin vermedim. bugün alıştırma kildodu aldım. giydirdim. gelince söyle dediim. sık sık sordum. ama cevap bile vermedi. ne var ne yok. tv seyrediyoduk beraber koltukta pepe vardı. çişimiz tuvalete diye şarkılı olanından hemde. bizimki kalkınca birde ne göreyim. koltuk su içinde valla çılgına döndüm. hani gidecektik sifona basacaktık dedim ama nafile( çıkardım klilodu hiç bir işe yaramıyormuş çünkü. altını açtım kilotsuz filan belki anlasılır çiş geldiği diye. minderler var evde onları çiş eğitimi minderi olarak tayin ettim. burada oturacaksın dedim koltukta oturmak yok dedim. yoksa ben kafayı yiyecem her dakka ben koltuk yüzü minderi yıkayamam nasıl baş ederim sonra!!! mindere de yaptı bak yaptım dedi. hani gidecektik tuvalete dedim. ses yok!! aradan 15 dk. geçmedi birde baktım salonun ortasına yapmış halı yok tabi yerde. sakın elleme dedim bez alıp banyodan gelene kadar baktım üstüne basmış ses çıkarıyo. çişini yaptığına değilde sözümü dinlemeden beni bekle sakın dokunma dediğim halde çişiyle oynamasına çok kızdım. daha önceleride hatta bugünde çişim var deyip 1 saate yakın süre tuvalette oturduğumuzu biliyorum hiç birşey yapmadan kalkıyo. offff nasıl bir iş bu yaaaaa( daha bugün ilk gün ama ben pes ettim şimdiden bile. bizimkide ikide bir bez bağla dedi ama bağlamadım. off ekimde 3 olacak bu süreç uzdaıkça inatlaşmalarda olur diye çok korkuyorum... acaba lazımlığı ortayamı çıkarsam yoksa böyle tuvalete oturmayı mı öğretsem çok kararsız kaldım. bana tecrüblereinizi paylaşırmısınız ikisinide deneyen varmı lazımlık olursa tuvalete öğrenmezmi yardım lütfen teşekkürler...

ben lazımlıkla başladım,gayet iyi gidiyoruz ,sonuçta elbet birgün wc ye oturacak bırak kasma çocuğu ,bulunduğu yerde yapsın ,oturma odaındaysa orda ,mutfaktaysa orda ,lazımlığı benimsedikten sonra tuvalete götürürsün lazımlığını orda devam eder ,kademe kademe git bence ,bazı çocuklar biraz inatlaşıyor diyorlar ,zor geliyordur ,lazımlığına yapınca çok fazla sevinç gösterisi yapıp birlikte dökün ne bileyim işte ben de bu şekilde yapıyorum bu gün 4. günümüz ,

ayyy öldüm gülmekten gece gece
üstünde zıplıyormuşyaa koptum ordaa
tatlım benım yaaa

.....
neyse tatlım cvp vereyım ben klozet adaptörü aldım
2 yasından ıtıbaren lazımlıga yaptı buyuk kakasını
sımdı 3 yaşında o sorunu aştık artık lazımlık yok klazöte goturuyorum kendı adaptörüne oturup yapıyor ama bende hala çiş meselesını halledemeıdm yaaa

merhaba canım ilk günler gerçekten çok zor heran tetiktesin defalarca üst değiştirmeler insanı cok yoruyo inanki geçicek..benimde kızım 2.5 yaşında 12 gün oluyo tuvalet eğitimine başlayalı bizimki ilk kaka yaptı lazımlığa ondan 3gün sonrada çişini yaptı tabi benim oturtmalarımla kendi söylemiyodu henüz..3gündürde çişim geldi anne diyor ve tutuyor hemen lazımlıga koşuyoruz yapıyor maşallah. su sıralar kabızlık sorunumuz var..çarsıda altına yapıyor evde değistiriyoruz..sana tavsiyem gece gündüz hiç bez bağlama öyle daha çabuk ilerliyo sonra ben kilotta giydirmedim evde üstüne elbisesini taktım lazımlığınıda salona koydum bak kızım dedim çiş gelince ben yoksam elbiseni kaldır(onu öğretttim)çişini yap dedim 1gün boyunca devamlı böyle söyledim ertesi gün çişini yapmış lazımlıgınıda almış anne bak çiş yaptım diyor ayy nasıl mutlu oldum hemen klozete gittik beraber çişe bay bay yaptık çişcim bay bay diyo ya canım benim..aralarda yine kaçırıyo ama genel olarak iyi gidiyoruz..hasta yatak koruyucusu satılıyo marketlerde naylonsu bir tarafı 8 tl aldım 10tane var birkaç defa kullanabiliysun aynı örtüyü yıkayıp al rahat edersin..lazımlık kullan bence ilk başlarda iyice alışşın tuvaletede yapar inş..
sıkma canını insan umutsuz oluyo hiç ypmayacak sanıyo ama öğreniyolar düşünsene 2yıldır beze yapmış bi alışkanlık var ve alışkanlıklar hemen değişmez önce cok kaçırıcak bez var sanıcak ama lazımlığa çiş ve kaka yapmanın keyfinide öğrenicek Allah yardımcın olsun canım..

arkadaşlar teşekkür ederim. gerçekten ilk gün valla sabrım çok zorlandı. şu boya badana yapılırken mobilyaların üstüne örtülen naylon örtülerden almıştım koltuklara örteyimde üstüne çiş filan deymesin diye ama daha ben örtmeden ilk gün bir minder heba oldu. bugünde örtü yetmemişti tekli koltuğa oraya bir güzel yaptı küçük bey ben o kadar oturma dediğim alde:)) mecbur yaz sonu yıkanacak bizim koltuklar:)) bakalm nasıl ilerleyeceğiz dün 5 kere yere hallettik hiç oralı olmuyo valla!!!!

sanki bebeğinize biraz fazla tepki vermiş gibisiniz..onun çiş yapmasına bu kadar çok tepki verirseniz işiniz çook daha uzar diye düşünüyorum..ve sizinle inatlaşarak daha çok yapacaktır yada hep bez bağlamanızı isteyecektir.. çünkü ona kızan kimse olmaz bezi bağlanınca..daha sakin davranmaya çalışın..sakin sakin anlatmaya çalışın çişinin yada kakasının ellenmemesi gerektiğini..koltularının böyle yaparsa ıslandığını ve oturamayacağınızı falan anlatın ama mutlaka sakin sakin..ters teptirirsniz işiniz çok zorlaşır

arkadaşlar, 3 yaşında bir kızım var ve ona 3 günde bezden kurtulmayı öğrettim. blogumda anltıyorum. incelerseniz sevinirim.
xxxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…