Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

arkadaşlar aranızda ikiz gebelik sırasında gebelik şekeri çıkan varmı aranızda tedaviniz diyetlemi oldu insülin kullandınızmı bebekleriniz iyimi paylaşırmısınz

merhaba arkadaşlar

benim de ikiz bebişlerim olacak. bu dönemde tecrübelerinizden yararlanmak isterim

8.hafta içindeyim ve çooook bulantım var . özellikle de sabahları... aranızda bu bulantılara iyi gelebilecek bişeyler bilen var mı

herkesin gebeliği bir olmaz ama ben genede anlatayım canım
1- mideni asla ama asla aç bırakma çoğunlukla o bulantıya daha çok prim veriyor
2- az ve sık ye derler ya aynen öyle bu çok doğruymuş bol bol meyva ye (armut kurtarıcım olmuştu benim özellikle hamilelere çok faydası varmış her gün bitane yemeye çalış sindirim sistemini düzenler kan yaparmış)
3- maden suyu baya faydalıymış magnezyum açısındanda olsun mide gazlarınada iyi geliyor 2 şişe içilebilirmiş günde
4- bol bol dinlen uyuyunca unutabilirsin bulantılarını birazda psikolojikmanda etkileniyosun zaten hep kusucam diye
5-midenin istediği şeyleri ye istemediklerini yersen dahada bulanır miden
6- stres sıkıntı yasak sana söyle eşini sana bebişler gibi baksın
7- mutfaktan uzak durmaya çalış birazda olsa gidin akrabada komşuda dışarda yiyin

daha saysam uzaaarrr gider böyle bedenini dinle kendini ona bırak kendi kendinin doktoru ol bide seni çok fazla kusturan ilaç varsa söyle doktoruna hemen kessin ilaçların alternatifleri var çünkü illa içeyim diye zorlama kendini

Sadece bulanti mı, yoksa kusma da var mı canım? Eğer kusuyorsan susuz kalmamaya bak, senin ve bebislerin için en önemli şey yemekten ziyade su bu aralar, bebekler bir sekilde sendeki depodan beslenecekler, sakın onları besleyemiyorum diye stres yapma...içtiğin ilaçları gece uykudan hemen önce içip yatabilirsin ya da arkadasın dediği gibi dr'unla konuşup kesmesini isteyebilirsin, ben basta yatmadan önce iciyodum ozaman cok etkilemiyodu beni, sonra bulantılar siddetlenince icemez, daha dogrusu icimde tutamaz hale geldim, dr'umda kesti, haftada 1-2 defa serum takviyesi alarak 17. Haftaya kadar devam ettim. Dr'um bana zofran isimli bir ilaç vermisti, ben onun da faydasını cok gördüğümü düşünüyorum, ona baslamadan önce 4 kilo vermiştim, zofran icmeye başladıktan sonra bulantilar tam gecmesede kusmalarim gunde 3e kadar dustu, sonra kilo vermemde yavaslayip durdu zaten...bana su, ekmek bile kokuyodu, tuzlu cubuk, beyaz leblebi ye diyolardi yutamiyodum bile...dolayısıyla bu bulantilara geçmesini beklemekten başka yapılabilecek cok bisey yok maalesef, inşallah cok uzun sürmez...beta hgc ve diğer hormonların suan vücudunda cok yuksek derecede olmasından kaynaklanıyor bulantilarin, bu hormonlarda 12. Haftada en yuksek seviyeye çıkıp sonra yavaş yavaş normale dönmeye başlıyormuş, inşallah 12. Haftadan sonra rahatlarsın...bende 17 haftada bıçak gibi kesilmişti...Birde ikizlerdeki bulanti tekildekinden daha şiddetli oluyor, etrafında ikiz gebelik yaşayan birileri cok yoksa ne yaşadığını anlayamayabilirler, esinden detek alarak bu arkadaşların etkisiz hale getirilmesini sağlayabilirsin:) bı de kıyaslamalar...vs sınırını bozmasın, stres, sınır bulantiyi artırıyor çünkü...

kızlar inşallah bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza alırız, sizden bir konuda bilgiye ihtiyacım var, 4 yaşında bir kızım var 2. ke z hamile kaldım allaha şükür ama tüp bebek değil normal yolla, sayfaları okudukça genelde tüp olduğunu anladım, 26.günümde b-hcg değerim 35.6 28.günde 121.5 di.

bunları ilk gebeliğim dış gebelik olduğu için ve yumurtalıklarımda çok ağrım olduğu için dr. um yaptırmamı söyledi telde.
32. günde 386.2 idi moralimiz bozuldu düşüşten dolayı 34. gündeyse dün 1995 çıktı değer. biraz araştırdım ikiz gebeliklerde genelde değer 2 kattanda fazla çıkıyormuş, lütfen deneyimlerinizi aktarırmısınız ağrılarım devam ediyor ve kafam çok karışık...

mrb denız sadece tüp bebekle ikiz hamile kalınmıyor ve tüp bebek yapıncada çoğul gebelik olmayabiliyor.evet 2 katı cıkar denılıyor benım 28. günde 221 cıkmıstı 7 haftada usg de ıkız oldugunu öğrendik eğer senin anne tarafında daha önceden ikiz gebelik geçiren biri varsa normal yolla ikiz gebelik yaşabilirsin.

deniz arkadaşım,sen ikiz istedin mi,istemedin mi anlayamadım ama,bence bu kadar kan tahlili yapacağına bir doktora görünseydin belki vajinal muayeneyle keselerin tek mi çift mi olduğunu görebilirdi..

Bence değerlerde katlı bir artış yok, sanki tek gibi...
Tek yada çift gönlüne göre olsun,herşeyden önce sağlıkla doğsun..

tesila cvp için tşkler, tabi ikiz gebelik nasıl, ne şekilde oluyor biliyorum ifadem yanlış oldu sanırım sayfalarda çoğunlukla tüp bebek yöntemiyle hamile kalan arkadaşlara rastladım demek istemiştim, inşallah sende sağlıkla bebeklerini kucağına alırsın,.[/QUOTE]

evet biraz karışık sormuşsun bende bildiklerimi anlattım :))) teşekkür ederim doğum yapalı 6 ay oldu .sende inşallah sağ salim kucağına alırsın .

bn 19 hftlk ikiz hamileyim ama dr bu hfta dediki plesantlar birbirne yakin bu nedemk bilmiorum neden oldu acaba lutfen tecrubelrinizi ve bilgilerinizi bnm paylasirsaniz mutlu olurum...

arkadaşım plesentalar birbirine yakın diyen doktoruna bunun ne demek olduğunu sordun mu,
çünkü bir karında ikiz bebek olunca plasenta birbirine ne kadar uzak olabilir ki zaten

ben burda böyle bir terim hiç duymadım,inşallah ciddi bir sorun yaratmaz..
Bebeklerini sağlıkla al kucağına dilerim..

merhaba,
benim ikizlerim 1 yaşına geldiler.tek yumurta ikizleri.Rahat bir hamilelik geçirmiştim.Umarım sizlerde rahat geçirirsiniz.
allah kolaylıklar versin

ayy nebiliyim kafami karstrdi rabbim ins hayrlisiyla evlatlarimizi kucaklarimiza saglikli bir sekilde almayi nasip edr..

2009 ekim annelerınden hatırlıyorum canım seni saglıkla kucagına almısın darısı bizim basımıza benımd ekızıma kardeşler gelıyor insaallah

ayy nebiliyim kafami karstrdi rabbim ins hayrlisiyla evlatlarimizi kucaklarimiza saglikli bir sekilde almayi nasip edr..

umarım ve inanıyorum ki önemli bir durum yoktur,
bence bunlar için canını sıkma,en güzel zamanlardasın,tadını keyfini çıkar arkadaşım...

2009 ekim annelerınden hatırlıyorum canım seni saglıkla kucagına almısın darısı bizim basımıza benımd ekızıma kardeşler gelıyor insaallah

aaaaaaa evet evet hatırladım ben de seniiiii,bizimkiler büyüdüler,senin kızının ayarında iki tane bizde işte,herşey güzel olur sende de inşallah..
çok çok hayırlı olsun,demek ki kızın da benimkiler kadar şimdi,maşallahh,
Kızın nasıl,bu ikizlere kavuşma sürecin nasıl oldu anlatsana biraz..

Rahim boyu ölçümünde bişey yok,o ilerleyen haftalarda biraz daha kasık altından yine dış usg ile ölçülen bişey,
yani öyle alttan usg ile falan olmuyor,normal usg ile ölçülüyor,
öyle düşünülecek birşey yok yani..

merhabalar arkadaşlar..benim size bir sorum olacak.. 1 buçuk yıllık evliyim iş durumundan dolayı bebek düşünmedik ..bu ay karar verdik çocuk yapmaya (hoş ben hala işe giremedim ama daha fazla ertelemek istemiyoruz sonradan sıkıntı olabiliyomuş)..pazartesi günü doktora gtmeye karar verdim genel olarak bi baktırayım çock için engel teşkil etcek bir rahatsızlığım var mı filan diye..arkadaşım regl olunca git hormonlarına da baktır demişti.. adetimn 4. günü gittim işte..ilk doktora gidişimdi çok utandm.doktor baktı ve dediki anne tarafında ikiz var mı bende yok dedim eşim tarafında da hiç yok biz tarafında da yok dedim..çift yumurtan var % 90 ikiz olma ihtimali var dedi.kusura bakmayın bu konularda bilgisizim biraz gerçekten daha yeni yeni ilgilenmeye başlayacağm çünkü..sizler tecrübeli oldğnuz için sormak istedim..hastanede doktor öyle söyleynce dondum zaten ikiz filan deyince şaşrdm kaldm hiç bişey sormadan hormon testi yaptırmaya gttim..eve gelince neden bilgi almadm diye kendime kızdım ama artk evdeydm..şok geçirdim çnkü.. size sorum böyle bişi olabilir mi gerçekten..yani çift yumurta yok mu zaten herkeste..ya da ne bilim böyle % 90 olma ihtimali var demesi normal mi?? beni bilgilendirin noluurrr (

Hymarry ; çok teşekkür ederimm..Allah razı olsun verdiğin bilgiler için.. bana doktor biraz böle olasılık yüksek konuştu anne tarafında vardır sen bilmiosunsur filan dedi ..bende farklı duygular içersine girdim kesin ikiz olcak gibi..ama ikisi birden döllenmeyebilir hatta biri bile döllenmeyebilir haklısın..çok sağol güzel bilgiler içinn..özelden yazamıyorumm maalesef..görüşmek üzere

rica ederim arkadaşım,
yine de eğer gönlünde ikiz varsa bu bir şans,bu yüzden bu günleri iyi değerlendir derim..
Allah bilir kime ne vereceğini,gönlüne göre olsun inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…