Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

kizlar 33. haftayi tamamladim ama 2 gundur bebekler karnimda sik sik top gibi nefesimi kesiyorlar canim yaniyor boyle bisey yasayan varmi niye boyle yapiyorlar fisfisfis

Herkese hayırlı cumalar......kaydirigubbakcemile3.....
Rabbim bugün açılan elleri ve edilen duaları geri çevirmesin inşallah.
Burcini doğurttuk,sıram kayra ablamda.
Hadi ablacım bir gün daha büyüdü senin fıstıklar.:nazar:
Darısı benim ve diğer annelerin başınaAMıııııııııııııııııııııN.

sağolasın gülüm inşallah darısı hepinizin başınaa....

kayra hedef 38. haftamı daha ne kadar sürecek gebelik? bebekler kaç kg olmuş? bir de az önce göbişler kısmına bakarken senin resimleri de gördüm, göbek esaslıymış :)

38.hafta da alınacak canım... tabiii bebkler acele etmezlerse..... evet göbeğim arkadaşlara göre büyük.... sanırım başta dördüz olduğundan..3 aya kadar dördüz taşıdım.. o zaman büyüdü zaten...geçen hafta bebekler 2490.gr dı....

kayracıgım maşallah kız kalmadı az kaldı Allahım tamamına erdirsin inşallah

amiiin güzelim...sağol darısı başınaaaa.

kizlar 33. haftayi tamamladim ama 2 gundur bebekler karnimda sik sik top gibi nefesimi kesiyorlar canim yaniyor boyle bisey yasayan varmi niye boyle yapiyorlar fisfisfis

acercim bahsettiğin şey kasılma... eğer düzenliyse yani saat olarak belirli zamanlarda oluyorsa mesela 10 dakikada birkez gibi..o zaman korkulacak durum demektir..ama değilse korkma...ayrıca kasılmayı bilmediğine göre bu haftalara kadar kasılmasız geldin galiba tebrikler sana...ben 20.haftada başladım... doktorun magnezyum vermedimi... vermediyse hemen söle verir..... kalsiyumda bol al... süt iç......

acercim bahsettiğin şey kasılma... eğer düzenliyse yani saat olarak belirli zamanlarda oluyorsa mesela 10 dakikada birkez gibi..o zaman korkulacak durum demektir..ama değilse korkma...ayrıca kasılmayı bilmediğine göre bu haftalara kadar kasılmasız geldin galiba tebrikler sana...ben 20.haftada başladım... doktorun magnezyum vermedimi... vermediyse hemen söle verir..... kalsiyumda bol al... süt iç......[/QUOTE]

aaa gercekmi bende bebek rahatsiz oluyorda top gibi sekil degistiriyor sandim doktor vermedi magnezyum bana duzenli araliklarla olmuyor ama sik sik yatarken birden bir tarafim sisiyor yada diger tarafim ikiside donmus bu arada bas asagilar cok ayakta duramiyorum

okurken gözlerim doldu,çok tebrik ederim,darısı bizlerin başına..

Sevgili Kayra eskişehir yazıyor sende,ben afyondayım ama dr umu değiştirmeye karar verdim gerçi çok geç kaldım ama.eskişehir de kime gidiyorsun ben hiç bilmiyorum yardımcı olur musun?

burçin bitanem taze anne okadar güzel anlatmışsınki evet aynı duyguları bende yaşadı onun tarifi yok hiç bir sevgiye benzemez agrı filan vız gelir insana hele bide gülücükler atmaya başlasın dünyanın en güzel endegerli hediyesini verirler sana allahım senin sevginin bin mislinide evlatlarına versinki hep hayırlı evlatlar olsunlar allahım onlara hep sağlık versin mutluluk versinki onların gözlerindeki ışıkla aydınlan bitanem.
ama var ya eskiye götürdün beni aglattın benini yüregimde bişey kıpır kıpır oldu .
benim kuzumda 45 dakika sonra gelecek içime sokacagım şimdi onu anca öyle atlatılır bu duygu
seni çok seviyorum hayatım bebişlerinide benim için kokla kocaman öpüyorum opuyorumnanaktan

Canımsın ya senin bu güzel duların varya mest ediyo beni...
ALLAH bize ne kadar güzel temennide bulunuyosan sana daha coguyl karsılık versinn.
RAbbim kolaylık versin inş bebeklerinle bir ömür güzel yaşa inş opuyorumnanaktan

ayyyyyyy masallah canım yaaa cok hosuma gitti yazdıkların allah kolaylıklar versin .....
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

cnm ya anne olarak hoşgeldin yeniden ,ne güzel anlatmışsın rabbim bizede vaktinde yaşatsın bu duyguları

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 kayrcğ hiç güleceğim yoktu he sen çok yaşa kuzum emi

3 aylık ama acıkınca bak o bile saldırıyor,cimcime ne olacakopuyorumnanaktan

kızlar hepinize çok teşekkür ederim..
ayy ben bu kadar insanla gelemiyorum buralara yalnız olanları bi daha bi daha takdir ediyorum valla..gerçi başım kalabalık diye gelemiyorum sanırım..telefonları kaldır, bilgisayar açma, bimem ne bilmem ne..ayy her kafadan da bi ses çıkmaz ki :))
neyse napalım..geçici bi süreç..sıkıcaz dişimizi artık..ağrılarım devam etmekle beraber günden güne azalıyor..hele ki onların rüyalarında gördüklerine kıkırdamaları var ya ne ağrı bırakıyo insanda ne de sancı..bebekler de gayet iyiler..oğlum biraz az yiyo ve çok uyuyodu evham yaptım babasıyla babanesi şimdi dr a götürdü maşallah bişisi yokmuş aşkımın..sadece ufak olduğundan biraz üşüyomuş sıcak tutmak gerekiyomuş ve sık sık beslemem gerekliymiş ben 2-3 saatte bir 30 cc mama veriyodum saat başı 10-15 versek olurmuş meğer paşama..sütüm yok da henüz mamayla uğraşıyoruz bakalım inşallah o da olacak..
herkese kocaman öpücükleeeerrr...

burcin kuzum bizimde ömer üşüyordu cnm ben pamuk sardım ayaklarına
öle çorap gidirdim...hep battaniyeye sarılı tutuyordum cnm...
sütün gelir cnm sen sağ emzirmeye .çalış...
şimdilik kalabalık olur söylediklerinde doğru...
ama geçici bir durum cnm....

canan canım geçmişe şöyle bir göz attım senin yavrularda seslerini çıkarmaya başlamış sanırım allah kolaylık versin canım. yalnız bişey dikkatimi çekti sütün varsa niye emzirmiyorsunda sağıyorsun canım. seninkiler prematürede doğğmadılar emme refleksi vardır diye düşünüyorum. neden soruyorum bak benim cerende emme refleksi yoktu özel biberon aldık onunla yedirdik memeyi tutmutyordu ben çok çabaladım almadı sonra anne sütünü alsın yeter mantıı ile sağıp sağıp verdim. şimdi hiç almıyor mememi ve anladımki bir bebk sdoymasada annesini emmeli hem psikolojik açıdan hemde annenin rahatı için çünkü çook acıktığında tık azına hemne ısısı hazırlamsı yok huysuzlandıüında tık ağzına süt olmasa bile onu rahatlatıp susturuyor. ama bunu geç analadım canım. naçizane önerim daha yolun başındayken ağlasalarda zorla vermeye çalış acıktıklarında ver almıyolarsa biraz ağlasınlar oylamaya çalış iyice acıksınlar bak nasıl alıyolar. bugün ben cerene öyle yaptım. valla kıtlıktan çıkmış gibi saldırdı mememe:))

Harfiyen katılıyorum wavyime ...aynı sorunu oğlumda yaşadım ve emmedi gitti..Bende Canan'a hep bunu sormak istiyorum..neden sağıp veriyorsun ki canım?

canlarımmm benim dehşet belim ağrıyooo spinal bana böyle bi etki yarattı onları emzirmek çok uzun süre alıyo ve belimde dayanılmayacakağrılar oluyo o yüzden sağıp vermeyi tercih ediyorum

ama günde birer kez felan emzirmeyi deniyorum hani kokumu alsınlar diye ama genelolarak sağıp veriyorum benim sütümü alsınlar yeter diyorum açıkcası

kayranında dediği gibi bunlar kasılma çok normal olması bu zamana kadar kasılmasız gelmen harika bişi bendede hamileliğimin başından beri vardı bu durum düzneli olursa ciddi durum vardır haberin olsun

kızlar hepinize çok teşekkür ederim..
ayy ben bu kadar insanla gelemiyorum buralara yalnız olanları bi daha bi daha takdir ediyorum valla..gerçi başım kalabalık diye gelemiyorum sanırım..telefonları kaldır, bilgisayar açma, bimem ne bilmem ne..ayy her kafadan da bi ses çıkmaz ki :))
neyse napalım..geçici bi süreç..sıkıcaz dişimizi artık..ağrılarım devam etmekle beraber günden güne azalıyor..hele ki onların rüyalarında gördüklerine kıkırdamaları var ya ne ağrı bırakıyo insanda ne de sancı..bebekler de gayet iyiler..oğlum biraz az yiyo ve çok uyuyodu evham yaptım babasıyla babanesi şimdi dr a götürdü maşallah bişisi yokmuş aşkımın..sadece ufak olduğundan biraz üşüyomuş sıcak tutmak gerekiyomuş ve sık sık beslemem gerekliymiş ben 2-3 saatte bir 30 cc mama veriyodum saat başı 10-15 versek olurmuş meğer paşama..sütüm yok da henüz mamayla uğraşıyoruz bakalım inşallah o da olacak..
herkese kocaman öpücükleeeerrr...

evhamlıı karuuuu:)))
ilk zamanalr başın kalabalık olur gerçi snein annen ve kayılvaliden snei yalnız bırakmazlar o yüzden en az 1 yıl pek yalnız kalmazsın gibi
anne olmak müthiş ama dimi canım benimmm sanada annelik çok yakıştı ben bunu hissediyorummm
dünde deiğim gibi sütün gelecek sakın stres yapma hayatım sağmaya devam et sık sık sıcak su ile masaj yap damarların açılsın stres yokkk bide sütüm yok deme bu olay birazda psikolojikmiş yani hep sütüm var de zemuszemuszemuszemus

burcin kuzum bizimde ömer üşüyordu cnm ben pamuk sardım ayaklarına
öle çorap gidirdim...hep battaniyeye sarılı tutuyordum cnm...
sütün gelir cnm sen sağ emzirmeye .çalış...
şimdilik kalabalık olur söylediklerinde doğru...
ama geçici bir durum cnm....

kuzummm nerdesinnn sen hayata ve kk ya dön artıkkk özleidm seniiii yarın kocişe söyle erken kaçsın işten beraber buluşalımmmmbayanssulusmilebayanssulusmile

ben nasılımmm
çok uykusuzum çok yorgunumm bugün veletler çok huysuzduuu gece zaten sürekli ayaktayım 1 de yatağa girdim 1.3 da kalktılar besle altlarını değiştir süt sağ geri yatağa girmem 3 oldu 4 .3 da tekrar kalktılar yine aynı işlemler 5 i geçiyodu geri yattım 6.30 da kalktım ondan sonrada hiç uyuyamadım nedense bugün doymak bilmeşdler sürekli ağladılar tam oğlanı uyutuyorum uyuyum diyorum kız uyanıyo saat 12 gibi ikiside uyudu tamam yatayım deidm kapı .. kim o elektirk saatleirni okumaya gelmişler offlaya puflaya kalktım açtım kapıyı tekrar yatağa girdim tam daldım yine kapıı kim o... kargocu gelmiş elektirik süpürgesi almıştım onu getirmişler offlaya poflaya açtım gene kapıyı anlayacağınız uyku zehir zıkkım oldu uyuduğum 10 dakka alt tarafı anlayacağınız bide karnım ağrıyo ki sormayın tabi şimdiçocuklarda ağlıyo benim ağrım sütümden onlara geçiyo dirimle konuştum calpol ver dedi çay kaşığı bende dr sormadan versemmi vermesemmi kararsız kaldım eşimdne gizli 1 çay kaşığı vereyim akşam yatarken belki rahat yatarlar

canaaan hoşgeldin kızz....bide bana söyleee ben nolursa doktora gideyim.........

yavrum sen artık git dr al bunları de hamişken benden önce doğurucan diye senle yarışıyodum ama ben doğurdum senin hala doğurmaya niyetin yok git yalandan sancım var de yatırt kendini ben doğurdum hiç bi sorun yok korkma doğurda kavuş yavrularına sende rahatla :ecrin_bebek::emir_bebek:

yavrum sen artık git dr al bunları de hamişken benden önce doğurucan diye senle yarışıyodum ama ben doğurdum senin hala doğurmaya niyetin yok git yalandan sancım var de yatırt kendini ben doğurdum hiç bi sorun yok korkma doğurda kavuş yavrularına sende rahatla :ecrin_bebek::emir_bebek:

ben her gidişimde sancım var diyom.... alttan bakıyo bişey yok...nst ye bağlıyo gene bişey yok diyoooo.... ayyyy şu körolmayasıca nst yokmu...her bişeyi sölüyo beeeeee

ben her gidişimde sancım var diyom.... alttan bakıyo bişey yok...nst ye bağlıyo gene bişey yok diyoooo.... ayyyy şu körolmayasıca nst yokmu...her bişeyi sölüyo beeeeee

evet yaaa bend sancım var diyorum nst ye bağlıyo sancı yok alttan bakıyo açılma yok yalancı çoban oluyodum yani bende

ozaman git dr artık al dayanamıyorum de baktın almayacak gibi üstüne yürü tehdit et doğurtsun sneiiiikaydirigubbakcemile5

kayra gülüm geçmişi okumak ne mümkün iki satır yazsam şükür.. yaren kucağımda mızmız. bugün açlık grevinde:( ceren kusuyor sürekli :(( bide idrar yakıyor ara ara çığlık çığlığa ağlıyor . bense böyle neti açıp onların peşinde koituruyorumn:((
maşallah kayracım bırak erken falan doğmasınlar erken doğunca dahs huysuz oluyolar.

Back