• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar eşimle aramızdaki bu tartışmayı nasıl bitirebilirim...

Ahhh ahhh neden bu yaşta daha ayaklarınız yere değmeden evleniyorsunuz nedir bu aceleniz.Daha askerlik bitmemiş,ev bark kurulmamış.Her neyse,canım gelene kadar alltan alacaksın,hatta o konuyu uzun bir süre açma.Hiçbirşey olmamış gibi normal konuş.Annene gideceğin zamanda laf arasında bugün anneme gideceğim de.

canm benim kendi evim yok eşim geldikten sonra kurucaz. gitmeden önce öyle bi konu hakkında kesinlikle hiç bir sorunumuz olmadı her zaman gayette het yere gönderildi hastane bakkal ne bilim yani hiçbir sorunumuz olmadı. askerlik psikolojisi nden kaynaklandığını düşünüyorum benim en büyük destekçim her zaman olmuştur aslında. böyle olduğu için benim de şuan yaptigi çok zoruma gidiyor. tabii ki böyle gitmesin diye benimde tepkim uzatmamim nedeni. evliliğimiz askere gitmeden önce ufak tefek sorunlar dışında iyidi yani esaret gibi değildi.

canım benim inşallah öyledir benbir abla ve beş yılık evli bir kadın olarak eşinde biraz kontrolculuk gördüm çok fedakarolmakiyi değil.o da senin için bişeyler yapmışşsa birden böyle değişmişşe gelince düzelir i. ama düzelmesse sakın alttan alma gerçekten alttan ala ala öyle alışır taviz verme. merhamet kadında daha fazla birazda erkeke merhamet li fedakar olmalı evlilik iki kişiliktir tek kişi çabalarsa eziyete döner. neyse inşallah eşin hayırlısıyla gelsin herşey normale döner sn üzerine gitme dönsün evinde kurarsın mutlu mesut yasarsın inşallah cnm.allah kavuştursun hayırlı tezkereler...

cnm deki ben yarın annemlere gidicem bilgin olsun diye söylüyorum de. hayır olmaz fln derse. lütfen bu konuda konuşmak istemiyorum dersin. o zaman bavulunu da al git derse. ben ziyarete gidip gelicem . anneme gittim diye ayrılacaksan eğer bu askerdeyken olmaz. askerden gelince anneme gittim diye boşanma davasını açarsın. bu konuda dahada lafım yok de.

ne demek yaa. rest çekiyor resmen. git bir daha gelme fln. bide kv ler yanında gitmişsin. bak bir kere alttan alırsan öyle gider. sakın ha. dediklerimi sakin bir dille söyle ve ailene git. bak gör bişicik yapamaz

tatlım merhaba,öncelikle insallah düzelirsiniz üzüldüm acıkcası...
Askerden önce evliliğe karşıyım,çünkü askerlik kolay değil,orda olmak,beklemek...
Eşinle güven probleminiz mi var acaba?ne demek ailene gitmeee..
Ailemin yanına dilediğim an giderim demelisinnn ...
Ayrıca bavulunu topla git falan anlamadım acıkcası :19: :19:

Ahhh ahhh neden bu yaşta daha ayaklarınız yere değmeden evleniyorsunuz nedir bu aceleniz.Daha askerlik bitmemiş,ev bark kurulmamış.Her neyse,canım gelene kadar alltan alacaksın,hatta o konuyu uzun bir süre açma.Hiçbirşey olmamış gibi normal konuş.Annene gideceğin zamanda laf arasında bugün anneme gideceğim de.
iste yani biz sevetek evlendik sukurler olsun ama bu askerlik duzenimizi bozdu .artik oyle yapacam baska yolu yok inat ya bizi bitirir yada biz onu bitiririz.
canım benim inşallah öyledir benbir abla ve beş yılık evli bir kadın olarak eşinde biraz kontrolculuk gördüm çok fedakarolmakiyi değil.o da senin için bişeyler yapmışşsa birden böyle değişmişşe gelince düzelir i. ama düzelmesse sakın alttan alma gerçekten alttan ala ala öyle alışır taviz verme. merhamet kadında daha fazla birazda erkeke merhamet li fedakar olmalı evlilik iki kişiliktir tek kişi çabalarsa eziyete döner. neyse inşallah eşin hayırlısıyla gelsin herşey normale döner sn üzerine gitme dönsün evinde kurarsın mutlu mesut yasarsın inşallah cnm.allah kavuştursun hayırlı tezkereler...
abla dicem k.bakmayin sakin sizin yasanmisliginiz cok belli evet birden degismedi asla yaptiklarini yasadigimiz seyleri bi inad yuzunden goz ardi edmem tabiki zaten boyle biseye geldikten sonra asla taviz vermem ben onu oda benm huyumu boyle biseyin olamayacani bilir ki dedigi seyde geldikten sonra hersey daha farkli olacak disini sik dayan diye cok konusur hep.hayirlisiyla bi gelsr bitecek bu gereksiz dertler inaniyorum zaten

v
cnm deki ben yarın annemlere gidicem bilgin olsun diye söylüyorum de. hayır olmaz fln derse. lütfen bu konuda konuşmak istemiyorum dersin. o zaman bavulunu da al git derse. ben ziyarete gidip gelicem . anneme gittim diye ayrılacaksan eğer bu askerdeyken olmaz. askerden gelince anneme gittim diye boşanma davasını açarsın. bu konuda dahada lafım yok de.

ne demek yaa. rest çekiyor resmen. git bir daha gelme fln. bide kv ler yanında gitmişsin. bak bir kere alttan alırsan öyle gider. sakın ha. dediklerimi sakin bir dille söyle ve ailene git. bak gör bişicik yapamaz
aslinda mantikli evet canm diyorumya bende senin defigin gibi dusunuyorum simdi askerde buyutuyo farkli bakiyo herseye gelince yaptigi seyleri mantikli dusunup yorumlar.askerdeyken boyle bi inat yuzunden ayrilmak bos geliyo en azindan bekleyip olacaklari girup ona gore hareket etmek en dogrusu .yorumun icin sagol.
tatlım merhaba,öncelikle insallah düzelirsiniz üzüldüm acıkcası...
Askerden önce evliliğe karşıyım,çünkü askerlik kolay değil,orda olmak,beklemek...
Eşinle güven probleminiz mi var acaba?ne demek ailene gitmeee..
Ailemin yanına dilediğim an giderim demelisinnn ...
Ayrıca bavulunu topla git falan anlamadım acıkcası :19: :19:

evet ne bekkemek nede bekletmek hic kolay degil ama sabir inanc sevgi iste..
guven problemimiz oldugunu dusunmuyorm canm dukurler olsun en son aklimiza gelecek sey o cunku ki bu konuda en ufak bisey hissetmedim diyorumya inatlasti geri adim atmak istemiyo kendini yenemiyo.

v
aslinda mantikli evet canm diyorumya bende senin defigin gibi dusunuyorum simdi askerde buyutuyo farkli bakiyo herseye gelince yaptigi seyleri mantikli dusunup yorumlar.askerdeyken boyle bi inat yuzunden ayrilmak bos geliyo en azindan bekleyip olacaklari girup ona gore hareket etmek en dogrusu .yorumun icin sagol.

evet ne bekkemek nede bekletmek hic kolay degil ama sabir inanc sevgi iste..
guven problemimiz oldugunu dusunmuyorm canm dukurler olsun en son aklimiza gelecek sey o cunku ki bu konuda en ufak bisey hissetmedim diyorumya inatlasti geri adim atmak istemiyo kendini yenemiyo.

Anladım canimm Rabbim yardım etsin ne diyebilirim ki yuva kurmak zor.

Benim besleyip bakıp büyüttüğüm evladım kocası olacak hödük istemiyor diye bana gelmeyecek
o saatten sonra daha gelmesin zaten

kesinlikle asker psikolojisi yaşadım biliyorum. normalde gayet sakin karşılıcakları şeyleri inat uğruna büyütüyolar. az kalmış sabret geldiğinde herşey yoluna oturur ve bu inat uğruna sakın evliliğini bitirme.

biraz sabret bence esini seviyorsan.
doguda askerlik gercekten zor. bir insana sebep olunabilir anlayis lutfen. guzelce sakin sakin inatlasmadan empati kurarak sorunu cozun
inatlasmak ikinizede bisi kazandirmaz birbirinizi kaybedersiniz

biz de severek evlenmiştik.. evliyken askere gitti kısa dönem.. o zaman ben çalışıp ona para gönderdim..ben ailemde kaldım sizin gibi bir problem yaşamadım ama şimdiki halimizi düşününüce ne çok fedakarlık etmişim meğer diyorum :ssz:

Eşiniz kendine göre haklı, madem giderken sadece bi haber vermenizi bekliyordu haber vermeliydiniz. Ama şu da var ki konu ne olursa olsun ailenizi görme hakkınızı elinizden alamaz. bunun ne dinde ne insanlıkta yeri yok. Yarın öbür gün o bir hata yaptığında siz ailene bir daha gitmeyeceksin deseniz sizi ne kadar dinlerdi? Yaptıgınız şeyin gerçekten yanlış olduğunu, bir daha haber vermeden hiçbiryere gitmeyeceğinizi ama hatanız ne olursa olsun ailenizden sizi sakınmasının hiç doğru olmadığını ona bir şekilde anlatın. Hatta birgün konuştuğunuzda ya biraz duygu sömürüsü yapıp aileme gitmediğimden öyle bunaldım ki duvarlar üstüme üstüme geliyor, içime hep kötü hisler doluyo diyip depresyonda olduğunuzu hissettirip ailenizle görüşeminizin sizin için çok önemli olduğunu belirtin. Ya da ailenizle de bu konuyu konuşup, eşinize haber verip gidin, sonucu gel eşyalarını da topla artık dönme gibi bir tepki olursa ailenizde arkanızdaysa bence dönmeyin. Siz ona mükafat olarak o yokken bile onun ailesinin yanında kalamayı kabul etmişken o ne hakla sizin ailenizle arada bir görüşmenize bile engel olma hakkını bulur ki? Alttan alın ama üstünüze düştüğü kadar... O nasıl egosundan ödün vermiyorsa sizde ailenizden ödün vermeyin.

gerçekten askerlik psikolojisi çok yoruyo insanı canım benim eşimde evlenmeden önce gitti askere bende bekledim ama ne zorluklarla geçti o 15 ay bir ben bilirim bir allah en kısa olayı söliyim annemle bir akrabamızın mevlidine gittik beyimiz inanmadı ordan biriyle ve annemle fotoğraf çekip yollamamı istedi tel kullanabiliodu çektim ama utandım açıkcası koca kadınlara o ortamda benimle resim çekin demek kötü oldu şimdi söylüorum böyle böyle yapıodun neler çektirdin diye benmi yaptım ne zman oldu falan diyo annem bilmese inanmıyacak yani orda nasıl bir ruh haline geçiş yapıyolarsa kafaları yerinde olmuyo canım bikaç gün bekle ailemi çok özledim yanımda sende yoksun diye nazlan hayır diyemiyecektir bana göre :1:

biz de severek evlenmiştik.. evliyken askere gitti kısa dönem.. o zaman ben çalışıp ona para gönderdim..ben ailemde kaldım sizin gibi bir problem yaşamadım ama şimdiki halimizi düşününüce ne çok fedakarlık etmişim meğer diyorum :ssz:

evet isin icine girince helede sevince ister istemez fedakarlikta yapiyorsun herseyden
iste benimde problemim yoktu ama malesef bu konu cok yipratti bizi sirf inat icin olmasi uzuyo beni

Benim eşim de diyelim bana başka bir konuda kızar
hemen saçma sapan bir cezalandırma yöntemi bulur.
Gitmeyeceksin işte şuraya hadi git de göreyim şeklinde saçmalar.
Ben de gidiyorum söz verdim kusura bakma çocuk değilim beni
böyle cezalandıramazsın derim ve yapacağımı yaparım.

Biz de uzun zaman bunları yaşadık hiç taviz vermedim.
Bu benim kişiliğim.. İyi geri dönme bu eve dedi.
Bazen kendi evime istediğimde dönerim sana sormam dedim yüzsüzce:27:
Maksat gıcıklık..:ssz: Bazen sustum duymazdan geldim ama yine korkusuzca
yapacağımı yaptım.
Çünkü biliyordum bir kere yenik düşseydim eğer bu mantıksızlıklar hep sürecekti..

Evlilik esaret değildir.
Bunun için seni kaybetmeyi göze alan adama sen yol ver..
Emin ol seviyorsa eğer böyle bir şey için ayrılmaz.
Hele de sen onun ailesiyle kalıyorsun bu zor zamanda.
Yaptığı çok ayıp sen çok fedakarsın.
Eşim yoksa eğer kalacağım ye ya kendi evimdir ya da ailemin evidir.
Hiç kusura bakmasın!

Benim besleyip bakıp büyüttüğüm evladım kocası olacak hödük istemiyor diye bana gelmeyecek
o saatten sonra daha gelmesin zaten
ya gercekten seviyor ama bi inat ugruna yuvasini bozmak istemiyorsa ne yapardiniz
annelerin emegi hic odenmez ama terkedip gitmekte agir geliyo iste
kesinlikle asker psikolojisi yaşadım biliyorum. normalde gayet sakin karşılıcakları şeyleri inat uğruna büyütüyolar. az kalmış sabret geldiğinde herşey yoluna oturur ve bu inat uğruna sakın evliliğini bitirme.
aynen dediginiz gibi beni cok iyi anlamissiniz normal olan seyleride abartiyo bu askerlik yuzunden oldugunu dusunuyorum bende
ins gelince normale doner onerinix icin tesekkurler
biraz sabret bence esini seviyorsan.
doguda askerlik gercekten zor. bir insana sebep olunabilir anlayis lutfen. guzelce sakin sakin inatlasmadan empati kurarak sorunu cozun
inatlasmak ikinizede bisi kazandirmaz birbirinizi kaybedersiniz
sevmesem zaten bu dahil hicbirseye katlanmazdim tek inancim sevgim bide cok zor yerde onun psikolojisini dusunuyorum ne o nede ben kaldiramayiz ki ordayken ben ona boyle bisey yapamam ins duzelecek bende inaniyorum tesekkurler
Eşiniz kendine göre haklı, madem giderken sadece bi haber vermenizi bekliyordu haber vermeliydiniz. Ama şu da var ki konu ne olursa olsun ailenizi görme hakkınızı elinizden alamaz. bunun ne dinde ne insanlıkta yeri yok. Yarın öbür gün o bir hata yaptığında siz ailene bir daha gitmeyeceksin deseniz sizi ne kadar dinlerdi? Yaptıgınız şeyin gerçekten yanlış olduğunu, bir daha haber vermeden hiçbiryere gitmeyeceğinizi ama hatanız ne olursa olsun ailenizden sizi sakınmasının hiç doğru olmadığını ona bir şekilde anlatın. Hatta birgün konuştuğunuzda ya biraz duygu sömürüsü yapıp aileme gitmediğimden öyle bunaldım ki duvarlar üstüme üstüme geliyor, içime hep kötü hisler doluyo diyip depresyonda olduğunuzu hissettirip ailenizle görüşeminizin sizin için çok önemli olduğunu belirtin. Ya da ailenizle de bu konuyu konuşup, eşinize haber verip gidin, sonucu gel eşyalarını da topla artık dönme gibi bir tepki olursa ailenizde arkanızdaysa bence dönmeyin. Siz ona mükafat olarak o yokken bile onun ailesinin yanında kalamayı kabul etmişken o ne hakla sizin ailenizle arada bir görüşmenize bile engel olma hakkını bulur ki? Alttan alın ama üstünüze düştüğü kadar... O nasıl egosundan ödün vermiyorsa sizde ailenizden ödün vermeyin.
evet basta hataya ben dustum oda inadini yurutuyo aslinda boyle biri degildi beni asla kisitlamazdi
yorumunux icin tesekkurler
gerçekten askerlik psikolojisi çok yoruyo insanı canım benim eşimde evlenmeden önce gitti askere bende bekledim ama ne zorluklarla geçti o 15 ay bir ben bilirim bir allah en kısa olayı söliyim annemle bir akrabamızın mevlidine gittik beyimiz inanmadı ordan biriyle ve annemle fotoğraf çekip yollamamı istedi tel kullanabiliodu çektim ama utandım açıkcası koca kadınlara o ortamda benimle resim çekin demek kötü oldu şimdi söylüorum böyle böyle yapıodun neler çektirdin diye benmi yaptım ne zman oldu falan diyo annem bilmese inanmıyacak yani orda nasıl bir ruh haline geçiş yapıyolarsa kafaları yerinde olmuyo canım bikaç gün bekle ailemi çok özledim yanımda sende yoksun diye nazlan hayır diyemiyecektir bana göre :1:

evet sizinkide baska ni durum oluyo ama malesef bende inaniyorum bizde bu zor gunleri atlatsak ilerde ne kadar bosmus diye animsariz
neler yasandi bitti ins anlayisla bunuda atlatiriz aksi cok zor gelir bana

Benim eşim de diyelim bana başka bir konuda kızar
hemen saçma sapan bir cezalandırma yöntemi bulur.
Gitmeyeceksin işte şuraya hadi git de göreyim şeklinde saçmalar.
Ben de gidiyorum söz verdim kusura bakma çocuk değilim beni
böyle cezalandıramazsın derim ve yapacağımı yaparım.

Biz de uzun zaman bunları yaşadık hiç taviz vermedim.
Bu benim kişiliğim.. İyi geri dönme bu eve dedi.
Bazen kendi evime istediğimde dönerim sana sormam dedim yüzsüzce:27:
Maksat gıcıklık..:ssz: Bazen sustum duymazdan geldim ama yine korkusuzca
yapacağımı yaptım.
Çünkü biliyordum bir kere yenik düşseydim eğer bu mantıksızlıklar hep sürecekti..

Evlilik esaret değildir.
Bunun için seni kaybetmeyi göze alan adama sen yol ver..
Emin ol seviyorsa eğer böyle bir şey için ayrılmaz.
Hele de sen onun ailesiyle kalıyorsun bu zor zamanda.
Yaptığı çok ayıp sen çok fedakarsın.
Eşim yoksa eğer kalacağım ye ya kendi evimdir ya da ailemin evidir.
Hiç kusura bakmasın! [oute]
bende zaten bana ters oldugu icin zaten gerekli tum fedakarligi yaptigim icin boyle gereksiz biseyi sindirmem cok sacma geliyor bana
sizin yaptiginiz taktikte guzel aslinda ben kisilik olarak hirsliyim yanimda olsa dedigin sey cok dogru ama uzakta iste
her turlu sey geliyo aklina insanin ne kendinden taviz vermek istiyorsun nede evliligini allah korusun esini hataya fusurecek bisey olsun istiyorsun
sevmesem zaten onun icin direnmesem inancim olmasa askerlikte sikintida ondandir demesem cantami alir cikar giderim zaten

Son düzenleme:
Bir nedeni varmı neden istemıyo.. valla arkadaşım aklını karıştırmak gibi olmasın ama ailenden asla taviz verme ben ne olursa olsun asla aileme laf ettırmem canım istersedegitmeye çalışırım yani aslında senin biraz orda biraz kendi baban gilde kalman lazım

Bir nedeni varmı neden istemıyo.. valla arkadaşım aklını karıştırmak gibi olmasın ama ailenden asla taviz verme ben ne olursa olsun asla aileme laf ettırmem canım istersedegitmeye çalışırım yani aslında senin biraz orda biraz kendi baban gilde kalman lazım

nedeni benim ona gicikligina soylemeyip onunda bunu buyutup inatlasmasi olayi buraya getirmesi
iste oyle olmadi lazim ama sirf ben onun icin ailedinide kabul ettim simdide bu yaptigi zoruma gidiyo

Eşleri Askere Giden Bayanlar Neden Kendi Evlerinde Kalmıyorlar?

Ve Başka Evde Kalınıcaksa Neden Eş Ailesi Oluyor?

Kendi Ailemiz de Kalmamız Neden Sorun Oluyor,Çekinceler,Korkular Nedir?

Bunları Hiç Anlayamadım Cevap İstiyorum

Back
X