Arkadaşlar derin nefes alamıyorum şuan acil bilenlere ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi EvKa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende de oldu . Neler yaptırdım ne testler vvs vs. Kafaya taktıkça daha da nefes alamadım sadece esneyerek alabiliyordum . Sabah uyandığımda rahat nefes alıyordum, uyandıktan sonra gün içinde ve devamında daha da sıkışıyordum nefes alamıyordum . psikiyatri ve sonrasında ilaç kullanımı sonrası kafaya takmamaya başladım ve unuttum tamamen . Sonrasında baktım ki nefes alabiliyorum . İnşallah ciddi bir sorun yoktur sadece psikolojiktir.

Evet sigara kullanıyorum. Kardiyoloji tansiyon falan var ise görebilir mi peki. Gögüs hastalıklarına randevu alayım o hlde. Bir de şuan acile gitsem ne yapabilirler ?
astim olabilir bendede vardi anlattiginiz seyler

kalp krizi riski olabilir, keşke yarın sabah muayne olabileceğin bi yere gitseydin

3 4 hafta çok beklemişsin bence neyseki gidicekmişsin geçmiş olsun

Psikiyatriye de bir ugrayin.
Ne kardiyoloji ne gogus.Genellikle bu sikayeti olanlari gogus ve kalp uzmanlari tetkiklerde sorun olmadigini gorunce psikiyatriye yonlendiriyor.

Midenizde sorun olabilir yada gaz da nefes alıp vermenizi engelliyor olabilir

Nabız hızınız ne kadar baktınız mı? Yani kalbiniz dakikada kaç kez atıyor? Çok hızlı atıyorsa ondan da olabilir. O zaman kardiyolojiyi bakar. Akciğerden kaynaklanıyorsa göğüs hastalıkları, enfeksiyon veya hormonlarla alakalıysa iç hastalıkları bakar. O yüzden bir departman faydalı olmazsa, diğerlerine gidin. Acile gitmezseniz, tansiyonunuzu nöbetçi eczanede de ölçtürebilirsiniz.

Öncelikle nefesinizi düzenlemek için sakin olmaya çalışmanızı salık verebilirim.
Stresli bir dönemden geçiyorsanız eğer bunun pek çok nedeni olabilir. Kaygı bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz mesela.. Doğru beslenmeme (uzun sayılabilecek bir süre), gerginlik (karın kaslarını, özellikle mide kaslarını gerginlikten ötürü fark etmeden kasıyor olma) bunun midede veyahut sindirim sisteminde olumsuz etkiler oluşturması vs. bir sürü etmenden ötürü yalnızca panik atak benzeri bir durumu da yaşıyor olabilirsiniz. Elbette öncelikle bir kan tahlili, doğru bir değerlendirme gerekli.. Nefesinizi karın bölgesini kullanarak almaya çalışın bu gecelik ve sakin olmaya gayret edin. Tüm tetkikler yapıldıktan sonra, ki bunun için kardiyoloji ve dahiliye belki ilk adım için iyi olacaktır, belki dönemden kaynaklanan hafif panik ataklar yaşıyor olabilirsiniz. Sakin olun.. Nefesinizi karın bölgesini kullanarak almaya çalışın.
Selamlar,

Bende de lise döneminde vardı böyle. Nefes almak için ellerimle dizlerimi sıkar güç alırdım. Kan değerlerim çok düşüktü, ondan. Sürekli demirler folik asitler falan alıyorum hâla daha.

Çok stresli dönemlerde bana da olur derin nefes alınca yeterli nefes alamıyorum eksik kalıyor gibi hissediyorum. Doktora gitmedim hiç ama benimkinin stres kaynaklı olduğunu biliyorum

Siz nefesmi alamiyorsunuz,aldiginiz nefes size yetmiyormu,cigerlerinizden hirilti sesi geliyormu? Bende astim var banada aldigim nefes yetmiyor,derin nees alirken hirilti oluyor.oyle ise solunum testi yaptirmaniz gerekir.
Kardiyoloji kalp hastaliklari.
Gerci sizi yonlendirirler bana astim gibi geldi anlatiklariniz

O zaman gögüs hastalıklarına alayım randevuyu. Peki şuan acile gitsem bir şey yapabilir mii acaba ? Sizinki nasıl geçti sebebi neydi
Acilde buhar verirler rahatlatici serum takarlar solunum testine gelin derler.ama.bir on gorude bulunurlar.

Alerjik olabilir. .
Troid olabilir. .
Başka birşey olabilir . .
İnşallah geçer canım. .

sonucu yazarmisiniz ayni sey ara ara banada oluyor cok rahatsiz edici

Psikolojik olabilir.. ben nefes alisverisimi dusundugum anda sanki nefes alamiyorum gibime geliyor.. nefes egzersizlerini deneyin.. kalbinizde sorun oldugunu dusunmuyorum acikcasi.. ama iciniz rahat edecekse tabikide doktorlara gidin.. eger biseyiniz yoksa muhtemelen psikolojiktir.. hatta ben ayda bir kez acile giderdim nefes alamamaktan ama hic biseyin yok psikolojik derlerdi..

Beden sağlığı ile ilgili olduğunu sanmıyorum tabikide en iyisi bi doktora görünmek ama bence pskolojik aorunlardan kaynaklı doğru tasvir edebildiyseniz o arada aldığınız derin nefes etraftan duyulması sizi o an mutlu ediyomu çünkü beni çok ediyodu :)) kısa süreli rahatlama yaratıyodu doktordan sora yazın meraklandım

Arkadaşlar doktora gidince ilk işim buraya yazmak olacak sonuçları ne diyorlarsa. Yorumlarınız için herkese teşekkür ederim

Anksiyete veya panikatak gibi geldi bana...
Siz bir göğüs hastalıklarına gidin bir şey çıkmazsa psikologa yönlendirir zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…