Arkadaşlar derin nefes alamıyorum şuan acil bilenlere ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi EvKa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

EvKa

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2012
52
48
288
İzmir
Herkese merhaba arkadaşlar. Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Umarım aranızda benim sorunumun sebebini bilenler vardır. Çünkü çok beni boğuyor.
Şöyle anlatayım ortalama 3 4 haftadır, nefes alış verişlerimde bir problem olduğunu hissediyorum. Şöyle ki ara ara otururken bile yani hiç bir fiziki bir aktivite yapmadığım halde çok derinden bir nefes alıyorum ve duyuluyor etrafımca. Ardından bu böyle sürekli gün boyunda devam ediyor. Ve bir de bazen tam nefes alamıyorum ve zorla esneyerek nefes almaya çalışıyorum. Lütfen başına gelen biri bana yardımcı olsun. Eşim bile artık randevu alalım dedi. Bende salı gününe kardiyolojiye randevu aldım doğru yere mi aldım bilmiyorum. Bir de tansiyon riskim var benim genetik annemden dolayı. Bana bir yardımcı olan olursa çok memnun olacağım.

Göğüs Hastalıkları bölümünede muayene olun.
Geçmiş olsun

Kardiyoloji kalbe bakmıyor mu?
Sizin göğüs hastalıklarından randevu almanız gerek.
Geçmiş olsun, sigara falan kullanıyo musunuz

Gogus hastaliklarina randevu alin, gerekirse kardiyolojiye sevkeder.

Evet sigara kullanıyorum. Kardiyoloji tansiyon falan var ise görebilir mi peki. Gögüs hastalıklarına randevu alayım o hlde. Bir de şuan acile gitsem ne yapabilirler ?
Kardiyoloji kalbe bakmıyor mu?
Sizin göğüs hastalıklarından randevu almanız gerek.
Geçmiş olsun, sigara falan kullanıyo musunuz

O bende bi dönem olmuştu çok sıkıntıydı sürekli pencere açiyodum ve esniyordum. Doktora gitmedim ama gitmekte fayda var gögus hastalıklari ilgileniyor bu durumla. Tansiyondan yada kalpten kaynaklandıgini dusunmuyorum ama yinede danışın. Gecmiş olsun

O zaman gögüs hastalıklarına alayım randevuyu. Peki şuan acile gitsem bir şey yapabilir mii acaba ? Sizinki nasıl geçti sebebi neydi

Acilde ne yapılır bilmiyorum ama bendede aynı sorun vardı astım başlangıcı dedi doktor ara ara daraldıkça sprey kullanıyorum göğüs hastalıklarına gitmelisin bence

Galiba yüksek tansiyon var yinede bilemiyorum doktora gorunmelisin mutlaka.sigara tetikler tansiyonu

O zaman gögüs hastalıklarına alayım randevuyu. Peki şuan acile gitsem bir şey yapabilir mii acaba ? Sizinki nasıl geçti sebebi neydi
Çok stresli bi dönemdeydim biraz kafami toplayinca bu durum geçti. Bence acillik bir durum yok yarin erkenden gidersiniz. Ama içim rahat etsin derseniz hemen gidin acile. Birde bu durum stresten olabiliyormuş panik atak gibi.

Bu nefes alamama problemi sigara kaynaklida olabilir burnunda et varsa ondan kaynaklida olabilir. Benim burnumda et vardi. Ben hep agzimdan nefes aliyordum burnumdan alamiyordum ameliyat oldum ve artik oyle bi sorunum yok

geçmiş olsun..yıllar önce bende de çok oluyordu sebebi tamamen piskolojik.yani panik atak .siz nefes alamadıgınızı duşunduklçe daha da artıyor durum.ben yasadım sürekli acile giderdim bişey çıkmazdı.antidepresan türü bi sakinleştirici ile düzeldim.

mutlaka bir göğüs hastalıklarına gidin.. şu an acile gitseniz sanırım oksijen alan takarlar..

Benim eşimde de oluyor bazen .kv demde astım var.kvm benim astimim böyle başlamıştı oglum gogus hastalıklarına git diye ısrar ediyor gitmedi ama eşim.bence oraya bir gorunun olmazsa zaten başka yere sevk ederler

nefes alamamanızın boyutu önemli

korkutmak istemem de babam nefes alamıyorum diyerek acile gittikten 20 dakika sonra kalbi durmuş

onun bilinen yüksek tansiyonu ve ciğerde yetersizliği vardı tabii yaşlı da

siz de eğer çok bunaltırsa gidin tansiyon vs kaynaklı ise ölçüp ona göre ilaç verirler nefes akciğer kaynaklı ise de oksijen ve nefes açıcı verirler

nefes alamama acilde önceliği olan bir tıbbi proıblemdir ama sanki sizinki nefes alamama değil de böyle sıkışma hissi gibi

geçmiş olsun canım sinr stres yasadınsa son günlerde ondan da olabılır ama en ıyı doktor bilir tabi ki ...

psikolojik de olabilir. bana aynısı olmuştu, gece acile gittim dayanamayıp. ölüyorum kalbim ay aman allah falan modundayım...
röntgenler ekg'ler tahliller...
hiç bir şey çıkmadı, yoğun stres dönemlerinde veya bu dönemlerin ardındaki rahatlama süresinde olur dendi, sakinleştirici iğne falan yapıldı. hatırlamıyorum uyudum geçti. ilerleyen günlerde yine oldu ama fizyolojik bir durum yok diye üzerinde durmadım. dua ettim, neyse geçti gitti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…