ama gitti gidiyor sitesinin sana gönderdiği cevapta
sözleşmede belirtiliyor zaten demiş....
sen bu siteye kullanıcı sözleşmesini kabul etmeden üye olamıyosun..onlarda şimdi bunun arkasına sığınıyolar....bunda sonra üye olacağımız sitelerin kullanım sözleşmelerini çok iyi okumak lazım...
bu kurnazlara yem olmamak için .
**** sonradan başımız ağrımasın ! ! ! !
Kurnazzz mı?? Kim kurnaz....
Sözleşmesinde vergi konusunu belirten gg mi, yoksa sözleşeyi okudum diye işaretleyip geçip üyeliğini onaylayan sonra da rahat rahat vergisiz ticaret yapacağını sanan mı???
Pardon ama siz muhasebeci olduğunuza emin misiniz.... Sözleşme bu adı üstünde okunmadan imzalanmaz... Okunmadan imzalanıorsa da ne yazıyorsa katlanılır....
sanal ticaret yüzünden işleri kötü giden esnaf can havliyle aksini savunabilir tabii ki ama burda cidden bir gariplik var o kadar insanın vergiden bihaber davranması garip değil mi
Arkadaşlar bodoslama konuya atlamak yerine biraz kanunları biraz da başka kaynakları ve forumları araştırın derim.
Gittigidiyor.com 2009 yılına kadar verginizi biz ödüyoruz dedi 2009 da bunu değiştirdi ve 2009 için denetlenmelere başlandı lafları tamamen yazanın kendi düşüncesinden ibarettir ve araştırılmadan yazılmıştır. Başka forumlarda belgeleri ile ortaya koyanlar var. İnternet herkese açık değil mi? Evet. archive.org diye bir site var. O siteye girin. Ana sayfasında Wayback Machine denen yerdeki alana www ile birlikte gittigidiyor.com yazın ve aratın. GG adlı sitenin kuruluşundan bugüne kadar tüm arşivi orada var. Üstelik te bu uluslararası site bunu tutuyor GG nin burada bir yaptırımı yok. Orada gözünüz kör değilse ve biraz sağınıza solunuza bakarsanız 2001 yılında buyana 9 yıldır GG nin tüm sözleşmelerine de ulaşabilirsiniz. Bir tarafınızdan uydurduğunuz gibi hiçbir yerinde GG verginizi biz ödüyoruz dememiştir. Aksine tüm sözleşmelerinde verginin satıcıya ait olduğu yazılıdır.
Ayrıca senin kaça alıp kaça sattığını yani ne kadarının gelir ne kadarının gider olduğunu bilmeden bir kişi veya kuruluş senin vergini nasıl ödesin. Böyle saçma sapan birşey olur mu? Verginin faturanın ne olduğundan nasıl ödendiğinden haberiniz yok orada yüzlerce satış yapıp ticarete kalkarsınız. Forumdan arkadaşın dediği gibi cin olmadan adam çarpmaya kalkıyorsunuz sonra böyle mağdur olduk saçmalıklarına yatıyorsunuz. Ticaret yapacaksanız önce gidin bir muhasebeci ile konuşun da ticaret yapmanın yasal sorumluluklarını öğrenin sonra işe kalkışın. Yok site öyle demiş te böyle demiş te. Hani nerde sitenin öyle dediği. Bak işte 2001 yılıdnan beri tüm sözleşmeleri internette. Hiçbir zaman sizin verginizi biz ödüyoruz siz birşey ödemeyeceksiniz dedikleri yok.
Gittigidiyoru savunmuyorum. Dilerim bir gün onlar da belalarını bulurlar çünkü kaçakçıdan, faturasızdan, çalıntı maldan komisyon alıp dürüst esnafın ekmeği ile oynadıkları için kazandıkları yanlarına kar kalmaz. Habire yasal boşluklardan yararlanıp bir mal stoklamadan, alın teri dökmeden milyarları götürüyorlar. Yurtdışından onbinlerce kdv siz gümrüksüz mal getirilip ana sayfalarında pazarlanıyor. Onlara dur diyecek devlet nerede???
evet muhasebeciyim güzel kardeşim...hemde en alasıyla.....
sen neyi savunuyosun...pazarlamacı dediğin böylemiş oluyo.. .ozaman o site 2009 dan önce sözleşmeyi imzalayıp üye olan arkadaşlara değişen yasayıı mail yolula bildireceklerdi...tamamm mı ?
2009 dan önceki sözleşmede alınan komisyonlardan ödeniyor deniliyor
2010 daki sözleşmede siz mesulsunuz v.s.
peki daha önce sözleşmeyi imzalayıp üye olan kullanıcılar neden uyarılmadı..söylesene.
onlar hergün bunu mu takip edicek..
hem ne çirkin bir laf sözleşmeyi imzaladıysa herşeye katlanır...
bravo yanii
yazık bu zihniyetteki. pazarlamacılara...
Siz gülmeye devam edin. Atalarımız boşuna dememiş "Dinsizin hakkında imansız gelir" diye. Verdiğim 3 örnekte de ahlaksızlık açık. Ancak bana göre ne aldatan kocalarını takip edip polise bastıran kadınlar ahlaksız, ne Beşir ahlaksız, ne de vergi kaçırıp dürüst esnafın ekmeği ile oynayan GG cileri şikayet eden esnaf ahlaksız. Ahlaksızlığa ahlaksızlıkla cevap vermek nasıl olur bilir misin? O aldatılan kadınlar kocalarını polise ihbar edip randevuevini bastırmak yerine kendileri de kocalarını aldatırlarsa ahlaksızlık olur. GG de herkes vergi kaçırıyor deyip ben de kaçırırsam ahlaksızlık olur. Yoksa ihbar etmekle şikayet etmekle değil. Siz anca gülünüz. Ahlak değerleriniz sapmış ve öğrenci olmanız da üzücü. Memelekette nasıl bir gençlik yetişiyor hayret.
Ayrıca ne diyor iyi okuyun. Ticari olmayan malların satılması ile ilgili bir kdv düzenlemesine gidileceğinden bahsediliyor. Bizim bahsettiğimiz ve karşı olduğumuz ise o sitelerdeki eski kullanılmayan ev eşyalarının satışı değil. Göz göre göre esnafın sattığı sıfır ürünlerin aleni şekilde satılmasıdır. O sitedeki kaç tane ürün ikinci el???? Millet döktürmüş yüzlerce sıfır ürünü satıyor. Faturasız, kaçak, sahte, taklit, çalıntı. Alası var. Adam 10000 satış yapmış Bu adamın 10000 ikinci el malı mı varmış. Şimdi gireyim o siteye size en az 1000 tane satışı olan en az 1000 tane satıcı linki vereyim. Kör mü oldunuz yoksa idrak yolları tıkanıklığı mı var? Kardeşim internet önünüzde girin bakın orada satış yapan binlerce satıcının kaç tanesi ikinci el satıyor. Neredeyse hiçbiri. Hepsi işi ticarete dökmüş, kapısını çalan maliyeci yok diye dürüst esnafın ekmeği ile oynuyor.
Ticaret biraz akıl mantık işi.... Her ben senin vergini ödiycem sen bana %10 ver diyene de inanıyorsa insanlar onlarda ticaret zekası olmadığını düşünürüm.... YA da sistemdeki boşluktan yararlanan fırsatçılar olduklarını düşünürüm...
Ben yurtdşı pazarlama ve satış yöneticisiyim.. Çok sözleşme hazırladım çok sözleşme imzaladım...Gerk profesyonel yaşamımda gerek özel yaşamımda imzaladığım hiçbir sözleşmeyi okumadan imzalamadım okuyup anlamadığımı yada şüphe duyduğumu da bir avukata danıştım hep...
Çünkü sözleşme resmi br evraktır.. Bir sözleşme imzalarsanız o sözleşmede yer alan her maddeyi her kelimeyi okuduğunuzu anladığınızı ve ona uygun davranacağınızı teyid edeersiniz....
Yani bir sözleşmeyi imzalarsan o sözleşmedeki maddelere beğensen de beğenmesende katlanmak zorundasın.... Benim lafımın nesi çirkin nesi yanlış anlamadım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?