Arkadaşlar bir konuda size danışmak istiyorum😧

Sinemissssss1111

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2020
78
25
8
34
Benim hep üzerini kapattiğim bir sorunum var aileme arkadaşlarıma bile bahsetmedim konu şu biz eşimle evlenmeden önce tüm ailesine para gönderiyordu annesine ayrı babasına ayrı evli ve iki çocuklu koskoca erkkek kardeşine ayrı kendiside öğrenci gibi yaşıyordu.çok üzülüyordum bu haline hiçkimse sen ne haldesin demiyordu herkesin tek derdi bunun parasiydi.ve İstanbul'da yaşıyor onlar başka bir şehirde İstanbul'da yaşamak 3 kat daha maliyetliyken onu düşünen hiçkimse yoktu. Benimlede evlenmek istiyordu bende konuştum bu böyle olmaz dedim yani seni ayın ilk günü hepsinin ariyip para yatirdinmi demesi ne kadar mantıklı dedim. Arada ihtiyaçları olur veya bir sağlık problemi filn yaşanır allh korusunda elinden geleni yaparsinda bu şekilde hoş değil dedim. Hadi annene gönder yalnız sonuçta ama diğerlerine neden gönderiyorsun dedim. Bu arada hepsinin eline geçen bir miktar para var zaten. Neymiş çocuklarla gecinemiyormuş kardeşi o zaman yapmiycak dedim bunun üzerine 3.ye hamile kaldılar şaka gibi. Bizde evlenicez para yok diye düşünüp duruyoruz. Neyse söz verdi bu konuda haklısın diyip.ama bir türlü bunun yanlış olduğunu konusamiyodu beni kaybetmemek için göndermiyorum artık dedi ve aylar sonra öğrendim ki ben sana söz vermiştim ama devam ettim göndermeye dedi ama artık olmuycak çünkü erkek kardeşim yurt dışına taşınacak dedi bu haldeyken nasıl gidiyorsa anlamadım. Kardeşi kredi çekip 10bin filan buna ödeyen bir karaktersiz.Neyse ok dedim sevdiğim için biz evlendik ve şuan evin birsürü eksiği var ve herşeyi erteliyor 4 ay oldu evleneli çift maaş aldığında bile herşey erteleniyor. Acaba yine onlarami gönderiyo sizce? Ve bu insanlar bunu sadece para sebebiyle arayan kişiler sirf nasılsın diye bir kere bile arayan olmadı tutumum nasıl olmalı ailesine karşı sizce yani artık evliyim açıkça söylesem olurmu? Çünkü bu konuyu hep eşime söylüyorum sen herşeyle ilgilenmek zorunda değilsin diyorum hak versede onlara hiçbir şey diyemiyo kullaniyolar resmen eşimin ihtiyacı olduğunda onlar yanında bile değil herhangi bir konuda. Ben hala normal davranıyorum annesi eşimin bende dahil hiçkimseyle evlenmesini istemiyordu birde.

Açıkça konuşunca bir işe yaramıyor belli ki evlenmeden önce de işe yaramamış şimdi evlisiniz diye hiç dikkate almayabilir. Sen sürekli evin ihtiyacını aldır bol bol harca ki başkasına harcayamaz. Yoksa da sürekli evde yakın kimden istesek diye muhtaç durumundaymış gibi yaparsan belki empati yapar. Diğerlerine acıdığı kadar sana da acıması sağla yani sen paran bolmuş gibi yaparsan devam edecek gibi.

Bunları bilerek evlenmişsiniz. Ailesine hiçbir şey söylrmeyin karışmayın. Bu onların arasında. Ortayı bulması gereken kişi eşiniz. Yollamak istiyorsa da yollamaya devam edebilir. Ailesi sonuçta ki öncesinden beri yolluyormuş. Çok rahatsız oluyorsanız kestiğinden emin olmadan evlenmemeliydiniz.

Evet biliyordum ama sonuçta söz verdi ve yanlış olduğunun farkında sürekli duygu sömürüsü yapıp bazende emir vererek istiyorlardı eşim söylesem anliycaklarmi sanki demişti o yüzden. Ben söylesem belki anlarlar artık onunda bir ailesi var bir evi var ilgilenmesi gereken.bunuda birazda onlar düşünmeli. Eşim sürekli bunun stresini yaşıyordu sinirli ve gergin oluyordu onlar yüzünden bütün bu hallerini ben çekiyorum sonuçta.yani benim ailemde benden istese durmadan bende dayanamayabilirim allahtan öyle insanlar değiller.yani ailesinin düşünmesi gerekiyor düşünemiyorlarsa düşündürmek lazım.

Ayrıca evet büyüklerimiz herşeye rağmen saygı göstermek zorundayız ama para yollamak zorunda değiliz istemediğimiz gibi. o kadar muhtaç olsalar zaten ben kendi paramdan bile gönderirim.onlarinki maksat eli soğumasin..

Kimseye saygı gostermek zorunda degılız. Kım diyor zorundayız dıye, ne munasebet.
Saygı gosteren saygı gorur.

Bile bile neden lades dediginiz
Habersizce omur boyu yollamaya devm eder
Yani sözüne güvendiğim için.güvendigim bir insan heryönden inşallah yapmaz. Ama alışkanlık olduysa belki istemeden yapıyor olabilir bir psikoloğami gitsek orayada gelmezki yani beni ihmal etmesi hiç hoş değil çok fazla parayla işi olan bir insan değilim ihtiyaçlarımızı alalım yeter ama şuan onlarda erteleniyo ihtimal vermiyorum ama bir taraftanda kafam karıştı

Önceden vermeyen bile evlenince ciftmaasi görünce veriyor
Seninki hep vermiş kesmesi imkansız

Hıc gerek yok ne hakedıyorlarsa onu ver.
Peki sizce söylemelimiyim ben böyle birşey olmasını istemiyorum diye annesine. Aslında annesine göndermesine karşı değilim kadın tek başına sonuçta biraz gönderebilir durumumuz müsait olduğu sürece.ama erkek kardeşine kesinlikle istemiyorum adam 3. Çocuğu yaptı para istiyo şaka gibi deli oluyodum.düşüncesizliklerine çıldırıyorum aslen. Yani söylemek istiyorum ama nasıl yapicami bilmiyorum tartışmadan anlayabilecekleri sonuç alabileceğim şekilde söylemek istiyorum ama nasıl. Eşime diyorum ben söylüycem artik demiştim birkere istediğini söyleyebilirsin demişti

Once esine soyle. Devam edersen ben gıdıcem de. Kendime bısey alamayıp onları beslemenı adaletli bulmuyorum son uyarım bu de.
Baktın devam ediyor annesıne de. Sonra da git annenlerde kal biraz.

Hıc gerek yok ne hakedıyorlarsa onu ver.
Saygısızlık konusunda mesela onun annesi evimde gardıropimin içine baktı ve bazanin içine bileyani çok tuhafima gidiyor benimde kardeşimin eşi var annem onlardayken gördüm gözde nerde gözde nerde diyerek dolaniyo napcaksin anne dedim elindeki çantayı yatak odasına koyucakmista izinsiz girmeyeyim diye onu ariyo yani arada bu kadar görgü farkı var alişmalimiyim söylemelimiyim bilmiyorum

Düşündürecek kişi sen olmamalısın. Sana düşmez çünkü.

Bu eşinin kararı..
Konuştum şimdi yokmuş öyle birşey tün hesap hareketlerini gösterdi böyle düşünmeme üzülmüş o zaman evli değildik artık evliyiz önceliğim herzaman sensin dedi baya ugraşti geçmiş hesap hareketlerini de gösterdi tamm tamm dememe rağmen. Eskiden de haklıydın ama ben zaten konuştum bu konuyu evleniyorum artık bir sorumluluğum var demiş.alamadiğimiz şeylerde taksitler yüzndenmis gerçekten bu ay çift aldı borcun nerdeyse tamamına yakını kapatmış 10binini yani 5 bin 5 bin ödüyorduk.bizede geriye 2000 kaldığı için o yüzdenmiş. Para mevzusu konuşmaya utandigimi biliyo onunla böylece onuda hallettik aklına takılan ne varsa sorabikirsin dedi aşkım benim çok seviyorum onu sevdiğimede değiyor. Büyütülcek birşey yokmuş çok içim rahatladım oh

Kocana güven duymayı öğrenmiş oldun. Bir daha ona sormadan kendi kendine yorum yapmazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…