canım benim bebişim 6 ayı geçti ama hala öyle kaşıklar dolusu yemiyor seninki de küçük zamanla porsiyonları artar ama madem fikrimizi sormuşsun bence hazır mama ve kavanoz mamaları yerine kendin evde hazırlasan çorbasını meyvesini daha iyi olmaz mı? hazırları da ver arada ama genelde kendin hazırlamaya çalış. ben çalıştığım halde çorbasını kahvaltı için ıhlamurunu bisküvisini, suyunu vs. hazırlayıp hergün bakıcıya götürüyorum sırf hazırları yemesin diye.
bence çok iyi maaşallah 400ml mama bile kesiyordur çocuğu ondan yemiyordur ek gıdalardan. ek gıdaları açken verirsen daha iyi olur.
ama hazıra fazla yüklenme
gıdaların gerçek tadlarını vermeye çalış. tuz ve şeker vermemeye ve çok ısrarcı olmamaya dikkat et. 1 çay kaşığı başlayıp gün güne artır mutlaka birden koca kavonozu yemesini bekleme. bu çok önemli azar azar başlamak. istiyorsunki yaptığım herşeyi yesin ama öyle değil. az yiyecek ilkin ve inatlaşma sakın. çünkü inatlaşmayı öğretirsin.
Benim 4 büçük aylik bir kizim var bebeği anne sütü almadi mecburen mamayla büyütüyorum bebelac 2 vermemi söyledi dr.muz ve ek gidaya başlatti önce yoğut meyve sebze felan dedi şimdi ben de başladim sizce bebeğime yedirdiklerim iyi mi aşağiya verdiklerimi yazacağim bir anne olarak bebeğimi ne kadar iyi sağlikli besleyebilirim diye yanliş bir şeyler vermekten korkuyorum lütfen beni bilgilendirir misiniz yorumlrinizi bekliyorum...teşekkürler hepinize...
24 saat içerisimdeki bebeğimin beslenmesi
gece 12den ve sabaha kadar hep mama veriyorum aciktiğinda sabah ve gün içerisinde ara öğünler hariç yine mama veriyorum yine saat 24 de kadar bebeğim günlük ancak 400ml civarinda mama içiyor sizce iyi mi .........
Ara öğünlerde ise sabah ve öğle arasi meyve püresi yada sebze püresi veya yoğurt bunuda buzdalabinda en fazla 2 gün beklemiş yoğurt oluyor inek sütüyle olani veriyordum ama artik mamadan yapmaya kararverdim.meyve ve sebze pürelerini ise milupanin bebelacin ve ya ülkerin kavanoz mamalarindan veriyorum ki buda 1 yemek kaşiği oluyor zaten çok yemiyor zaten haşlamalardan nefretediyor zoraki yiyor tatsiz olunca ben kendim yapmiyorum yani iyimi sizce yoğurduda 2 yemek kaşiği veriyorum ....
öğlen ise yine mamasini içiyor
ikindin ise artik sabah hanigisini tercih ettiysem diğerinide ikindinleğinveriyorum yani ya meyve püresi yada sebze onuda zaten kavonazun yarisini bile yemiyor 1 yemek kaşiği yine
akşamda mamasini gecede mamasini veriyorum
yani anlayacağiniz gibi günde 3 kere sadece meyve püresi sebze püresi ve yoğurt buda meyveli yada sae olabiliyor sadece mama haricinde 3 tane değişik şey veriyorum benlarida çok yemiyor bebelacin pirinçli mamasini milupanin ise çorbalarinida aldim onlarida yavaş yavaş vermeye başlayacağim muhallabi daha vermedim daha sonralarda vermeyi düşünüyyorum ...
Biraz uzun oldu hepsini okuduğunuz için teşşekkürederim sizlere sizce nasil bebeğimin yeyişi ......
valla ramazanı kayınvalidelerin yanında geçirdik sonra gelince temizlik iş güç derken ancak fırsat buldum bayramdan iki gün önce bizim bıcır emeklemeye başlayınca bende onun peşinde helak oluyorum 1haftadırda sorun var niyeyse siteye giremiyordum bugün düzelmiş.
senin kızda kocaman olmuş maaşallah. ek gıdaya başlamak biraz zor ve zahmetlidir. ama yaptıını yiyince dünyalar senin olur. kolay gelsin
karamsarcım bizde geçtik ek gıdalara zaten 3. ayda başlatmıştı bizi drumuz yoğurdu şimdi artık alıştı ben sabah emziriyorum yerse mamasını yediriyorum onunda 90 cc bitirmiyo anca ben emzirmeden çıkarsam yiyomuş iştahlı ben zorla yediriyorum.
sonra kayınvalidem yoğurt weriyo yiyebildiği kadar 40-50 ml kadar yiyo (yoğurdu öğleden sonra weriyoduk ama pek sewerek yemiyo saatini değiştirdik bizde) öğlene kadar yerse mama yediriyo annem sade pek yemiyo artık cicibebe kırıyo içine ama onuda genelde öğleden sonra yediriyoruz.
öğlen arası ben gidiyorum emziriyorum sözde ama pek emmiyo tok oluyo biraz ben gittikten sonra annem çorba yediriyo onu seviyo 100-150 arası yiyo bazen tarhana bazen sebze patates havuçla başladık şimdi kabak koyuyo 2 gündür haftasonuda ıspanak koycaz bakalım.
öğleden sonra meyve yiyo elma rendeliyo püresinide yiyo ben dün birazda pekmez damlattım içine daha sevdi sanki hergün aynı şeyden sıkılıyo.
akşamları nazlanıyo artık pek yemek istemiyo yoğurdunu bitirmediyse gündüz onu yediriyorum emziriyorum mama yedirmeye çalışıyorum mamasına 1 cicbebe birazda muz eziyorum onu yiyo öyle işte
yemek yerken kucağımza alıyoruz onuda kaşığı görünce ağzını açıyo
kilo alımı yawaştı biraz iyi oldu gibi şimdi bakalım 11 kasımda kontrolumuz war ne dicek drumuz.
bu arada milupanın muhallebisini denedim ıyyyyyyyyy hiç sevmedi nasıl öğürüyo onu yerken wermedik bi daha mama dılında hazır bişey wermiyoruz ewde günlük yapıyoruz sende çorba filan kendin yap ewde alışır yer yawaş yawaş
bende uzun yazdım biraz fikir olsun hemde bizimkine bi bakın nasıl yiyo diye.suyu zor içiriyorum ama ne kadar içmesi gerek 30 cc filan içiyodur günde. iyi yiyo gibi sanki dimi inş böyle dewm ederhaaa tabi bazende hiç yemek istemiyo üzüyo beni bolca.
bu arada kakasıda katılaştı iyice normal mi sizce sağolun arkadaşlar sonuna kadar okuyabildiyseniz:1hug:a.s.
canım benim benimde 11 aylık bebeğim var.yemesi güzel ama bence hazırlardan verme zaten mama yiyormuş..bide yemediği bişeyi zorla vermeye çalışma sonra bidaha almıyorlar.yoğurduda mamadan yapıcam demişsin yanlış anlamadıysam sakın böyle bişi yapma mama soğuduktan sonra asla bebeğine verme olurmu..bilindik marka pastörize sütlerden her akşam bebeğinin yoğurdunu günlük hazırlayabilirsin 1 cay bardağı süt bile yeter küçük bir cam kavonaz süper olur..bide meyve pürelerini falan kendin hazırla bence eee bebek büyütmek çok özen istiyor. kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?