Dövme arkadaşlar ben dövmeyi sevmeyenlerdenim

Kalıcı Dövme, Geçici Dövme, Hint Kınası,
Gözeneklerin tıkandığı yerde tüy de çıkmaz ama dövmelerin üstünde tüy ,kıl çıkıyor.Ben 3 gün önce bacağıma yaptırdım abartılan kadar acımıyor arkadaşlar.Ben ki ağda acısına dayanamam yanii

ben küçük motifleri çok beğeniyorum ama dini mevzulardan dolayı yaptıramıyorum.ismini hatırlayamıyorum arkadaşın ama yorumuna aynen katılıyorum.evet açığım,saçımı da boyatıyorum,makyaj da yapıyorum ama bi de bunun günahına girmek istemem.şaibeli bi konu bence tamamen.abdest geçirip geçirmediği de muamma,geçiriyo diye yaptırırım ,sonra mazallah öteki dünyaya cenabet gitmek istemem delikafaduldenbenim günahlarım bana yeterdelikafaduldenha abdest geçiriyorsa ne ala,tam gaz destek:teytey:

ha birde şu var. abdest geçirmediğine inanmıyorum. bu ne Kuran'da ne de başka biryerde yazıyor. yalnızca mekruh olduğu biliniyor. insanın doğasıyla oynandığı için.

arkadaşlar dövmem yok gayet açık bi bayanım
dövmede yaptırmayı düşünüyorum
omzuma ufak bi peri yada melek
abdest geçirmediği mevzusunda kimileri geçiçi yaptr hevesini al diyolar ama geçiçi dövme asıl abdest geçirmeyen
3-5 ay deri üstünde kalıyor ve o kaldığı bölge o süreçte su almıyo doğal olarak
önemli olan derinin ıslanması
kalıcı dövmede derinin altına yapıldığı için bi sakınca görmüyorum
haaa günah kısmında günahtır mutlaka..
ama saçımı boyatmamda en az onun kadar günah üstelik boyatıp saçımın açık olması vs...

Soru: Dövme yaptıran insanın guslü kabul olur mu?

Cevap: Câhiliye devrinden beri Araplar vücutlarının çeşitli yerlerine dövme yapa gelmişlerdir. Bugün bu âdet bilhassa Şark vilayetlerimizde yer yer sürdürülüyor. Avrupa ve Amerika'da bazı gençler bunu bir "süs" şeklinde yaparken, yurdumuzda da birtakım hevâî gençler onları taklit ediyorlar. Cahiliye Arapları dövmeyi süslenmek için yaparlarken; dövme ile bedenlerine çeşitli şekil ve suretler yaparak bununla mafsallarının güç kazandığına inanırlardı. Bugün ise bu tamamen bir özentiden öteye geçmemektedir.

Dövme, bilinen şekliyle şöyle yapılıyor: Vücut, iğne ve benzeri âletlerle kan akacak şekilde yaralanıyor. Sonra aynı yere iç yağı ve bazı maddeler konarak yara iyileşmeye terk ediliyor. Sonunda deri altında koyu yeşil bir şekil meydana geliyor.
Âlûsî, Kitabü'lîrb isimli eserinde dövmeyi bâtıl ve çirkin bir âdet olarak vasıflandırıyor. Zaten ıslâm da bunun için yasaklamış, haram saymıştır. Çünkü bunda Cenab-ı Hakkın yarattığı vücut üzerinde bir değişiklik yapılmış olmaktadır.

Buharı ve Müslim' de rivayet edilen hadislerde de Peygamber Efendimiz (a.s.m.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın ılâhî rahmete liyakatini kaybettiklerim bildirmiştir.

Bilmeden dövmeyi yaptıran insan nasıl hareket edecektir? Bundaki hüküm dövmeyi yaparken kullanılan maddeye göre değişir. Şayet bu maddeler dinen necis sayılanların arasında bulunuyorsa, dövme de o hükme girer. Şayet temizse, o da temizdir. Bunda yapılacak şey, şayet ufak bir müdahale veya ameliyatla hallediliyorsa giderilmeye çalışılır. Şayet giderilemiyor, buna da imkân yoksa hâli üzerine bırakılır. Çünkü Cenab-ı Hak kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemez, onun üstesinden gelemeyeceği, yapamayacağı şeyleri istemez.

Abdeste ve gusle mâni olup olmadığına gelince; bir defa dövme derinin altındadır. Yani dış derinin altında yer alıyor. Abdest ve gusülde ise derinin altını değil, üstünü yıkamak farzdır. Dövme de derinin altında kaldığına göre, onun bedenin herhangi bir yerinde bulunması ab-deste ve gusle mâni olmaz. Üzerinin yıkanmasıyla abdest ve gusül sahih olur.

Bilmeden böyle bir günahı işlemiş olan kimse de Allah'tan mağfiret diler, tevbe istiğfar eder.

bende seviyorum ama gunah oldugu icin asla yaptirmam

yapan beni ilgilendirmez ama ben ALLAHın yapma dediği şeyi yapmam hem canım kıymetlidir zorum nesırnaşık şey

gunah oldugunu dusunmuyorum inanmıyorumda benim icin kuranda yazan gecerlidir...kurandada gecmedigini zaten okuyarakda anlamak mumkun birilerine sorma geregi bile duymam...dovmem var birkactane daha yaptırmayı dusunuyorum

gunah oldugunu dusunmuyorum inanmıyorumda benim icin kuranda yazan gecerlidir...kurandada gecmedigini zaten okuyarakda anlamak mumkun birilerine sorma geregi bile duymam...dovmem var birkactane daha yaptırmayı dusunuyorum

Kuran'da Peygambere itaat edin diyor ee dövmeyi lanetleyen de Peygamberimiz olduğuna göre herşey ispatlı başka söze gerek yok

ben saç boyatmanın sevap olduğunu hatta peygamberin teşvik ettiğini okumuştum..yapmayın arkadaşlar kolaylık dini diyoruz madem..o günah bu yasak vs..insan canından bezer inancından soğur ogünahmı bu günah mı diye.Yaradan ı kullarına işkence çektirmeyi seven canavar gibi gösteren zihniyete kapılmayalım lütfen..

ben saç boyatmanın sevap olduğunu hatta peygamberin teşvik ettiğini okumuştum..yapmayın arkadaşlar kolaylık dini diyoruz madem..o günah bu yasak vs..insan canından bezer inancından soğur ogünahmı bu günah mı diye.Yaradan ı kullarına işkence çektirmeyi seven canavar gibi gösteren zihniyete kapılmayalım lütfen..

canım doğru yazmışsın saç boyanır.ama dövme farklı diye yazdım hem de zararlı.yoksa tabi ki herşeye bu günah diyip de dinden soğutmak değil niyetim yapanlarla da bizat tartışırım.Peygamberimiz(sav)'kolaylaştırın zorlaştırmayın,müjdeleyin korkutmayın' demiş daha ne denir

peki birisi bana lütfen şunu açıklayabilir mi; dövme yaptırmak Allah'ın yarattığı vücudu kalıcı olarak değiştirmekse ve haramsa ,kulak deldirmek ne oluyor ? hiçbirimiz kulağımız delik olarak doğmuyoruz ve küpelerimizi çıkarsak bile delikler kapanmıyor.Allah, eğer lazım olsaydı kulaklarımız delik olarak yaratırdı bizleri.işte sırf bu yüzden ben de dövmenin haram olduğuna inanmıyorum.

ya vallahi bayılırıyorum arkadaşlar bir başlasam kendimi durduramayabilir heryerime minik minik yaptırabilirim..bir arkadaşımda bana piyano suyun girmediği söyleniyor eğer ter çıkıyorsa suda giriyordur dedi çokda mantıklı geldi..
CHıP sana katılıyorum canım...dövmeyi geçtim burun göğüs ameliyatı diyince kadınlar sıraya diziliyor...ona bakılırsa melekler Allahın emriyle insanın heryerini yaparlarmış buruna gelince Allaha getirirlermiş yapması için bir tek Allahın yaptığı yerle hemen hemen herkes oynuyor..bunda günahların en büyüğü bence..
dinimizde seksi cinselliği çağrıştırmayan arzu istek yaratmayan şeylerin yapıldığını bir hoca vardı çok da iyi bir hocaydı tv de söyledi...

ben dövme SEVENLERDENIM o yuzden 7 tane dövmem var ve kendıme artık dur dedım daha doğrusu eşim dur dedi arkdaslar dövme yaptırmak günah değil haram yaptırmayan yaptırmasın sevmeyen sevmesın ama kımsenın gunahıda kımseyı ılgılendırmesın herkezın gunahı sevabı kendıne benım bır tanıdıgım vardı ben asla dövme yptırmam apdes kabul olmuyo gunah derdi aradan bır sene geçmedı allahın özene bözene kendı ellerı ıle olusturdugu burnunu yaptırdı bundan buyuk gunahmı var benım dövme yptırdıgım ensemın kolumun bıleğımın duası yok ama senın guzellık ıcın uğrastıgın o burnun duası var ve affı yok dedım bu sefer ben ona yagnı dövme sevmeye bılırsıınz karsı olabılırsınız hatta dövmeden nefret edıyo olabılırsınız bana da sorarsan kesnlıkle estetiğe karsıyım hele hele burun estetıgıne bnde bunu sevmeyen lerdenım herkez herkezın dusuncesıne saygı duymalı sıze nasıl dövmeler garip gelıyosa banada 3 kişiden 2 kişinin aynı buruna sahıp olmaları tuhaf gelıyor

şu an dövmem yok,ama yaptırıcam modellerim belirlendi..nişanlım askerden geldikten sonra başka dövmelerde yaptırıcam allah nasip ederse..işin günah sevap boyutuna girmiyorum bile:1closedeyes:topiği kızıştırmanın alemi yok.regl olurken yaptırılmıyacağını ve abdestli olarak yaptırıldığı takdirde hiç bir sorun olmadığını çok önemli din adamlarından öğrendim o kadar söyliyim:nazar:

dövmenin abdeste sorun olmayacağını söyleyen arkadaşlar çok da mantıklı anlatmışlar gerekçelerini ben de yaptırmak istiyorum ve biraz da olsa içim rahatladı.kesinlikle yaptırıcam!!!

Allah vucudumuzu yaratti tamam ama bu dunyada bu vucut bizim !! vucudu degistirmek nedemek o zaman kaslarimizi almayalim kupe takmayalim sac boyatmayalim hele ki makyaj yapmayalim

Unutmayin ki vucudumuz sadece ruhumuzun kilifidir ! ve sonunda toprak olacaktir yani tövbe tövbe kimseye geri emanet etmeyecez

ben çok seviyorum.yaptırmayı da düşünüyorum da şekile karar veremedim bilmiyorumkismile

X