arkadaşlar acil yardım......lütfeeeeennnnn

sekerciguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
14
0
36
İstanbul
arkadaşlar gebeliğimin 11. haftasındayım allerjik şiddetli öksürük yaşıyorum bugün doktora gittim dahiliye ye de yönlendirdi dahiliyecide bana oksabron şurup verdi. Baktım c katogorisinde doktora danışmadıkça gebelikte kullanmayın yazıyo doktora hamileyim bu ilaçlar zarar verirmi bebeğime diye sordum bişey olmaz dedi ama içim rahat değil başka kullanan varmı rahatca kullansam mı çok da şiddetli öksürüyorum fikirlerinizi lütfen paylaşın

evet canım gerçekten şiddetli öksürürken korkuyorum ayrı birde ilacın prespektüsünü okuyunca korktum.oksabron kullanan bir hamişin bilgisini öğrenmek isterim.

Arkadaşım gebeliğin daha çok yeni bence kullanma bal, karabiberi ılık suyla karıştırıp içebilirsin yada kuşburnu ıhlamur biraz sıkıntı çekersin ama geçecektir ben gebeliğimin 26. haftasında inanılmaz grip geçirdim yinede hiç ilaç kullanmadım sadece serum içine vitamin katıp verdiler...

Arkadaşım gebeliğin daha çok yeni bence kullanma bal, karabiberi ılık suyla karıştırıp içebilirsin yada kuşburnu ıhlamur biraz sıkıntı çekersin ama geçecektir ben gebeliğimin 26. haftasında inanılmaz grip geçirdim yinede hiç ilaç kullanmadım sadece serum içine vitamin katıp verdiler...

çok sağol arkadaşım denemediiğim şey kalmıyor geçiremiyorum bu öksürüğü neyapacağım bilemiyorum bunu da deneyeceğim teşekkür ederim inşallah çarem budur daha önceki yıllardan biliyorum öksürüğüm aylarca sürüyor doktor bi de çocuk büyüdükçe düşüğe sebep olur ileriki aylarda böyle öksürürsen dedi nasıl iki arada kaldım bi bilsen dua bekliyorum sizlerden de bundan kurtulmak için

canım ahmet marankinin tarifiii...

öksürük için bal turp kürü

inatçı, geçmeyen öksürükler için bal-turp kürü öneriliyor.

Bal-turp kürünü 2 şekilde hazırlayabilirsiniz.
1. Uygulama:

Bir adet turpu rendeleyin (siyah veya kırmızı turp olabilir). Hakiki bal ile karıştırdıktan sonra bir tülbentin içerisine koyun. Sonra tülbenti yüksek bir yere asarak altına bir tas koyun. On-oniki saat kadar balın süzülmesi için bekletin. Süzdüğünüz bal -turp suyu karışımını büyük-küçük, yaş sınırı olmadan herkes içebilir.

2. Uygulama:

Bir turpun alt kısmını keserek içini biraz oyduktan sonra uzun sap kısmını da kesin. Turpun oyulan kısmı yukarı gelecek şekilde bir su bardağının üstüne yerleştirin. Turpun oyduğunuz kısmına bal doldurun ve On-oniki saat kadar balın süzülmesi için bekletin.

Elde edilen turptan süzülmüş balı anne sütü emen bebekler de, yetişkinler de dahil olmak üzere herkes içebilir.

senin için umarım yararlı olurrr...

bence kullanma cunku gebelıkte oksuruk oluyor. benımde 17-18 haftalıkken bır baslamıstı öksürürkenb dogurucam herhalde dıyordum.. once hastayım falan sandım ama cok sonra dogum falan yapmıstım bır yerde okudum, mide öz suyunun bogaza kacmasından olurmus gebelıkte oksuruk.. belkı senınde oyledır. ben dogum yaptıgım gune kadar oksurdum dogumdan sonra hemen kesıldı. bılgın olsun

canım benimde galiba o haftalara denk geliyordu çok şiddetli hapşuruğum vardı..bahar alerjisinden dolayı arka arkaya sürekli hapşuruyordum..doktor burun spreyini bile kullanmama izin vermedi,hapşuruğun bebeğe zararı olmaz ilacın olur dedi..çok zor oldu ama baharı hapşurarak korku içinde geçirdim.. Sana ilacı yazan dr mu kullan birşey olmaz dedi yoksa kadın doğum uzmanı mı? bu da önemli..

kızlar benimki allerjik öksürük yaklaşık 3 yıldır belli zamanlarda nükseden ve aylar boyu devam eden bir öksürük.bana dahiliye doktoru verdi ve 11 haftalık gebeliğimi bilerek verdi.ama orda aklıma gelmedi c grubu falan.ilacı alıpta okuyunca korktum.oksabron şurubun içeriği oksalamin fosfat yazıyor.buda gebelerde riskli diyor fakat o zaman neden verdi diye başka kızlarda bu durumu yaşadımı diye merak ediyorum.

Benim tavsiyemde ilaç kullanmamandan yana...Bende de çok ciddi bir kabızlık var, ölücem sancıdan ağrıdan ama 3 aya kadar hiçbirşey vermem dayanıcaksın dedi doktorum.

Geçmiş olsun, doğal yöntemleri dene bencede ama bilip bilmediğin otlarıda içme sakın. Sadece ıhlamur ve rezene diyorlar.

Back
X