- 19 Eylül 2018
- 14.183
- 37.995
Böyle düzgün ve adaletli olmaz eğer sizin istediğiniz buysa çünkü sürekli aynı şeyleri yiyip içeceğinizi düşünmüyorum mesela siz soda içerseniz arkadaşınız ice latte içer bu sefer sizin hesabınızdan daha fazla gitmiş olur vs vs. Herkes kendi yediğini ödesin zaten mekanlar ayrı karttan çekim de alıyor
Dışarı çıktığımda dakikada 3 farklı şey sipariş edebilen biri olarak benim gibi biriyse siz zararlı çıkarsınız. Herkes niye yediğini ödemiyor o kısmı anlamadım
yeme içmeden ziyade alkol konusunu beni biraz bu düşünceye itti açıkçasıHayır baştan konuşup helalleştik, herkes razıydı yani, kimse için sorun olmadı kimin ne yiyip içtiği. Bazen ben daha pahalı bir şey yerdim belki bazen diğerleri. Bu gibi detayları takılmadık hiç.
evet yorumlar geldikçe vazgeçtim zaten ben deAynı şeyleri yiyip içmeyeceğiniz için bence olmaz. Ben arkadaşımla tatile çıkıyorum her yıl yeni bir ülkeye gidiyoruz tamamen alman usulü yapıyoruz. Oteli birimizin kartından ödediysek hemen gönderiyoruz ücretini o an böylelikle karışmıyor hiç. Gittiğimiz yerde de herkes kendi yediği içtiğini ödüyor
O zaman alman usulu yapacaksiniz cunku ortak karttan harcamanin da bir manasi olmaz.yeme içmeden ziyade alkol konusunu beni biraz bu düşünceye itti açıkçası
arkadaşımla alkol tüketim miktarımız arasında ciddi bi fark var
bana 2 bira yeter ama ona asla yetmez mesela . 4 bira üstüne 2 shot falan içip bana mısın demeyen biri
e alkol de epey pahalı biliyorsunuz . alkol tüketimlerimiz birbirimize yakın olsa üstünde bile durmazdım hiç
valla keşke oluk oluk para kazansam da takılmasam ama hayat şartlarıYani böyle detaylara takılan kimselerseniz alman usulü sizin için daha mantıklı olur
alkolü söyleyecektim ama tercihlerinizin ne olup olmadığını bilmediğim için söylemedim hele alkol de tüketecekseniz dediğiniz gibi birini 10 bira kesmez diğeri 3 birayla yetinir mesela. bu durumlarda çok riskli adaletli olayım derken aranızı daha fena bozarsınız onun her yediği içtiği gözünüze bataryeme içmeden ziyade alkol konusunu beni biraz bu düşünceye itti açıkçası
bana 2 bira yeter ama ona asla yetmez mesela . 4 bira üstüne 2 shot falan içip bana mısın demeyen biri
e alkol de epey pahalı biliyorsunuz . alkol tüketimlerimiz birbirimize yakın olsa üstünde bile durmazdım hiç
Tabi ki, alkol konusunu sonradan okudum ve o durumda alman usulünün daha mantıklı olacağını düşündüm bendevalla keşke oluk oluk para kazansam da takılmasam ama hayat şartları
eskidendi o günler
ben de hayatımda ilk kez bi arkadaşımla tatile gidiyorum zaten :)Ah hiç sevmem biriyle tatile gitmeyi.
Bence adil olmaz. Gecen iftar için buluştuk arkadaşlarla. Ben 50 kilo birşeyim. Çorba içsem doyarim. Yerken bir şey asla içmem, sevmem yemeğin yanında birşey içmeyi.
Güzel bir mekana gittik, benim yediğim bir tabak yemek bir mezeyken arkadaşlar "önce gözümüz doysun" dedi, sofrayı donattı, içecekler, salatalar, merak ettikleri şeyler, kuru dolmalar vs vs . Gelenler de porsiyonluktu, herkes kendi sipariş ettiği şeyi yedi. Salatalarini yemedim bile yani onların tabağı diye. Sonuçta kasaya ödemeye gittik, ayıp olmasın-uzun sürmesin diye eşit bölerek ödedik. Benim ödeyeceğim rakamın 2,5 katını ödedim durduk yere. Tabii asla lafını etmem onlara karşı, güzel bir gece geçirdik .
Ama "ortak kart olsun adil olsun" kısmı adil olmaz.
Senin ve onun harcamaların birbirini tutmaz.
Y
Ben kokteyl tüketmeyi seviyorum eşim bira sever. Aşağı yukarı aynı sayıda içiyoruz, gelen hesabın sayıları sallıyorum 1000 TL'si bana aitken 300'ü eşime ait oluyor. Sizin duruma uyarlarsak haksızlık olacak. Ben arkadaşlarla bu hesaba girmem diyenlere de katılmıyorum buna takılmamak için maaşımın 500 bin falan olması lazım aylık, tabii ki hesaba girerim yav 3-5 TLden bahsetmiyoruz kiyeme içmeden ziyade alkol konusunu beni biraz bu düşünceye itti açıkçası
evet işin içine alkol de gireceği için ortaklaşa ödemek uygun olmayacakalkolü söyleyecektim ama tercihlerinizin ne olup olmadığını bilmediğim için söylemedim hele alkol de tüketecekseniz dediğiniz gibi birini 10 bira kesmez diğeri 3 birayla yetinir mesela. bu durumlarda çok riskli adaletli olayım derken aranızı daha fena bozarsınız onun her yediği içtiği gözünüze batar
Bende yazacaktım sonra vazgeçtim çok haklısınAh hiç sevmem biriyle tatile gitmeyi.
Bence adil olmaz. Gecen iftar için buluştuk arkadaşlarla. Ben 50 kilo birşeyim. Çorba içsem doyarim. Yerken bir şey asla içmem, sevmem yemeğin yanında birşey içmeyi.
Güzel bir mekana gittik, benim yediğim bir tabak yemek bir mezeyken arkadaşlar "önce gözümüz doysun" dedi, sofrayı donattı, içecekler, salatalar, merak ettikleri şeyler, kuru dolmalar vs vs . Gelenler de porsiyonluktu, herkes kendi sipariş ettiği şeyi yedi. Salatalarini yemedim bile yani onların tabağı diye. Sonuçta kasaya ödemeye gittik, ayıp olmasın-uzun sürmesin diye eşit bölerek ödedik. Benim ödeyeceğim rakamın 2,5 katını ödedim durduk yere. Tabii asla lafını etmem onlara karşı, güzel bir gece geçirdik .
Ama "ortak kart olsun adil olsun" kısmı adil olmaz.
Senin ve onun harcamaların birbirini tutmaz.
Y
yani çok iyi kazananlar girmez belki ama ben de arkadaşım da o kadar kazanmıyoruz :)Ben kokteyl tüketmeyi seviyorum eşim bira sever. Aşağı yukarı aynı sayıda içiyoruz, gelen hesabın sayıları sallıyorum 1000 TL'si bana aitken 300'ü eşime ait oluyor. Sizin duruma uyarlarsak haksızlık olacak. Ben arkadaşlarla bu hesaba girmem diyenlere de katılmıyorum buna takılmamak için maaşımın 500 bin falan olması lazım aylık, tabii ki hesaba girerim yav 3-5 TLden bahsetmiyoruz ki
arkadaşım asla böyle düşüncesizlik edecek biri değilBende yazacaktım sonra vazgeçtim çok haklısın
Bizde böyle bir hataya düştük
İki aileyiz birer çocuk
Benim oğlum köfte söyledi eşim iki meze bende balık
Onun oğlu köfte söyledş beğenmedi sonra et söyledi onu yemedi
Bir sürü meze söylediler
Hiç unutmadığım ise 7 seneden fazla oluyordur
Fiyatı o zaman bile 400 tl olan karışık deniz mahsullü yiyecek söylediler
Alkolü de abarttılar
Ortak öderken bunları gözetmek gerekiyor
Bu konuda yol yordam bilmek gerekiyor
Ya işte üçün beşin hesabi deniyor ama ben üçün beşin hesabini tutan, tutmayı da seven biriyim. Oradan buradan üç beş kıstım, bayramda kendime üç buçuk bin liraya gidiş dönüş bilet aldım orta asya'ya gideceğim:) iki meze az yerim daha çok gezerim . Benim de zihniyetim bu.Bende yazacaktım sonra vazgeçtim çok haklısın
Bizde böyle bir hataya düştük
İki aileyiz birer çocuk
Benim oğlum köfte söyledi eşim iki meze bende balık
Onun oğlu köfte söyledş beğenmedi sonra et söyledi onu yemedi
Bir sürü meze söylediler
Hiç unutmadığım ise 7 seneden fazla oluyordur
Fiyatı o zaman bile 400 tl olan karışık deniz mahsullü yiyecek söylediler
Alkolü de abarttılar
Ortak öderken bunları gözetmek gerekiyor
Bu konuda yol yordam bilmek gerekiyor