• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımın üslubu

sevil14

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2012
316
4
46
Bolu
kızlar merhaba. ben bir eğitim araştırma hastanesinde hemşire olarak çalışıyorum 7 ay önce atandım. atandığım dönemde benimle beraber 2 kişi daha geldi beraber başladık sayılır ilk ben geldim diğer arkadaşlarım da iki hafta sonra başladılar çalışmaya. başlarda bilirsiniz iş yerine alışma süreci insanlara ortama alışma sürecinden geçtik 3ümüzde. alışmak için uğraştım kendi adıma knuşuyrum. diğer arkadaşlarıma x ve y diyeyim. x arkadaşımda benim gibi adapte olmak için uğraşıyordu farketmiştim diğer arkadaşım da bize göre biraz geriden geliyordu ama örneğin ne sorumlu diğer hemşirelerin uyarıları ne de bunu bir şekilde belli etmeleri onu hiç etkilemiyordu kendine hiç çeki düzen vermiyordu bence. zamanla alışmaya başladı o da. derken 7 ay geçti. artık iyice alıştım yapamadığım birşey yok diyebilirim diğer x arkadaşımda aynı şekilde. fakat diğer arkadaşım y biraz farklı. örneğin yeni bir hemşire geldi bu sıralar bizden de yaşça büyük ona çömez vb şeyler söylüyor evet sonradan gelmiş olabilir ama senden büyük iş öğretmek çömez demesi beni bile rahatsız ediyor tabii ki yüzüne karşı söylemiyor ama sürekli onu şikayet ediyor. kendisi herşeyi eksiksiz yapsa hiçbirşey demeyeceğim ama onunla nöbet tutarken o kadar yoruluyorum ki bütün işler bana kalıyor nöbetten çıktığım gün ölü gibi oluyorum. işleri sonraya erteliyor sonrasında da unutuyor onun işleri de bana kalmış oluyor. keşke sadece bunlar olsa o kadar canımı sıkmayacağım iinden söylemesi gereken çoğu lafı dıışından söylüyor. örneğin bir iş verilse bu işi ben yapmam benim görevim değil gibi şeyler söylüyor. kan almak hemşirenin değilde kimin görevidir veya damar yolu açmak ? hocalarlarla muhattap olmuyor akşamları hoca geliyor her zaman ben vizite çıkıyorum hocayla. servisteki hastaları ikiye bölüp o şekilde çalışalım en azından iş ykü paylaşılır diye yapıyorum bu sefer de yoğun tarafa bakmak istemiyor farketmez benim için dese de sikayet ediyor halinden.. bir gün kahvaltı yaparken dr arkadaşlar espri yaptılar y sen bu gidişle ilerleyemezsin sevil 5-6 yıl sonra yoğun olmayan bir yere geçer dediler gülerek y de yalakalık yaparak geçeceksem hiç geçmem falan dedi. ben asla yalakalık yapmıyorum böyle demesi sinirimi bozdu ama tek yorumda bulunmadım sözüm sevile değil vs dedi sonrasında ama alındım sonuçta.. sürekli bana otur otur diyor ama işler bitmiyor ki eksiksiz yapmak istiyorum mükemmel olsun istiyorum başak burcuyum ondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum çok takıntılısın vs diyor ama ben kimsenin sevil işini eksik yapıyor demesini istemem kimseye iş yıkmak da istemem. bu sektörün içinde olmayanlar belki anlayamaz ama napıcam ben bilmiyorum. bu durumdan şikayetçi sadece ben değilim diğer çalışma arkadaşlarımda çok şikayetçiler sen iyi anlaşıyorsun şakayla karışık belirt dediler. bir iş yapacak örneğin ilaç hazırlayacak tabure çekip hazırlıyor yaşın kaç ki senin çok mu yaşlısın veya yıllardır çalışıp yıprandın mı da tabure çekiyorsun bu güne kadar kimse çekmemiş en akıllı sen misin ki değil mi? y ne kadar üşengeçsin yaa tabure çekmişsin bide deli şeklinde espri yaptım belki anlar diye ama verdiği cevaplar karşısında da insan birşey diyemiyor. üşengeçlikle alakası yok kendimi sağlama alıyorum dedi bana.. kaldımm öyle hiçberşey demedim. kavga olsun istemiyorum huzurum kaçsın istemiyorum ama o kadar stres altına girdim ki onunla nöbet nasıl tutarım bilmiyorum of:(

Açık açık konuşmanın vakti gelmiş bence
Siz ona söyleyin; ben bu durumdan rahatsızım deyin
Katlanmak zorunda değilsiniz ki
Biraz üşengeç iş yapmayı sevmeyen bir tip gibi geldi bana
Siz de daha çok çabaladığınız için işine gelmiyordur

Benim gibi hemşirelik için yanıp tutuşanlar bir yana arkadaşınız gibi savsaklayanlar bir yana
Rabbim herkesin yardımcısı olsun
Sizede sabır diliyorum umarım yakın zamanda çözüme kavuşur bu durum
Ama bana öyle geliyor ki, tepkileri almaya başlamış çok sürmez

Ayyyy bune ayol okurken kendimi sizin yerinize koydum biran, tansiyonum yükseldi .guzel kardeşim en kisa zamanda arkadaşınla konuş ,baktın yine laftan sözden anlamiyor sizden sorumlu baş hemşireye uygun bir uslubla anlatin boyle bir insanla dert sahibi olursun..ALLAH yardimcin olsun.

Sorumlu hemşireyle paylaş bu durumu derim böyle insanları sevmem hiç bende.
İlerde sıkıntı yaratır şimdi çözmezsen.
Sağlık konusunda rahat olabilen insanları sevmiyorum.

Back