Arkadaşımın nikah sonrası eğlence masrafı

ay inanamadim okuduguma…. Güzelmis ya, düyün yapip davetlilere masrafi ödetmek hayatta aklima gelmezdi benim.
Esiniz cok hakli ben olsam gitmezdim. Sorarsa neden diye acik acik söyleyin. Hayat pahali sizin düyünde parali bizim bütceyi asar yada düyüne katilmak icin ayiricak bütcemiz yok diyin. Yada eylenceye katilmadan önce arkadasiniza söyleyin, canim sana altin almistim takicaktim ama sizin düyün parali olunca mecbur onu bozdurup o parayi düyününüzr katilmak icin kullanicaz, önemli olan sizi o gün yanliz birakmamak yaninizda olmak diye düsündük o yüzden altini takamicaz diyin üstüne basa basada düyün diyip durun.
arkadasinizin yaptigi tam bir yüzsüzlük ve cimrilik.

Gitmiyorlarsa niye takı versinler ki? Babam da milletin düğününe gitmeyince takı gönderiyor. Ben bu mantığı anlayamayacağım. Sanki düğün veya nikah takı toplamak için yapılıyor.
Çünkü düğün nikah takı toplamak için yapılır. Sana daha önce takı takan birine takısını göndermek görgü kuralıdır. Çok yakın olduklarına da

Eşin haklı. 90kisilik davete katılıp okadar para harcayıp insan eylendigindende anlamaz. Gitmeyin.

Eşin hem haklı hem zeki hem saygılı bir adam.Enişteye helal olsun

Eşiniz çok haklı. Bu ayın sonunda en yakın arkadaşım evleniyor, ben böyle bir şey talep etmediğim halde makyöze benim için de para ödemiş ki o gün makyaj yapmakla uğraşmayayım. Hatta bunu iptal etmesi konusunda çok ısrar ettim ben hallederim diye fakat etmedi. Sizinki de çakal gibi bedavaya evlenecek, içkili yemekli eğlence yaptım olacak adı hey gidi. Ben olsam bütçem elvermiyor deyip katılmam, küserse de küssün demek ki hayatınızda olmaması gereken bir insanmış. Arkadaşlık böyle bir şey olmamalı bence.

Kendi konunuza mi yazdınız bunu :))

Bence herkes önceden haber vererek istediği gibi organize edebilir. Ama katılmak konusunda küserim darılırım diyerek baskı oluşturmamalı. Şu an takılan altınların da değeri düştü yani eskiden konu komşuya bile bizimkiler çeyrek takardı. Şimdi yarım grama kadar indi. Takılar düğün masrafını çıkarmıyor olabilir. O yüzden böyle uygulamalar yaygınlaşmaya başlayabilir.
Ben olsam düğün yapmamayı tercih ederdim çok kişi çağırıp onlara her şeyi ödetmek yerine.
Fakat sizin kendi elbise kuaför, yol gibi giderlerinizi dahil etmeniz alakasız yani. Her düğüne özel abiye alınmasına gerek yok saç makyaji da kendiniz yapabilirsiniz.
Arkadaşla aynı hesapçılıga çıkıyor gibi geldi.

Biz nikah kokteyl sonrası yine aynı mekamda yaklasık 30-40 kişi ile after yapmıstık gecen yıl after için ekstra 10bin tl odemiştik. Alkol dahil değildi anlasmamızda eşimin arkadasları alkol getirmişlerdi mekan da yine stand açıp satış yapmıstı farklı birşey içmek isteyen birasını fln oradan almıstı. Ama o kdr alkol getirmiş ki arkadaslar sağolsun kimse standa uğramadı bile diyebilirim.

Eşiniz baştan sona haklı

Parasını veriyorsanız taki takmaz ya da az takarsınz, çünkü taki bir yerde düğün masraflarına katkidir. Çeyrek takacaksanjz. Gram takın. Ben olsam öyle yaparım.

arkadaşınız da densizmiş kusura bakmayın. Bana bekarlıga veda dogum günü gibi şeyleri bile kişi başı bilmem kaç tl deyip ödetmek ayıp geliyor. Siz de gitmeyin, elalem evleniyor diye eğlence masrafını niye size ödetiyor. Bence arkadaşlığıınızı da gözden geçirin. Bir kutlama yapılıyorsa herhangi bir konuda davet eden öder.

İnstagramda denk gelince paylaşayım dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…