Arkadaşımın nikah sonrası eğlence masrafı

Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
Ben gitmezdim böyle bir düğüne bu arada arkadaşın çok akıllıdır

Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
İyi de düğün yapınca her türlü masrafı kız ve erkek tarafının karşılaması gerekiyor. Biz de yemekli nişan yaptık,kimseye tek kuruş ödetmedik. Eğer bütçen yetmiyorsa millete hava atıcam diye bu işlere girişilmemeli. Sizi belki üzecek arkadaşınızın yanında olamamak fakat eşiniz haklı bu konuda. Hiç böyle bir şey görmedim. Paraları misafirlere ödetecek adı düğün yaptık olacak.

Ben size katiliyorum zaten yazdim bence dugun sahibi kendisi karsilamali karsilamiyorsa da boyle insanlarin agzina laf vermemeli bence.
Benim tek takildigim nokta konu sahibinin cok yakinim demesi, maddi sikintisindan falan da bahsetmemis.
Ben en yakin arkadasimin dugunune ne kadar masraf yaptim hic hesaplamadim, kalem kalem yazip dusunmesi bana garip geldi. Cunku bu hesaplar normalde yakin olmayanlar icin yapilir.
Yoksa bir sov icin insanlar tabi ki sikintiya dusmesin. Konu sahibj asgari ucret kazanip 5-6 dugune vermek zorunda mi kaliyor, oralari ben kacirdim okumadim yorumlari

İyide bunlar en yakınlarından beklemiyor bir akıllı kendileri 90 kişiye düğün yaptırıp takiyi cebe atmanın derdinde
Aslinda grup olarak anlasip gidip takı takmamak ve çok üzülmüş gibi yapmak var ama gerek yok

Bu soylediklerinizle benim soylediklerimin hicbir ilgisi yok ki. Tabi ki butce yonetimi hayatin her alaninda gerekli, luks masraflarimizda bile bir butceye gore hareket ediyoruz. Burasi tamam.
Insanin kendini onemsemesi, oncelik vermesi de cok onemli ve cok destekliyorum burasi da tamam.
Benim katilmadigim sey can ciger yakin dostum dedigin kisinin dugunu var ve sen kuaforden takiya kadar her seyi kalem kalem yazip hesapliyorsun ve gitmemeyi dusunuyorsun. Benim dusunceme gore eger o kisi yakin arkadasim diyorsam onun mutlulugunu paylasmak birinci onceligim olur kuafor ne kadar tutacak elbise de aldim taksiye de binecegim diye hesap yapmam, bir yabanci da belki yaparsin.
ama konu sahibinin maddi dertleri varsa butcesi sorunluysa onu bilemem ben konudaki detaylara gore yorum yapiyorum
gelmiş allahın inceli burada bizimle eğleniyor takmayon artık şunu ya

Gitmiyorlarsa niye takı versinler ki? Babam da milletin düğününe gitmeyince takı gönderiyor. Ben bu mantığı anlayamayacağım. Sanki düğün veya nikah takı toplamak için yapılıyor.
Karşılıklı oluyor böyle şeyler bana takana ben de takarım gibi bir nevi borç aslında düğünde evlenen çiftlere yardım ediyrosun sen evlenirken de onlar sana ediyor hatta kağıda kocaman isim yazilir altınların kutusuna.

Deli misin kardeşim sen para gökten zembille mi iniyor hesap yapmayacaksam nasıl yaşayacağım? Maaşın 20bin ise ona göre harcarsın, 50bin ise ona göre harcarsın. Hayatta herkes böyle yapıyor sana da tavsiye ederim
takma bu hesabı allahın ergen inceli hayallerini yazıyor buraya şikayeti basın buna da akıllansın

Su ekonomik durumda esin hakli.

Ben olsam ama her seyine giderdim, parayi da basardim. Zaten bir tane en yakin arkadasim var, o da evlenmiyor, evlensin diye ikna etmeye calisiyoz 😀

Butce kismam gerekiyorsa takidan, kiyafetten ve esimden kisarim, esim gelmesin, taki da takmayim, baya kardayim 😀 en yakin arkadasimin dugunune giderim, cakallik yapiyorsa da giderim😀

Bu soylediklerinizle benim soylediklerimin hicbir ilgisi yok ki. Tabi ki butce yonetimi hayatin her alaninda gerekli, luks masraflarimizda bile bir butceye gore hareket ediyoruz. Burasi tamam.
Insanin kendini onemsemesi, oncelik vermesi de cok onemli ve cok destekliyorum burasi da tamam.
Benim katilmadigim sey can ciger yakin dostum dedigin kisinin dugunu var ve sen kuaforden takiya kadar her seyi kalem kalem yazip hesapliyorsun ve gitmemeyi dusunuyorsun. Benim dusunceme gore eger o kisi yakin arkadasim diyorsam onun mutlulugunu paylasmak birinci onceligim olur kuafor ne kadar tutacak elbise de aldim taksiye de binecegim diye hesap yapmam, bir yabanci da belki yaparsin.
ama konu sahibinin maddi dertleri varsa butcesi sorunluysa onu bilemem ben konudaki detaylara gore yorum yapiyorum
bişey yazmayayım dedim size ama siz olayı çok yanlış anlıyorsunuz
burada arkadaş zaten çok masraf olduğundan bahsediyor ve haklı
durumu olsun olması evleniyor diye arkadaşlarını bu kadar külfete sokmak doğru mu?

Orta halliyiz çoğu kişi gibi. Öyle bir zenginliğimiz yok yani kendi halinde insanlarız. Arkadaşlar da geldi zaten villaya ama şimdi herkes birbirinin ağzına bakıyor biri giderse herkes kabullenip gidecek ama gitmezse hiçkimse gitmeyecek 😄 öyle bir haldeyiz
villa derken dün mü karar verilip kıza bildirilecekti anlamadım?
ee ne oldu sonuç olarak :)

Bir kere bekarlığa vedada size ödetmesi zaten başlı başına çok saçma. Ben hem bekarlığa veda yapıcam yakın arkadaş çevremle bide onlara ödeticem olacak iş değil. Zaten size çok değer verse sizin onu gördüğünüz gibii oda sizi can ciğer arkadaşı görse mutlaka bekliyorum ama siz asla hesap ödemeye kalkmayın der. Bende zamanında 2 tane yakın arkadaşımın yemeğine gittim kardeş gibi gördüğümüz için birbirimizi ben ödemedim onlar ödedi. Olması gereken bu zaten kişi sayısına çok takılmadım bence 90 kişi gelmeyecek zaten attılar o rakamı bir taraflarından. Kuzenimin nişanı erkenden bitince mesela ani bir kararla gidildi orda kendimiz ödedik fikri biz attık diye ortaya ama öncesinde karar verilip böyle teklif yapılması çok iğrenç. He gidecekseniz eğer takı takmayın zaten yeterince para harcamışsınız ben olsam öyle yapardım. Artık kardeş gibi gördüğümüz her anında yanında destekçi olduğumuz insanlar bile çıkar menfaat peşinde. Ama eşiniz sonuna kadar haklııııı.

Benim kuzenim evlenirken kız tarafının adetleri bitmek bilmedi. İsteme oluyor peşinden bir daha gidiliyor bu sefer kahve içiliyor kız tekrar isteniyor tepsiye para, evde söz yapıyor takı kurdelesi takıyor para, nişan yapıyor yine takı toplanıyor, çeyiz seriyor para, bayram geliyor para en sonunda kuzenime dedim beni artık çağırma ben 1 ay sizin saçma adetleriniz için mi çalışıyorum artık yap düğünü de kurtulalım diye.

Sizin arkadaşınız da şark kurnazı kusura bakmayın. İstediği şeyi dile getiriyor ama müstakbel nişanlısı üzerinden konuşuyor neymiş onun misafirleri de ücretlerini kendi ödeyecekmiş ki hiç sanmıyorum. Bekarlığa veda partisini sürpriz olarak arkadaşlar olarak siz organize etmiş olsaydınız para vermenizi anlardım ancak arkadaşınız yapmış organizasyonu sizi de mecbur bırakmış hadi düğün yemeğinde nişanlısı açık gözlülük yapıyor peki veda partisinde kim yapmış sizce.

Arkadaşınız hiçbir organizasyondan geri kalmıyor bütçesinin yettiği kadar işe kalkışsın

Benim en yakın arkadaşım benim bulunduğum şehirde düğün yaptı. Eşinin memleketinde de nikah ve eğlence yaptı. Eğlenceyi katılanlara ödettiler. Diğer şehir bana uzaktı ve o dönem çalışmadığım için maddi olarak hem oraya gitmek hem eğlenceye katılmak benim için inanılmaz zor olacakti. O yüzden gitmedim. Sadece buradaki düğününe katıldım. Açıkça da söyledim durumunun uygun olmadigini. Bence açıkça söyleyin.

Yok canim olur mu oyle sey :)) odenemeyecek bir sey degil bence herkesin hayatinda bir kez olan bir sey, ama butceler farklidir bir sey diyemem
Buradaki mevzu bütçe değil aptal yerine koyup sonra da gelmezseniz dariliriz demek. Asıl konu sahibinin arkadaşı, arkadaş olsaydı da sevgili nişanlısına yahu benim kız arkadaşlarım bekarlığa vedayi ödediler yazık değil mi onlardan böyle bir ücret talep edemem demesi gerekirdi. Ya da biz böyle birşey yaptık taki takma o gün eğlenceye gel demesi.

X