Arkadaşımın nikah sonrası eğlence masrafı

Ben ona ayip degil demedim ki.
Bence boyle bir eglenceyi gucu olan yapmali, gucun yoksa da kimseyi boyle konusturmamak icin yapmamayi tercih edebilirsiniz.
Benim takildigim hem cok yakin arkadasim deyip hem de her seyin hesaplanmasi, ben olsam yakin arkadasimin dugunu icin boyle hesaplar asla yapmam, onun mutlu gununu nasil daha mutlu ederim diye dusunurum.
Ama yabanci birinin dugunu olsa belki hesap kitap yapip ona gore katilirsin

Burda tek hesap yapan gelin hanim. Baskalarin parasiyla hava atanlarin hastasiyiz 😄

Cok tuhaf bir insansiniz. Ben kimseye seytan demedim neyden bahsediyorsunuz siz? Her seyim de net, anlayamamaniz sizin probleminiz.
Konuyu dagitan sizsiniz, ben konu sahibine kendi fikrimi yazdim size ne?
uslubunuzda terbiyenizle dogru orantili size cevap vermeyecegim.
Rica ediyorum benimle her konu altinda polemige girmeyin.
ses kes

Bence o kadar yakin arkadasiniz degilmis. Eger yakin arkadasiniz olsaydi bu sekilde para hesabi yapmazdiniz, yediginiz giydiginiz hatta takinizi bile hesaplamissiniz bence cok ayip.
Icinizden arkadasinizin mutlu gununde yaninda olmak gelmiyorsa paraya takilacaksanjz zaten gitmeyin.
Bu ekonomide sineğin yağını hesaplıyorum kusura bakmayın. Ki her şeyi de yaptım zaten elimden gelen. Ben de Çırağan’da düğün yapıyorum girişler 4000tl para hesabı yapan beni sevmiyordur

ben de yeni evlendim kokteyl nikahtı bizimki. biz de after party düşündük 15 kişilik falan. sonra baktık hem cumartesi yer yoktu güzel bir mekan ayarlayamadık hem de millete yediğinizi içtiğinizi kendiniz ödeyeceksiniz demeye utandık. 15 bin falan da vermek istemedik. öylece kaldı yapmadık sornasında bir şey.

millet arsız olmuş. paran yoksa yapma kardeşim. düğünü millete kitlemek nedir? eşiniz haklı benimki de asla gitmezdi böyle konseptli bir düğüne.
15 kişi olsak ve deseler ki bizim durumumuz yok zaten hiçbirimiz ödetmeyiz ki.. 80 kişi olunca ve alkol hariç yemek 320tl olunca düğün gibi geldi zaten o yüzden garipsedik. Bu durumda bile 320tl harcama sınırı var deseler yine giderdik aslında eşim emrivaki yapılmasına kızdı. Öyle olsa ben menüden istediğimi içerdim en azından neden 320tl yemeğe verip alkolü de ayrıca almak zorunda bırakılıyorum diye kızdı. Biz evde atıştırıp orada gider içeriz diye düşünmüştük açıkçası. E şimdi içmesekte olmaz. Yemek yarım saatte bitecek geri kalan 2-3 saatte masada öylece oturulmaz ki

ben anlamadım bekarlığa veda yı siz neden ödediniz?
enayi gibi hisseder insan kendini resmen hadi onu ödetti daveti o karşılamalıydı
eşiniz çok haklı

maddi durumunuz iyi mi yazi zengin misiniz? :)
ona güveniyordur o ama yapmak zorunda değilsiniz

merak ettim diğer arkadaşlar da ödeyecek mi hem villa parası hem düğün parası?
Orta halliyiz çoğu kişi gibi. Öyle bir zenginliğimiz yok yani kendi halinde insanlarız. Arkadaşlar da geldi zaten villaya ama şimdi herkes birbirinin ağzına bakıyor biri giderse herkes kabullenip gidecek ama gitmezse hiçkimse gitmeyecek 😄 öyle bir haldeyiz

15 kişi olsak ve deseler ki bizim durumumuz yok zaten hiçbirimiz ödetmeyiz ki.. 80 kişi olunca ve alkol hariç yemek 320tl olunca düğün gibi geldi zaten o yüzden garipsedik. Bu durumda bile 320tl harcama sınırı var deseler yine giderdik aslında eşim emrivaki yapılmasına kızdı. Öyle olsa ben menüden istediğimi içerdim en azından neden 320tl yemeğe verip alkolü de ayrıca almak zorunda bırakılıyorum diye kızdı. Biz evde atıştırıp orada gider içeriz diye düşünmüştük açıkçası. E şimdi içmesekte olmaz. Yemek yarım saatte bitecek geri kalan 2-3 saatte masada öylece oturulmaz ki
Valla eşiniz çoook haklı bi arkadaşımda bu şekilde yapıcaktı eğlencesini bende katılmayı tercih etmedim tanımadığım insanlarla aynı masada zoraki oturup eğlenmeyip birde para veremem açıkçası.Eğlenceden sonrada bi ton lafı olmuştu zaten millet ben bi şunu yedim içtim diyip çekilmiş hesapta açık fazla çıkmış damat ödemiş sağolsun geri kalanını tenezül edip birde laf etmiş şaka gibi.

Biz 40 kişi civarı gitmiştik düğünden sonra. Hepsi arkadaşlarımızdı. Bizim davetimiz ile geldiler ve tüm yemek + eğlence masraflarını kendimiz ödedik.

Ödeyecek durumu olmayan düğünden sonra ekstra böyle bir organizasyon yapmamalı bence. Bir de emri vaki yapmış, hoş olmamış. Eşiniz haklı.
Günümüzde ekonomi de mâlum.

Eşiniz haklı, ayranı yok içmeye..... misali bu nedir?
Villa kirala öde,yetmedi takı al,o da yetmedi yemeğe git onuda sen öde baya binmeye alçak eşşek arıyorlar.
Yani evlenene destek olunur amenna ama bu kadarı da olmaz ki. Madem imkanları sınırlı yada para harcamak istemiyorlar ona göre bir program yapsalarmış,insanlara illaki gelin,gelmezseniz darılırım demekte yüzsüzlük.
Birde mekanla anlaşmışlar kişibası 320 diye,baya dügün yapar gibi misafire kitliyorlar hesabı. Ha bu şekilde olmazdı,isteyen istediğini yer içerdi kendi hesabını öderdi yine bir nebze olabilitesi var ama 90 kişiyi topla kişibası bu parayı ver de bu biraz sevimsiz. Düğünü bu 90 kisilik dev kadro yapıyor resmen.

Orta halliyiz çoğu kişi gibi. Öyle bir zenginliğimiz yok yani kendi halinde insanlarız. Arkadaşlar da geldi zaten villaya ama şimdi herkes birbirinin ağzına bakıyor biri giderse herkes kabullenip gidecek ama gitmezse hiçkimse gitmeyecek 😄 öyle bir haldeyiz
Hiçbiriniz gitmeyin. Buradaki herkesin sinirleri bozuldu bu konuya. Artık gurur onur meselesi oldu. Allah'ın adını verdim gitmeyin.

Bence o kadar yakin arkadasiniz degilmis. Eger yakin arkadasiniz olsaydi bu sekilde para hesabi yapmazdiniz, yediginiz giydiginiz hatta takinizi bile hesaplamissiniz bence cok ayip.
Icinizden arkadasinizin mutlu gununde yaninda olmak gelmiyorsa paraya takilacaksanjz zaten gitmeyin.
İyi,yakın arkadaş diye o an taş yiyelim.
Ev sahibine de diyelim,kankam evlendi bu ay kirayı ödeyemeyeceğim

Ama öyle bizimde düğünümüzde yemek ücretini gelin arabasını fülan sadıç ödemişti

Hahahha saf değil canım ya aslında kimseye hakkını yedirmez ama bu arkadaşıyla ölüme bile gider öyle diyeyim
Ayyy konu açmaya üşeniyorum ya çok da takmıyorum yoksa diğer zamanlarda isteklerini yazsam ohooıoooooo 🤣🤣🤣

Yok ya🤣🤣🤣

İnsanlar artık kullanmaya başlıyorlar bende bunu eşime söylüyorum napim söyle böyle diyor
Ya eşim yaptığı herşeyi karşılık beklemeden yapar rabbim de her zaman ona daha fazla verir bunu biliyorum 🤲🤲🤲

Mesela söylenmez ama geçen sene market önünde bir karı koca çocuk görüyor para istiyorlar çıkarıp veriyor sonra dönüşte tekrar görüyor belli ki ihtiyqçlqrı var diye çağıyor yanına markete girdiriyor diyor ne eksiğiniz varsa alın

Bunun gibi gibi bir sürü olay

İş karşı tarafın kullanmasına doğru gidince ben sinir oluyorum yoksa sıkıntı yapmam bütçesini bildikten sonra
yok ihtiyaci olan ayri ama boyle cakallik yapmaya calisan adama vermek ayri .

X