Arkadasimin kiz cocuklara olan tepskisi

Arkadaş neden hep sizi
nle gidiyor ultrasona,eşi kardeşi annesi yok mu?
Değersizlik duygusuyla ezilen ve bunu çocuğuyla yeniden yaşamak istemeyen birisi sadece.
Keşke çocuğunu büyütürken sevgiyle sararak içindek çocuğu iyileştirebilse.
Bunu da herkes başaramaz, ikinci çocuğu yapmasaydı o halde ,elli elli ihtimal sonuçta...

Kız çocuğu istemiyor tecavüz e uğrar diye mi?e erkekler ediyor tecavüz.bundan korkup kız istemiyorum diyeceğine oğlunu güzel yetiştirsin bundan korksun.iki ihtimal de eşit çünkü.zihniyet belli ama ne deseniz de değişmez

Böyle konuşan bir tanıdığımın babası 6 kızdan sonra, oğlu olmuyor diye kuma almıştı tanıdığımın annesinin üstüne ve ondan oğlu oldu. Böyle travmatik şeyler yatıyor olabilir altında.

Eğer normalde iyi biriyse, yanında olup telkin ver bu süreçte. Çok kız konusunu açmadan yalnızca destek ol ve o kızın psikolojisini bozamasın. Eğer yakınındaysa buna engel olabilir ve en güzel örnek sen olabilirsin ona.

Ama fettan, kendi doğrusundan dönmeyen bir tipse direk uzak tut kendinden. Boşu boşuna canını sıkmasın.

Benim eşimin ailesi gibi kız çocuğa hamile olduğunu duyduğunda, “neyse, o da insan, hayırlı olsun” gibi garip tepkiler veren bir ailede büyümüşse sevinmemesi normal ama bu kadar tepki normal değil.

Çok seviyorlar, kıymet de veriyorlar kızlara ama ille de bir erkek düşkünlüğü var ve kız bebek haberi ikinci dereceymiş gibi davranıyorlar başta. Kodlarına öyle işlemiş.

Acınılacak bir durum aslında.

Arkdaşınızın psikolojisi hiç iyi değil, bana geçmişte taciz vb şeyler yüzünden derin bir travma yaşamış gibi geldi yoksa bu kadar sağlıksız tepki vermesi hiç normal değil. Eşiyle bu durumu konuşma imkanınız var mı? Çünkü üstüne birde lohusalık eklenirse Allah korusun bebeğe zararı olabilir.

İlginç bir durum . Gecmiste bir travma ya da saplantılı bir inanışa sahipmiş gibi . Hani olur ya garip tarikatlar , garip inanışlar. Aklıma bunları getirdi arkadaşınızın tepkileri. Çünkü sadece başına gelebileceklerden dolayı üzüntü duysa sizin kiziniza neden soğuk davransin. Yani tam tersi acıması ve merhamet duyması gerekir ya da o bu duygularını çok farklı ifade ediyor.

Garip. Düzelir umarım .

Her ultrasona siz neden gidiyorsunuz yahu? Bi de kadın istemiyormuş gözüne soka soka kızınızı neden kızı olacak diye sarılmaya gönderdiniz?

Ben altında travmatik bir durum olduğunu düşünenlerdenim açıkcası. Dediğiniz gibi bu işin kızı erkeği de kalmadı artık ya, allahım güzel insanlarla karşılaştırsın yavrularımızı.

Kızlara tecavuz eden de erkekler oluyor. Ve genelde bu tiplerin erkek çocukları oluyor.

Onu napicaz şimdi???
Gerçekten çok doğru bir noktaya bastınız. Kız çocuğu büyütmeyi zahmet olarak görenler umarım burayı okur ve aradaki farkın sıfır olduğunu anlar. Geçen yaz oturduğum yere yakın bir köyde 3 genç çocuk engelli kıza tecavüz etmişler, erkek çocukların annelerinden biri intihara kalkışmış ben bu utançla yaşayamam diye, diğerleri de evlerini kapatıp köyü terk etmişler bu büyük utanç yüzünden. Ayrıca erkek çocuklarının da tecavüz-tacize uğrama ihtimalleri de daima yüksektir. Allah herkesin evladını korusun kızı erkeği yok bu işin.

Ben de çocukken istismara uğradım. Kız çocuğum olsun istiyorum ama çok da korkuyorum. Sürekli gözüm üstünde gezerim eminim ki. Kadının da tavırları bana böyle bir olay yaşadığını düşündürttü. Mesele kız, erkek ayrımı değil. Keşke tepki vermeseydiniz. Yani kızınıza dokunmak bile istemiyor. Ben de çocuklara dokunurken hep çekinirim. İzinsiz saçlarını bile okşamam. Okurken gözlerim doldu.

Arkadaşınız çok korkunç bir insan
Sanki kendisi de kız değil. Saka mi bu ya yok saçını kescem yok bilmemne ay nefretlik bir insanmış ben olsam selam bile vermem
Muhtemelen siz de oyle yapacaksiniz artık.
Boyle insanlar var var.
Benim yine bir tanıdık.. bende tanıdık bitmez :)
Daha gencecik görsen adam sanarsin
2 oglu var. Diyormus ki ay insallah 2. Cocugumda erkek olur kiz cocuklarini hic sevmiyorum iyyy falan.
Annesi de "neden öyle diyorsun ya senin de kızın olsa"
Hayir ben istemiyorum vs nitekim 2.de erkek oldu

Yalniz bu kadinin sorunları var eşiyle.. soyle soyleyim daha dogrusu esinin ailesi ile
Ve kendi babasiyla asla samimi degil. Kızkardeşi de samimi degil. Onlarda adet öyleymiş bu nasil bir adetse babalarıyla ayni odada bile oturmazlar cok fazla herseylerinde anne var anne önayak her ise
Kendi oyle görmüş babadan baba kiza karşı soguk yani..
Artik o psikolojiden mi bilmem erkek cocuk istiyordu .
İyi ki oğlu olmuş böylelerin kızı olmasın gerçekten. Kız evladı hor gören zihniyetin oğulları olunca bir kadın adayı daha kurtuldu diye seviniyorum ama bu sefer de bu zihniyetin büyüteceği oğulları için üzülüyorum. Sarışın Allah gönlüne göre versin vakti geldiğinde hayırlı sağlıklı evlat olsun da sen ikisini de kendin gibi cıvıl cıvıl cehaletten uzak yetiştirirsin zaten.

Neden eşi yanında hiç kontrole gitmiyor?Bu bile kadın için rahatsız edici bir durum.:KK43: Aile yapısını,eşinin aile yapısını biliyorsundur ....cinsiyetçi ,erkek çocuğuna kıymet veren bir yapıdalar mi?

manyak mi ne kiz evlat gibisi varmi ya piskopat kadin tecavuz ediyolarmis bence arkadasinizin gecmisinde bir tecavuz olayi var yoksa bukadar sapikca dusuncelere kapilamaz yani

Benim 1 kizim 1 oglum var arkadasiminda 1 oglu var ve 20 haftalik hamile.arkadasim 2.ciye hamile kalmadan once konu hep cocuktan acildiginda kesinlikle kiz cocugum olmasin derdi bende neden hep oyle soyledigini sorardim kendiside kiz cocuklarin tecavuze tacize maruz kaldiklarini soyledi bende artik is kiz erkege bakmiyor erkek cocugunada ayni seyler yapiyorlar goruyoruz tvlerde dedim neyse hamile oldugunu ogrendigimizde benim kesin oglum olacak dedi hissediyorum dedi bende insallah gonlunden gecen olur dedim sonra 16 haftalik ultrasona beraber gittik ve orda doktor kiz dedi okadar uzulduki anlatamam dokturu dinlemiyordu bile doktordan cikinca hayir bu kiz degil erkek dedi ben cok sasirdim ama doktor bakti dedim kiz dedi ya dedim hayir dedi ben erkek hissediyorum dedi neyse birsey demedim eve geldigimizde kizima teyzeninde kizi olacakmis dedim kizim sevinerek akadasima kostu kendisi mutfaktaydi senindemi kizin olacak dedii o an verdigi tepki beni sok etti kizima dondu ne kizi dedi kiz falan degil dedi Allah bana kiz nasip etmesin dedi isteyene kiz versin dedi kizim oylece baka kaldi artik dayanamayip cok buyuk konusuyorsun dedim neolmus kizsa dedim moralim bozulmustu .
kizima karsi hep soguktur cok farkli baktigini goruyorum ama oglumu sever kucaklar oper ama kizima hep mesafelelidir neyse 20 haftalik ultrasona yine beraber gittik ama ben kizima oyle konustuktan sonra kendi kendime insallah kizin olur dedim oyle davranmasi artik beni sinir etmisti ve doktor yine kiz dedi yine morali cok bozuldu doktordan cikinca nasil olur dedi benim nasil kizim olur dedi ben erkek hissetmistim hep dedi sonra basladi yine sacmalamaya kizimin saclarini hic uzatmicam dedi hep erkek gibi kisa kestirecem dedi sacmaladida sacmaladi ve son soyledigi soz son damla oldu acaba dedi erkek cocuga hamile olan yokmu degistirsek bebekleri dedi bende dayanamadim arrik heeseyi saydim sen Allahtan nasil isteyecegini bile bilmedin dedim hayirlisi neolursa olsun demedin dedim hep buyuk konustugunu soyledim topladim cocuklarimi eve geldim gorusmuyoruz suan gercekten yazik bebege cok uzgunum hala boyle ayrimci insanlarin olmasina
Bu kadın geçmişinin etkisinde yazık

Benim 1 kizim 1 oglum var arkadasiminda 1 oglu var ve 20 haftalik hamile.arkadasim 2.ciye hamile kalmadan once konu hep cocuktan acildiginda kesinlikle kiz cocugum olmasin derdi bende neden hep oyle soyledigini sorardim kendiside kiz cocuklarin tecavuze tacize maruz kaldiklarini soyledi bende artik is kiz erkege bakmiyor erkek cocugunada ayni seyler yapiyorlar goruyoruz tvlerde dedim neyse hamile oldugunu ogrendigimizde benim kesin oglum olacak dedi hissediyorum dedi bende insallah gonlunden gecen olur dedim sonra 16 haftalik ultrasona beraber gittik ve orda doktor kiz dedi okadar uzulduki anlatamam dokturu dinlemiyordu bile doktordan cikinca hayir bu kiz degil erkek dedi ben cok sasirdim ama doktor bakti dedim kiz dedi ya dedim hayir dedi ben erkek hissediyorum dedi neyse birsey demedim eve geldigimizde kizima teyzeninde kizi olacakmis dedim kizim sevinerek akadasima kostu kendisi mutfaktaydi senindemi kizin olacak dedii o an verdigi tepki beni sok etti kizima dondu ne kizi dedi kiz falan degil dedi Allah bana kiz nasip etmesin dedi isteyene kiz versin dedi kizim oylece baka kaldi artik dayanamayip cok buyuk konusuyorsun dedim neolmus kizsa dedim moralim bozulmustu .
kizima karsi hep soguktur cok farkli baktigini goruyorum ama oglumu sever kucaklar oper ama kizima hep mesafelelidir neyse 20 haftalik ultrasona yine beraber gittik ama ben kizima oyle konustuktan sonra kendi kendime insallah kizin olur dedim oyle davranmasi artik beni sinir etmisti ve doktor yine kiz dedi yine morali cok bozuldu doktordan cikinca nasil olur dedi benim nasil kizim olur dedi ben erkek hissetmistim hep dedi sonra basladi yine sacmalamaya kizimin saclarini hic uzatmicam dedi hep erkek gibi kisa kestirecem dedi sacmaladida sacmaladi ve son soyledigi soz son damla oldu acaba dedi erkek cocuga hamile olan yokmu degistirsek bebekleri dedi bende dayanamadim arrik heeseyi saydim sen Allahtan nasil isteyecegini bile bilmedin dedim hayirlisi neolursa olsun demedin dedim hep buyuk konustugunu soyledim topladim cocuklarimi eve geldim gorusmuyoruz suan gercekten yazik bebege cok uzgunum hala boyle ayrimci insanlarin olmasina
Kadının geçmişte yaşadığı bi durum var kesinlikle.. Ama umarım geçmişin kinini kızından çıkarmaz..

İyi ki oğlu olmuş böylelerin kızı olmasın gerçekten. Kız evladı hor gören zihniyetin oğulları olunca bir kadın adayı daha kurtuldu diye seviniyorum ama bu sefer de bu zihniyetin büyüteceği oğulları için üzülüyorum. Sarışın Allah gönlüne göre versin vakti geldiğinde hayırlı sağlıklı evlat olsun da sen ikisini de kendin gibi cıvıl cıvıl cehaletten uzak yetiştirirsin zaten.

Vallahi cok Dogru söylüyorsun. Zaten cocuk yetiştirme tarzi tuhaf cocuk orda sinir krizi geçiriyor kendisi hahahaha diye kahkahayla gülüyor. Bir de cocuk onu ele geçirmişti en son gördüğümde..O cocuk sinir hastasi olur ileride.
Evet Allah kısmet ederse,insallah hayirlisiyla öyle yapmayi umuyorum biraz deli dolu . Zaten armut dibine düşermiş. :dondurma::dondurma: Allah evladinda hayirlisi versin canim

Arkadaşınızın kesinlikle bilmediğiniz bir sıkıntısı var.benim bir kızım bir oğlum var daha hiç istemiyorum ama olursa da kız olsun diyorum kızım bana çok çektirdiği halde :D evet kız çocuğu büyütmek çok zor ama arkadaşınızın derdi çok daha farklı gibi

Arkadaşınızın geçmişte bir taciz ya da tecavüz vakasına uğradığını düşünüyorum. Dolayısıyla kızamadım. Çok geç kalınmış bir tedavi görmesi gerekiyor.

Back