• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın Doğum Günümü Kutlamasi ..

KARADUT15

Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2022
44
61
18
34
Merhaba hanımlar. Geçen cumartesi doğum günümdu. Liseden beri görüştüğüm bir arkadasim var, bir ara aynı iş yerinde çalıştık samimiyetimiz var . Ben ona kıymet deger verdiğimi düşünüyorum. Her özel gününü atlamadan ihtiyacı olan hediyeler yada önemsediği şekilde yapmaya çalışıyorum. Derdi sıkıntısı olduğunda yardım etmeye çalışıyorum elimden geldigince . Benim doğum günüm geldiğinde başka arkadaşlarim durum filan yaptiginda görüp ağız ucuyla kutluyordu. İlla karşılıklımi olacak diye düşündum hep. Ama bakıyorum samimi olmadıklarına yada az samimi olduklarına doğum günü hazırlıkları yaptığına şahit oldum birkac kez. Yine üstünde durmadım. Bu sefer doğum günüm bir hafta geçti kutlamadı. Beraber yürüyüşe çıkmıştık bir marketin önünden geçerken dur dedi içeri girdi, marketin ortasında indirimli ürünler yığılı olurya ordan bir kutu kase aldı parasını ödedi çıktı. Yanıma geldi al arkadasim doğum günün kutlu olsun diye market posetiyle elime sıkıştırdi. Aldığı şeyin maddi değeri önemli değil, bir bardak bile olsa bu şekilde verilirmi bilemedim. Değersiz hissettim kendimi. Onu ordan alsa bile sonradan bir hediye paketi yapabilirdi diye düşünüyorum. Kafama takildi ben bir yerde yanlış mı yapiyorum . Sizin fikriniz nedir benmi abartiyorum acaba?

Nasıl olsa siz onu bırakmayacaksınız hep yakın kalacaksınız diye size değer vermeye gerek görmüyor

Bir daha o arkadaşına özenme sen de.
Benim coookk yakın,çok sevdiğim bir erkek arkadaşım var, sadece içimden geldiği için arasıra ona hediye alırım çünkü bence mükemmel birisi. Bir gün doğumgünü haftamda buluştuk,çay içtik. Sonra gel sirkeciye gidelim dedi, marmaraya bindik, çıkışta ara sokaklardan yürüttü bir kirtasiyeye girdi. Orada her şeyin fiyatına baka baka, bir seyleri karşılaştıra karşılaştıra , pastel boya seti ve defter aldı, kasaya geçtik , kredi kartı geçmiyormus. 'evet evet burası aşırılara ait bir yer,haram diye kredi kartı kullanmıyorlar. Ama en ucuzu burasi' diye bana Info verdi. Neyse aldık, çıktık. Elindeki poşeti bana verdi, 'mutlu yillar' dedi 😂😂😂😂
Bana hiç kaba bir davranış gibi gelmedi. 'bari hediye paketi yaptirsaydin' dedim, 'zaten yırtarak açıyorsun,kağıt israf etmeye gerek yok' dedi 😂 3 sene olacak artık her bulustugumuzda beraber resimler çiziyoruz,o zaten hobi olarak harika şeyler çizen biri.
Yani sanırım birebir aynı olay benimkiyle. Bana benim hikayem çok samimi ve tatlı geldi. Hiç kendimi degersiz hissetmedim, hatta tam tersi çok mutlu oldum .
Ama siz kendinizi kötü hissetmissiniz. Önemli olan da bu his bence. Olayın kendisinde bir şey yok ama size verdiği his kötü

Ben en yakınım dediğin insanları önemserim, değer veririm, mutlu olmaları için bi şeyler yaparım, beklentiye girerek de yapmam bunu ama çok şükür karşılığı da vardır, yani iki taraflı emek var, onun dışında pek uğraşmam kimse için (hayat bunu öğretti :KK53: )
Bazı tipler tam tersi, kendine değer verenleri, yakınlarını cepte görüp, mutlu etmek için herhangi bi ekstra uğraş göstermiyorlar, başkalarına yaranmak için taklalar atsalar da. Öyle biri gibi görünüyor bu arkadaşın, anlattığın kadarı ile.

Doğum günümden hiç söz etmem geldiğinde, geçen doğum günümde annem de dahil hiçkimse hatırlayıp kutlamadı mesela.
Ben de evde kendime pasta yaptım.
Kendime çiçek alıp aynada kendime gülümsedim. Eskiden coşkuyla çiçekler, hediyeler yolladığım arkadaşlarımın hiçbiri beni umursamadı bir gün bile. Ben de bunu kafama takmamam gerektiğini ve herkesin değerini benim belirleyeceğimi öğrendim.
Bu da hayatın belki buruk ama başka bir öğretici yanı.

Bu biraz da şeye benziyor, vejetaryen olduğun için hayvanların sana asla saldırmayacağını düşünmek gibi.
İncelik gösterdiğimiz kişilerin de bize aynı şeyi yapacağını sanıyoruz.

Bir daha o arkadaşına özenme sen de.
Benim coookk yakın,çok sevdiğim bir erkek arkadaşım var, sadece içimden geldiği için arasıra ona hediye alırım çünkü bence mükemmel birisi. Bir gün doğumgünü haftamda buluştuk,çay içtik. Sonra gel sirkeciye gidelim dedi, marmaraya bindik, çıkışta ara sokaklardan yürüttü bir kirtasiyeye girdi. Orada her şeyin fiyatına baka baka, bir seyleri karşılaştıra karşılaştıra , pastel boya seti ve defter aldı, kasaya geçtik , kredi kartı geçmiyormus. 'evet evet burası aşırılara ait bir yer,haram diye kredi kartı kullanmıyorlar. Ama en ucuzu burasi' diye bana Info verdi. Neyse aldık, çıktık. Elindeki poşeti bana verdi, 'mutlu yillar' dedi 😂😂😂😂
Bana hiç kaba bir davranış gibi gelmedi. 'bari hediye paketi yaptirsaydin' dedim, 'zaten yırtarak açıyorsun,kağıt israf etmeye gerek yok' dedi 😂 3 sene olacak artık her bulustugumuzda beraber resimler çiziyoruz,o zaten hobi olarak harika şeyler çizen biri.
Yani sanırım birebir aynı olay benimkiyle. Bana benim hikayem çok samimi ve tatlı geldi. Hiç kendimi degersiz hissetmedim, hatta tam tersi çok mutlu oldum .
Ama siz kendinizi kötü hissetmissiniz. Önemli olan da bu his bence. Olayın kendisinde bir şey yok ama size verdiği his kötü
Erkekler yapınca tatlı oluyor da yakın kız arkadaş yapınca hakkaten ufaktan sinir geliyor açıkçası 🤣

Merhaba hanımlar. Geçen cumartesi doğum günümdu. Liseden beri görüştüğüm bir arkadasim var, bir ara aynı iş yerinde çalıştık samimiyetimiz var . Ben ona kıymet deger verdiğimi düşünüyorum. Her özel gününü atlamadan ihtiyacı olan hediyeler yada önemsediği şekilde yapmaya çalışıyorum. Derdi sıkıntısı olduğunda yardım etmeye çalışıyorum elimden geldigince . Benim doğum günüm geldiğinde başka arkadaşlarim durum filan yaptiginda görüp ağız ucuyla kutluyordu. İlla karşılıklımi olacak diye düşündum hep. Ama bakıyorum samimi olmadıklarına yada az samimi olduklarına doğum günü hazırlıkları yaptığına şahit oldum birkac kez. Yine üstünde durmadım. Bu sefer doğum günüm bir hafta geçti kutlamadı. Beraber yürüyüşe çıkmıştık bir marketin önünden geçerken dur dedi içeri girdi, marketin ortasında indirimli ürünler yığılı olurya ordan bir kutu kase aldı parasını ödedi çıktı. Yanıma geldi al arkadasim doğum günün kutlu olsun diye market posetiyle elime sıkıştırdi. Aldığı şeyin maddi değeri önemli değil, bir bardak bile olsa bu şekilde verilirmi bilemedim. Değersiz hissettim kendimi. Onu ordan alsa bile sonradan bir hediye paketi yapabilirdi diye düşünüyorum. Kafama takildi ben bir yerde yanlış mı yapiyorum . Sizin fikriniz nedir benmi abartiyorum acaba?
yeni arkadaşlar bulun

Benim de liseden beri arkadaş olduğum, ailemin içine girip çıkan, kardesim gözüyle baktığım bir arkadaşım var. Doğum günlerimizde hiç beklentiye girmeyiz birbirimizden. Hediye de yoktur ama benim o bi şeyi beğenip alamadığında onun için aldığım cok olmuştur ve ben bunun nahifliğini çok seviyorum mesela.

Sizinkinde bi kasıt var gibi. Ben ona yapmam ama ondan başkasına da yapmam çünkü önemsiz gelir bana bu tip günler. Sizinki başkalarına organizasyon size bim poşeti. Siz de ona yapmayın artık bence yeterince sömürmüş sizi

Bozulmanızı anlıyorum, arkadaşınız hiç ince davranmamış. Böyle şeyler için karşılık beklenmemeli derler ama ben buna katılmıyorum... Neden hep düşünen taraf siz olasınız ki ?
Yerinizde olsam bu arkadaşa dogum gününde aynısını yapardım : dandik bir mesaj, alelacele alınmış bir hediye 😂

Cok koklu bir arkadaslik muazzam dusunulmus bir hediye ,ozellikle de market posedi olmasi beni benden hatta hepimizi birden aldi ,iste gercek dost.

Salas bir tipse tamam derim tarzi bu ama sahsen bundan sonra dogum gunlerinde msj atar ya da aklima ilk gelen seyi alir uzerinde durmam.

Erkekler yapınca tatlı oluyor da yakın kız arkadaş yapınca hakkaten ufaktan sinir geliyor açıkçası 🤣
Bence erkek - kız ile ilgili değil mesele. Beklenti ile alakalı. Ben o arkadasima genelde hediye alırım , doğum gününde ya da değil. Hatta memleketinin tatlısını yapmıştım,pandemi zamanı gidemeyince özledigini söyledi diye. Ama yaparken, doğumgünü hediyesi alırken falan hiç 'o bana bir şey yapar mi' diye düşünmedim. Sadece kendi istediğim için aldım. Bana hediye almasa , başka dogumgunlerinden story falan paylassa likelar geçerim, düşünmem yani neden diye. Konu sahibi beklenti içine girmis biraz, çünkü verdigi değeri almak istemiş.
Bu sadece kutlamayla ilgili de değil sanırım, arkadaşlığında genel olarak verdiği değeri alamıyor olmalı o kızla ki bu olay kendisinde bu hissi açığa çıkarmış. Benim bahsettiğim arkadaşım benim verdiğimden daha da fazlasını bana zaten manevi olarak,dostluguyla veriyor. O yüzden doğumgünümü hic hatirlamasa da, bana hiç hediye almasa da, yanımda fiyat etiketlerini kurcalayip kurcalayip alıp kasada odedigi hediyeyi verse de , bimden bardak da alsa bana kendimi degersiz hissettiremez.
Sorun yani hediyeden ziyade arkadaşlık bağlarında , bence

Senin ona verdiğin değeri o sana vermiyor.
Ben böyle birisiyle arkadaşlık yapmam.
Merhabadan ileri gitmem.

Back
X