Arkadaşımın çocuk özlemi

Merhaba bacim bende 27 yasindayim primer over yetmwmezligi erken menopoz denildi hic adet görmedim sadece ilacla gördüm Fsh 84 cikti ama adetli degildim gitigimde...cocugun olmaz tüp bebekde olmaz dedi ünideki docent profesörede gittik oda dedi aynisini.. tasiyici anne ile anne olursun denildi😔Allah hepimize yardim etsin isteyene nasip etsin insallah💕
Neden tasiyici anne dendi rahim mi uygun degildi.

Merhabalar hanımlar,
bu konuyu tüp bebek bölümüne de açmıştım, ama ordan çok cevap alamıyorum malesef, konu burda kalsın lütfen.
Konuyu arkadaşım için açıyorum. Kendisi 36 yaşında, 8 senelik evli, başından beri çocuk istiyorlar, ama hiç bir sorun görünmediği halde şimdiye kadar nasip olmadı. Son zamanlarda arkadaşımın adetleri düzensizleşmeye başladı, doktora gitti, doktor erken menopoz olabilirsin demiş. Ultrasonda yumurtaları küçük görünüyormuş, fsh 75 çıkmış ama adet olmadığı gün bakılmış, amh de 0,011 çıkmış.
Tüp bebek şansı var mı bilemiyoruz, Bahçeci tüp bebek merkezinden randevu almış bakalım ne diyecek.
Bizim merak ettiğimiz benzer durumda olup da çocuk sahibi olanınız var mı, bize ümit verecek vakalar var mı? Cevaplarınızı bekliyoruz hanımlar.
Bir akrabam var yurtdışında . 10 yıl çocuk için uğraştılar olmadı. Evlendiğinde 28 yaşlarındaydı.eşi 35-36ydı sanırım. Tüp bebek tedavisi gördü olmadı. En son kilo ver dediler olmadı. Dediğiniz gibi yumurtlama ya da yumurta kalitesiz dendi. Yada başka bir durum tam bilmiyorum . Bunun için ilaç tedavisi vermiş doktor. Ama bu ilacı kullanırken hamile kalma ihtimalin sıfıra yakın demiş. İlacı kullanırken 2. Ayında hamile kaldı. Doktor şoka girmiş . Gittiğinde görüştü. İmkansız deyip tesler yaptılar . Gebeliği defalarca kntrol ettiler. Kız çok korktu ya çocuğa birşey olduysa diye. İlaçtan ötürü. Sapasağlam sağlıklı bir kız çocuğu hemde tüpbebek veya başka birşey ile ilgili olmadan. Şans mıydı başka birşey mi hala anlamıyoruz. Eşinin sprem de kalitesizliğide vardı. Hayırlısı olsun gerisi bir şekilde aşılır. Hasretde kederde. Allah hayırlı evlat versin

Merhaba bacim bende 27 yasindayim primer over yetmwmezligi erken menopoz denildi hic adet görmedim sadece ilacla gördüm Fsh 84 cikti ama adetli degildim gitigimde...cocugun olmaz tüp bebekde olmaz dedi ünideki docent profesörede gittik oda dedi aynisini.. tasiyici anne ile anne olursun denildi😔Allah hepimize yardim etsin isteyene nasip etsin insallah💕
Allahtan ümit kesilmez insallah bebek sahibi olursunuz ilerde

Arkadaşınıza acıbadem fulyadaki ercan baştuyu önerir misiniz. Muhakkak bir yolunu bulur ercan bey. Tıbben yapılacak ne varsa yapar gözü kapalı güvenebilir arkadaşınız

Ben buraya yazmasam olmazdi hemen anlatiyorum..olmaz olmaz demeyin diyenlere inanmayın rabbim ol derse olur..yeterki ümitli olun ve tedaviyi bırakmayın ..eşimin nerdeyse yok olan spermleriyle dogal yoldan hamile kaldim 38 yaşimda benimde amh degerim sizin kadar olmasa da düşuķtu ..daha önce 6 kez tüp bebek yaptik olmadı rabbim kendiliginden nasip etti mucizemizi

Rezerveler için ne yapılır bilmiyorum ama kuru inciride ben şiddetle tavsiye ediyorum yumurtalarımın toplanmasına iki gün vardı ve kalitesizlerdi doktor sonraki aya erteleyelim riske atmayslım 2 günde yükselemez dedi ama sen yinede kuru incir ye dedi iki gün kuru incir manyağı yaptım kendi mi değerler 2 günde tavan yaptı yumurtaların alındı bu arada benim kızım 9 yasında 7 ay sonrada ikinciye hamile kaldım doğal yolla..özetle tüp bebek tedavisindeyken kuru inciri yemenizi her anne adayına tavsiye ediyorum..arkadaşınız da sıkıntı yapmasın hemen tedaviye başlasın

Herkesin bir ol zamanı var ...hakkında hayırlı zaman geldiğinde kucağı dolacak inşallah...umutsuzluğa yer yok bu işlerde ...rezerv azlığı yaşamama doktorlar normal yolla hamile kalamazsanız demesine rağmen tek tüpüm alınmasına birdizi ameliyatlar başarısız tüpbebek denemelerime rağmen 5yıl üstüne doğal yolla hamileyim ...tüm isteyenlerin duacısıyım :dua:

Ben buraya yazmasam olmazdi hemen anlatiyorum..olmaz olmaz demeyin diyenlere inanmayın rabbim ol derse olur..yeterki ümitli olun ve tedaviyi bırakmayın ..eşimin nerdeyse yok olan spermleriyle dogal yoldan hamile kaldim 38 yaşimda benimde amh degerim sizin kadar olmasa da düşuķtu ..daha önce 6 kez tüp bebek yaptik olmadı rabbim kendiliginden nasip etti mucizemizi
Çok sevindim, İnşAllah arkadaşımın da bir mucizesi olur.

Rezerveler için ne yapılır bilmiyorum ama kuru inciride ben şiddetle tavsiye ediyorum yumurtalarımın toplanmasına iki gün vardı ve kalitesizlerdi doktor sonraki aya erteleyelim riske atmayslım 2 günde yükselemez dedi ama sen yinede kuru incir ye dedi iki gün kuru incir manyağı yaptım kendi mi değerler 2 günde tavan yaptı yumurtaların alındı bu arada benim kızım 9 yasında 7 ay sonrada ikinciye hamile kaldım doğal yolla..özetle tüp bebek tedavisindeyken kuru inciri yemenizi her anne adayına tavsiye ediyorum..arkadaşınız da sıkıntı yapmasın hemen tedaviye başlasın
Allah bağışlasın 😊

Herkesin bir ol zamanı var ...hakkında hayırlı zaman geldiğinde kucağı dolacak inşallah...umutsuzluğa yer yok bu işlerde ...rezerv azlığı yaşamama doktorlar normal yolla hamile kalamazsanız demesine rağmen tek tüpüm alınmasına birdizi ameliyatlar başarısız tüpbebek denemelerime rağmen 5yıl üstüne doğal yolla hamileyim ...tüm isteyenlerin duacısıyım :dua:
Hayırlı olsun 😊

X