- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.472
-
- Konu Sahibi Papatya129
Herkese selamlar.
Çok yakın bir arkadaşım yazlığına davet etti onun yanına geldim. Laf arasında bi çocukla yakınlaştığını söyledi ve o çocuk benim de arkadaşım, aktif bir cinsel hayatı var ve klasik bilinçsiz bir maganda öyle söyleyeyim. O çocuğun bi ara hpv kaptığı ile ilgili bir şeyler söylediğini de hatırlıyorum ama hayal meyal.
Her neyse ben kız arkadaşıma dedim ki, korundunuz inş.
O da hayır diyince aşırı gerildim çünkü plaj çantasına havlumu vs koymuştum, ve evde tek bir tuvalet var onu kullanıyoruz mecbur. Bu hastalığın bu şekilde de bulaşabildiğini bildiğimden iyice tatili zehir etmeye başladım kendime.
Cidden vebalı gibi davranmak istemiyorum ama çamaşırlqrımız aman değmesin, aman çişe giderken dezenfektan alayım yanıma derken tatil tatillikten çıktı.
Sizce açıkça konuşsam mı ya da bir bahane bulup eve mi dönsem?
Ya da komple salsam mı abartıyor da olabilirim
Hpv’nin o şekilde bulaşma ihtimali var evet ama çok düşük. Hemen bulaşıyor olsa dünyada hpv kapmayan kimse kalmazdı.
Arkadaşınız adamdan hpv kapacak da kulukça dönemi bitecek hastalık başlayacak belirtileri ortaya çıkacak da havlusu havlunuza değdi diye size bulaşacak.
Hpv olup olmadığını bilmediğiniz bir sürü insanla aynı tuvaletleri kullandınız şimdiye kadar...
Dışarda değil kimsenin evinde de tuvalete gitmemeniz gerekir bu bakış açısıyla. Bilemezsiniz kimin ne hastalık taşıdığını. Yeni fobi yükledim sizeKudralobar teşekkürler yorumun için.
Virüsün kuluçka döneminde de bulaşıcı olduğunu sanıyordum yanlışsam düzelt.
Bu arada asla ama asla dışarıda tuvalete gitmem gidersem de ayakta çiş yapmaya adaptasyon geliştirdimya da peçete döşemece.
Eczanelerde kadınlar için ayakta işeme aparatı var, huni şeklinde bir karton. Dağ yürüyüşlerinde,wcsiz doğa alanlarında çok işe yarıyorKudralobar teşekkürler yorumun için.
Virüsün kuluçka döneminde de bulaşıcı olduğunu sanıyordum yanlışsam düzelt.
Bu arada asla ama asla dışarıda tuvalete gitmem gidersem de ayakta çiş yapmaya adaptasyon geliştirdimya da peçete döşemece.
Arkadaşınıza o hpv söylentisi i muhakkak söyleyin ayrıca prezervatif hpv den koruymuyor .bnayoya bir camasir suyu ve defenfektan alın klizet kapağına falan sikıp öyle girin.bence cekincenizi ve nedenini de acikca paylaşabilirsiniz.Herkese selamlar.
Çok yakın bir arkadaşım yazlığına davet etti onun yanına geldim. Laf arasında bi çocukla yakınlaştığını söyledi ve o çocuk benim de arkadaşım, aktif bir cinsel hayatı var ve klasik bilinçsiz bir maganda öyle söyleyeyim. O çocuğun bi ara hpv kaptığı ile ilgili bir şeyler söylediğini de hatırlıyorum ama hayal meyal.
O da hayır diyince aşırı gerildim çünkü plaj çantasına havlumu vs koymuştum, ve evde tek bir tuvalet var onu kullanıyoruz mecbur. Bu hastalığın bu şekilde de bulaşabildiğini bildiğimden iyice tatili zehir etmeye başladım kendime.
Cidden vebalı gibi davranmak istemiyorum ama çamaşırlqrımız aman değmesin, aman çişe giderken dezenfektan alayım yanıma derken tatil tatillikten çıktı.
Arkadaşınıza o hpv söylentisi i muhakkak söyleyin ayrıca prezervatif hpv den koruymuyor .bnayoya bir camasir suyu ve defenfektan alın klizet kapağına falan sikıp öyle girin.bence cekincenizi ve nedenini de acikca paylaşabilirsiniz.
hpv yukunu ciddi anlamda azaltmaz çünkükü hpv cinsel yolla değil cinsel temasla bulaşan bir hastalık .Söyledim zaten, kendisinin de bunu tahmin edememesi bana aşırı saçma geldi çünkü çocuk ortak arkadaşımız.
Ayrıca prezervatif tamamen korumuyor olabilir ama virüs yükünü ciddi ölçüde azaltıyor.
Dediklerinizi yapacağım ama buna dikkat etmeden 2-3 gün geçirdim ona üzülüyorum
Bence arkadaşınızla açık açık böyle bir konuşma yapmanız arkadaşlığınızı zedeler. Kendiniz önlem alarak tatile devam edin ya da bit bahane uydurarak dönün bence.
Evet temasla bulaşır ama virüs yükünü azalttığı doğrudur. Ek bir bilgi daha eklemek istiyorum bulaş durumunuz varsa da yoksa da aşı yaptırmanız önerilir. Bu yorumu okuyan kadınlardan hpv pozitif olanlar varsa onlara da aşı için ufak bir bilgi bırakmak istedim :))hpv yukunu ciddi anlamda azaltmaz çünkükü hpv cinsel yolla değil cinsel temasla bulaşan bir hastalık .
eğer aşınız yoksa aşıda yaptırın kendinize bu vesileyle .azcık sirkeli suyla yıkanın önlem önlemdir
Wc, ortak eşyalardan da bulaşabilen bir virüs ama düşük olasalıkla. Yani biraz daha yakın temas gerekiyor aynı iç çamaşırını giymek vb. gibi. Arkadaşınızı da bizzat o erkekte şu şu şeyler vardı demek yerine üstü kapalı bir şekilde tavsiye niyetinde geçmişte çok partnerli cinsel hayatı olan biriyle yakın temas kurarken daha dikkatli olmasını ve kişisel önlemlerini almasını öğütleyebilirsiniz buna alınacagını sanmam.Herkese selamlar.
Wc, ortak eşyalardan da bulaşabilen bir virüs ama düşük olasalıkla. Yani biraz daha yakın temas gerekiyor aynı iç çamaşırını giymek vb. gibi. Arkadaşınızı da bizzat o erkekte şu şu şeyler vardı demek yerine üstü kapalı bir şekilde tavsiye niyetinde geçmişte çok partnerli cinsel hayatı olan biriyle yakın temas kurarken daha dikkatli olmasını ve kişisel önlemlerini almasını öğütleyebilirsiniz buna alınacagını sanmam.
Bu virüs tuvaletten havludan bile böyle kolaylıkla bulaşıyorsa, evli insanlarda da oluyor çoluk çocuk toptan kırılmaları falan gerekmezmiydi?
Aynısı benim başıma da gelmişti. Ve arkadaşım laf arasında "benim şu genital siğilleri de artık yaktırmam lazım" diyerek haberdar etmişti sağ olsunHerkese selamlar.