- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.472
-
- Konu Sahibi Papatya129
Aynısı benim başıma da gelmişti. Ve arkadaşım laf arasında "benim şu genital siğilleri de artık yaktırmam lazım" diyerek haberdar etmişti sağ olsunVe aynı sizin gibi çok tedirgin olmuştum...Oturduğu tuvaleti baştan aşağı beklete beklete temizlemeden girmiyordum vsvs. Hatta dayanamayıp doktoruma gitmiştim kontrol amaçlı.
İnsanlar cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında hem hiçbir şey bilmiyor hem de çok umursamaz davranıyor. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi bu virüsün çeşitli bulaşma yolları olsa da hem uzun süre hem de direkt kaynağına maruz kalmak gerekiyor hemen bulaşması için bildiğim kadarıyla.
Siz yine de dikkatli olun ama tatilinizi zehir etmeyin. Eğer ihtimaller üzerine düşünecek olursanız daha da tedirgin olursunuz
Bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum, bende herhangi bir sıkıntı olmadı ki öğrenene kadar aynı tuvaleti paylaştığımız oldu. yine de içiniz rahat etmezse döndüğünüzde bir doktora görünebilir bilgi alabilirsinizSöylediği andan itibaren çok dikkat etmeye başladım. Ama ben olayı öğrenene kadar 2-3 gün geçti ve bu süreçte havlularımızın plaj çantasında ciddi münasebetler yaşadığı oldu.
Tuvalete bir kere oturdum onun dışında peçete falan sermiştim, zaten genel olarak tuvalette dikkatliyimdir. Herhangi bir kişisel eşyasını da kullanmadım. Tek endişe ettiğim havlu olayı gerçekten, aynı şezlonga oturmamız falan.
Sizce sıkıntı olmuş mudur ya?
İçimi rahatlattınız bir tık
Olma ihtimali düşük. Benim bildiğim kadarıyla bazı kişiler hpvli biriyle az bir temasla kısa bir an ilişki yaşasa bile geçmeme ihtimali vardı.Söylediği andan itibaren çok dikkat etmeye başladım. Ama ben olayı öğrenene kadar 2-3 gün geçti ve bu süreçte havlularımızın plaj çantasında ciddi münasebetler yaşadığı oldu.
Tuvalete bir kere oturdum onun dışında peçete falan sermiştim, zaten genel olarak tuvalette dikkatliyimdir. Herhangi bir kişisel eşyasını da kullanmadım. Tek endişe ettiğim havlu olayı gerçekten, aynı şezlonga oturmamız falan.
Sizce sıkıntı olmuş mudur ya?
İçimi rahatlattınız bir tık
Herkese selamlar.
Çok yakın bir arkadaşım yazlığına davet etti onun yanına geldim. Laf arasında bi çocukla yakınlaştığını söyledi ve o çocuk benim de arkadaşım, aktif bir cinsel hayatı var ve klasik bilinçsiz bir maganda öyle söyleyeyim. O çocuğun bi ara hpv kaptığı ile ilgili bir şeyler söylediğini de hatırlıyorum ama hayal meyal.
Her neyse ben kız arkadaşıma dedim ki, korundunuz inş.
O da hayır diyince aşırı gerildim çünkü plaj çantasına havlumu vs koymuştum, ve evde tek bir tuvalet var onu kullanıyoruz mecbur. Bu hastalığın bu şekilde de bulaşabildiğini bildiğimden iyice tatili zehir etmeye başladım kendime.
Cidden vebalı gibi davranmak istemiyorum ama çamaşırlqrımız aman değmesin, aman çişe giderken dezenfektan alayım yanıma derken tatil tatillikten çıktı.
Sizce açıkça konuşsam mı ya da bir bahane bulup eve mi dönsem?
Ya da komple salsam mı abartıyor da olabilirim
Olma ihtimali düşük. Benim bildiğim kadarıyla bazı kişiler hpvli biriyle az bir temasla kısa bir an ilişki yaşasa bile geçmeme ihtimali vardı.
Yani o kadar kolay değil kapmak. Bu arada düzelteyim kuluçka döneminde de bulaşıcılık devam eder.
Siz dikkatli davranın. Arkadaşınıza söyleyin kapmışsa tedaviye başlasın. Sizde bir kaç ay sonra smear verin. 6 ay sonra varsa testte kesin çıkar. Kuluçka süresi yaklaşık 2-6 ay
Bence bunu arkadaşınız ile de paylaşın. Evet, kendisinin düşünmesi gerekirdi böyle olasılıkları düşünmediyse de sonuçlarına da katlanması gerekir ama ben yine de iyilik yapıp söylemeniz taraftarıyım. Bunun yanında tavrınız abartı gibi görünse de ben sizi anlayabiliyorum. Ben de hastanede çalışırken test sonucunun negatif olduğunu gözümle gördüğüm hastalara yaklaşırken, kanları ile temas ederken 2-3 eldiven takıyordum üst üste.
Nasil korunmadan ilişkiye girmişler, ben ona takıldım.
Sizin aktif bir cinsel yaşamınız var mı? Bunu şu anlamda soruyorum, varsa zaten HPV kapma olasılığınız hep var demektir. Her kadın için böyle. Çünkü kondom birçok cinsel yolla bulaşan hastalık için önemli olsa da HPV için tam bir korunma yöntemi maalesef ki değil. Çocuk gerçekten HPV ise arkadaşınız da korunsaydı bile yüksek bir ihtimal kapardı. Umarım değildir.Söyledim zaten. Ama daha geçen hafta yaşanmış bu yakınlaşma o yüzden kendi de bilmiyor bulaşıp bulaşmadığını. Çocukta hpv olup olmadığını da bilmiyoruz. Ben sadece arkadaş ortamında bir muhabbet arasında kaptığına dair bir şeyler söylediğini hatırlıyorum ama dedim ya başta da hayal meyal. Çok uzun zaman oldu.
Sizin de işiniz çok zormuşallah kolaylık versin
Sizin aktif bir cinsel yaşamınız var mı? Bunu şu anlamda soruyorum, varsa zaten HPV kapma olasılığınız hep var demektir. Her kadın için böyle. Çünkü kondom birçok cinsel yolla bulaşan hastalık için önemli olsa da HPV için tam bir korunma yöntemi maalesef ki değil. Çocuk gerçekten HPV ise arkadaşınız da korunsaydı bile yüksek bir ihtimal kapardı. Umarım değildir.
Konuşacak ne var ya? Kızın yazlığı sonuçta.
Çok rahatsızsan "ailem geri çağırdı" de, git. Gereksiz , olmayan bir şeyi dile getirip kimsenin huzurunu kaçırmaya hakkın yok bence
Cidden zararlı mı yaDışarda değil kimsenin evinde de tuvalete gitmemeniz gerekir bu bakış açısıyla. Bilemezsiniz kimin ne hastalık taşıdığını. Yeni fobi yükledim size
Squat pozisyonunda işemek sağlığınıza virüsten çok daha zararlı.
Bildiğim kadarıyla aktif değilken bulaşıcılığı yok virüsün. Ama tıp doktoru da değilim, çok güvenmeyin bana
Valla geçen yine denk geldim bi jinekolog anlata anlata bitiremiyordu zararlarını. Bulursam atarım videoyu.Cidden zararlı mı ya
Ben dışarıda asla oturmam
Temizliğini bilmediğim güvenmediğim insanın evinde de
Çok da rahat işimi görüyordum halbuki
İyi de şu an kız hastalık kapmış mi?Gereksiz, olmayan bir şey derken?
Benim huzurum kaçtı asıl ne saçma bi yorum ya
O kartonları ben de gördüm ama zaten dağ yerinde , wcsiz doğa alanında eğil ağacın dibine işe, daha kolay değil mi?Eczanelerde kadınlar için ayakta işeme aparatı var, huni şeklinde bir karton. Dağ yürüyüşlerinde,wcsiz doğa alanlarında çok işe yarıyor
Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunma yollarından biri olarak tek eşlilik yazar. Ancak hem kadının tek eşli olması gerekir hem de erkeğin. Siz sadece kendi tek eşliliğinizden emin olabilirsiniz. Karşınızdaki insanın sizinle birlikteyken muhakkak tek eşli olduğundan hiçbir zaman emin olamazsınız. İnanın böyle hayatı boyunca yalnızca eşi ile birlikte olmuş, yaşını başını almış, çoluklu çocuklu ama eşinin şerefsizliği sebebiyle pozitif çıkan o kadar çok kadın var ki. Hatta rahmini kaybeden. Korkutmak adına söylemiyorum ama risk her zaman vardır cinsel yaşamı olan kadınlar için, arkadaş havlusu sizi bu kadar dehşete düşürmesin yani. Kendini bile bile riske attıysa onun sorunu. Aşırı diken üstündeyseniz zorla tatil yapmak zorunda değilsiniz. Düzenli olarak da muayene olursunuz dönünce. Sadece arkadaş mevzusundan dolayı değil, kadınların belirli aralıkla kontrole gitmesi gerekli bir şey zaten.Vardı ama tek eşliydim ben hep.
Evet ama hatası çok partnerli olduğunu bildiği biriyle böyle bir şey yaşayıp kendini riske atması işte. Ben böyle bir saçmalık yüzünden kaparsam cidden çok üzülürüm
Bir şey ısırır diye çömelemiyorum benO kartonları ben de gördüm ama zaten dağ yerinde , wcsiz doğa alanında eğil ağacın dibine işe, daha kolay değil mi?
(Bir keresinde gece yarısı tuvaletin kitlendigi bir kamp alanında kalıyordum, civarda başka insanlar olduğu için gidecek agac dibim de yoktu. Çaresizlikten plastik bardağa iseyip bir ağacın dibine dökmüştümzor durumda kalana tavsiyem olsun)
Güldürdünüz beni çok tatlı yorumunuz bende aynı kafadayımBir şey ısırır diye çömelemiyorum ben