- 21 Eylül 2008
- 2.761
- 1.892
- 773
Bu arada şeyi eklemeyi unuttum, benim gebeliğim ikiz gebelik olarak başladı, sonra diğer kesenin boş gebelik olduğu görüldü. Yalan olmasın ama 9. Haftaya kadar ikiz bebek beklediğimizi düşünüyorduk, sonradan öğrendim boş kese olduğunu. Bunu öğrenmesine rağmen kuzenim ve eşi sürekli bana whatsapp'tan ikiz bebek fotoları atmaya devam ettiler. O akşam da tam yemeğe oturduğumuz vakit kuzenim yine ikiz bebeklerden açtı konuyu, keşke bizim ikizlerimiz olsaymış, ah o kese boş olmasaymış ne varmış vs. Teyzem kaş göz yapıyo kızına sus anlamında. Hala susmayınca ben de dedim boşver üzülme ben senin kadar takmıyorum artık fazla uzatmayalım dedim. Neyse bu konu kapandı. Sonra anneannem nar suyu mu ne sıkmış yok ben içmem doktor içme dedi dedim. Bu ordan hemen atladı karadut suyu da içmicektin o zaman, (bi yere kahvaltıya gitmiştik hamileliğimin başında bilmeden içmiştim onu söylüyor) böyle yaparsan bebeğin karnında çırpına çırpına ölür dedi. Lafa bakar mısınız.. bu hastane masrafı konusundan önce de doğum konusunu açtı, eğer bayıltılarak sezeryan olursam bilincim kapalı olduğu halde her bıçak darbesini her kesmeyi dikmeyi hissedebilirmişim, dünyada bunun örnekleri varmış. Böyle bi ihtimal varmış, ben de yok ben normal doğum düşünüyorum dedim. Sonra da işte çok pahalıdır orası vs demeye başladı.
o nasıl bir kuzen öyle ya
hani başta kuzeninizin söylediği normal karşılanabilir diyecektim vazgeçtim..
kimseyi çağırmak zorunda değilsiniz, size gelmek istediklerini belirtirlerse de bi çaya alırsınız isterseniz bir daha da siz gitmezseniz devamı gelmez bu gidip gelmelerin..
insanlar hamileleri korkutmaktan ne anlıyor cidden anlayamıyorum.. 4 kilo çocugu epiduralsiz normal dogumla dogurdum, kesi de vardı yırtılma da oldu ne keside ne dikişte bir şey de hissetmedim.. diş tedavisinde nasıl lokal anestezi yapıyorlar iğneyle aynısını doğumda da yaptılar.. normal olmayabilir doğun sezeryan da olabilir.. sizin ve bebeğin sağlığınız için en iyisi nasılsa o olur zaten zamanı geldiğinde..
hayırlısıyla kucağınıza alırsınız yavrunuzu inşallah