• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım ve kuzenim

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
selam kızlar

Etrafımdaki kadınların bazıları bana moral vermek yerine çok moralimi bozan şeyler söylüyorlar. Örneğin çok sevdiğim, yıllardır görüştüğüm arkadaşımın kızının doğum gününe gittim geçen gün. Kendisi kızını sezeryanla dünyaya getirdi, daha hamile kalır kalmaz doktoru ile pazarlığa girişti ben sezeryan olcam diye. Öyle bir ısrarla sezeryan doğumunu sıkıntısız yaptı. Neyse kızının doğum gününde yanıma geldi, nasıl doğum düşünüyorsun dedi, ben de normal dedim. Ay demez olaydım! Şöyle bi baktı bana, yapamazsın normal doğum, hem canlı canlı şeyini kesip üstüne de canlı canlı dikiyolar, sancı da çekersin bilmem ne de olursun asla yapamazsın, dayanamazsın deyip yanımdan gitti. Ne bu yani şimdi? Ben de araştırmışımdır, biliyorumdur yani ne demeye moralimi bozuyosun? Bu beni çok üzdü.

İkinci olay da kuzenim. Kendisi eşiyle birlikte her zaman herkesin her şeyini çekemez. Eşimin yanında bana hangi hastanede doğum düşünüyosun dedi. Ben de işte söyledim doğum yapcağım hastaneyi. Aaa orda doğumlar 10bin liradan aşağı değildir, sen delirdin mi, mümkün değil değildir, doğum yapcam diye soyulcaksınız, gitmeyin oraya, ben üniversite hastanesinde olmuştum ne gerek var özele gitmeye vs bir ton şey söyledi. Kendisine o hastanede safra kesesi ameliyatı için baya bi masraf çıkarmışlar, burdan yola çıkarak söylemişmiş. Eşim de ben de çok üzüldük, eşimin içine kurt düştü gerçekten o kadar pahalı mıdır diye. Aradım sordum hastaneyi, fiyatı gayet normal, 10bin liraya yaklaşmıyor bile. Sonra bu beni aradı özür diledi, ben teyzeme söylemiştim konuşmasın diye.

Şimdi ne arkadaşımı ne kuzenimi göresim yok. Ama biri bizi yemeğe biri de kahvaltıya aldı. Ben de onları geri çağırmak durumundayım. Fakat ne psikolojik olarak kaldırabilirim ne de bedensel olarak. Bir salata yapınca bile yorgunluktan ölüyorum, iyice ağırlaştım kilolardan :( zaten moralimi bozan insanlarla bir araya gelmek de istemiyorum bu süreçte. ne yapmamı önerirsiniz?

Arkadaşınızla pek görüşmeyin bana kalırsa, kendi korkuları varmış zaten onları size yansıtmış. Hamileliğiniz çok etkilenir, pesimist konuşan insanlardan uzak durmanız yararınıza olur. Arkadaşa bir bahane bulun bence, en azından doğuma kadar. Kuzen iyi niyetle söylemiş olabilir, fiyatlar hakkında bilgim yok ama diğer hastaneleri arayarak da fikir alabilirsiniz. Yok fiyat cidden normalse sizin kafanıza uygunsa, para sizin bebe sizin kime ne? "Biz konuştuk orayı istiyoruz canım sağol bizi düşündüğün için" deyip konuyu kapatabilirsiniz. Kuzen konusu büyütülecek bir konu değil. Sağlıklı doğumlar dilerim. :)

Bence siz hamilelik piskolojisinden biraz alingansiniz arkadasiniza kizmakta haklisiniz ama kuzeninizin drfiginde bi art niyet goremedim. ,malesef bu tiplerden cok var benim hamileligimde banada cok kotu anlatilar normal dogumu okadar korkuyla gittimki hastaneye ama bosunaymis hatta hikayesini yazdim bile burda okuyabilirsiniz.Normal dogumdan asla vazgecmeyin bence allah yardim eder

Psikolojini bozuyorlarsa yemeğe de kahvaltıya da hamileliğini bahane ederek alma. Çok yorgunum iyice ağırlaştım ayaklarına salla gitsin.
Tavsiyem ise mecburen görüşeceksin ya kulaklarını tıkayacaksın ya da ağzını açacaksın.
Olumsuz konuştuklarında lafı ağızlarına tık gitsin.
11 hafta böyle düşüncesizlerin bozduğu psikoloji ile geçmez .
Edit:Kuzen pek kötü birşey dememiş gibi. Söylerken kırıcı tonda mı söyledi bunu bilmeden net bişey söylenilmez gerçi.

Teşekkürler önerileriniz için. Belki de en iyisi çaya çağırmak ya da tamamen uzak durup ağırlaştım demek.

Fikir beyan edilir de her şeyin üslubu söyleyiş tarzı vardır. Konuyu gereksiz şekilde uzatmışlar, saçma bi hale getirmişler. Kendiniz ve doktorunuz nasıl doğru görüyorsanız öyle yaparsınız. Arkadaşınızın tavrına mana veremedim

selam kızlar

Etrafımdaki kadınların bazıları bana moral vermek yerine çok moralimi bozan şeyler söylüyorlar. Örneğin çok sevdiğim, yıllardır görüştüğüm arkadaşımın kızının doğum gününe gittim geçen gün. Kendisi kızını sezeryanla dünyaya getirdi, daha hamile kalır kalmaz doktoru ile pazarlığa girişti ben sezeryan olcam diye. Öyle bir ısrarla sezeryan doğumunu sıkıntısız yaptı. Neyse kızının doğum gününde yanıma geldi, nasıl doğum düşünüyorsun dedi, ben de normal dedim. Ay demez olaydım! Şöyle bi baktı bana, yapamazsın normal doğum, hem canlı canlı şeyini kesip üstüne de canlı canlı dikiyolar, sancı da çekersin bilmem ne de olursun asla yapamazsın, dayanamazsın deyip yanımdan gitti. Ne bu yani şimdi? Ben de araştırmışımdır, biliyorumdur yani ne demeye moralimi bozuyosun? Bu beni çok üzdü.

İkinci olay da kuzenim. Kendisi eşiyle birlikte her zaman herkesin her şeyini çekemez. Eşimin yanında bana hangi hastanede doğum düşünüyosun dedi. Ben de işte söyledim doğum yapcağım hastaneyi. Aaa orda doğumlar 10bin liradan aşağı değildir, sen delirdin mi, mümkün değil değildir, doğum yapcam diye soyulcaksınız, gitmeyin oraya, ben üniversite hastanesinde olmuştum ne gerek var özele gitmeye vs bir ton şey söyledi. Kendisine o hastanede safra kesesi ameliyatı için baya bi masraf çıkarmışlar, burdan yola çıkarak söylemişmiş. Eşim de ben de çok üzüldük, eşimin içine kurt düştü gerçekten o kadar pahalı mıdır diye. Aradım sordum hastaneyi, fiyatı gayet normal, 10bin liraya yaklaşmıyor bile. Sonra bu beni aradı özür diledi, ben teyzeme söylemiştim konuşmasın diye.

Şimdi ne arkadaşımı ne kuzenimi göresim yok. Ama biri bizi yemeğe biri de kahvaltıya aldı. Ben de onları geri çağırmak durumundayım. Fakat ne psikolojik olarak kaldırabilirim ne de bedensel olarak. Bir salata yapınca bile yorgunluktan ölüyorum, iyice ağırlaştım kilolardan :KK43: zaten moralimi bozan insanlarla bir araya gelmek de istemiyorum bu süreçte. ne yapmamı önerirsiniz?
sanki birazcik.abartmissiniz :( ben de hamileyim sizi cok iyi anliyorum ama 2 si de gorusmeyecek kadar buyuk bisey soylememis. sadece gereksizlik luzumsuzluk yapmislar. bana da yapiyor herkes hehe diyip geciyorum.tabi herkesin yapisi farkli ama bu kadar buyutmeyin bizim hic mi hatamiz yok. o bana bunu dedi su bana bunu dedi diye herkesle kuselim o zaman. ayrica neden insanlara karsi kindar olalim ki? biz de yeri gelince luzumsuz konusmuyor muyuz hic? sahsen benim de kesin olmustur ustume vazife olmayan seye burnumu soktugum :)
bir de bu sitede neden cogu kadin kendinin kiskanildigini dusunuyor? bana cok ilginc geliyor bu? unlu muyuz manken miyiz sanatci miyiz bizi kim neden cekemesin? hayatimda kimsenin beni kiskandigini hissetmedim ben.kuzenim de esi de kimseyi cekemez demissiniz de. kalbinizi bu kadar negatiflikle doldurmayin bence hamileyken :) iyi dogumlar dilerim simdiden ...

Bu arada şeyi eklemeyi unuttum, benim gebeliğim ikiz gebelik olarak başladı, sonra diğer kesenin boş gebelik olduğu görüldü. Yalan olmasın ama 9. Haftaya kadar ikiz bebek beklediğimizi düşünüyorduk, sonradan öğrendim boş kese olduğunu. Bunu öğrenmesine rağmen kuzenim ve eşi sürekli bana whatsapp'tan ikiz bebek fotoları atmaya devam ettiler. O akşam da tam yemeğe oturduğumuz vakit kuzenim yine ikiz bebeklerden açtı konuyu, keşke bizim ikizlerimiz olsaymış, ah o kese boş olmasaymış ne varmış vs. Teyzem kaş göz yapıyo kızına sus anlamında. Hala susmayınca ben de dedim boşver üzülme ben senin kadar takmıyorum artık fazla uzatmayalım dedim. Neyse bu konu kapandı. Sonra anneannem nar suyu mu ne sıkmış yok ben içmem doktor içme dedi dedim. Bu ordan hemen atladı karadut suyu da içmicektin o zaman, (bi yere kahvaltıya gitmiştik hamileliğimin başında bilmeden içmiştim onu söylüyor) böyle yaparsan bebeğin karnında çırpına çırpına ölür dedi. Lafa bakar mısınız.. bu hastane masrafı konusundan önce de doğum konusunu açtı, eğer bayıltılarak sezeryan olursam bilincim kapalı olduğu halde her bıçak darbesini her kesmeyi dikmeyi hissedebilirmişim, dünyada bunun örnekleri varmış. Böyle bi ihtimal varmış, ben de yok ben normal doğum düşünüyorum dedim. Sonra da işte çok pahalıdır orası vs demeye başladı.

biz her şeyi herkesten çok bilen bir milletiz.. takılmayın bu kadarcık şeylere bu kadar. he he deyin geçin.. daha doğum yapacaksınız sizin bebeğiniz için herşeyi sizden çok bilenler çıkacak . bunun sonu yok ki.. yani illaki hamile olup ta normal doğumda atılan kesiklerin efsanesini duymayan, kendisine duyurulmamış olan kadın yoktur..

sanki birazcik.abartmissiniz :KK43: ben de hamileyim sizi cok iyi anliyorum ama 2 si de gorusmeyecek kadar buyuk bisey soylememis. sadece gereksizlik luzumsuzluk yapmislar. bana da yapiyor herkes hehe diyip geciyorum.tabi herkesin yapisi farkli ama bu kadar buyutmeyin bizim hic mi hatamiz yok. o bana bunu dedi su bana bunu dedi diye herkesle kuselim o zaman. ayrica neden insanlara karsi kindar olalim ki? biz de yeri gelince luzumsuz konusmuyor muyuz hic? sahsen benim de kesin olmustur ustume vazife olmayan seye burnumu soktugum :)
bir de bu sitede neden cogu kadin kendinin kiskanildigini dusunuyor? bana cok ilginc geliyor bu? unlu muyuz manken miyiz sanatci miyiz bizi kim neden cekemesin? hayatimda kimsenin beni kiskandigini hissetmedim ben.kuzenim de esi de kimseyi cekemez demissiniz de. kalbinizi bu kadar negatiflikle doldurmayin bence hamileyken :) iyi dogumlar dilerim simdiden ...

Diğer kadınları bilmem de benim kuzenim çekemeyen biri. Diğer kuzenim boşandığında hadi giy şimdi kayınvaldenin aldığı pahalı ayakkabılarını demişti kıza. Ya da bir diğer yurtdışında yaşayan kuzenim için kuzenimin annesine telefon açıp sadece fotoğraflardan görmesine rağmen Senin oğlunun sevgilisi fake, sevgilisi dışında hiç kızla fotosu yok hep erkeklerle geziyo bence senin oğlun gay demiş birisi. Sırf çocuk onun beğendiği arabayı yurtdışında daha ucuza aldı diye yaptı bunu. Ben kuzenim beni kıskanıyor demedim, sadece başkasında olanı çekemiyor dedim. Ayrıca da bir insan tabi ki kendini etrafında denk gördüğü kişilerle kıyaslayacak. Demet Akalın'ın sahne performansına fesatlanacak değil herhalde.

Alttarafi bir salata yapmaktan bile yorgunluktan ölüyorum demissiniz. Normal dogumda bedensel hareketliligin cok faydalı oldugu bilinen bir gercek bunu bilin.

Ayrica arkadasiniz ve kuzeninizin laflarinda bir anormallik goremedim fikirlerini soylemisler sonucta yakinlariniz yani bunlarida soyleyemeyeceklerse.

Gözüm tutuyo ki normal doğum düşünüyorum param var ki o hastane de dogum yapicam demek bu kadar zor olmasa gerek.

Fazla abartici buldum sizi. Ince detaylarda fazla bogulmayin :işsiz:

Diğer kadınları bilmem de benim kuzenim çekemeyen biri. Diğer kuzenim boşandığında hadi giy şimdi kayınvaldenin aldığı pahalı ayakkabılarını demişti kıza. Ya da bir diğer yurtdışında yaşayan kuzenim için kuzenimin annesine telefon açıp sadece fotoğraflardan görmesine rağmen Senin oğlunun sevgilisi fake, sevgilisi dışında hiç kızla fotosu yok hep erkeklerle geziyo bence senin oğlun gay demiş birisi. Sırf çocuk onun beğendiği arabayı yurtdışında daha ucuza aldı diye yaptı bunu. Ben kuzenim beni kıskanıyor demedim, sadece başkasında olanı çekemiyor dedim. Ayrıca da bir insan tabi ki kendini etrafında denk gördüğü kişilerle kıyaslayacak. Demet Akalın'ın sahne performansına fesatlanacak değil herhalde.
cekemiyor demek de kiskanmak demek. bu kadar kotu niyetli biriyse gorusmezsiniz. hem gorusup hem arkasindan kocasini da kendisini de cekistirmemis olursunuz boylece.

canım ben normal düsünüyorum ama belli olmaz belkis ezertanda olur derdim cünkü insanlar konusur . hastaneyide surası ama degisir belki derdim . cünkü konusuyorlar hamilelkten dolayı böylesin alıngandın daha fazla

beni herkes pek narik bilir. hadi akrabalarimi anliyorumda arkadaslarimin yaninda malzeme vermedigimi dusunuyorum. ikide bir mira dogurursa bizde dogururz diyip durdular.
benim dogumum sabah 9da basladi gece yarisi malum dikislerle son buldu. kendimi kaybedip ciglik attigimi hatirlamiyorum. aksam epidural uyguladi doktor ki ikinma kismina gelince kestiler.
simdi diyorumki benden beklemdiler ya, onlar normal doguma girsinlerde bir goreyim ben onlari. annem bile sasirdi hastahayeni ayagi kaldiricami sandi ama annem sonucta beni daha iyi bilir.
bi arkadasimda dogumdan korkuyordu benim kadar olmasada hep geveledi sezeryan sonra oldu banada ispatlamaya calisiyor gerekli diye cocuk agir bilmem ne sezeryan cok kotu agri cekiyorum.
onun cektigi agri 2 hafta ben cektim 3 ay.
bunlari yasadiktan sonra boyle konusanlarin agzina lafi daha rahat tikiyorum

neticede sezeryan olanlara ay ne rahatsiniz diyemicem cunku insani resmen yariyorlar. ama normal dogumda malum bolgedeki onlu arkali dikis kadar aci verecegini ve aylarca cektirecegini dusunemiyorum

cekemiyor demek de kiskanmak demek. bu kadar kotu niyetli biriyse gorusmezsiniz. hem gorusup hem arkasindan kocasini da kendisini de cekistirmemis olursunuz boylece.

Ben de konuyu nasıl yapsam da görüşmesem diye açtım zaten, anlamıyorsanız tekrar okuyun, yok yine anlamıyorsanız yorum yazmak zorunda değilsiniz.

Alttarafi bir salata yapmaktan bile yorgunluktan ölüyorum demissiniz. Normal dogumda bedensel hareketliligin cok faydalı oldugu bilinen bir gercek bunu bilin.

Ayrica arkadasiniz ve kuzeninizin laflarinda bir anormallik goremedim fikirlerini soylemisler sonucta yakinlariniz yani bunlarida soyleyemeyeceklerse.

Gözüm tutuyo ki normal doğum düşünüyorum param var ki o hastane de dogum yapicam demek bu kadar zor olmasa gerek.

Fazla abartici buldum sizi. Ince detaylarda fazla bogulmayin :işsiz:

Beni nasıl buldunuz diye açmadım konuyu nasıl olsa da moralimi bozan insanlarla görüşmesem diye açtım.

beni herkes pek narik bilir. hadi akrabalarimi anliyorumda arkadaslarimin yaninda malzeme vermedigimi dusunuyorum. ikide bir mira dogurursa bizde dogururz diyip durdular.
benim dogumum sabah 9da basladi gece yarisi malum dikislerle son buldu. kendimi kaybedip ciglik attigimi hatirlamiyorum. aksam epidural uyguladi doktor ki ikinma kismina gelince kestiler.
simdi diyorumki benden beklemdiler ya, onlar normal doguma girsinlerde bir goreyim ben onlari. annem bile sasirdi hastahayeni ayagi kaldiricami sandi ama annem sonucta beni daha iyi bilir.
bi arkadasimda dogumdan korkuyordu benim kadar olmasada hep geveledi sezeryan sonra oldu banada ispatlamaya calisiyor gerekli diye cocuk agir bilmem ne sezeryan cok kotu agri cekiyorum.
onun cektigi agri 2 hafta ben cektim 3 ay.
bunlari yasadiktan sonra boyle konusanlarin agzina lafi daha rahat tikiyorum

neticede sezeryan olanlara ay ne rahatsiniz diyemicem cunku insani resmen yariyorlar. ama normal dogumda malum bolgedeki onlu arkali dikis kadar aci verecegini ve aylarca cektirecegini dusunemiyorum

Bence sezeryan da normal doğum da eşit derecede korkunç. Canınız söz konusu sonuç olarak. Birinde resmen ameliyat oluyorsun, diğerinde sancı çekiyorsun vs. Kim nasıl isterse o şekilde doğum yapmayı nasip etsin Allah. Artık kimse cahil değil, herkesin elinin altında internet var, doktoruna da danışıp o şekilde ilerliyor. Anne adayının moralini bozmaya hiç gerek yok. Böyle insanlardan uzak durmalı. Allah uzun ömürler versin bebeğinize :)

Back