Arkadaşım tehdit ediliyor

Yapsa şimdiye bir şeyler yapardı çocuk. Maksat kızı korkutmak kesinlikle cevap vermesin bırakacağı varsa da bırakmaz peşini.

İyi akşamlar, yakın arkadaşlarımdan biri vakti zamanında internetten bir çocukla görüşüyordu. Birbirlerini hiç görmeden tam 4 sene yazıştılar. Çocuk yurt dışında yaşıyor ve türk değil. Çocuk sürekli Türkiyeye gelip esrayı göreceğini söylüyordu. Maddi imkansızlığı eğitimi cartı curtu varmış hep bir bahane. En sonunda ayrıldı arkadaşım senin geleceğin yok diye. Ayrılmalarının üstünden bir buçuk sene geçti. Ara ara rahatsız ediyordu arkadaşıma numaranı değiştirelim dedim yanaşmadı. Son günlerde sürekli arıyor çocuk biraz altını deşince öğrendim ki esra vakti zamanında bir takım fotoğraflar göndermiş.Çocuk da mesaj atmış o fotoğrafları okulunun facebook gruplarında paylaşmamı ister misin diye.Bizimki aylardır ölü taklidi yapıyor hiç bir şekilde cevap vermiyor buna da vermemiş. Böyle öldüm mü kaldım mı haberi yok hattı değişsem ya daha fazla kızar aileme okulun gruplarına yollarsa diyor. Türkiyede olsa türk olsa şantajdan savcıya polise şikayet edelim diyeceğim ama lanet çocuk ne türk ne de türkiyede yaşıyor. Havlayan köpek ısırmaz bir şey yapacağını sanmıyorum ama kız panik atak halinde sürekli annesi babası arasa tansiyonu düşüyor öğrendiler mi diye. Paranoyak oldu dayısını aramış dayım soğuk konuştu dayımı faceten bulup dayıyamı yazdı acaba diyor. Kuzenini bulup yazmıştı çünkü ama foto yollamamıştı esra bana ulaşsın demiş sadece. Benim aklıma hiç bir çözüm gelmiyor. Hattını değiştirmesinden başka ama onada korkudan yanaşmıyor. Sizce ne yapabiliriz bu durumda? Sürekli korku ile yaşadığını görünce kahroluyorum ....

oglan yurtdisinda da olsa arkadasinizin sikayetci olabilecegini dusunuyorum.
birde bu cocuk kizin ailesiyle nasil iletisim kuracak onu anlayamadim. (dil olarak anlasabilirler mi? )

Kesinlikle ama kesinlikle cevab vermesin hicbirsekilde iletisime gecmesin gectigi an yakasini kurtaramaz boylelerinin psikolojisinden azcok anlarim o sesini hic cikarmazsa bi sure sonra adam pes edicek ama kesinlikle iletisim kurmasi sakin
İyi akşamlar, yakın arkadaşlarımdan biri vakti zamanında internetten bir çocukla görüşüyordu. Birbirlerini hiç görmeden tam 4 sene yazıştılar. Çocuk yurt dışında yaşıyor ve türk değil. Çocuk sürekli Türkiyeye gelip esrayı göreceğini söylüyordu. Maddi imkansızlığı eğitimi cartı curtu varmış hep bir bahane. En sonunda ayrıldı arkadaşım senin geleceğin yok diye. Ayrılmalarının üstünden bir buçuk sene geçti. Ara ara rahatsız ediyordu arkadaşıma numaranı değiştirelim dedim yanaşmadı. Son günlerde sürekli arıyor çocuk biraz altını deşince öğrendim ki esra vakti zamanında bir takım fotoğraflar göndermiş.Çocuk da mesaj atmış o fotoğrafları okulunun facebook gruplarında paylaşmamı ister misin diye.Bizimki aylardır ölü taklidi yapıyor hiç bir şekilde cevap vermiyor buna da vermemiş. Böyle öldüm mü kaldım mı haberi yok hattı değişsem ya daha fazla kızar aileme okulun gruplarına yollarsa diyor. Türkiyede olsa türk olsa şantajdan savcıya polise şikayet edelim diyeceğim ama lanet çocuk ne türk ne de türkiyede yaşıyor. Havlayan köpek ısırmaz bir şey yapacağını sanmıyorum ama kız panik atak halinde sürekli annesi babası arasa tansiyonu düşüyor öğrendiler mi diye. Paranoyak oldu dayısını aramış dayım soğuk konuştu dayımı faceten bulup dayıyamı yazdı acaba diyor. Kuzenini bulup yazmıştı çünkü ama foto yollamamıştı esra bana ulaşsın demiş sadece. Benim aklıma hiç bir çözüm gelmiyor. Hattını değiştirmesinden başka ama onada korkudan yanaşmıyor. Sizce ne yapabiliriz bu durumda? Sürekli korku ile yaşadığını görünce kahroluyorum ....

Son düzenleme:
Senin için telefondan giriş yaptım bu durumun insana ne hissettirdiğini iyi bilirim malesefki karsisindaki bir şerefsiz çünkü öyle olmasaydı bir kadının kendine güvenip yolladığı ozelini paylaşmakta tehdit etmezdi. Şimdi sana şunu söylemek istiyorum malesefki vazgeçmeyecek tehdit edecek zaman zaman akrabalara yazacak akrabalar kıza ulaşacak korkutarak fotoğrafların devamini isteyecek ve dahası görüntülü konuşmalar kamera onu sohbetleri ile bu eziyet bu korku devam edecek peki arkadasin ne yapabilir.
Öncelikle hangi eğer türkiyede olsaydı tabiki kanunla cozebilirdi. Tamamen duruma uygun bir çözüm yazıyorum
Her insan gibi bu cocugunda sosyal çevresi var arkadasin bu çevreyi bulacak sahte twitter face instagram hesapları açıp bu çocuğun aile ve akrabalarına istek yollayıp güzel bir grup oluşturacak yakınlarına ailesine özellikle sonra çocuğun tehditlerini fotograflayacak okulu işi ne bağlantısı varsa sonra bu hesapların fotogaflaribi bu çocuğa atıp okkalı bir sosyal merak yazacak kendisini tehdit eden pislik bir sanajcibolduguna dair ve diyecek ki eğer sen beni tehdit edersen bende sana bunu yaparım inan bana gerceken yakınlarına ulaşmayı başarırsa çocuk pas edecektir çünkü bu resmen sosyal bir linç olacak ve arkadasin mağdur o bir pislik olacağından şimdi o dusunsun

Yatacak yerleri yok yemin ediyorum. O onu korkuttukça zevk alıyor. Korktuğunu belli etmesin.

Adamı savunmuyorum kesinlikle suçlu ama tek suçlu o değil ki niye herkes sadece ona kızmış? Görmediği birini niye tehdit ediyor diyorsunuz evet haklısınız ama kız da görmediği adama özel fotoğraflar göndermiş. Bu ne açlık anlamıyorum, Türkiye'de adam mı kalmadı. Hadi kalmadı diyelim bu adam mıydı da böyle oldu? Pişmanlıklar, keşkeler hiçbir işe yaramıyor evet ama suçu bir tarafa yıkıp kız tarafından olanlar da normalleştirilmesin. Bu forumu bir sürü genç kız okuyor, yanlış yönlendirilmesinler. Kaldı ki el ele tutuştuğunuz adama bile güvenmeyin. Neler okuduk burada. Bir araya gelince yaşayın tensel uyumunuzu. Telden ne hazzı bu. Kimlik bilgilerimiz uçmuş durumda yarın teldekiler de uçar

oglan yurtdisinda da olsa arkadasinizin sikayetci olabilecegini dusunuyorum.
birde bu cocuk kizin ailesiyle nasil iletisim kuracak onu anlayamadim. (dil olarak anlasabilirler mi? )
babasıyla değilde annesiyle anlaşabilir. Annesi lise mezunuymuş iyiymiş yani ingilzcesi anlayacak kadar . Birde direk foto yollar bir şey yazmasada. Çocuk tunusluymuş bu arada.

Tunuslu aynı kültür yani bende diyorum bu çocuk nerden biliyor türk usulü tehdidi türk gençleri de böyle şeyler çok yapıyor malesef ben kaç kere şahit oldum bence bi polise sorun yinede başka ülkede diye suç işleyemez burdan oraya haber gider orda ifade alınıp tercüme edip gelir buraya insan kaçakçılığıyla ilgili duymuştum bunu

Benzer bir problemi benim arkadaşımda yaşamıştı. Ama böyle fotolar flan yoktu kızın ailesi tutucu olduğu için çocuk abinlere ulaşırım herkese olmadık şeyler anlatırım diye tehdit ediyordu nitekim bende aynı öneriyi vermiştim hiç bir şekilde cevap verme susar demiştim bir süre sustu sonra yine başlamıştı polise gitti ailesi duymasın diye şikayette bulunmadı ama polisler çocuğu arayıp baya korkutmuştu. Sonra çocuk özür diledi kızdan hep helallik istedi tekrar yazmamıştı neticede kurtuldu
Bence bir karakola gidip böyle bi konuşma yaptırabilir polislerden ricayla çünkü kızın Korkması çocuğun hoşuna gidiyor belli ve saplantılı

müdüriyetle görüşün böyleken böyle. engelleme iptal vs. yapılır. hatta polise veya bir avukata gidip danışın. yurtdışında yaşayan birine şantaj içerikli tehditlere karşı nasıl bir uygulama var diye.

Buyun baginibkoparson tel.no degissin face twiter ne varsa kapatsin.buna ulasacagi her yolu engelesin.biraey yapamaz yaparsa fotobshop deain arkadasiniz

Okul sayfasında paylaşım yapsa admin siler direk paranoya yapıp hayatını zehir etmesin

Senin için telefondan giriş yaptım bu durumun insana ne hissettirdiğini iyi bilirim malesefki karsisindaki bir şerefsiz çünkü öyle olmasaydı bir kadının kendine güvenip yolladığı ozelini paylaşmakta tehdit etmezdi. Şimdi sana şunu söylemek istiyorum malesefki vazgeçmeyecek tehdit edecek zaman zaman akrabalara yazacak akrabalar kıza ulaşacak korkutarak fotoğrafların devamini isteyecek ve dahası görüntülü konuşmalar kamera onu sohbetleri ile bu eziyet bu korku devam edecek peki arkadasin ne yapabilir.
Öncelikle hangi eğer türkiyede olsaydı tabiki kanunla cozebilirdi. Tamamen duruma uygun bir çözüm yazıyorum
Her insan gibi bu cocugunda sosyal çevresi var arkadasin bu çevreyi bulacak sahte twitter face instagram hesapları açıp bu çocuğun aile ve akrabalarına istek yollayıp güzel bir grup oluşturacak yakınlarına ailesine özellikle sonra çocuğun tehditlerini fotograflayacak okulu işi ne bağlantısı varsa sonra bu hesapların fotogaflaribi bu çocuğa atıp okkalı bir sosyal merak yazacak kendisini tehdit eden pislik bir sanajcibolduguna dair ve diyecek ki eğer sen beni tehdit edersen bende sana bunu yaparım inan bana gerceken yakınlarına ulaşmayı başarırsa çocuk pas edecektir çünkü bu resmen sosyal bir linç olacak ve arkadasin mağdur o bir pislik olacağından şimdi o dusunsun
kesinlikle bu bir blöf ise blöfe blöfle karşılık vermek ya da tehditi aynen başka bir tehdit olarak geri çevirmek en mantıklısı.Yoksa şikayet şu bu böyle pislikleri daha çok kudurtuyor.korkmasın belli ki arkadaşının korkusundan güç alıyor.Ama güzel plan yapsın iyi çalışsın yoksa bu böyle diken üstünde oturarak olmaz.kız adamı severken iyi hoş,sevmeyince rezil olsun ölsün bu nasıl psikoloji ya bu nasıl bir yetiştirilmişlik ben anlam veremiyorum gerçekten.

kızlar bu çocuk manyak çıktı ya Allahtan türkiyede değil istanbula gelip kızı bulabilir mi sizce? Hangi ünide okuduğunu biliyor. Telefon numarasını değiştirdik. Kızın kuzenine ulaşmış numarasını nasıl buldu bilmiyoruz. Hangi çözümü sunduysam aman aileme ulaşır diye gıkı çıkmadan oturuyor öyle diken üstünde.

Back