Merhaba hanımlar. Yaklaşık 2 aydır neredeyse hiç aklımdan çıkmıyor bu konu.
Hemen kısaca anlatayım.
Benim çok ama çok yakın olduğum 3 arkadaşım var ve hepsiyle de 15 yıllık dostluğum var.
Şimdi hepsine farklı isimler veriyorum. Birinin adı Ayşe, birinin Fatma diğerinin de Hayriye olsun.
Ben, Ayşe ve Fatma evliyiz. Hayriye bekar. Hayriyenin 10 yıl önce 2-3 ay süren bir ilişkisi oldu bitti. Biteli 10 yıl olmuş.
Hayriye hâlâ o adamdan bahsediyor yıllardır da unutamıyor. Ve adam Geçen yıl evlendi. Ben diğer kızlarla diyoruz ki; "bu adam evlendi artık unut". Ama malesef ki. Adamın hâlâ kendisini sevdiğini unutamadığını falan söylüyor. Diğer kızlara pek bir şey anlatmıyor ama bana çok fazla detay veriyor. Diğer kızlara anlatamama nedeni de adam, Ayşe'nin kocasıyla akraba. Oyüzden Ayşe'ye bişey anlatamıyor çünkü Ayşe gerçekleri biliyor. Fatma'ya anlatamama nedeni de Fatma bunları duysa Ayşe'ye pat diye sorar doğru mu diye. Oyüzden Hayriye bu konuları hep benimle konuşuyor.
Mesela Hayriyenin bana verdiği detaylarda adamla beraber kurdukları hayalleri, adam şuan karısıyla yaşıyormuş. Mesela ne yaşıyor diye soruyorum. "Ben turuncu rengi çok seviyorum diye turuncu motor alma hayalimiz vardı karısıyla evlendikten sonra turuncu motor alıyorlar" dedi. Ve bana sana 2-3 aylık ilişkilerini sanki yıllardır sürmüş gibi bir sürü şey anlatıyor.
Benim bu durumlar aklımı karıştırdı ve sonunda Ayşe'ye anlattım adamla kocası akraba diye bu durumlardan haberi vardır diye. Ayşe şok geçirdi "onunla 2-3 ay anca konuştu ama adam ciddi bile değildi ne yaşıyor bu kız" dedi.
Son zamanlarda Hayriye'ye biri teklif gönderiyor ailesiyle ama Hayriye kabul etmiyordu bende kabul et belki çok seveceksin en azından bi konuş dedim.
Diğer evli olan hakkında artık bişey duymak istemiyorum bende çünkü hayriyenin beklentisi adamın karısından ayrılıp kendisine dönmesi. Mutlu olmasın diyor açık açık.
En son sevgililer gününe 1 hafta kala bana biriyle konuştuğunu anlattı ama uzun zamandır görüşemiyoruz 14 Şubat'ta ondan hediye bekliyorum gelmezse senin dediğin çocukla nikah tarihi belirlicem söz dedi. Çok garip geldi bana. Bu sefer Fatma'yı aradım çünkü Fatma bu çocuğu kesin biliyordur diye. Ki zaten biliyormuş. "O çocukla geçen yaz 1-2 ay konuştu ama çocuk lay lay lom peşindeydi Hayriye'ye de yolları ayırdı" dedi. 14 Şubat'ta hediye bekliyorum o çocuktan dedi diyorum. Fatma da şok geçirdi. Nasıl olur o çocuk bununla sevgili bile olmadı diye.
Biz o gün hep berabar bi cafede buluştuk. Ayşeyle de plan yaptık. Ayşe çocuğu bir yerde gördüğünü söyleyecekti. Hayriyenin tepkilerini merak ettik. Gece sabaha kadar bana 14 Şubat'ta çocuktan hediye bekliyorum diyen Hayriye ertesi gün Ayşe'nin senin şu çocuğu gördüm markette demesiyle bir an da panik yaptı. Ve sürekli lafı değiştirmeye çalıştı. Ben o panik hallerini görünce gece bana yazdığı şeylerin yine yalan olduğunu anlamış oldum.
Bu arada 14 Şubat'la ilgili de kesinlikle soru sormadım o eminim ki benim sormami bekledi ama ben kesinlikle sormadım artık merak etmediğimi bilsin diye.
NOT: Neredeyse 1 yıldır kendisine psikiyatriste gitmesini söylüyordum şu evli adamı çok fazla kafaya taktığı için. Aylar önce psikiyatriste gidecem sıra bulamadım çok yoğun dedi. Aylardır hâlâ sıra bulamıyor...
Şimdi ben bu konuda nasıl ilerlemeliyim para konularında da çok yalan söylüyor onları buraya eklersem çok daha uzun olacak. Ve eminim bana ve diğer kızlara enayi diyeceksiniz
Şimdi benim sorum şu bu arkadaşım şizofren olabilir mi? Ama şizofren olsa söylediği yalanlara kendi de inanırdı ve panik yapmazdı değil mi???