Arkadasım beni kullanıyor mu?

Bir de gercekten en yakın arkadaslarımdan biri. Aramıza mesafe koyarsam da gercekten cok üzülürüm. En azından benimle böyle olsa da toplu ortamlarda bu huyunu bu kadar belli etmesin, kendisi icin kötü

Hala onu dusnuyorsun canim ya.
Biraz aciga ciksinda kendine bi ceki duzen versin.
Nolmus sanki?
Birak dertlenme bilen bilsin.

Vay anasini be. Bu ne boyle? Peki tablolara nasil o kadar para veriyor? Koleksiyon diyorsun. Iyi de bu koleksiyonlar eger cok nadir eserlerse fena para tutuyor hem de cook fena..
Evet onu ben de çözemedim. Ilk önce Sahtelerini aldığını düşünmüstüm, cunku diyordu ki 20-30 bin liralık eserlerin sahteleri (tam olarak sahte degil de daha sanatsal bir terim kullandı) 2-3 bin lira oluyor ve ileride gercekleri gibi değer kazanıyor. Sonra da dedim ki o kadar evine girip cıkıyorum bir tane bile tablo yok. Sorduğum zaman da hep tablo alacagım para biriktiriyorum der, sureklı pars biriktirme mevzusu gecer. Dedim herhalde teyzesinin evinde olanları bu secmıs ona binaen öyle koleksıyonermıs gibi konusuyor.

Evet onu ben de çözemedim. Ilk önce Sahtelerini aldığını düşünmüstüm, cunku diyordu ki 20-30 bin liralık eserlerin sahteleri (tam olarak sahte degil de daha sanatsal bir terim kullandı) 2-3 bin lira oluyor ve ileride gercekleri gibi değer kazanıyor. Sonra da dedim ki o kadar evine girip cıkıyorum bir tane bile tablo yok. Sorduğum zaman da hep tablo alacagım para biriktiriyorum der, sureklı pars biriktirme mevzusu gecer. Dedim herhalde teyzesinin evinde olanları bu secmıs ona binaen öyle koleksıyonermıs gibi konusuyor.

Ya bence tablo aldigi falan yok. Nasil oluyormus ki o is? Acaba tablo kacakciligi falan mi yapiyor ki? :KK48::KK48:
Hiç belli olmaz hani. belki durumları kotulesmistir. Olur mu olur..

Ya bence tablo aldigi falan yok. Nasil oluyormus ki o is? Acaba tablo kacakciligi falan mi yapiyor ki? :KK48::KK48:
Hiç belli olmaz hani. belki durumları kotulesmistir. Olur mu olur..
Onu ben de dusundum ama kız stabil olarak son altı aydır aynı davranış bozukluğunu gösteriyor. Bir de öyle bir sey olsa babam duyardı. Aksine isleri büyüttüler. Ne olursa olsun hoş degil tabıi yaptıkları. Bir arkadasım daha vardı böyle duzeldı zaman gectıkce. Sabırla bekleyecegım bunu da :)
Kaçakçılık konusunu bılemeyecegım ortada tablo bile yok :KK48: Ben bır sonrakı gıdısımde daha bır alıcı gözle bakayım en ıyısı bendekı sanat algısı eser ayırt etmeye pek muktedir degıl cunku:KK48:

Kesinlik alman usulü takılın bundan sonra. Sen ne yedin içtin koy onun parasını çekil kenara.

Bide bi ara ona başka birinden bahseder gibi yaptıklarından bahsetsene. Bi arkadaşım var hesabı sürekli bana ödetiyor sence beni kullanıyo mu falan gibi :63:

Benim de yurtta kaldığım bi arkadaş beleşçiydi.. okulun, yurdun ilk zamanları bir markete gidelim diye kararlaştırdık ikimiz birlikte alıcaktık.. Yolun ortasında aa ben cüzdanımı almadım dedi.. Bozuldum tabiki ama bu sefer ben alayım dedim. Marketten aldık bişeyler bir de aynı odada kalıyoduk, odaya bi ampul alalım mı dedi alalım mı dedik onu hatırlamıyorum da en pahalısından, oda büyük olduğundan etrafa ışığı dağıtan bi ampul aldık.. Odadaki ampulu da kendi dolabına kaldırdı. Neyse kullandık, kaldık aynı odada.. Onun son senesiydi.. Yaza mezun olucaktı. O gün yurttan ayrılacağının sabahı da bir ampul çevirme gıcırtı sesiyle uyandım.. O an kesinlikle demiyorum, çok büyük olasılıkla o benim aldığım ampulu çıkarıp eski ampulu takmak için o saate oraya çıkmıştı. Napıyosun orda dediğimde elektrikler gitti mi ona bakıyorum dedi. de elektriklerin olup olmadığını anlamak için evin başka yerlerinden de bakılabilir.. Sen hem başkasına aldırt hem de giderken onu götürmeyi düşün. Emin değilim ama o an emindim onun öyle olduğundan. Normalde sigara içmez yurda gelince sigara aklına gelir benim sigaramdan içerdi hep.. Bir iki sene öncesinde de bizim yurtta bi sorun olmuştu. bütün öğrenciler yurttan çıkartıldık. Ben orada olduğum için eşyalarımı topladım. O arkadaşım memleketindeydi.. Artık iyi niyet mi arkadaşlık mı bir de ben onun eşyalarını filan topladım... Bu arkadaş da yıllar sonra şimdi facebooktan mesaj attığımda cevap yazmadı hanımefendi.. İnsanlar böyle işte..

Son düzenleme:
Kesinlik alman usulü takılın bundan sonra. Sen ne yedin içtin koy onun parasını çekil kenara.

Bide bi ara ona başka birinden bahseder gibi yaptıklarından bahsetsene. Bi arkadaşım var hesabı sürekli bana ödetiyor sence beni kullanıyo mu falan gibi :63:
Simdi görüştüğü cocuk da hesabın cogunu kıza ödetmıs dıye neler dedı bana cocuk hakkında. Asla görüşmek ısyemeyecegım asla benım cevreme giremeyecek seviyede olmayan bır cocuk neler neler dedı. Kendısıne yapılınca hoş degil ama bana yapıyor :KK43:

Benim de yurtta kaldığım bi arkadaş beleşçiydi.. okulun, yurdun ilk zamanları bir markete gidelim diye kararlaştırdık ikimiz birlikte alıcaktık.. Yolun ortasında aa ben cüzdanımı almadım dedi.. Bozuldum tabiki ama bu sefer ben alayım dedim. Marketten aldık bişeyler bir de aynı odada kalıyoduk, odaya bi ampul alalım mı dedi alalım mı dedik onu hatırlamıyorum da en pahalısından, oda büyük olduğundan etrafa ışığı dağıtan bi ampul aldık.. Odadaki ampulu da kendi dolabına kaldırdı. Neyse kullandık, kaldık aynı odada.. Onun son senesiydi.. Yaza mezun olucaktı. O gün yurttan ayrılacağının sabahı da bir ampul çevirme gıcırtı sesiyle uyandım.. O an kesinlikle demiyorum, çok büyük olasılıkla o benim aldığım ampulu çıkarıp eski ampulu takmak için o saate oraya çıkmıştı. Napıyosun orda dediğimde elektrikler gitti mi ona bakıyorum dedi. de elektriklerin olup olmadığını anlamak için evin başka yerlerinden de bakılabilir.. Sen hem başkasına aldırt hem de giderken onu götürmeyi düşün. Emin değilim ama o an emindim onun öyle olduğundan. Normalde sigara içmez yurda gelince sigara aklına gelir benim sigaramdan içerdi hep.. Bir iki sene öncesinde de bizim yurtta bi sorun olmuş bütün öğrenciler yurttan çıkartıldık. Ben orada olduğum için eşyalarımı kendim topladım. O arkadaşım memleketindeydi.. Artık iyi niyet mi arkadaşlık mı bir de ben onun eşyalarını filan topladım... Bu arkadaş da yıllar sonra şimdi facebooktan mesaj attığımda cevap yazmadı hanımefendi.. İnsanlar böyle işte..
Vay be.. Senınkı daha kötüymüş arkadasım cok uzuldum sımdı. Vefasızlık da yapmış. Allahtan benımkı oyle degıl gercekten cok ıyı bır kız ıyı nıyetlı cok da tatlı. Senınkı hem cimri hem kötü niyetli hem de vefasızmıs

Sorun ne anlamadım açıkçası şu hesap konusunda. Arkadaşınız yemiyor demişsiniz e tabiki hesabı yarı yarıya ödemeniz saçma oluyor bu durumda

Bence kullanmak değil, cimrilik.. Arkadaşınız bunu abartıp yaşam felsefesi haline getirmiş :KK70: İnsanlar böyle zengin oluyor işte biz anca millete yedirelim :KK14: Ben olsam arada sırada aynılarını ona yapardım çünkü bir yerde patlak verir mutlaka, en azından konuşmak için ortam sağlanmış olur :)

parası olmaz hesap kabarık gelmesin diye yiyip icmez veya bir takıntısı vardır...
ancak 5saat oturup 2.cayı icmek icin bile dusunmesi ilginc. belki sorunu tuvaletlerdir...

bence ona acıkca sorun, canım diyette misin ya da wc ile mi ilgili bir problem var, dikkatimi cekti o kadar plan yapıyoruz ama uygulayamıyoruz bir turlu, seni zorlamıs olmayayım illa kafede bulusmak zorunda degiliz seklinde konusun bence.

bu arada aldıkları reproduksiyon ise kopyanın ozgun bir bicimde yapılması ve onun da deger katması gerek ki yıllar sonra işe yarasın. oyle buyuk tablo alacak butcem yok ancak bazı cizimleri toplamaya calısıyorum ben de, kimisinde sanatcının imzası oluyor degeri daha cok artıyor. ancak o kadar abartılı butce gerekmiyor, caydan kıstıgı para da yetebilir kimisine. ama bazısı elindekini aartmayı seviyor, o yuzden parası var diye kanmayın yani.

benim de vardı böyle bir arkadaşım, sonra beni çok sinirli buldu, su an benimle konuşmuyor. kendisi bişey yemek istiyorsa onu yiyebiliyoruz, yani o tatlı alıyorsa eşlik etmek için ben de alıyorum. ama benim canım meyve çekse o bana eşlik etmek için almaz, benim tabagımdan otlanır. Kendisi de soyler otlanyorum diye. İşin garibi, benimle birlikteyken bi kahve içmeye parası olmayan kız başkaları ile çin restoranına gidebiliyor. Bu bana verdigi deger ile alakalıydı sanırım, onu suçlamamam lazım. Dedigim gibi artık gorusmuyoruz, ve bu tür insanları hiç sevmem !

Ben zaten bu ortak odeyelim mis beraber söyleyelim beraber yiyelimmis saçma buluyorum.kim cani ne istiyorsa yesin herkes kendi yediğini odesin.arkadaş ortamlarında mesela 10 kisisinizdir herkes kafasinca cani çektiğini yer senin belki paran az diye uygun fiyat bakarsin hesap gelir ortadan ödenir o İskender yedi sen çorba ayni fiyatmi niye ortadan ödenir ne saçma.yada kizlar erkeklere odetir mesela ne alaka ödemek zorunda mi o senin hesabini kocanmi nisanlinmi senin yani.herkes yediginin parasini ödemeli parası yoksa da soylesin poaca cay yapin disarda sonra gezin.yada bulusmasin.baskasina ödetmek kullanmak gibi.bide su ortadan yeme durumuna karsiyim ben .eski denmiş öyle ayni tabaktan yemek simdi 40 cedit hastalık var agiz yoluyla bulaşan.ben arkadaslarimla hayatta ayni tabaktan yemem.belki kizda istemediginden mi yapiyo soyleyemiyo size.şöyle olur mesela ayri menüler alirsiniz bolusursunuz birer parca onun tabagina koyarsiniz o size verir.sonra herkes yine kendi tabagini öder kendi tabagindan yer.birkaçkere dene sorunu pintilikse ggörüşme derim parasi olmaz idare eder anlarimda pinti insanda çekilmez.

Aa iyi fikir :) gecen sefer bozuğum yok dıye otopark parasını ondan ıstedım, annem yanımda nakti para tasımamamı soyluyor taşısam da cok az taşıyorum, onu da kullandım dedı gıttım o yağmurda kırk yer dolaşıp para bozdurmaya calıstım; ki kendısı annesını asla sallamayan asilikte dünya markası bır kızdır
O zaman cüzdanımı unutmuşum deseniz de o da size bende de yok dicektir

Acik acik soyle ya on yilllik arkadassa ben olsam mesafe falan koymaz direk soylerdim
ve net orneklerle hatirlatirdjm
ama nasil sen boyle yapinca kiriliyorum budurm beni uzuyor o yuzden artik seninle bulusmak bile isteyemiyorum cok sevsigim halde diye tatli tatli cumlerle
eger ki degisirse ki bu benim hayatimda genelde ise yaradi
degisirse ne ala degismezse yol gister sebep de bu de sen erkek arkadasina kiziyorsun ama aynisini bana yapiyorsun ben enayi miyim de gonder..bilsin neden gorusmek istemesigini

Konuyu ilk okudugumda kendi icin siparisleri verip verip, sonra yemiyor, ve sen 2 kisilik hesap oduyorsun diye algiladim. Ama sonra bir daha baktim. Farkli anladim. Hangisi dogru bilmiyorum.

Kendisi siparis edip sana odetiyorsa kullaniyor seni, evet.
Ama cimri oldugu icin bir sey ismarlamiyor, yiyip icmiyorsa, kendi cimriligidir, sadece onu baglar.
Senin aldigin seyden 1 kasik alip tadina bakmasindan da para alma artik. Arkadasmissiniz bir de. Bunun icin koca hesap ikiye bolunmez. Bolersen sen onu kullanmis olursun.

Ben bu kadar cok para sorunu cikan gorusmelerden hazetmiyorum. Biz arkadaslarimla ya Alman usulu takiliriz, ya da birimiz oder, digerimiz baska masrafi oder. Boyle boyle dengeleriz. Boyle surat asmalar, anlasmazliklar benim icin cok nahos seyler. Ki yasamadim da degil. Bu tur insanlarla disariya bir yere gitmemeyi tercih ediyorum. Disarida yiyip icmeye sorun yasiyorsaniz evde bulusun daha iyi.

Kızlar size bir konuda danışacağım. Benim ta ilkokuldan tanıdığım bir arkadasım var, kendisiyle lisede yakın olduk, üniversitede de ayrı okullarda okuduk ama hep görüştük. Simdi de onun okulu devam ediyor, ben mezun oldum ama ayda bir mutlaka görüşürüz bütün gunümüzü de birlikte geciririz.

Neyse, kızı seviyorum gercekten cok iyi niyetli bir kız görüştüğümüz zaman da iyi vakit geciririz. Benim problemim su, ne zaman görussek, buluştuğumuz zaman bir sürü sey söyleriz yemekler gelir sonra der ki "benim midem rahatsız, iştahım yok, canım istemiyor". Gelmeden önce o kadar heveslenip yemek programı yaparız, yapalım edelim yiyelim dediği hicbir seyi de yapmıyoruz yemiyoruz. Kendisi gelen yemeklerden birer çatal alıyor tadına bakıyor sonra hesap gelince "e bu seferlik sen öde bak zaten ben bir sey yemedim tadına baktım" diyor. Her seyı ben ödüyorum. Ne bıleyım kebapcıya gıdıyoruz sadece çorba ıcıyor. Benım de hıcbır sey yıyesım kalmıyor açıkcası. En son sefer yarı yarıya ödeyelım dedim onda da gunun geri kalanında yüzünü astı oturdu.

Bu ödetme ısı bir oldu iki oldu sonrasında dedim ki "canım eger yemeyeceksen söylemeyelim". Ya da görüşüyoruz, oturduğumuz yerde sadece bir cay iciyoruz bes saat oturuyoruz. Sohbet edeceksek eve gidelim diyorum ona da yok diyor. Gittiğimiz yerler de cok kalabalık olan yerler degil, bir sey söylemeden o kadar saat oturunca göze batıyor. En son sefer ben o telefonda konuşurken gidip birkac tatlı söyledim, parayı ben o an ödedim garsona da dedim ki arkadasım dıyette ben dıyınce yemıyor ikram oldugunu söylerseniz belkı yer. O kadar saat oturuyoruz sonucta kıyıp bır ıkıncı cayı bıle icemiyor, ben orada ıcmekten çatlıyorum. Ustelık gideceğimiz yerleri de o seciyor.

Kendisinin ve ailesinin maddi durumu gayet iyi, kız koleksiyoner ve cok ünlü tablolar alıyor gercekten maddi durumları iyi ama cok cimri. Hatta kaç kisiyle görüştü simdiye kadar hepsini benim cevreme girebilecek seviyede degil diye reddetti.

Gecen gun konuşuyoruz, bir çocukla görüşmüş cocuk da aynı kendisinin bana yaptıgı seyi yapmış, bir sürü sey söylemis en sonunda da hesabın cogunu kıza kitlemis. O bana anlatınca komik geldi; cunku aynısını bana yapmıştı. Benim kırıldığım nokta su, cocuk her seferinde bunu yapıyor kız da görüşmeye devam ediyor, bizim iyi kötü on senelik arkadaşlığımız var benimle içtiği bir cayın hesabını yaparken gidiyor yeni tanıştığı cocuğun hesabını ödüyor. Sonra da bana gelip dert yanıyor. Allah'ın sopası yok iste.

Ya da bir yere gideceğiz mesela, konuşuyoruz sözlesiyoruz, bir onceki aksam ben diyorum ki ben arabayla gelmeyecegim seninle buluşur oradan taksıyle gideriz. Birden 180 derece dönüyor sabahında ben hastayım iste kendimi iyi hissetmiyorum sonra gidelim dıyor. Gecen gun de buluştuk trafiğe kapalı alan orası dedim arabayla gidemeyiz zaten, o zaman baska yere gidelim ta karşıya gittik dedı. Bir yere gideceğiz hemen diyor ki benim de dayım oraya yakın dayıma bırakırsın beni o zaman. Ben şoförü muyum onun artık ozellıkle onunla buluşacaksam arabasız gıdıyorum gelirken soylemıyorum da. Ben normalde rahatsız olmam böyle seylerden arkadasımdır canımdır ama o benım yerımde olsa benzın parasının hesabını yapar.

Bazı insanlar yapı olarak cimri olabilir belki bilmiyorum ama kendisi biraz bedavacı dediğimiz türlerden. Hep guzel yerlere gidiyor ama ona ısmarlayacak insanlarla. Ben her seferinde ona bir seyler ısmarlamak zorunda degilim sonucta. Kızı seviyorum da birlikte güzel zaman geçiriyoruz ama böyle yapması beni cok rahatsız ediyor. Ne yapmam lazım sizce?

Evet kullaniyor.

Ama belki sana anlattigi kadar zengin degildir emin misin durumlarinin iyi olduguna ?

Ya da param gitmesin kendime bakayim kendime harcayayim modundadir.

Ama acikca terbiyesizlik yaptigi.

X