arkadaşım beni kandırdı ya

valla ben borçtan çok korkarım..
kimsedende istemem...
ne utanmaz insanlar var böyle...
arkadaşınız paranın üstüne konmak istiyo,vereceğide yok...
ama siz bir şekilde almaya bakın...
buda size ders olsun kimseye bi daha vermeyin...
insanlara güvenmek çooookkk zor bu zamanda...

şekerım borc verılmez verılınce gerı alınamayacagı bılınmelıdır bılmıyor musunuz?
benım de aılemde oyle vakalar cok oldu hep verılen borcların gıdecegını bıle göre verdık alamadık da tabı ne kadar ugrastıysak. borc alanın bır yuzu kara dıger yuzu zencı oluyor vermıyorlar gerı, durust ınsan cok az cnm. CADIARZU

Arkadaşınıza borç vermenize yorumum olamaz siz tanırsınız, güvenirsiniz verirsiniz vs... o ayrı...

Ama arkadaşınızın güveninizi sarsması ve iyi niyetinizi kullanması bana ters...

Madem vermişsin bari eşine söyleseydin canım en azından onun bilgisi olurdu diye düşünüyorum...

Şimdi duyacak belki senin huzurun kaçacak...

Son düzenleme:
İnsanız hep yaşadık bunları arkadaşın zor durumda bile bile rahat edemesende bence bir daha kendi durumunu öncelikli tutmadan hareket etme derim önce sen sonuta seninde bir eşin var ve sende çok zor durumda kalabilirsin.
Olmuş olan yapacağın şey arkadaşını ben bu parayı eşinden istiyeyim istiyorsan sen isteyemiyorsan ben anlatırım diye korkutmak o zaman emin ol başkasından borç alarakta olsa o borcu ödeyecektir.
Arkadaşının düştüğü durumda çok acı emin ol o bu parayı vermek için çıldırıyordur ama elinde yoktur.Kocasından da korkuyor isteyemiyordur aynı durumu yaşadım arkadaşıma bir daha borç vermedim ama ondan da vazgeçmedim ne kadar kırılsamda o zaten hayat tarafından fazlası ile cezalandırılmıştı.
Birde sen istediğin an kredi alabilirsin bir ay bile gecikmiş olsa farketmez sen asgarisini ödeyebiliyorsan öde ödeyemiyorsan da kredine dava açılmadan tesir etmez o borç.
Sevgiler...

Bankanin sana yükledigi faizle birlikte arkadasin borcunu ödemek zorunda. Belli ki arkadasin da zor durumdaydi ama bu onun sorunuydu, simdi senin de sorunun olmus... Hep düsünürüm buzamanda kimseye güvenmeyeceksin ama olan olmus, arkadasinin basini iyice agritmalisin...

canim insan bu sikisir, borc alir, ama anladigim kadari ile senin arkadasin iyi niyetli degil cunku yalan soylemis. odeyemeyebilirdi parayi ama diyebilirdi ki biliyorum soz verdim ama odeyemiyorum ancak su kadarini biriktirebildim. Uzerini sen tamamla. gelecek ay borcumu kapatirim.

ne kadardi verdigin borc bilmiyorum ama ne geldiyse basina anlat. Senin yuzunden oldu bunlar. Sana artik zerre onem vermiyorum, tek paramin derdindeyim. oluyorum su ver desen donup bakmam cunku sen benim guvenimi sarstin bana yalan soyledin,. beni bile bile zor durumda biraktin, belki esimle bu kredi meselesi yuzunden aram acilacak. yani sen bana kulliyen zararsin.

ya parami su tarihe kadar odersin ya da gelir kapina dayanirim. herseyi kocana anlatirim. haberin olsun dersin.

Kocasinin haberi vardir bence. varsa sallamaz, yoksa korkar.

ceksin kredi odesin borcunu. valla cirkeflesmelisin biraz.

hayat...yazık ya nasıl yapabiliolar böle şeyleri anlamıorm.güvenmiyceksin kimseye işte ..

Son düzenleyen: Moderatör:
kimseyle para mevzune girmeyin arkadaşlar çünkü para insanların arasını bozuyor

iyi niyetının kurbanı olmuşsun canım...ya ne bıleyım barı söyleseydı sana yalan söyleyeceğine en azından kredi çekme fırsatın olurdu borcunu kapatıp....
insanlara güven olmaz lafına bırkez daha inandımm

cok kötü olmus yaa... ama esim duyarsa hersey dahada beter olur dedin bence ona anlatman lazim olanlari.. gizlemen iyi olurmu bilmem baska birinden veya baska yoldan ögrenirse belki dahada cok kiza bilir .. benim bir arkadasim var o da esinden gizli bankadan kredi cekmisti ve esinden gizledi sonra esi tesadüf bankadan gelen bir mektubu acip öyle ögrenince hersey dedigin gibi dahada beter oldu.. biliyorum ayni birsey degil ama esinden gizlemek iyi degil bence söylesen hem seninde icin daha rahat olacagindan eminim..

arkadasina gelince..

konunun icine para girince niye sonu hep böyle oluyor gercekden anlamiyorum.. insallah kisa süre sonra halledilir .. eger olmazsa arkadasinin esinle konusmak iyi olurmu acaba ?! CADIARZU

Şu devirde birine borç veriyorsam bir daha geri gelmeyecekmiş gibi vermeliyim diye düşünürüm..
Arkadaşınızın yaptığı zaten başlı başına kuyruklu yalan ve yanlış , insan eşinden saklar mı borç harç.
Sizi de sizin iyi niyetinizi de karıştırmış olayın içine.
E hadi bir hata yaptın yada ödeyemedin ne diye yatırıyorum hesaba diyorsun be kadın!
Bence siz bu parayı unutun , geliceği varsa gelir mutlaka , başınızın gözünüzün sadakası olsun..
Ama bir daha böyle bir insana selam bile vermeyin bana kalırsa..

arkadaşlar borç verdiğim kişi dün öğlen hesabıma parayı yatırmış şükür sonrada benim yanıma geldi (iş yerime)ağlayarak yalan söylemek zorunda kaldığını söyledi ama içim cız etti ağlamasına çok ama çok üzüldüm dediki başka yerden başka borçlar daha çıkmış o borçlar onun değilmiş ablasınınmış ablasıda borcu kabul etmiyormuş benim arkadaşımın adresini vermiş(alışveriş yaptıkları mağazaya arkadaşım öğle dedi )bende dedimki sen olmadan ablan nasıl senin adını vede adresini veriyor arkadaşımda bilmiyorum almış ödememiş vede borç benim üstüme kaldı eşimde bağırıp duruyor dedi bende üzülme falan dedim
vallahi eğerki bana yalan demiş olmasaydı inanırdım belki ama bu sefer inannamadım belkide doğru söylüyordur ama Alalh biliyor onu ağlarken görünce çook üzüldüm elimden birşeyde gelmedi ama gelsede birşey yapamazdım artık bana yalan söyledi çünkü
bu sabahta tekrardan gördüm akrabasına gidiyordu borç para alacağını söyledi ablasının yaptığı borcu kapatmak için gideceğini söyledi bende iyi falan dedim
ama biliyormusunuz kızlar artık gerçekmi yalanmı anlayamıyorum bir yanım (vicdanım)huzursuz oluyor böyle düşünüyorum diye bir yanımda yalan söyledi sana diyo offf bilmiyorum yavvv
bide kredi çıktı kızlar banka Allahtan önceden krediyi çıkarmış zaten benim haberim yokmuş ben karamsallığa kapılmışım bugün bankayı aradım (yüzsüzlük yapıp soarayım dedim)bankadan bana kredimin çıktığı istediğim zaman alabileceğim söylendi çok ama çok sevindim delikafadulden
ama arkadaşım için üzülmeye devam ediyorum çünkü gittikçe dibe batıyor ne zaman doğru ne zaman yalan söylediğini artık algılayamıyorum yardımcıda olamıyorum bilniyorum ne yapabilirim onun için bazen gülüyor bazen ağlıyor bazen sanki hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor evinin içinide bilemiyorum eşiyle arası nasıl bilmiyorum da off ya arkadaşlar onun için ne yapabiliirm diyede düşünüyorum
neyse kardeşlerim hepinize çok ama çok teşekkür ederim verdiğiniz akıllar için iyiki sizler varsınız iyiki bende sizleren biriyim sağolun canlarıma.s.a.s.a.s.:enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…