arkadaşım beni kandırdı ya

beren2008

2013 benim yılım olacak:)
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
634
5
96
İstanbul
arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum
ben bundan 2 ay önce arkadaşıma borç para verdim bana durumunun kötü olduğunu eğerki parayı bulamazsa eşiyle boşanacaklarını eşinin onu evden kovduğunu falan anlattı(bir borç varmış ödenmemiş eşinin haberi yokmuş öyle demişti)bende düşünmeden verdim sonra benim o paraya ihtiyacım oldu söyledim tamam vericem dedi bugün yarın oyaladı geçen gün beren paran hazır dedi bende arkadaşım ya ona inandım kart nomu verdim o zaman oraya yatır kredi kartım ödensin son günü dedim
aradan 2 gün geçti ben yattı sanıyordum banka aradı bankaya para yatmamış vede kartım faize binmiş şoook oldum
hemen evine gittim sinirlendim neden bana söylemedin diye (bana yatırdım dekont evde yarın veririm demişti)bana dediki utandım bugün yatıracam dedi tamam dedim ama hala bir ses yok
yav arkadaşlarım aban akıl verin ne olur ya eğerki kartımın gününü geçirmeseydi ben o bankadan kredi çekecektim borçlarımı kapatacaktım ama hakkım elimden gitti malum maddi krizde var ben ne yapacağım eğerki eşim duyarsa herşey dahada beter olur
ben ona güvendim o bana ne yaptı offff ya ben ne kötülük yaptımda böyle oldu bilmiyorum ben onu sıkıntıdan kurtardım o bana böyle yaptı üstelik yalan söyledi o kadar gücüme gittiki beni kandırması anlatamam arkadaşlar ne olur bana akıl verin ben şimdi ne yapayım :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

hımmm kötü olmus canım senin için.işte herzman herkeze güvenmemek gerekıyor.inş paranı alırsın..bu durum kötü işte başkasının parasını alsam kendım yeme yine götürür verirm...

bu zamanda böyle bir iyiliğinde lüzumu yok gerçekten.herkes ayağını yorganına göre uzatsın değil mi?
bence arkadaşınıza eşinizden gizli böyle bir şey yaptığınızı şayet yatırmazsa zor durumda kalacağınızı ve hemen bu durumu çözmesi gerektiğini söyleyin.hem haram hem günah ...anlamıyorsada artık eşinize söyleyin ve bir şekilde paranızı alın..

Beren,üzüldüm adına ama verme niyeti yok gibi geldi bana.Onun sana söylediği bahane"bir borç varmış ödenmemiş eşinin haberi yokmuş öyle demişti" senin başına geldi bak:çok üzgünüm: "acıma acıncak hale düşersin"lafı doğrulanmış oldu:çok üzgünüm:

anlayamıyorum.....hayatta sevgiden sonra güven duygusudur insanı insan yapan bence. arkadaşımıza güvenemeyeceksek,derdine derman olamayacaksak.offf nasıl bi dünya da yaşıyoruz........

bence bıran once esıne soylemelısın
arkadasım ılk basta sana yalan solemıs daha sonra 2. yalan asla guvenme
esıne durumu anlat arkadasından para falan bekleme verecegını sanmıyorum
bırdahada kımseye guvenme

arkadaşını kaybetmek istiyosan borç ver demişler....
parayı yatırmazsa onun eşinden istemek durumunda kalacağınızı söyleyin..
insan der ki şu an müsait değilim yatıramayacağım yalan söylemek neymiş görsün..

canım borç geçikti diye 1-2 kere ,bankada ben sana kredi veremem demez herhalde.sonuçta yatmış.takibe düşer yada banka kağıt gönderir ( yani kart kapanır) o zaman kredi de sorun yaşarsın.kart kapanmadıysa sanmamki kredi veremeyiz desinler
valla arkadaşım beni kandırdı diyorsun da belki de ödemek istiyor gerçekten , ama nasıl ödeyeceğini bilmiyor ,parası yok..neden hemen kandırdı diyorsun ki.

ne borç alırım ne de borç veririm

öyle deme şekerim.bir gün çok acil paraya ihtiyacın olur,o zaman mecbur olursun birilerinden istemeye..ve seni batırmayacaksa da borç ver bence..yarın seninde durumun kimsenin umrunda olmaz..gerçi iyilikten maraz doğar derler ,bazen iyilik yapıp veriyorsun ama nedense verdiğin kişiden de ses çıkmıyor.sende sinir oluyorsun.:1no2:

canım eger paranı alırsan banada haber ver benım de 3 yıl oldu yenı evlıydık esımın dayısının esı bı telesla bızı aradı acıl 750 mılyon lazım 15 gun sonra vercez dedıler tamam dedık 3 bılezıgımı bozdurup verdık aradan tam 3 yıl gectı ne arayan var ne soran esım bıraktı artık unuttu parayı vermıyolar ama 90 mılyarlık sıfır araba aldılar yenı evıde yenıledıler bıze hala vercekler yuzsuz adı serefsızler daha cok sey soylemnek ıdsterdımde neyse

canım eger paranı alırsan banada haber ver benım de 3 yıl oldu yenı evlıydık esımın dayısının esı bı telesla bızı aradı acıl 750 mılyon lazım 15 gun sonra vercez dedıler tamam dedık 3 bılezıgımı bozdurup verdık aradan tam 3 yıl gectı ne arayan var ne soran esım bıraktı artık unuttu parayı vermıyolar ama 90 mılyarlık sıfır araba aldılar yenı evıde yenıledıler bıze hala vercekler yuzsuz adı serefsızler daha cok sey soylemnek ıdsterdımde neyse

ya bak yaramı deştin..
ay sinirliyim iyice sinirlendim şimdi aklıma geldikçe
eşim 2 yıl önce kardeşi ile kalıyordu evde.sağolsun kardeşi de bizi hiççççççç düşünmedi..biz evlenecez diye para birikktirmek için uğraşıyoruz,beyfendi yemek için..neyse eşim verdi.bazılarını ödedi ama o evden ayrılmadan önce ödemediği miktar çoktu..biliyor ya bizde para var..işten çıktı ,1-2 ay daha o evde kaldı sonra baktı olmayacak annesinin yanına döndü kardeşi..o ara 250 lira elektirk geldi çünkü beyfendi ödeyecekmiş gibi ufoyu yaktı..parası yok ,telde konuşmalar ,internete girmeler....birde 400 lira almıştı..o da cabası...insan bir düşünür yaa..bunlar evlenecek de para biriktiriyor,yük olmayayım der...ben çok kızdım eşime.yapma etme dedim..dinleyen yok..daha birsürü şey...neyse
şimdilerde beyfendi evlenmek için para biriktiriyor..kazanıyorda..hiç borçlarından bahsetmiyor..eşim zor durumdayız falan dedi,ama umrunda değil..insan geçmiş zamnın hatrına döner der ki ,abi sana şu kadar borç vereyim.sonra ödersin yada senin hakkın geçti al bu parayı falan der...pislik...ses seda yok..nefret ediyorum ondan..ne mal olduğunu bir eşim göremedi..bişi dediğim zamanda ama o evleniyor deniliyor...eee bizde zamanında evleniyorduk,düşünen mi oldu...yaaa millet bizi para basıyor falan sanıyor..olsa sorun etmeyecem ama bizde de yokki

sağolsun kardeşim para gönderdi..ona da .çok borçlandık ama nasıl ödeyecez bilmiyorum..iş bakıyorum bende ama yok
o yüzden konu sahibi arkadaşa , hemen beni kandırdı deme diyorum..belki de gerçekten yok..

ya gerçekten ödeyemeyecek durumu olabilir ama bu ha bugün ödüyorum yok yarın ödeyeceğim denmesini gerektirmez ki...
burdan sonra iş iyi niyetten çkıyor..

adi serefsız lafı bıle az kalır bölelerıne nası ınsan bunlar ya
aynı durum benım annemın basınada geldı
kucuk amcam zamanında babamdan borç ıstemıs iş kurmak ısın annem bıldıgı ıcın amcamın huyunu hayır demıs babam anneme aynen sunu solemıs seni bosarım yınede parayı verırım:1shok:
annemın tam 10 mılyarlık bılezıgını bozdurmus babam 10 yıl önce dusunun yanı
ıananın parayı vermemıs amcam babam sımdı hıcbırını adam yerıne koyupta geberseler 1 bardak su vermıyo hatasını cabuk anladı sukur

Beren,

Öncelikle kartının minimumunu (%20) hemen kapatmalısın. Eğer iki haftaya sarkarsa hiçbir bankadan ne kredi ne de kredi kartı alabilirsin... Bu parayı borç al, başka kartından çek, ne yaparsan yap ama bul...

İkinci nokta maaşlı bir çalışansan yada kayıtlı bir esnafsan ve daha önce başına böyle bir olay gelmediyse; başka bankalardan kredi alabilirsin. Kendi bankan da sen minimum tutarı ödedikten sonra kredi verebilir (bu o şubenin tercihidir.) Yani başka bankadan kredi alırsın üzülme...

Son noktam ise, bence samimi arkadaşlara onları kaybetmemek için borç vermemeliyiz... Bence arkadaşın parayı ödemeyecek...

Aynı şeyler benimde başıma geldi... O zamandan beri para konusunda kimseye güvenmiyorum... Allah kolaylık versin...

Bu arada eğer borçların gelirini aştıysa en güzel çözüm sahip olduklarını satıp borçları kapatmaktır... Çünkü borç hiç bitmez...

öyle deme şekerim.bir gün çok acil paraya ihtiyacın olur,o zaman mecbur olursun birilerinden istemeye..ve seni batırmayacaksa da borç ver bence..yarın seninde durumun kimsenin umrunda olmaz..gerçi iyilikten maraz doğar derler ,bazen iyilik yapıp veriyorsun ama nedense verdiğin kişiden de ses çıkmıyor.sende sinir oluyorsun.:1no2:

tatlım mesele istenilen borcun beni batırıp batırmaması değil
yani meblağ önemli değil
burada asıl mesele yakın arkadaşlıklarda para mevzu olunca gerginlik olabiliyor
bunu önlemek için ben yakın bir arkadaşımdan borç istemem
benden istenirse de makul bir şekilde reddederim
birinden borç alacak bir duruma düşersem de bu kişi annem-babam-kardeşim olur ancak

bu zamanda yanlış yapmışsın cnm ya.eşine anlat bence .zararın neresinden dönersen kardır.

valla az kalır o kara kışta paranı yatırdım gıt al dedım gıttım kuçucuk bebegımle ama para yatmamış 2 defa böyle yaptı

ben ona güvendim o bana ne yaptı offff ya ben ne kötülük yaptımda böyle oldu bilmiyorum ben onu sıkıntıdan kurtardım o bana böyle yaptı üstelik yalan söyledi o kadar gücüme gittiki beni kandırması anlatamam arkadaşlar ne olur bana akıl verin ben şimdi ne yapayım :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

bu devirde babana bile güvenmeyeceksin canımbenneyaptımki

paramı veriyimdemi kötü oluyum vermeyimdemi
ben vermeyip kötü olmayı tercih ediyorum
aklım yetti yeteli herkes babamdan borç almıştır
geri istediği zamanda babamdan kötüsü olmamıştır

arkdaşlıklar böyle olabiliryor bende gözüm kapalı 7 ay annem hasta babam hasta çok ihiycm var arkdaş deyip veriyordum sonradan baktımki bu kız beni hiç düşünmüyor verdiğim parayla tatile gitmiş orada gördüm çekilişten kazandım diede yalan söyledi tbi yalanı çıktı otele sorm böyle bi kampanyanız varmı die arkdaştır die affettim ve sonradan tekrar istediğinde anladımki dosluk değil menfaat ilişkişkisiymiş ve arkdaşılığımı kestim sizde affetmeyin

Back