Arkadaş Tacizi!

E

EU2

Ziyaretçi
Hayatımıza arkadaş adı altında giren bazı insanlar var ki, başlangıçta gönlümüzün yemyeşil bahçesinde açan güzel bir tomurcukken zehirli sarmaşığa dönüşüveriyorlar. Belki kendimizden verdiğimiz ödünler, belkide o kişinin karekteri güzel bir arkadaşlığı can sıkıntısına çevirmeye yetiyor.

Sonrasında saplantılı bir hal alan bu rahatsızlık bazılarımızın başına gelmiştir. Sabahın olmadık bir saatinde, işe giderken, çalışırken, kahvaltı ederken, öğlen yemeğinde, akşam yemeğinde, evde uzanmış kafa dinlerken, eşinizle sevgilinizle başbaşa kalmışken, dışarda arkadaşlarınızlayken, aile ziyaretindeyken... kısacası hiç uygun olmadığınız bir vakitte telefon acı acı çalmaya başlar. Bir bakmışsınız ki o arıyor sizin sadık arkadaşınız. Telefonu açar açmaz kendi sorunlarını makineli tüfek gibi arka arkaya sıralıyor. Müsaitmisin yada canın konuşmak istiyormu gibi bir izin istemeden dakikalar boyu sizi meşgul ediyor...Konuşmak istemediğinizi belli ediyor, sorularına kısa cvplar veriyosunuz ama o anlamıyor. Kendisi tatmin olana kadar konuşuyorda konuşuyor... Yarım saatbazen bi saat sonunda tel kapanıyor ama bitmiyor çünkü gün içinde daha 10 kere aranıyosunuz...Bazen teli açmıyorsunuz bilerek ama o ısrarcı bu sefer ev telinden yada iş telinden arıyor...Kurtuluş yok!

Herzamanki gibi aramalar sürüyor, tele cevap verilmediğinde hesaplar soruluyor sitemler ediliyor....

Yine zamansız bir tel geliyor ve arkadaşınız hafta sonu için yaptığı kendi planını pat diye koyuyor ortaya ve ben geliyorum, diyor. Benim ruh halimin , misafir kabul edip etmememin, ailemle yada eşimle yaptığım planın hiç önemi yok tabi. Buyruk geldi bikere....

Ama kendisi müsait olmadığında yada dert dinlemek istemediğinde sizin telefonunuzu kurnaz manevralarla saf dışı bırakıyor. Yanında eşi yada sevgilisi olduğunda kesinlikle telefonda konuşamayacağını açık açık söylemekten hiç sakınca görmüyor.

Dahası bu arkadaş tacizi aralıksız devam ederkenbirde ortak arkadaşlarınızdan size söylediği yalanları öğreniyosunuz.Sizin minik sırlarınızı yada özel hayatınızla ilgili şeyleri etrafta sohbet konusu yaptığını duyuyosunuz. Benim kadar sabırlı bir insansanız bile sonunda yeteeeeeeeeeeeeeeeer beee! diyosunuz

Ve bu arkadaşlığa noktayı koyuyosunuz!!!!

Benim başıma gelen bu , umarım sizinde başınıza gelmez. Baştan tedbirli olup insanlara bu serbestiyi sağlamamak en güzeli. iyi niyet nedense her zaman sömürüye açık. Olması gereken tek şey biraz duyarlılık aslında. Bu bencillik nereye kadar soruyorum size???

banum canım başından sonuna kadar haklısın aşkitom hep senin iyi niyetinden oluyo
malesef bu gibi olaylar ailede de oluyo canım

Banuşum çok haklısın 1 tane arkadaşın olsun sağlam olsun ya

banu böyle insanlar çok var gerçeği gördüğün için seni kutlarım:1hug: o kişiyide allaha havale et canımÇok üzgünüm çoook

Bencilliğe son dur demek ne günümüzde nede teknolojimizde var... İnşallah bir gün cıkar öyle bencil inanlar içinde yaşıyoruzki yat kalk bana iyilik bana yardım beni dinle diyorlar... Herşeyi yapmadan önce karşındakinin yerine kendini bi koy... Nefret ediyorum bencil insanlardan ALLAH SABIR VE KOLAYLIK VERSİN.. BENCE O KİŞİNİNDE KENDİSİNE GELMESİNE YARDIMCI OL ( HADDİNİ BİLDİR HEP O HEP O OLUCAK DEĞİL)

Banucum benim başımada geldi bu olayın bi değişiği asla böyle bi yapıya sahip olmadım her zaman kendimden ödün veririm karşımda olan kişiye çok önem veriririm hele bu arkadaşımsa......Zaman zaman sevgilimle bile tartıştığım oldu arkadaşlarım için ama daha sonra bi kaç olay yaşayınca çok saçma olduğunu anladım sevgilimle aramı bozmamın hiçbir manası yoktu bundan sonra böyle arkadaş için asla birşey yapmam bana karşı nasıl davranılıyorsa öyle davranrım.Hayat bana bunu öğretti kim bilir daha neler var tecrübe kazanmam gerekecek

Ah ah bazı insanlar hadden madden anlamıyor ya... neyse kılzar siz beni anladınız. Hepinizi öpüyorum

evet canım ıyı nıyet somurusu bıraz.karsı tarafın ayıbı.ınsanın saglam bır tane dostu olmalı.

İnsanlar neden hep bencildir
Neden benim canımı verecek kadar değerli bi arkadaşım yok
Neden insanlar böyle vurdumduymaz ve bencil
Hayatımız hep nedenlerle dolu ama gerçekten çok sevdiğim gerçek bi arkadaşım olsun isterim
[/COLOR]
/B]

Banucum benim başımada geldi bu olayın bi değişiği asla böyle bi yapıya sahip olmadım her zaman kendimden ödün veririm karşımda olan kişiye çok önem veriririm hele bu arkadaşımsa......Zaman zaman sevgilimle bile tartıştığım oldu arkadaşlarım için ama daha sonra bi kaç olay yaşayınca çok saçma olduğunu anladım sevgilimle aramı bozmamın hiçbir manası yoktu bundan sonra böyle arkadaş için asla birşey yapmam bana karşı nasıl davranılıyorsa öyle davranrım.Hayat bana bunu öğretti kim bilir daha neler var tecrübe kazanmam gerekecek

Meliscim işte bak arkadaşlıklara güvenimiz kalmıyor böylelikle :KK43:( Şükürler olsun ki çok çok iyi arkadaşlarımda var. Bunlar istisna olarak kalır inşallah

dost demıyorum cunku dost deıl
boyle kendıne bılmezlerden allah hepımızı korusun

Banusum zararın neresınden dönersen kardır demı :KK66:

Böyleleriyle karşılaşmaktan korusun Allah hepimizi...

Neyseki daha fazla zarar görmeden bitirmişsin canımcım, önemli olan da bu. Bu devirde arkadaş bulmak da zor, arkadaş olmak da zor. Kimseleri tanıyamıyorsun artık eskisi gibi...

var böyle biri şu anda benim hayatımda... Sürekli kendi problemleri, kendi sıkıntıları...çözüm olmaya çalışırsın...HEP "ama...." "tamam daaa" ile başlayan cümleler kurar... sinir sistemim bozuluyor benim de....... yeterrrr diye bağırmak geliyo içimden bazen..benim sıkıntım yok problemim yok sanki...insan güzel şeylerden konuşmak istiyor bazen, hep sorun problem konuşmak sıkıyor...

dinlemeyi çok severim...bilirim ki dinlendiğini bilmek, yanında konuşacak rahatlayacak birinin var olması rahatlatır insanı....o yüzden Türk insanı psikologa pek fazla ihtiyaç duymaz... ancak bu sürekli aynı şeyi tekrarlıyor...cümleler hep aynı... bir düşündüm 2.5 yıldır aynı şey aynı şey,,,,,, bir insanın hayatında hiç mi güzel şey olmaz ya... ayyh sıkılmışım bende ne yapayım... telefonlarına bakmıyorum... üç arıyorsa bir cevap alıyor.....

Ne zaman paylaşmayı öğrenir, karşısındakinin de makine değil İNSAN oldugunu hatırlar o zaman dinlemeye başlarım yine... Yapacak birşey yok... çünkü anlamıyor.... ya da ben anlatamıyorum...

Ha ne diyecektim... Var arkadaşım var... her yerde var böyle tipler...de... biz önceliğimizi kendimize verelim....ÖNCE BEN diyelim... sonra ikinci şahıslar üçüncü şahıslar olsun....

beyhancığım bu hayır demesini bilmediğimiz için başımıza geliyor hayatımızın her döneminde bu tip insanlar çıkıyor karşımıza bende kolay hayır tyeter demsini diyemediğim için çok zaman büyük sıkıntılar yaşadım ama artık yeter bizde insanız ve bizimde sorunlarımız problemlerimiz var ve yeter artık dinlemek istemiyorum hep sıkıntı stres nereye kadar :KK43:

X